Cele mai bune termometre

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.18

Cel mai bun termometru – Recomandarile noastre pentru 2018

 

Acuratetea este principala conditie pe care trebuie sa o indeplineasca un instrument de masurat, cu atat mai mult un termometru destinat uzului uman. Daca ti se pare dificil sa gasesti cel mai eficient astfel de dispozitiv, noi iti putem spune cam ce modele am inclus in lista noastra de sugestii si de ce, pentru a-ti economisi din timp. Omron Gentle Temp 720 este modelul cel mai apreciat de cumparatori pana in prezent. Ne dam seama de asta nu numai pe baza popularitatii la vanzare, ci si prin intermediul celor care ii ofera un rating pozitiv mare si chiar l-au testat. Mai mult, avand in vedere ca vorbim despre un instrument non-contact, constituie o solutie ideala ce poate fi selectata in ingrijirea unui copil. Timpul scazut de citire si acuratetea ridicata sunt, de asemenea, atu-uri importante. Cei care sunt de parere ca pretul acestei oferte este cam piperat se pot orienta catre dispozitvul clasat al doilea: Beurer FT70.

 

 

Cum alegi un termometru bun

 

Ghidul cumparatorului

Printre instrumentele care ne ajuta sa determinam in mod conventional parametri fizici legati de starea de sanatate se numara si termometrele. Temperatura poate oferi indicatii cu privire la diverse dezechilibre din organism, mai ales in cazul copiilor, pentru ca orice agent patogen poate determina fluctuatii ale acestui indicator, in cazul lor.

Totusi, pentru a avea certitudinea ca masurarea temperaturii se face corespunzator si cat mai precis, trebuie sa ne asiguram ca am ales cel mai bun termometru, din multitudinea de oferte pe care le gasim la tot pasul. In cazul in care nu aveti experienta in diferentierea modelelor existente pe piata, n-ar strica sa cunoasteti in prealabil cateva criterii de selectie importante, pentru a putea alege un produs performant.

A. Termometre

Tipul: este primul factor ce trebuie considerat, mai ales pentru ca va indica metoda exacta de prelevare a temperaturii. In functie de principul fizic in baza caruia functioneaza, pot fi distinse mai multe tipuri de termometre: produsele clasice, termometrele digitale si modelele cu infrarosu.

Termometrul clasic este cel mai vechi dispozitiv utilizat in luarea temperaturii corporale, functionand cu un rezervor cu mercur, insa nu este intotdeuna usor de citit. Precizia poate fi si ea pusa la indoiala, din moment ce utilizatorul nu va sti clar cum sa citeasca valorile. Partea cea mai putin avantajoasa este riscul contaminarii cu mercur in caz de spargere sau fisurare a rezervorului, drept pentru care, in prezent nici nu se mai utilizeaza conventional aceasta metoda.

Termometrul digital ofera doua avantaje majore: masoara temperatura foarte rapid si are o acuratete mult mai mare decat modelele clasice. Valorile pot fi citite facil de pe un display, iar produsul poate include tot felul de functii utile. Sunt cel mai des intrebuintate in cazul copiilor mici, se utilizeaza facil, chiar si costurile de achizitie fiind foarte convenabile, iar intrebuintarea se face in deplina siguranta, fara nici un risc toxic.

Termometrul cu infrarosu este cea mai noua inventie tehnologica in domeniu si obisnuieste sa preia nivelul temperaturii prin simpla citire a radiatiilor infrarosii emise de corpul uman(in lungimea de unda 9-11µm). Din acest motiv, nu este necesar nici macar contactul propriu-zis cu pielea pacientului.

Prezinta avantajul ca citeste valorile rapid, nu este invaziv, are precizie ridicata si ofera oportunitatea de a masura chiar si temperatura hranei pentru bebelusi sau a apei de baie. Bineinteles, aceste produse sunt foarte fiabile, lipsite de risc toxic, insa vor fi comercializate cu un pret pe masura performantelor. Un astfel de dispozitiv mai este denumit conventional si termometru laser.

In functie de locul masurarii temperaturii, termometrele se mai impart in felul urmator: rectale, axilare, pentru uz oral si timpanice.

 

Indicatorii de performanta: constituie niste factori adiacenti, trecuti de regula in fisele produselor. Prin cunoasterea acestora, puteti aprecia cat de util si de eficient este instrumentul pe care va pregatiti sa il achizitionati. La acest capitol, putem mentiona: durata de masurare si precizia.

Durata de masurare poate varia de la un model la altul si in functie de zona corporala de unde se va citi temperatura. Produsele clasice nici nu mai trebuie mentionate aici, deoarece vor fi scoase din uz in totalitate. Daca in cazul acestora era necesar un timp de masurare de cateva minute, in prezent nu mai trebuie sa asteptati atat, deoarece un termometru infrarosu sau unul digital va vor anunta printr-un semnal sonor momentul in care il puteti citi corect.

In functie de fiecare producator si model, afisarea poate dura intre 10 si 80 de secunde, pentru cele digitale. Performantele cele mai bune se inregistreaza pentru aparatele cu infrarosu, deoarece ele masoara intr-o perioada de pana la maxim 3 secunde.

Precizia masuratorilor variaza nu numai in functie de metoda de masurare, ci si in stransa legatura cu locul din care se preleva temperatura corporala. Medicii sustin ca cele mai corecte valori se obtin prin masuratori intra-rectale si la nivelul urechii. Asadar, la acest capitol sunt considerate mai bune produsele digitale care permit masuratori la nivelul timpanului si cele cu infrarosu.

Totusi, pentru bebelusii cu varsta mai mica de 3 luni, nu este recomandata luarea temperaturii in ureche, pentru a evita deteriorarea timpanului. De aceea, multi producatori de termometre cu infrarosu pentru copii au brevetat modele special create pentru a masura caldura corporala la nivelul fruntii. Si acestea trebuie utilizate conform instructiunilor, deoarece chiar si un fir de par aflat in dreptul varfului de scanare poate altera acuratetea masuratorilor.

 

Functionalitatea: va fi inteleasa, in acest context, ca set de facilitati oferite de dispozitiv. In aceasta categorie putem incadra utilizarea facila, optiunea de avertizare acustica sau lizibilitatea sporita a datelor. Referitor la o intrebuintare cat mai usoara, produsele cu infrarosu sunt cele care permit cel mai mult confort, nu numai pentru ca sunt foarte rapide, ci si pentru ca sunt non-invazive.

Aproape toate acestea, dar si modelele digitale, au incorporata o optiune de avertizare sonora pentru finalizarea prelevarii datelor si a timpului de calibrare. De asemeni, displayul electronic este o caracteristica foarte utila, avand prioritate aparatele care afiseaza cifre cat mai mari, usor de citit si de interpretat.

 

Fiabilitatea: reflecta siguranta in utilizare a unui dispozitiv. De asemeni, ea mai este inteleasa ca rezistenta si durabilitate. Dupa cum am mai subliniat, produsele electronice si cele cu radiatie termala nu prezinta absolut nici un risc pentru sanatatea utilizatorilor. Este indicat ca modelele ce se folosesc intra-rectal sa aiba varful flexibil, pentru a evita riscul accidentelor in timpul utilizarii, mai ales daca timpul de masurare depaseste 10 -20 de secunde.

Orice tip de dispozitiv trebuie protejat corespunzator de o carcasa proprie, care permite depozitarea in deplina siguranta si il protejeaza de eventuale socuri mecanice.

 

Luand in considerare toate aceste aspecte si avand acum o idee clara despre ce tip de aparat de masurare a temperaturii vi se potriveste mai bine, puteti gasi un termometru ieftin si bun. Daca nu stiti in ce oferte sa va incredeti, va sugeram sa cautati un model performant pe internet. Online veti intalni cele mai mici preturi, calitatea si garantia produselor ramanand aceeasi. In cazul in care nu v-au convins performantele modelului comandat, il puteti returna sau substitui cu un altul mai bun.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Medisana TN 750

 

1. Medisana TN 750

Daca ati citit mai multe pareri despre cel mai bun termometru in infrarosu, cu siguranta ca brandul Medisana va va parea cunoscut. Produsul din acest caz este un dispozitiv performant multifunctional, care permite o masurare precisa a temperaturii in ureche si pe frunte in doar cateva clipe, intre 1 si 3 secunde. Pe langa citirea temperaturii corpului, dispozitivul mai este capabil sa masoare temperatura mediului ambiant, a diverselor lichide si a suprafetelor.

Pentru corp, este capabil sa arate valori cuprinse intre 34°C – 43°C (93.2°F – 109.4°F), iar pentru suprafete, intre 0°C – 100°C (32°F – 212°F). Precizia la masurare este foarte buna, cu o marja de eroare de 0.3°C la frunte si 0.2°C in ureche.  O functie de alerta la febra este incorporata aparatului, acesta semnalizand vizual, atunci cand detecteaza temperaturi peste normal.

Pentru a va indica inceputul si finalizarea calibrarii, termometrul emite semnale sonore, garantand o utilizare usoara, intuitiva. Aveti si posibilitatea de a stoca informatiile citite, astfel incat sa tineti o evidenta a valorilor, pana la un numar de 30 de monitorizari. Functiile suplimentare includ afisajul datei si orei. Modelul masoara 134,3 x 42,4 x 47,6 mm si se alimenteaza cu doua baterii 2 X 1,5 V.

 

Avantaje:

Ofera confort maxim la utilizare, fara a necesita contact cu pielea, deoarece este un dispozitiv cu citire in infrarosu.

Citeste datele foarte rapid, in maxim 3 secunde.

Este multifunctional, deoarece poate fi utilizat pentru a arata si temperatura mediului ambiant, a suprafetelor sau lichidelor.

Are utilitate in monitorizarea starilor febrile, fiind prevazut cu functie de memorie.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este pe masura performantelor.

 

 

 

 

Beurer FT70

 

2. Beurer FT70Cei care cauta un termometru Beurer din gama celor cu infrarosu vor aprecia modelul FT70, deoarece este capabil sa masoare simplu si rapid temperatura corporala, preluand date pentru calibrare la nivelul urechii. In functie de preferinte, el poate fi utilizat si la nivelul fruntii sau pentru a cuantifica temperaturi ale suprafetelor si lichidelor.

Aceste functii se vor dovedi foarte utile, mai ales pentru mamici, care vor putea verifica apa pentru baie sau cat de cald este laptele din biberon, tot procesul durand mai putin de 3 secunde.

Produsul incorporeaza mai multe functii utile, printre care si semnalul acustic cu functie de voce in 6 limbi, optiunea de oprire automata pentru economia de energie si displayul mare, usor de citit. Setarile se fac foarte facil, cu ajutorul unor taste ce vor fi utilizate mai mult intuitiv. Pe langa un pret convenabil pentru un aparat cu infrarosu, el mai este insotit si de o garantie extinsa de 3 ani.

 

Avantaje:

Este un termometru de ureche ieftin si bun.

Permite citirea rapida a temperaturii corporale, in doar cateva secunde.

Ofera confort la utilizare, masurand fara a necesita  contactul cu pielea.

Are multifunctionalitate, fiind potrivit si pentru a masura temperatura lichidelor sau a suprafetelor.

 

Dezavantaje:

Nu include optiuni de memorare extinsa de date.

 

 

 

 

Laica TH1002

 

3. Laica TH1002Pentru mamicile interesate sa afle care este cel mai bun termometru de copii al firmei Laica si care sa se comercializeze la un pret accesibil, modelul TH1002 va reprezenta una dintre solutiile cele mai atractive. Oferta include un termometru de frunte multifunctional, capabil sa masoare si temperaturi ale mediului ambiant , ale obiectelor sau chiar ale substantelor lichide. Calibrarea se vace fara contact, iar citirea datelor dureaza numai 1 secunda, foarte rapid si confortabil.

Pentru parametrii corporali, citeste valori cuprinse intre 34°C si 42°C, iar pentru mediul ambiant, datele se preiau intre 10°C si 40°C. Optiunea Scan de evaluare pentru lichide si suprafete functioneaza in intervalul  -22°C si 80°C. Bineinteles, afisajul datelor se poate face si in grade Fahrenheit. Produsul este echipat cu functie suplimentara de memorie, care stocheaza pana la 25 de masuratori, permitand astfel monitorizarea starilor febrile si raspunsul la tratament.

Displayul electronic este unul mare, cu cifre usor lizibile, iar setarile se fac simplu, din cateva taste. Pentru acest dispozitiv, primiti o garantie valabila 2 ani.

 

Avantaje:

Este multifunctional, permitand si monitorizarea temperaturilor din ambient, a suprafetelor si lichidelor.

Masoara foarte rapid, intr-o secunda.

Se utilizeaza confortabil, deoarece nu necesita contact.

Faciliteaza supravegherea starilor febrile, fiind echipat cu functie de memorie cu 25 de intrari.

 

Dezavantaje:

Masoara temperatura numai la nivelul fruntii.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Easycare 6 in 1

 

4. Easycare 6 in 1Potentialii utilizatori care doresc sa stie unde gasesc  termometre digitale la preturi bune se vor orienta excelent in achizitia acestui model electronic cu citire in infrarosu. Asadar, produsul este un termometru digital pentru copii, deoarece nu necesita nici macar contactul cu pielea pentru a citi si afisa datele corespunzator.

Bineinteles, el este multifunctional, din moment ce prezinta capabilitati de a monitoriza nu numai temperatura corporala, ci si pe cea ambientala, a lichidelor sau a suprafetelor. Il puteti folosi la nivelul fruntii sau intra-auricular, fiind echipat cu un cap construit anatomic pentru a nu leza urechea in timpul citirii datelor. Precizia este de ±0.2˚C, iar timpul de masurare este de doar o secunda. O functie suplimentara de memorie afiseaza automat ultima temperatura citita, iar displayul isi schimba culoarea in functie de valorile analizate, avertizand cu privire la starile febrile.

Ecranul digital se citeste usor, cifrele fiind redate mari, foarte usor vizibile. Pachetul oferta include un stand special, care permite depozitarea pe suprafete orizontale, o baterie de 3V si manualul de instructiuni. Pentru acest model veti beneficia de o garantie de 12 luni.

 

Avantaje:

Poate fi considerat un termometru ieftin si bun.

Masoara precis si rapid, cu o marja de ±0.2˚C si in 1-2 secunde.

Preia datele fara a necesita contact, fiid comod si usor de utilizat.

Este multifunctional, citind valori ale temperaturii pentru ambient, obiecte si diverse lichide.

 

Dezavantaje:

Functia de memorie include numai o intrare, ultima valoare masurata.

 

 

Microlife MT 200

 

5. Microlife MT 200Numarandu-se printre cele mai bune modele Microlife de termometre electronice comercializate la un pret atractiv, produsul din acest exemplu va fi preferat de catre multi potentiali cumparatori. Este capabil sa preia temperatura la nivel axilar, oral sau rectal, afisand datele in numai 10 secunde.

O functie de avertizare sonora va spune exact cand masuratoarea  este gata de citire, incluzand si o alarma speciala pentru febra. Precizia masuratorii este excelenta, de ± 0.1 °C, iar valorile inregistrate pot fi memorate pentru comparari ulterioare. In scopul economiei energiei bateriei, o functie de oprire automata ii este incorporata. Produsul este confectionat cu o tija flexibila si varf aurit anitalergic, fiind fiabil, sigur in utilizare.

De asemeni, este rezistent la apa, demonstrand durabilitate optima. Displayul este mare, usor de citit, fiind iluminat din interior. Pe langa toate acestea, un pret de achizitie atractiv va convinge orice persoana interesata.

 

Avantaje:

Citeste rapid datele, in maxim 10 secunde.

Este eficient si precis, avand o marja de eroare de numai ± 0.1 °C.

Avertizeaza cu privire la starile febrile, fiind echipat cu alarma speciala.

Are un bun raport pret/calitate.

 

Dezavantaje:

Nu este la fel de comod in utilizare ca un model cu citire in infrarosu.

 

 

Alte articole populare de pe site-ul nostru:

 

Cum alegi o vopsea de par gri

Care e cea mai buna centura de slabit cu vibratii

Purificator aer

Filtru cafea

Ventilator baie

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (46 votes, average: 4.61 out of 5)
Loading...