Cele mai bune termometre

Am modificat articolul ultima data pe: 04.12.20

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun termometru – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Din nicio casa nu ar trebui sa lipseasca un termometru care sa ajute la verificarea temperaturilor celor mici sau celor mari care nu se simt bine. Pentru a nu cumpara un produs care nu iti aduce foloase tie, afla spre ce criterii de selectie te vei indrepta. Printre exemplele apreciate de romani se afla modelul JXB-178, o optiune cu infrarosu, pentru care nu este necesara lipirea de corp in vreun fel, aceasta fiind capabila de a masura temperatura corporala, a obiectelor si lichidelor, dispunand de butoanele aferente fiecarei functii, avand determinare instantanee a valorii, asadar, fiind foarte rapida. O alternativa este modelul Perfect Medical IT-122.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Este o varianta simplu de intrebuintat, avand in vedere existenta butoanelor specifice, putand masura temperatura corpului uman, dar si pe cea a obiectelor sau apei, dand un rezultat in doar o secunda, prezentand culori diferite pe ecran, pentru a fi mai usor utilizatorului sa estimeze gravitatea valorii, designul modern prezentand usurinta la folosire.

Din pacate, costul de achizitie nu este unul tocmai accesibil, ceea ce inseamna ca nu va fi tinta tuturor categoriilor de posibili cumparatori de pe nisa autohtona.

Fiind un produs de marca, ce prezinta autonomie la functionare, se va preta intrebuintarii de verificare a temperaturilor pe arii largi, nefiind invaziv in utilizare.

A 2-A OPTIUNE!

Perfect Medical IT-122
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest aparat pentru intrebuintare personala si profesionala foloseste atat grade Celsius, cat si Fahrenheit, putand masura temperaturi intre 10 si 42.9 grade Celsius, fiind indicat si pentru luarea temperaturii corporale, si a celei ambientale, fiind prevazut cu ecran LCD pentru a citi mai usor informatiile, existand alarma sonora si vizuala pentru febra.

Precum in cazul majoritatii produselor non-contact, cu infrarosu, si acesta va avea un cost de achizitie relativ ridicat, care nu va fi pe placul tuturor cumparatorilor.

Imbina calitatile necesare unui dispozitiv de masurat temperatura cu rapiditatea si usurinta efectuarii actiunii acesteia, gasindu-se printre preferatele actuale ale romanilor.

A 3-a Optiune!

Well THERM-PRS-01WE-WL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Acest dispozitiv mic, accesibil din punctul de vedere al costurilor, permite utilizatorului sa isi masoare temperatura in diverse feluri (oral, rectal, la axila), putandu-se adapta uzul sau in functie de pacient, dand un raspuns valoric in maximum 10 secunde, insotit de un zgomot specific, informatiile fiind usor de citit de pe micul ecran LED.

Se pare ca detine un varf rigid, ceea ce inseamna ca nu se va arata tocmai confortabil pentru unele categorii de utilizatori, putand prezenta riscuri, in special pentru bebelusi.

Deoarece e insotit de un pret accesibil, nu este de mirare ca se va situa, de cele mai multe ori, pe pozitii fruntase cand vine vorba despre topurile de vanzari din Romania.

 

 

Cum alegi un termometru bun

 

Ghidul cumparatorului

Printre instrumentele care ne ajuta sa determinam in mod conventional parametri fizici legati de starea de sanatate se numara si termometrele. Temperatura poate oferi indicatii cu privire la diverse dezechilibre din organism, mai ales in cazul copiilor, pentru ca orice agent patogen poate determina fluctuatii ale acestui indicator, in cazul lor.

Totusi, pentru a avea certitudinea ca masurarea temperaturii se face corespunzator si cat mai precis, trebuie sa ne asiguram ca am ales cel mai bun termometru, din multitudinea de oferte pe care le gasim la tot pasul. In cazul in care nu aveti experienta in diferentierea modelelor existente pe piata, n-ar strica sa cunoasteti in prealabil cateva criterii de selectie importante, pentru a putea alege un produs performant.

 

 

Tipul: este primul factor ce trebuie considerat, mai ales pentru ca va indica metoda exacta de prelevare a temperaturii. In functie de principul fizic in baza caruia functioneaza, pot fi distinse mai multe tipuri de termometre: produsele clasice, termometrele digitale si modelele cu infrarosu.

Termometrul clasic este cel mai vechi dispozitiv utilizat in luarea temperaturii corporale, functionand cu un rezervor cu mercur, insa nu este intotdeuna usor de citit. Precizia poate fi si ea pusa la indoiala, din moment ce utilizatorul nu va sti clar cum sa citeasca valorile. Partea cea mai putin avantajoasa este riscul contaminarii cu mercur in caz de spargere sau fisurare a rezervorului, drept pentru care, in prezent nici nu se mai utilizeaza conventional aceasta metoda.

Termometrul digital ofera doua avantaje majore: masoara temperatura foarte rapid si are o acuratete mult mai mare decat modelele clasice. Valorile pot fi citite facil de pe un display, iar produsul poate include tot felul de functii utile. Sunt cel mai des intrebuintate in cazul copiilor mici, se utilizeaza facil, chiar si costurile de achizitie fiind foarte convenabile, iar intrebuintarea se face in deplina siguranta, fara nici un risc toxic.

Termometrul cu infrarosu este cea mai noua inventie tehnologica in domeniu si obisnuieste sa preia nivelul temperaturii prin simpla citire a radiatiilor infrarosii emise de corpul uman(in lungimea de unda 9-11µm). Din acest motiv, nu este necesar nici macar contactul propriu-zis cu pielea pacientului.

Prezinta avantajul ca citeste valorile rapid, nu este invaziv, are precizie ridicata si ofera oportunitatea de a masura chiar si temperatura hranei pentru bebelusi sau a apei de baie. Bineinteles, aceste produse sunt foarte fiabile, lipsite de risc toxic, insa vor fi comercializate cu un pret pe masura performantelor. Un astfel de dispozitiv mai este denumit conventional si termometru laser.

In functie de locul masurarii temperaturii, termometrele se mai impart in felul urmator: rectale, axilare, pentru uz oral si timpanice.

 

Indicatorii de performanta: constituie niste factori adiacenti, trecuti de regula in fisele produselor. Prin cunoasterea acestora, puteti aprecia cat de util si de eficient este instrumentul pe care va pregatiti sa il achizitionati. La acest capitol, putem mentiona: durata de masurare si precizia.

Durata de masurare poate varia de la un model la altul si in functie de zona corporala de unde se va citi temperatura. Produsele clasice nici nu mai trebuie mentionate aici, deoarece vor fi scoase din uz in totalitate. Daca in cazul acestora era necesar un timp de masurare de cateva minute, in prezent nu mai trebuie sa asteptati atat, deoarece un termometru infrarosu sau unul digital va vor anunta printr-un semnal sonor momentul in care il puteti citi corect.

In functie de fiecare producator si model, afisarea poate dura intre 10 si 80 de secunde, pentru cele digitale. Performantele cele mai bune se inregistreaza pentru aparatele cu infrarosu, deoarece ele masoara intr-o perioada de pana la maxim 3 secunde.

Precizia masuratorilor variaza nu numai in functie de metoda de masurare, ci si in stransa legatura cu locul din care se preleva temperatura corporala. Medicii sustin ca cele mai corecte valori se obtin prin masuratori intra-rectale si la nivelul urechii. Asadar, la acest capitol sunt considerate mai bune produsele digitale care permit masuratori la nivelul timpanului si cele cu infrarosu.

Totusi, pentru bebelusii cu varsta mai mica de 3 luni, nu este recomandata luarea temperaturii in ureche, pentru a evita deteriorarea timpanului. De aceea, multi producatori de termometre cu infrarosu pentru copii au brevetat modele special create pentru a masura caldura corporala la nivelul fruntii. Si acestea trebuie utilizate conform instructiunilor, deoarece chiar si un fir de par aflat in dreptul varfului de scanare poate altera acuratetea masuratorilor.

 

 

Functionalitatea: va fi inteleasa, in acest context, ca set de facilitati oferite de dispozitiv. In aceasta categorie putem incadra utilizarea facila, optiunea de avertizare acustica sau lizibilitatea sporita a datelor. Referitor la o intrebuintare cat mai usoara, produsele cu infrarosu sunt cele care permit cel mai mult confort, nu numai pentru ca sunt foarte rapide, ci si pentru ca sunt non-invazive.

Aproape toate acestea, dar si modelele digitale, au incorporata o optiune de avertizare sonora pentru finalizarea prelevarii datelor si a timpului de calibrare. De asemeni, displayul electronic este o caracteristica foarte utila, avand prioritate aparatele care afiseaza cifre cat mai mari, usor de citit si de interpretat.

 

Fiabilitatea: reflecta siguranta in utilizare a unui dispozitiv. De asemeni, ea mai este inteleasa ca rezistenta si durabilitate. Dupa cum am mai subliniat, produsele electronice si cele cu radiatie termala nu prezinta absolut nici un risc pentru sanatatea utilizatorilor. Este indicat ca modelele ce se folosesc intra-rectal sa aiba varful flexibil, pentru a evita riscul accidentelor in timpul utilizarii, mai ales daca timpul de masurare depaseste 10 -20 de secunde.

Orice tip de dispozitiv trebuie protejat corespunzator de o carcasa proprie, care permite depozitarea in deplina siguranta si il protejeaza de eventuale socuri mecanice.

Luand in considerare toate aceste aspecte si avand acum o idee clara despre ce tip de aparat de masurare a temperaturii vi se potriveste mai bine, puteti gasi un termometru ieftin si bun. Daca nu stiti in ce oferte sa va incredeti, va sugeram sa cautati un model performant pe internet. Online veti intalni cele mai mici preturi, calitatea si garantia produselor ramanand aceeasi. In cazul in care nu v-au convins performantele modelului comandat, il puteti returna sau substitui cu un altul mai bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

JXB-178

 

Una din variantele de tip termometru cu infrarosu este aceasta, de la JXB, care are, bineinteles, un cost pe masura, dar care implica folosirea si la nivel personal, si profesional, permitand verificarea temperaturii unui numar ridicat de persoane intr-un timp scurt, fara ca articolul sa fie contaminat sau sa necesite igienizare de vreun fel intre uzuri. 

Are un ecran LCD mare care lumineaza atunci cand este aprins, cifrele fiind vizibile usor. Dimensiunile sunt reduse (masoara 15 cm lungime si 10 cm latime) si cantareste in jur de 100 de grame, nefiind prea dificil de depozitat, folosit sau transportat. 

Poate fi folosit pentru pacientii de orice varsta, are o garantie de 12 luni si prezinta sase functii distincte, de la masurarea temperaturii corporale la cea a obiectelor, lichidelor, camerei sau apei din cada. Rezultatul este primit instantaneu pe ecran, fiind insotit de o alarma. Culoarea ecranului se schimba in functie de temperatura masurata, in verde normal, galben pentru stare febrila si rosu pentru temperaturi mari. 

Avantaje

E o optiune cu infrarosu, care nu necesita atingere pentru masurare. 

Permite verificarea corporala, a suprafetelor, obiectelor si lichidelor, avand multiple intrebuintari. 

Are o forma anatomica si e prevazuta cu butoane pentru manevrare simpla a optiunilor. 

Citeste temperatura instant - salveaza timp. 

Dezavantaje

Costul de achizitie piperat va face ca produsul sa nu fie cumparat de orice doritor. 

 

 

 

Perfect Medical IT-122

 

Printre optiunile digitale cu infrarosu la mare cautare se afla acest produs care va putea fi folosit rapid, fiind si igienic, deoarece nu va necesita atingerea de piele sau introducerea in ureche sau gura, pentru a citi temperatura folosindu-se in apropierea fruntii. Durata de masurare este foarte scurta, de doar 0.5 secunde, astfel incat va deveni extrem de eficient in cazul necesitatii masurarii temperaturii pentru multe persoane intr-un timp scurt. 

Poate masura si in grade Celsius (C), si in cele Fahrenheit (F), iar distanta maxima de la care poate capta o valoare se situeaza la 15 cm, usurand si mai mult treaba utilizatorului. Temperaturile intre care activeaza sunt 10 – 42.9 grade Celsius, putand seta aparatul spre a verifica temperatura corporala sau pe cea ambientala. 

Avand in vedere ca e o versiune cu infrarosu, va conferi gradum maxim de confort, pentru ca foloseste un ecran LCD mare, care se va colora in verde, galben sau rosu, in conformitate cu temperatura citita, spre a ajuta la interpretare, existand si alarma de temperatura.

Avantaje

Este o optiune non-contact, fiind usor de folosit de majoritatea categoriilor de utilizatori.

Masoara foarte repede, avand nevoie doar de o jumatate de secunda pentru a veni cu un rezultat.

Poate fi folosita pentru ambient sau corpul uman, avand o afisare intre 10 si 42.9 grade Celsius.

Ecranul LCD prezinta atentionare vizuala si auditiva la febra.

Dezavantaje

Costul de achizitie este usor mai ridicat, fiind cauzat de tehnologia de punere in aplicare a produsului.

 

 

 

Well THERM-PRS-01WE-WL

 

Iata un termometru digital la un pret foarte bun, pe care si-l poate permite oricine doreste sa aiba in casa un astfel de dispozitiv de control. Pentru ca e o optiune digitala, va fi predispusa cu un mic ecran pe care poti vedea suficient de bine valorile masurate, astfel incat sa nu fie inconfortabil de citit. 

Termometrul este rezistent la apa si are un varf rigid, putand fi folosit rectal, axilar sau oral pentru a masura caldura corpului, dovedindu-se rezistent la apa, astfel incat, daca este scapat in apa sau intra in contact cu variate lichide sau fluide si necesita spalare, sa nu ii fie afectata functionalitatea. 

Masoara temperaturi pornind de la 32 de grade Celsius si pana la 42.9 grade Celsius. Are oprire automata, dupa folosire, si te notifica atunci cand a ajuns la o valoare clara printr-un tiuit specific. Ii ia in jur de 10 secunde sa faca o masurare. Nu ii lipseste micul container de depozitare, din plastic transparent. 

Avantaje

Este un termometru digital care se poate folosi, fara dificultate, pentru masurarea temperaturii corporale. 

Poate fi folosit oral, rectal sau la nivel axilar, cu diferite grade de acuratete in masurare. 

Este rezistent la apa - poate fi folosit in orice conditii. 

Prezinta mini-container de depozitare, pentru a fi usor de mentinut igienic. 

Dezavantaje

Este rigid, putand fi dificil de folosit in cazul verificarii temperaturii unui copil. 

 

 

 

 

Jumper® FR202 Pro 

 

Jumper® FR202 Pro este un termometru care ii va scapa de griji pe multi parinti care abia au adus pe lume un bebelus, intrucat permite masurarea temperaturii celui mic, fara a fi nevoie de contact direct. Astfel, fie ca vrei sa iei masuratori frecvent, pentru a te asigura ca totul este in ordine, fie puiul tau a racit si esti nevoit sa ii monitorizezi constant temperatura, o vei putea face cu acest aparat, pe care e suficient sa il tii la o distanta de 1-5 cm. Totodata, il poti folosi si cand bebe doarme.

Aparatul poate fi utilizat si pentru a afla ce temperatura are laptele sau mancarea copilului, ori apa din cadita. Modelul functioneaza pe baterii, care sunt incluse in pachet. Are alarma pentru depasirea temperaturii si esti atentionat prin intermediul unor lumini LED, in nuante diferite.

Producatorul mentioneaza o acuratete de +/-0,2℃, insa majoritatea parintilor care au cumparat modelul se declara multumiti de modul in care functioneaza. In pachet vei gasi si un saculet pentru depozitat si un manual cu instructiuni.

Avantaje

Permite masurarea temperaturii fara a lua contact direct cu bebelusul.

Poate memora ultimele 20 de masuratori, pentru a avea o evidenta asupra bunastarii celui mic.

Dispune de un ecran electric intuitiv de citit.

Se inchide automat, pentru a salva energia bateriei.

Il poti utiliza si pentru aflarea temperaturii altor obiecte, precum mancarea gatita.

Dezavantaje

Are doar functie de termometru, fara alte optiuni ce l-ar face si mai util.

 

 

 

 

Jumper® FR408 

 

Jumper® FR408 este un termometru pentru copii, care este multifunctional, adica il poti utiliza pentru a vedea care e temperatura copilului, aplicandu-l pe frunte sau in ureche (are capacel potrivit pentru asta), iar daca bebe doarme si e imperativ sa vezi daca arde sau nu, poti sa ii afli temperatura fara a-l atinge (de la 10 cm distanta). Mai mult, poti folosi acest dispozitiv si pentru a afla cat e de calda apa din baita, laptele sau mancarea pe care i-o pregatesti.

Are cateva functii practice, cum ar fi faptul ca te alerteaza atunci cand inregistreaza o temperatura care indica febra, memoreaza ultimele 20 de masuratori, asa incat sa ai o evidenta asupra felului in care evolueaza raceala copilului, si se inchide dupa o anumita perioada de neutilizare, pentru a salva din viata bateriei.

Masoara in intervalul 0-100°C, cu o acuratete de +/-0,1℃. Aparatul este livrat alaturi de un set de baterii (2 AAA), un saculet pentru depozitare si un manual cu instructiuni.

Avantaje

Termometru multifunctional, cu care poti lua temperatura cu contact la frunte sau ureche, dar si fara contact.

Are capacitatea de a memora ultimele 20 de masuratori.

Il poti utiliza si pe obiectele cu care bebele intra in contact.

Te alerteaza in cazul in care cel mic are febra.

Are garantie de 2 ani.

Dezavantaje

Este putin mai scump decat alte modele de baza.

 

 

 

 

Omron Gentle Temp 720

 

Printre cele mai bune termometre non-contact din lista noastra si din comertul online identificam acest dispozitiv de la Omron. Avand principiu de functionare cu scanare in infrarosu, acest aparat detecteaza temperatura pe baza unui senzor eficient, care nu necesita sa atinga pielea pentru a citi valorile si a le reda in mod corespunzator.

Plaja de citire pentru intrebuintare conventionala se extinde intre 34 de grade Celsius si 42 de grade Celsius, demonstrand ca este un model destinat in special utilizarii umane. Totodata, este posibila analiza temperaturii ambientale, caz in care se pot afisa valori intre 10 si 40 grade Celsius. Toate datele vor fi indicate cu o precizie de masurare de ± 0.2 grade, astfel demonstrandu-se cel mai bine performantele dispozitivului.

Incrementele sunt de cate 0.1 grade, ceea ce inseamna ca arata cu acuratete temperaturile in orice circumstante. Bateria de tip CR2032 folosita ar trebui sa asigure pana la 2500 de masuratori. O functie de memorie cu 25 de masuratori stocate se va dovedi utila pentru parintii care monitorizeaza starea copiilor in timpul unei raceli.

Poate prelua temperatura atat la nivelul urechii, cat si al fruntii, iar timpul de masurare este de numai 1 secunda.

Avantaje

Efectueaza multiple masuratori pana la epuizarea bateriei.

Masoara eficient si rapid temperaturile(1s).

Ofera acuratete mare, de ± 0.2 grade.

Permite citirea non-invaziva.

Arata si temperatura ambientului.

Dezavantaje

Costurile ceva mai ridicate ale modelului.

 

 

 

 

Laica TH1002

 

3. Laica TH1002Pentru mamicile interesate sa afle care este cel mai bun termometru de copii al firmei Laica si care sa se comercializeze la un pret accesibil, modelul TH1002 va reprezenta una dintre solutiile cele mai atractive. Oferta include un termometru de frunte multifunctional, capabil sa masoare si temperaturi ale mediului ambiant , ale obiectelor sau chiar ale substantelor lichide. Calibrarea se vace fara contact, iar citirea datelor dureaza numai 1 secunda, foarte rapid si confortabil.

Pentru parametrii corporali, citeste valori cuprinse intre 34°C si 42°C, iar pentru mediul ambiant, datele se preiau intre 10°C si 40°C. Optiunea Scan de evaluare pentru lichide si suprafete functioneaza in intervalul  -22°C si 80°C. Bineinteles, afisajul datelor se poate face si in grade Fahrenheit. Produsul este echipat cu functie suplimentara de memorie, care stocheaza pana la 25 de masuratori, permitand astfel monitorizarea starilor febrile si raspunsul la tratament.

Displayul electronic este unul mare, cu cifre usor lizibile, iar setarile se fac simplu, din cateva taste. Pentru acest dispozitiv, primiti o garantie valabila 2 ani.

Avantaje

Este multifunctional, permitand si monitorizarea temperaturilor din ambient, a suprafetelor si lichidelor.

Masoara foarte rapid, intr-o secunda.

Se utilizeaza confortabil, deoarece nu necesita contact.

Faciliteaza supravegherea starilor febrile, fiind echipat cu functie de memorie cu 25 de intrari.

Dezavantaje

Masoara temperatura numai la nivelul fruntii.

 

 

 

 

Beurer FT70

 

2. Beurer FT70Cei care cauta un termometru Beurer din gama celor cu infrarosu vor aprecia modelul FT70, deoarece este capabil sa masoare simplu si rapid temperatura corporala, preluand date pentru calibrare la nivelul urechii. In functie de preferinte, el poate fi utilizat si la nivelul fruntii sau pentru a cuantifica temperaturi ale suprafetelor si lichidelor.

Aceste functii se vor dovedi foarte utile, mai ales pentru mamici, care vor putea verifica apa pentru baie sau cat de cald este laptele din biberon, tot procesul durand mai putin de 3 secunde.

Produsul incorporeaza mai multe functii utile, printre care si semnalul acustic cu functie de voce in 6 limbi, optiunea de oprire automata pentru economia de energie si displayul mare, usor de citit. Setarile se fac foarte facil, cu ajutorul unor taste ce vor fi utilizate mai mult intuitiv. Pe langa un pret convenabil pentru un aparat cu infrarosu, el mai este insotit si de o garantie extinsa de 3 ani.

Avantaje

Este un termometru de ureche ieftin si bun.

Permite citirea rapida a temperaturii corporale, in doar cateva secunde.

Ofera confort la utilizare, masurand fara a necesita  contactul cu pielea.

Are multifunctionalitate, fiind potrivit si pentru a masura temperatura lichidelor sau a suprafetelor.

Dezavantaje

Nu include optiuni de memorare extinsa de date.

 

 

Ti-am pregatit mai multe articole despre cum sa mentii curatenia in casa cu ajutorul aspiratorului Rowenta Compact Power 3A RO3724 si cum sa te racoresti vara eficient, atunci cand nu ai temperatura desigur cu ajutorul ventilatorului de birou.

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Medisana TN 750

 

Daca ati citit mai multe pareri despre cel mai bun termometru in infrarosu, cu siguranta ca brandul Medisana va va parea cunoscut. Produsul din acest caz este un dispozitiv performant multifunctional, care permite o masurare precisa a temperaturii in ureche si pe frunte in doar cateva clipe, intre 1 si 3 secunde. Pe langa citirea temperaturii corpului, dispozitivul mai este capabil sa masoare temperatura mediului ambiant, a diverselor lichide si a suprafetelor.

Pentru corp, este capabil sa arate valori cuprinse intre 34°C – 43°C (93.2°F – 109.4°F), iar pentru suprafete, intre 0°C – 100°C (32°F – 212°F). Precizia la masurare este foarte buna, cu o marja de eroare de 0.3°C la frunte si 0.2°C in ureche.  O functie de alerta la febra este incorporata aparatului, acesta semnalizand vizual, atunci cand detecteaza temperaturi peste normal.

Pentru a va indica inceputul si finalizarea calibrarii, termometrul emite semnale sonore, garantand o utilizare usoara, intuitiva. Aveti si posibilitatea de a stoca informatiile citite, astfel incat sa tineti o evidenta a valorilor, pana la un numar de 30 de monitorizari. Functiile suplimentare includ afisajul datei si orei. Modelul masoara 134,3 x 42,4 x 47,6 mm si se alimenteaza cu doua baterii 2 X 1,5 V.

 

Avantaje:

Ofera confort maxim la utilizare, fara a necesita contact cu pielea, deoarece este un dispozitiv cu citire in infrarosu.

Citeste datele foarte rapid, in maxim 3 secunde.

Este multifunctional, deoarece poate fi utilizat pentru a arata si temperatura mediului ambiant, a suprafetelor sau lichidelor.

Are utilitate in monitorizarea starilor febrile, fiind prevazut cu functie de memorie.

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este pe masura performantelor.

 

 

Easycare 6 in 1

Potentialii utilizatori care doresc sa stie unde gasesc  termometre digitale la preturi bune se vor orienta excelent in achizitia acestui model electronic cu citire in infrarosu. Asadar, produsul este un termometru digital pentru copii, deoarece nu necesita nici macar contactul cu pielea pentru a citi si afisa datele corespunzator.

Bineinteles, el este multifunctional, din moment ce prezinta capabilitati de a monitoriza nu numai temperatura corporala, ci si pe cea ambientala, a lichidelor sau a suprafetelor. Il puteti folosi la nivelul fruntii sau intra-auricular, fiind echipat cu un cap construit anatomic pentru a nu leza urechea in timpul citirii datelor. Precizia este de ±0.2˚C, iar timpul de masurare este de doar o secunda. O functie suplimentara de memorie afiseaza automat ultima temperatura citita, iar displayul isi schimba culoarea in functie de valorile analizate, avertizand cu privire la starile febrile.

Ecranul digital se citeste usor, cifrele fiind redate mari, foarte usor vizibile. Pachetul oferta include un stand special, care permite depozitarea pe suprafete orizontale, o baterie de 3V si manualul de instructiuni. Pentru acest model veti beneficia de o garantie de 12 luni.

 

Avantaje:

Poate fi considerat un termometru ieftin si bun.

Masoara precis si rapid, cu o marja de ±0.2˚C si in 1-2 secunde.

Preia datele fara a necesita contact, fiid comod si usor de utilizat.

Este multifunctional, citind valori ale temperaturii pentru ambient, obiecte si diverse lichide.

 

Dezavantaje:

Functia de memorie include numai o intrare, ultima valoare masurata.

 

 

Microlife MT 200

Numarandu-se printre cele mai bune modele Microlife de termometre electronice comercializate la un pret atractiv, produsul din acest exemplu va fi preferat de catre multi potentiali cumparatori. Este capabil sa preia temperatura la nivel axilar, oral sau rectal, afisand datele in numai 10 secunde.

O functie de avertizare sonora va spune exact cand masuratoarea  este gata de citire, incluzand si o alarma speciala pentru febra. Precizia masuratorii este excelenta, de ± 0.1 °C, iar valorile inregistrate pot fi memorate pentru comparari ulterioare. In scopul economiei energiei bateriei, o functie de oprire automata ii este incorporata. Produsul este confectionat cu o tija flexibila si varf aurit anitalergic, fiind fiabil, sigur in utilizare.

De asemeni, este rezistent la apa, demonstrand durabilitate optima. Displayul este mare, usor de citit, fiind iluminat din interior. Pe langa toate acestea, un pret de achizitie atractiv va convinge orice persoana interesata.

 

Avantaje:

Citeste rapid datele, in maxim 10 secunde.

Este eficient si precis, avand o marja de eroare de numai ± 0.1 °C.

Avertizeaza cu privire la starile febrile, fiind echipat cu alarma speciala.

Are un bun raport pret/calitate.

 

Dezavantaje:

Nu este la fel de comod in utilizare ca un model cu citire in infrarosu.

 

 

Cum aleg cele mai bune termometre Avent

 

Ghidul cumparatorului

In special atunci cand ai un bebe mic, un termometru de interior (sau ambiental) devine un instrument deosebit de util, ce-ti permite sa monitorizezi permanent temperatura din camera celui mic. Se stie faptul ca bebelusii au nevoie de un climat optim, in special in primele luni de viata. Deoarece ei nu isi regleaza prea usor temperatura corporala, sunt extrem de sensibili la orice modificare; de asemenea, apa pentru baita trebuie verificata cu atentie.

 

Daca ai nevoie de un instrument precis de masurare, poti trece in revista oferta de termometre Avent, companie ce apartine brandului Philips cunoscuta pentru gama de produse de ingrijire a mamei si copilului, creata in 1984 si devenita faimoasa pentru un nou tip de biberon (printre altele, produce pompe pentru sani, biberoane si tetine, suzete, sterilizatoare, sisteme de monitorizare).

Cum alegi un termometru ambiental bun? Toate cele moderne sunt digitale, asadar ofera o acuratete foarte ridicata a masurarii, ceea ce este necesar, caci cea mai mica schimbare il poate irita pe bebe (temperatura din camera se va incadra intre 18 – 20 grade Celsius, in functie de preferinta sa).

Masurarea si afisarea datelor se face aproape instant – te va interesa ecranul LCD, care trebuie sa permita citirea simpla a valorilor (de preferat, cu iluminare pentru noapte). Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune termometre Avent, alte functii utile sunt cea de alerta sonora daca temperatura este prea ridicata sau scazuta, functia de memorare a ultimelor masuratori pentru a vizualiza orice mica modificare, ceasul.

De mare interes e si capacitatea de masurare a nivelului umiditatii, care ar trebui sa se situeze pe la 60-65% in camera micutului; aerul prea uscat irita caile respiratorii. Avent propune solutii inteligente oferind parintilor produse de tip 2 in 1: multe oferte combina termometrul cu monitoare pentru supravegherea bebelusului – un accesoriu pe care orice parinte il va considera util. Acestea au functii suplimentare, cum ar fi lumina de veghe, cantece de leagan, alerta cand bebe face zgomot, functia de talkback (ii poti vorbi prin statie celui mic). Un astfel de exemplu este Philips-AVENT SCD580/00.

Vrei sa stii unde se gasesc termometre Avent la un pret bun? Pe Internet vei avea sansa sa descoperi si compari mai multe oferte atractive.

 

Modele recomandate in 2020

 

Philips-AVENT SCD580/00 

 

Daca esti un proaspat parinte care trebuie sa-si completeze “echipamentul” de ingrijire a lui bebe, vei avea nevoie de cel mai bun termometru Avent, iar partea buna este ca poti achizitiona acest produs 2 in 1 care este si un sistem de monitorizare a micutului (e format din 2 unitati: una in camera copilului, una ce va sta la parinte). E o solutie perfecta ce-ti asigura linistea si certitudinea ca cel mic este permanent in siguranta cand nu esti langa el.

Senzorul combinat monitorizeaza climatul din camera bebelusului, afisand constant nivelul de temperatura, dar si cel de umiditate; va anunta prin afisajul digital de pe statia parintelui aparitia oricarei modificari. Ca sistem de supraveghere, asigura o conexiune sigura, privata, fara interferente, cu o raza de actiune de aproximativ 50 m in casa si de 330 m afara.

Alte functii utile sunt reprezentate de alarma luminoasa care arata nivelul de sunete din camera lui bebe (asta daca opresti volumul), talkback (poti vorbi copilului prin statie pentru a-l linisti), lumina de veghe pentru noapte.

 

 

 

Philips AVENT SCD570/00 

 

Acest sistem de monitorizare cu termometru inclus este un produs foarte util pentru parinti: ofera o supraveghere neintrerupta a bebelusului cand nu te afli in camera sa si o monitorizare a temperaturii si a umiditatii. Toti stim ca orice variatie a nivelului de temperatura irita copiii mici, iar umiditatea prea scazuta cauzeaza probleme neplacute.

Aparatul, compus din doua unitati (una se amplaseaza in camera, cealalta o tine parintele) memoreaza masuratorile si afiseaza pe ecranul LCD cea mai mica schimbare a temperaturii (interval 10-40 grade Celsius) sau a umiditatii. Mai mult, il auzi cu o claritate uimitoare pe cel mic, conexiunea fiind constanta si privata. Autonomia bateriei reincarcabile este de 18 ore.

Dispozitivul te avertizeaza daca ai iesit din raza de actiune, care ajunge la 50 m in interior (il auzi cam de oriunde). Functia de talkback te lasa sa ii vorbesti sau canti celui mic daca devine agitat, iar cea de MP3 sa ii pui cantece de leagan. Are si proiector de lumina nocturna.

 

 

 

Philips Avent SCH550/20 

 


Acest termometru Avent ieftin si bun este ideal pentru a verifica temperatura in camera bebelusului sau in cadita de baie. Este un instrument digital care functioneaza cu 2 baterii in forma de floare albastra, partea atractiva fiind ca este creat si ca jucarie. Este cauciucat si pluteste in apa, copilul putandu-se juca in voie cu el (e rezistent la apa si la impact chiar daca este scapat pe jos).

Respecta toate standardele de siguranta pentru copiii de sub 1 an. Citeste imediat la contactul cu apa temperatura (apa din baita trebuie sa se incadreze intre 36, 5 si 38 grade Celsius, caci pielea bebelusilor este extrem de sensibila).

Deoarece schimbarile de temperatura din camera sunt imediat resimtite de cei mici, monitorizeaza permanent asa incat sa te asiguri ca pastrezi valoarea optima (intre 18 si maxim 20 grade Celsius). Intervalul temperaturii de functionare este intre 10 si 45 grade Celsius, iar precizia masuratorilor este de +/- 1 grad. Ecranul cu afisaj digital este simplu de citit.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune termometre higrometre

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa poti analiza in mod corespunzator indicatorii din mediul ambiant, nu vei avea nevoie doar de un termometru, ci si de o modalitate de a sti care este nivelul de umiditate. In acest scop sunt recomandate produsele cu higrometru incorporat. Utilizand un dispozitiv de acest tip vei sti daca e nevoie sa apelezi la un umidificator sau dezumidificator pentru a inbunatati conditiile in care locuiesti. Pentru toti potentialii utilizatori care doresc sa stie mai multe, implicit unde gasesc termometru higrometru la un pret bun, iata ce sfaturi avem:

Se analizeaza gradul de protectie al dispozitivului, pentru a sti daca acesta se foloseste doar in interiorul locuintelor sau si in exterior. Daca te intereseaza exclusiv ce se intampla intern, gasesti usor modele de perete sau de pozitionat pe mobila. Cele cu eticheta “outdoor” se pot monta in aer liber si au o rezistenta ridicata la intemperii.

Trebuie sa hotarasti daca optezi pentru varanta digitala sau analogica. Un termohigrometru digital prezinta si un afisaj electronic pe care iti arata valorile de temperatura si umiditate inregistrate, pe baza unor senzori din polimer. Citirea se face cu acuratete, de multe ori mentionata ca marja de eroare(plus/minus unitate).

Aparatele clasice sunt cele cu display analogic, seamana cu niste ceasuri(au valori pe cadran indicate prin ace mobile), iar in cazul acestora umiditatea este masurata prin contractia si extensia unui fir sintetic. Sunt apreciate pentru designul clasic, iar precizia oferita este, de asemenea, buna.

Cateva pareri despre cele mai bune termometre higrometre te vor sfatui sa verifici precizia de masurare, prin amplitudinea de valori citite si rezolutie(cea mai mica unitate considerata). Amplitudinea de citire la produsele recomandate in utilizare casnica va fi de la -10 la +50°C pentru temperatura(mai restranse la piesele de interior) si pana la 100% pentru umiditate. La modelele analogice intalnesti valori redate in diviziuni de 1°C si rezolutie de umiditate de 1-5%, in timp ce pentru piesele digitale, acestea pot fi si mai mici(0. 1°C si 1%).

Functii suplimentare care iti arata valorile considerate confortabile pentru om sunt de preferat. Umiditatea normala pentru zona noastra continentala va fi de 40-60%, evitand incurajarea aparitiei virozelor respiratorii(prea uscat) sau formarea mucegaiului(prea umed). Temperatura adecvata pentru sufragerie va fi de 19-22°C.

 

Modele recomandate in 2020

 

TFA 30.5027.02

Pentru ca orice cumparator cu pretentii isi doreste cel mai bun termometru higrometru, consideram ca acest produs TFA ofera capabilitatile de rigoare la un pret cat se poate de accesibil. Este un model de interior si functioneaza cu tehnologie digitala, afisand toate datele pe un ecran extra-plat mare(74x53mm). Cifrele vor fi usor lizibile.

Va monitoriza climatul intern, memorand minimele si maximele pentru temperatura si umiditate pe parcursul a cate 24 de ore. Valorile ce pot fi inregistrate se extind in intervalul 0 si 50 °C pentru temperatura si 20 si 95% pentru umiditate, acoperind plaja posibila pentru spatii interioare.

Are o rezolutie de 0.1°C/F si de 5%, iar pentru a indica mai usor confortul sau disconfortul, afiseaza si interpreteaza cifrele, mentionand cand umiditatea e prea scazuta, cand este in limite normale(40-70%) sau cand depaseste indicele de confort conventional.

 

 

 

HTC-1

Pentru orice locuinta, acest termohigrometru de interior cu design simplu si elegant va fi un ajutor de nadejde in depistarea valorilor anormale. Este un produs digital, deci garanteaza, prin senzori foarte sensibili, acuratetea datelor preluate. Are o marja de citire de +/- 1°C (1.8°F) pentru temperatura si de +/- 5% umiditate relativa.

Ca intervale masurate, asigura analiza temperaturii intre valori de -50°C ~ +70°C si pe cea a umiditatii de la 10% la ~ 99%, un indicfator clar al posibilitatilor de observare pentru indicele de confort conventional, atat interior, cat si exterior. In plus, permite memorarea minimelor si maximelor inregistrate, pentru a oferi repere suplimentare.

Ca functionalitate, remarcam alarma, beep-ul la orele fixe, afisajul datei calendaristice. Beneficiaza de un display mare, cu cifre ce pot fi facil interpretate, si de un suport de sprijin pentru plasarea pe suprafete orizontale. Drept concluzie, mai putem afirma ca este un termometru higrometru ieftin si bun.

 

 

 

Koch 12549

 

Koch iti propune un dispozitiv digital proiectat pentru analiza temperaturilor si umiditatii ambientale in interior. Are in componenta un ecran electronic care se poate lumina pe timp de noapte, oferind mereu valori usor de citit si de interpretat. Optiunea se activeaza usor, prin apasarea tastei Light.

Ca plaja de citire, dispozitivul analizeaza temperaturile in intervalul 0 si 50 de grade Celsius, iar umiditatea pana la o limita superioara de 90% valori relative(RH). Aceste date corespund cifrelor ce pot fi inregistrate in spatii inchise, insa pentru exterior, stim ca temperaturile pot sa scada mult mai mult.

Are si functii suplimentare, ceasul fiind cea mai importanta. Il poti seta sa te trezeasca, intrucat are si alarma. De alimentat, se alimenteaza cu o baterie AA, iar garantia pentru acest model este una de conformitate, pana la 2 ani.

 

 

Cel mai bun termometru laser – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Un termometru infrarosu, cu punct laser, de calitate, poate fi utilizat intr-o varietate de domenii, de la cel medical si pana la industria alimentara si cea producatoare de masini sau in evaluarea zonelor de incendiu. Daca vrei sa achizitionezi un astfel de dispozitiv, si consideri ca ghidurile lungi si complexe iti consuma prea mult timp, iti recomandam aici prima optiune Clovis din produsele analizate de specialistii nostri. Cu o raza de masurare cuprinsa intre 0 si 100oC si doua module de lucru (corp uman si elemente ambientale), versiunea Healthy Line SHL-IR100 iti ofera o precizie ridicata de evaluare termica cu eroare de numai 0.2oC si posibilitatea de a analiza de la 5 – 10cm, fara atingere, temperatura copilului tau, a laptelui pregatit sau a uleiului din tigaie. Este un model de uz general, cu actiune rapida (rezultatul in maxim 0.5secunde) si posibilitate de memorare a 32 de valori. Daca consideri ca ai nevoie de o varianta profesionala, atunci iti recomandam modelul Firt 800Pocket cu o plaja de acoperire mai larga, intre -35 si 800oC, emisivitate reglabila si timp de raspuns de 0.3 secunde.

 

Cum alegi un termometru laser bun

 

Ghidul cumparatorului

Variantele de termometre laser folosesc undele infrarosii pentru detectarea caldurii emanate de corpul omenesc sau o alta suprafata (lichida sau solida) si pe cele laser pentru a vizualiza zona evaluata. Sunt utilizate intr-o varietate de domenii (automobile, industria alimentara, aer conditionat, aparate electrice si electrocasnice, medicina etc.) si difera in functie de performantele tehnice (acuretete, emisivitate, timp de raspuns, scala de masurare si optica), de format, dimensiune si functii integrate.

Ghidul de mai jos contine informatii despre cele mai importante criterii pe care trebuie sa le cunosti pentru a fi sigur ca investesti in modelul potrivit scopului propus.

 

Scala de masurare: In functie de scopul pentru care vrei sa-l folosesti, cel mai bun termometru laser este cel cu cea mai ingusta scala ce acopera intervalul pe care ai nevoie sa il supraveghezi sau in care consideri sau stii ca poate varia temperatura masurata.

Modelele medicale lucreaza de regula intre 32 – 450C, in timp ce o varianta destinata controlarii temperaturii din interiorul unei masini, al unui cuptor sau al unui frigider, va avea alt interval optim, evaluand niveluri cuprinse intre -50oC si 500oC. Cele mai performante versiuni pot masura un nivel maxim de pana la 3000 – 3500oC.

 

Emisivitatea: Acest parametru sta la baza tehnici de functionare a oricarui termometru cu laser si face referire la eficienta cu care o suprafata emita energie termica. Se incadreaza ca valoarea intre 0 si 1 – caracterisitica conceptului teoretic de „corp negru”, emitatorul perfect de unde termice.

Modelele care sunt destinate examinarii corpului uman iau in calcul o valoare de emisie de 0.98, specifica pielii.

Dintre aparatele pentru utilizari industriale, majoritatea celor cu emisivitate fixa vor fi reglate de obicei la un nivel de 0.95 caracteristic celor mai multe obiecte organice, pictate sau oxidate (lemn, hartie, asfalt etc.).  

Versiunile mai performante permit reglarea acestui indicator, cel mai adesea in intervalul 0.1 – 1.0, valorile asociate materialelor populare fiind disponibile pe Internet sub forma de tabele de emisivitate (ciment – 0.54, fibra din sticla – 0.75, otelul galvanizat – 0.28).

Iti recomandam sa cauti o optiune cu posibilitate de reglare a indicelui de emisivitate, daca consideri ca vrei sa ai libertatea de a-l folosi pe o varietate mai mare de materiale, pentru a obtine rezultate de precizie ridicata.

 

Acuratetea: Precizia de masurare variaza de regula intre 1 – 2% pentru cele mai multe termometre laser la preturi bune disponibile pe piata si intre 0.2 – 0.5%, nivel regasit de regula la versiunile premium cu performanta superioara, dar, de asemenea, si mai costisitoare.

Acesta parametru este influentat de conditiile din mediul ambiant, tehnologia fiind sensibila la umiditate, praf si temperatura din spatiul in care este utilizat.

 

Raza laser: Aceasta este folosita pentru a te ajuta sa identifici mai usor zona evaluata de dispozitiv si sa orientezi aparatul in mod corect.

Vei gasi modele cu o singura raza laser (cele mai populare) sau cu doua care incadreaza zona optima de masurare.

Este important sa stii ca aceste raze trebuie sa se incadreze in clasa 2 de siguranta, care inseamna spectru vizibil, sigur pentru ochi, la expunere accidentala directa pentru mai putin de 0.25sescunde, clasele 3 si 4 fiind considerate cu risc scazut si respectiv ridicat de deteriorare a vederii.

 

Design si scop: Aceste dispozitive se impart, din punct de vedere constructiv, in modele fixe, utilizate frecvent in industrie, pentru monitorizarea continua a proceselor de productie si a instalatiilor care lucreaza la temperaturi inalte si portabile, al caror design seama cu acela al unui pistol.

Acestea din urma sunt usor si confortabil de folosit si pot fi achizitionate atat pentru uz profesional (electricieni, medici etc.), cat si pentru uz personal, pentru diverse masurari utile in casa (uleiul din tigaie, laptele bebelusului etc.) sau pentru evaluarea temperaturii corpului.

Optiunile gandite (si) pentru utilizare medicala se impart in modele frontale (cu capat plat) si de ureche (cu capat tubular pentru introducerea in canalul auricular).

 

 

Functii: Un termometru laser la un pret bun trebuie sa includa optiune de oprire automata, in special daca este alimentat cu baterii, cum este cazul celor portabile. Este de asemenea de ajutor display-ul luminat care te ajuta sa il folosesti chiar si pe intuneric.

Modelele medicale necesita alarma pentru atingerea unui nivel de temperatura ingrijorator si este utila si posibilitatea de a inregistra masuratorile anterioare pentru a putea verifica evolutia in timp. Aceasta optiune este disponibila la modelele portabile mai performante si aproape la toate cele industriale, dintre care unele includ conexiune la PC.

Datorita caracteristicilor clar definite si a modelelor umeroase disponibile pe Internet, cee mai multe pareri despre cele mai bune termometre laser sfatuiesc catre cautarea acestui tip de produs in magazinele online. Tot acolo de acolo am selectat si noi cateva exemple, in functie de performante si popularitate, pe care te invitam sa le evaluezi mai jos pentru a-ti face o idee cat mai clara asupra nivelului de calitate disponibil.

 

Modele recomandate in 2020

 

Healthy Line SHL-IR100

 

Este o varianta de termometru laser, la un pret bun, cu doua module de lucru care permite evaluarea temperaturii corpului in intervalul 32 – 42oC si a altor suprafete solide si lichide (cu nivel de emisivitate de pana la 0.95), intre 0 si 100oC. Include display digital de tip LCD, cu afisare luminata pentru a putea citi rapid si corect rezultatul chiar si in semi-intuneric. Permite de asemenea ajustarea temperaturii de baza pentru situatiile in care temperatura mediului este mai mare decat intervalul de functionare optima, stabilirea nivelului de alarmare, activarea si dezactivarea razei laser de fixare a zonei de masurare si selectia unitatii de prezentare a rezultatului: Celsius sau Fahrenheit.

Nu necesita contactul cu suprafata evaluata si poate fi folosit cu usurinta pentru a masura temperatura corpului la copii si sugari, cu focalizare pe zona fruntii. Include memorie cu 32 de valori pe care o poti folosi pentru a putea controla evolutia nivelurilor inregistrate si oprire automata dupa 6 secunde de neutilizare pentru economisirea bateriilor (2 de tip AA 1.5V) care alimenteaza dispozitivul.

Lucreaza cu o eroare de numai 0.2oC in conditii normale (spatii cu o temperatura a mediului ambiant de 10 – 0oC si o umiditate de maxim 85%) si ofera rezultate optime la o distanta cuprinsa intre 50 si 100mm de suprafata evaluata, rezultatul fiind afisat rapid si precis, in cel mult 0.5sec, foarte util pentru copiii agitati.

 

Avantaje:

Doua module de lucru: temperatura la nivelul pielii si alte suprafete solide sau lichide.

Display luminat pentru vizibilitate buna chiar si pe intuneric.

Raza laser pentru ghidare in zona evaluata.

Precizie ridicata (0.20C).

Alarma cu setare personalizata a valorii de activare.

 

Dezavantaje:

Ofera rezultate precise numai pentru materiale cu un nivel de emisivitate de pana la 0.95.

 

DT-8861

 

Modelul DT-8861 face parte din categoria dispozitivelor pentru uz general si poate fi folosit atat pentru masurarea temperaturii corpului, cu focalizare pe frunte, pentru adulti si copii, cat si pentru alte suprafete, solide sau lichide. In primul caz intervalul de masurare este de 32 – 42.5oC, iar in cel de-al doilea de 0 – 100oC. Cele doua optiuni sunt disponibile sub forma d emodule care pot fi selectate prin intermediul display-ului LCD luminat care afiseaza rezutatul pana la o zecime de grad, pentru o precizie cat mai buna a evaluarii.

Eroarea de masurare este foarte mica, de 0.2oC in cazul modulului pentru corpul uman si 0.1oC pentru alte suprafate, iar rezultatele optime se obtin la o distanta de evaluare de cel mult 5cm, in maxim 0.5 sec., fara a fi nevoie ca dispozitivul sa se afle in contact direct cu suprafata, ceea ce il recomanda si pentru uz medical (confortabil, grad redus de contaminare).

Printre functiile puse la dispozitie se numara: oprire automata la 8 secunde de neutilizare, alarma cu valoare ajustabila dupa necesitati (38oC din fabrica), schimbare intre cele doua scale de masurare (Celsius si Fahrenheit), memorie pentru inregistrarea a 32 de rezultate pentru analiza evolutiei in timp si posibilitatea de compensare a temperaturii pentru adaptarea la situatii diferite de utilizare.

 

Avantaje:

Precizie de masurare ridicata (eroare de 2oC si respectiv 0.1oC)

Alarma cu valoare ajustabila pentru adaptabilitate la situatii variate.

Oprire automata pentru economisirea bateriei.

Doua module de functionare: temperatura corporala si alte tipuri de suprafete.

Plaja medie de masurare, intre 0 – 100oC care iti permite sa masori si lichide pana la temperatura de fierbere.

 

Dezavantaje:

Distanta redusa de masurare optima, de maxim 5cm.

 

Star Termoir

 

Daca ai nevoie de un termometru laser, ieftin si bun, care poate fi utilizat intr-o varietate de domenii, de la masurarea temperaturii produselor congelate si a uleiului din tigaie si pana la evaluarea numarului de grade generate de suprafata pieselor unei masinarii in functiune, iti recomandam sa iei in considerare si versiunea Star Tremoir.

Este un model portabil, de tip pistol, cu display luminat pentru citirea mai usoara a rezultatelor si nivel de emisivitate fix, setat la 0.95, valoare asociata celor mai multe corpuri organice, acoperite cu vopsea sau oxidate, care permite utilizarea pe numeroase suprafete.

Acopera un interval extins de masurare, afisand rezultate de la -50 la 360oC, cu o precizie de 0.20C si optiunea de a interschimba intre scala Celsius si cea Fahrenheit, dupa necesitati. Focusarea corecta a undei infrarosii este asigurata prin ghidarea cu raza laser activata prin intermediul meniului. Raportul dintre distanta si dimensiunea de focus este de 12:1, insemnand ca razele infrarosu se vor concentra pe o suprafata cu un diametru de 1cm atunci cand dispozitivul se afla la distanta de 12cm de aceasta.

Avantaje:

Plaja mare de masurare, intre -50 si +3600C.

Nivel de precizie ridicat, cu eroare de doar 0.2oC.

Poate fi utilizat pentru masurarea temperaturii pe o varietate de suprafete solide si lichide.

Ecran luminat cu citire usoara.

 

Dezavantaje:

Nivelul de emisivitate fix limiteaza suprafetele evaluate corect la cele care corespund acestui parametru.

 

Firt 800 Pocket

 

Pentru mesterii care au nevoie de un termometru cu laser profesional am inclus in lista modelul Firt 800 Pocket cu plaja extinsa de masurare a temperaturii, de la -35 la 800oC si emisivitate reglabila intre 0.1 si 1.0 pentru adaptarea la toate categoriile de suprafete care necesita evaluare termica (suprafete dificil de accesat, parti in miscare, componente electrificate, chimice, obiecte fierbinti).

Are un timp de raspuns scurt, de 0.3secunde si o precizie ridicata de masurare cu eroare de doar 0.1oC, potrivit pentru proiecte tehnice in care acuratetea este extrem de importanta. Fixarea corecta pe materialul evaluat se face cu ajutorul a doua unde laser, de incadrare a tintei, cu un raport suprafata: distanta de 10:1, insemnand ca pentru un focus cu diametrul de 1cm, dispozitivul trebuie tinut la o distanta de 10cm. Laserul este de clasa 2, sigur pentru utilizare si expunere accidentala a ochiului direct la raza timp de maxim 0.25 secunde.

Este portabil, de tip pistol si se alimenteaza cu baterie de 9V. Include de asemenea alarme de minim si maxim cu valori reglabile si memorie. Este livrat impreuna cu cutie din plastic pentru depozitare si baterie. Din pacate producatorul nu mentioneaza daca rezultatele sunt afisate in grade Celsiu, Fahrenheit sau ambele si nici cate valori pot fi inregistrate.

 

Avantaje:

Posibilitatea de reglare a nivelului de emisie intre 0.1 si 1 in functie de caracteristicile materialului.

Interval termic de evaluare cuprins intre -35 si 800oC.

Acuratete ridicata cu eroare de 1.0oC.

Doua raze laser de incadrare a tintei pentru focusare precisa pe aria analizata.

 

Dezavantaje:

Nu se mentioneaza capacitatea de stocare a memoriei si nici scala de prezentare a rezultatelor.

 

Walcom DT-8809C

 

Parintii care cauta un termometru cu laser pentru copii, cu masurare fara contact, rapid si usor de folosit, vor aprecia cu siguranta caracteristicile modelului Walcom DT-8809C care include doua module distincte de functionare: pentru temperatura corpului uman si respectiv, pentru alte suprafete lichide sau solide care necesita evaluare termica.

Pentru masurarea gradelor degajate la suprafata pielii, modului include un interval de acoperire de 32 – 43oC, iar pentru modul ambiental intre 0 si 60oC. Ambele variante lucreaza cu o precizie ridicata (eroare de 0.2oC) si necesita amplasarea dispozitivului la o distanta de 1 – 15cm (optim – 5cm) pentru citire corecta, la care contribuie si identificarea precisa a ariei analizate prin raza laser de ghidare. Include oprire automata, la 7 secunde de neutilizare, pentru economisirea bateriilor care alimenteaza dispozitivul (2 de tip AAA – 1.5V).

Poti calibra punctul de referinta (standard – 0oC) daca este cazul. Este unul dintre cele mai bune termometre laser de acest tip incluzand de asemenea si optiunea de a opri sau porni alarma sonora care indica un nivel anormal al temperaturii, situatie semnalizata si prin colorarea distincta a displayului LCD luminat (verde – normala, galben – febra moderata, rosu – febra ridicata). Pentru a verifica evolutia in timp, poti folosi memoria aparatului care permite inregistrarea a pana la 32 rezultate obtinute. Pachetul de livrare include manual cu instructiuni de utilizare.

 

Avantaje:

Doua module distincte pentru corpul uman si respectiv mediul ambiental.

Alerta sonora si vizuala, prin culori distincte, pentru nivelurile ingrijoratoare masurate.

Memorie cu posibilitatea de inregistrare a 32 de analize termice.

Ecran luminat, usor de citit.

 

Dezavantaje:

Plaja redusa de masurare (0 – 60oC) care il recomanda in special pentru uz medical si casnic.

 

Cum aleg cele mai bune termometre de la Beurer

 

Ghidul cumparatorului

In orice locuinta e util sa existe un termometru corporal, astfel incat, in caz de urgente, membrii familiei sa beneficieze de ingrijire adecvata in functie de starea de sanatate si de schimbarile acesteia. Printre cei mai apreciati producatori in domeniu se numara si brandul german Beurer.

Pentru ca acesta produce o gama foarte variata de aparate pentru citirea si interpretarea temperaturilor corporale, am decis sa iti aratam in continuare unde gasesc termometru Beurer la un pret bun ceilalti cumparatori si care sunt cele mai notabile aspecte implicate in selectie.

Firma are o traditie inceputa in 1919, cand sotii Beurer au inceput sa confectioneze si sa comercializeze primele perne si paturi electrice, ca afacere de familie. In prezent, aceasta companie este apreciata in intreaga Europa pentru tensiometrele, cantarele, glucometrele si aparatele de masaj pe care le ofera.

Termometrele Beurer pot fi repartizate in modele digitale clasice si produse cu tehnologie de citire infrarosie. Diferenta majora dintre acestea o reprezinta modul de prelevare al datelor.

Dispozitivele simple digitale, cum sunt FT 15/1, FT 13 sau FT 09/1, vor prelua valorile la nivel rectal, axilar sau oral si le prezinta cu o acuratete mare pe un display electronic. Pentru ca au preturi foarte accesibile, sunt cele mai recomandate pentru uz casnic, de catre multe pareri despre cele mai bune termometre Beurer.

Cele cu infrarosii intrebuinteaza tehnologie non-invaziva, analizand lungimile de unda emise de corpul uman in infrarosu, iar pentru a interpreta corect temperatura nu au nevoie nici macar de contact cu pielea. Sunt mai costisitoare si din aceasta categorie putem exemplifica prin modele ca: FT 90, FT 70(si de ureche), FT 65(inclusiv pentru ureche) sau FT 100.

Ar mai putea fi mentionata o a treia clasa de oferte Beurer, sub forma termometrelor de ureche. Acestea folosesc tot infrarosii, insa modul de prelevare a temeraturii este oarecum invaziv. Se folosesc impreuna cu capsoane de rezerva intraauriculare. Nu se recomanda utilizarea in cazul bebelusilor mai mici de 3 luni, pentru evitarea riscului lezarii timpanului. Gama este reprezentata de modele ca FT 78, FT 58 sau FT 55.

Functiile pentru care sunt apreciate multe dintre ofertele Beurer totalizeaza: alarma la depistarea temperaturilor problema, oprire automata, display electronic usor lizibil, afisajul temperaturii camerei, memorie(de la ultima valoare citita pana la 50-60 de valori), afisaj in grade Celsius/Fahrenheit, semnal acustic la pornire si la finalizarea procesului de citire a temperaturii, indicator pentru schimbarea bateriei. Pretul fiecarui aparat scade odata cu numarul facilitatilor oferite.

 

Modele recomandate in 2020

 

Beurer FT 58

 

Datele in vanzari arata ca cel mai bun termometru Beurer de ureche, vandut la un pret moderat, poate fi considerat FT 58. Este un produs digital ce include tehnologie de analiza in infrarosu, recomandat pentru masurarea sigura si in mod cat mai igienic a temperaturilor intraauriculare la copii sau chiar adulti.

Functioneaza cu capsoane interschimbabile, 10 de rezerva in pachet, care ulterior vor trebui procurate periodic. Va afisa temperatura camerei, iar pe cea a subiectului o citeste in cateva secunde, emitand alarma sonora la start, prezentarea rezultatelor si in cazul in care se inregistreaza valori anormale, la 37.5°C.

Ai la dispozitie 10 sloturi in memoria interna, pe baza carora poti tine o evidenta clara a datelor respective. Te va anunta cand e cazul sa schimbi bateriile, fucntionand cu modele AAA, cate doua deodata. Energia va fi oricum economisita, pe baza unei functii cu oprire automata.

 

 

 

Beurer FT15

 

Din categoria modelelor conventionale digitale iti recomandam varianta FT 15, un aparat sugerat oricarui tip de utilizator. Priodusul este configurat pentru a analiza temperatura intra rectal, in zona axilara cau chiar pe cale orala. Include un varf flexibil, ce poate fi indoit pana la 90 de grade, pentru o intrebuintare mai facila.

In 10 secunde iti va arata valorile identificate, fiind unul dintre cele mai rapide modele automate. Pana la 10 intrari poti include in memoria interna, deci stii si ce cifre au aratat masuratorile precedente. Emite alarma sonora la pornire, cand citirea a fost finalizata si in caz ca identifica febra.

Poate fi utilizat ca accesoriu pentru uz uman sau chiar veterinar, avand niste limite de masurare de 32˚C-43.9˚C. O baterie rezista pana la 4000 de masuratori efectuate, iar asta si datorita functiei cu stop automat. Se dezinfecteaza usor, avand si termen de garantie de 3 ani.

 

 

 

Beurer FT9

 

Nu prea mai incape urma de indoiala ca acest produs este un termometru Beurer ieftin si bun. Este configurat pentru uz conventional si nu asigura foarte multe functii suplimentare, insa isi va face treaba cand se pune problema sa depisteze febra sau valori anormale de temperatura. Este un produs digital care poate masura axilar, oral sau rectal.

Nu are flexibilitate, deci atentie la utilizare, caci partile electronice se pot deteriora, daca este indoit sau scapat accidental. Are limite de masurare 32˚C – 42˚C, iar timpul de lucru poate ajunge pana la 60 de secunde, in functie de locul prelevarii temperaturii. Alarma sonora este emisa la pornire si la prezentarea valorilor.

Se va opri automat, permitand bateriei o perioada extinsa de autonomie(pana la 3000 de masuratori). Produsul este 100% rezistent la apa, deci se poate igieniza si dezinfecta in mod temeinic. Lista de substante chimice suportate si recomandate este disponibila pe pagina de comercializare.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune termometre de ureche

 

Ghidul cumparatorului

Un termometru devine o achizitie necesara, mai ales din momentul in care in familie intra un bebelus. Pentru a putea lua temperatura in orice situatie, fie ca vorbim de o urgenta sau pur si simplu vrei sa monitorizezi starea celui mic, un termometru auricular va oferi precizia cautata. Iata la ce te poti astepta, atunci cand vrei sa faci o investitie.

 

In primul rand, pentru a sti cu exactitate care sunt gradele detectate, iti recomandam un model digital, care va functiona pe baterii si va avea un mic afisaj LCD luminos, pe care vei citi valorile. Apoi, asa cum sugereaza numeroase pareri despre cele mai bune termometre de ureche, e mai inspirat sa te orientezi catre un dispozitiv care utilizeaza o tehnologie de masurare cu raze infrarosii, care e mai sigur si mai rapid, iar cel mai important, va lua temperatura corporala fara a crea nici un disconfort.

Asadar, il poti introduce in urechea bebelusului chiar si atunci cand acesta doarme, fara a-l trezi.

In cazul in care stii ca il vor utiliza si adultii, poti opta pentru un termometru care nu doar ca masoara temperatura in ureche, dar si pe cea de la suprafata si din camera. Daca e cu infrarosu, il vei putea introduce si in lichide, pentru a verifica laptele, de exemplu.

Fiecare dispozitiv va dispune de o plaja de masurare, gradele fiind redate in Celsius (°C) si/sau Fahrenheit (°F). Pana cand rezultatul va fi afisat, pot trece pana la cateva secunde, in functie de cat de ridicata e temperatura, un semnal sonor fiind emis in acel moment.

Exista o serie de functii, pe care e intelept sa le cauti, in momentul in care te hotarasti asupra unui produs. Daca cel mic e bolnav si vrei sa-i monitorizezi temperatura, functia de memorie, ce poate retine ultima/ultimele masuratori e foarte utila. De asemenea, la fel de practice  sunt si alarma pentru febra, indicatorul pentru baterie descarcata si inchiderea automata, dupa 1-3 minute de neutilizare.

Daca stii deja ce ai nevoie, iti sugeram sa cumperi de pe Internet – locul la care apeleaza numerosi cumparatori interesati unde gasesc termometru de ureche, la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Omrom Gentle Temp 521

 

Acest termometru de ureche Omrom prezinta toate avantajele pe care ti le-ai putea dori de la un astfel de dispozitiv. In primul rand, masoara cu ajutorul tehnologiei cu raze infrarosii, putand fi folosit si la nou-nascuti.

Apoi, este un model 3 in 1, care nu doar ca ia temperatura in ureche, dar si pe cea de suprafata si pe cea din interiorul camerei. Asadar, poate fi folosit pentru toate persoanele, dar si pentru incaperi si recipiente cu lichide, motive suficiente pentru a-l desemna cel mai bun termometru de ureche.

De asemenea, este un aparat digital, care functioneaza pe baza unei baterii litiu, de 3V, care are o durata de viata de 2500 de masuratori. Are un afisaj mare si autoiluminat, pe care il vei putea citi si pe intuneric. Gradele vor fi afisate in °C sau °F, iar pana la aparitia acestora nu va trece mai mult de o secunda.

Are memorie pentru 25 de masuratori, se inchide automat dupa 3 minute de neutilizare, iar pachetul contine, pe langa aparat, si 21 de capisoane de unica folosinta, un inel de conectare, un manual de utilizare si certificatul de garantie.

 

 

 

 

Laica TH2002

 

Iata un termometru de ureche simplu si confortabil de utilizat, care ar trebui sa stea la dispozitia oricarui parinte grijuliu. Laica TH2002 este un model care functioneaza pe baza tehnologiei de masurare cu infrarosu, ceea ce il face sa fie mai rapid in furnizarea rezultatului, precizia fiind asigurata.

In momentul in care vei lua temperatura celui mic, nu trebuie decat sa introduci sonda termometrului, in timp ce tragi de aceasta pentru a indrepta canalul auricular si a ajunge usor spre membrana timpanului.

Tot ce mai ai de facut e sa mentii apasat pe tasta “O/I”, pana cand e emis un semnal acustic lung, semn ca e momentul sa scoti aparatul. Vei putea citi valorile, in  °C sau °F, intr-un interval de 5-30 de secunde, acestea fiind afisate clar pe ecranul LCD.

Aparatul memoreaza doar ultima masuratoare, functioneaza cu o baterie de 3V, inclusa in pachet, si se inchide automat, dupa 2 minute de la ultima utilizare.

 

 

 

 

Alecto BC-09

 

Te intereseaza sa cumperi un termometru de ureche ieftin si bun? S-ar putea sa iti placa dotarile produsului Alecto BC-09. Acesta este un model cu o constructie simpla si o forma ce il face a fi confortabil de utilizat, insa, mai important de atat e exactitatea cu care capteaza gradele.

E important de mentionat ca dispozitivul dispune de o plaja de masurare, care se invarte in jurul valorilor de 34° C – 43 ° C. De asemenea, este echipat cu functie de alarma pentru febra, are memorie pentru ultima masurare, precum si un indicator care te avertizeaza cand bateria este pe cale de a fi descarcata.

Trebuie spus ca e alimentat de o baterie de litiu, de 3V, care are o durata de viata de aproximativ 2 ani. Producatorul sustine ca va face fata la 3000 de masuratori. E important sa respecti indicatiile si sa il cureti dupa fiecare utilizare, intrucat orice depunere poate influenta temperatura masurata. Vine cu garantie de 24 de luni.

 

 

 

 

 

 

KidsCare DC102 

 

Daca ai un bebe si vrei sa monitorizezi in permanenta conditiile in care traieste, un termometru de camera precum acesta iti poate oferi nopti linistite. Dispozitivul masoara atat temperatura din incapere (citeste in intervalul  -10A°C – +50A°C, cu o precizie de +/- 1A°C), cat si umiditatea (in intervalul 20% RH ~ 90% si cu o precizie de +/- 5%).

Aparatul are un design mic si placut, precum si un display mare si clar, pe care poti vizualiza inclusiv ora. Termometrul inregistreaza valorile minime si maxima ale temperaturii si umiditatii, are functie de alarma si utilizeaza o baterie de tip AG13 (1.5V), integrata in el.

Cu siguranta nu il vei observa in incapere si se va integra usor printre restul obiectelor. Mai mult, la spate, are un picior de sprijin, asa ca il poti aseza oriunde, dar il poti si prinde de obiecte metalice, caci are magnet.

Avantaje

Termometru de camera, prin care poti monitoriza conditiile de atmosfera in care traieste bebelusul.

Poate masura atat temperatura din incapere, cat si umiditatea.

Are functii utile, precum alrma, memorarea valorilor extreme si afisare ceas.

Are o constructie robusta si un display mare si clar.

E accesibil si il primesti alaturi de garantia de 2 ani.

Dezavantaje

Instructiunile de utilizare nu sunt foarte precise, conform unor parinti, astfel ca e posibil sa nu inveti cum sa folosesti la capacitate maxima aparatul.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
3 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Gina
Gina
April 8, 2020 10:00 am

Mi-am invatat lectia cu aceste tensiometre fara contact, am ales un gt 720 care-si face treaba si astazi dupa 3 ani

carmen iordache
carmen iordache
April 9, 2020 5:49 am

Folosim Omron GT720, foarte precis si usor de uilizat! afisajul autoiluminan permite posibilitatea citirii si pe timpul noptii!

DMCA.com Protection Status