Cele mai bune sobe pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna soba pe gaz – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Atunci cand vine vorba de incalzire, nu e loc de compromisuri. Ai nevoie de o optiune sigura, fiabila, de incredere, cat mai eficienta, care sa nu iti creasca necontrolat facturile, iar sobele pe gaz reprezinta o alegere care indeplineste aceste conditii, fiind in plus utilizabile inclusiv in zone izolate, care nu sunt conectate, de pilda, la reteaua de gaze naturale. Prima optiune de pe lista noastra este Hausberg HB 1020, un model performant, care face fata cu succes la spatii de pana la 100 mc, multumita puterii de pana la 4200 W pe care o dezvolta. Cu dubla alimentare, pe gaz sau pe curent, dispozitivul este de asemenea echipat cu multiple posibilitati de reglare; dimensiunile sale medii il fac simplu de deplasat si de instalat, iar designul este unul neutru si usor de integrat in orice decor. Iar daca dintr-un motiv particular, aceasta varianta nu este una potrivita pentru tine, avem si o alternativa: Zilan ZLN-8458.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Hausberg HB 1020
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Avand o putere mare, cuprinsa intre un minim de 1,3 kW si un maxim de 4,2kW, reglabila in 3 trepte diferite, aceasta soba cu gaz va incalzi intr-un timp scurt o suprafata de pana la 100mc, fiind cu tiraj natural si aprindere electrica, dotata cu grilaj in partea din fata ce protejeaza de elementul radiant, cu dimensiuni medii usor de amplasat in locuinta.

Desi este de productie germana, cu gantie de 2 ani, producatorul nu ofera prea multe detalii legate de sisteme de siguranta.

Aceasta soba cu gaz cu dubla alimentare, pentru utilizare conventionala, este o optiune potrivita pentru resedinte.

A 2-A OPTIUNE!

Zilan ZLN - 8458
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Conceputa special pentru alimentarea cu GPL, de la butelie, este o soba eficienta, dotata cu trei panouri de incalzire din ceramica prevazute cu microperforatii, dedicata pentru spatii de pana in 100 mc, avand un randament maxim de 4,2 kW, cu termostat si senzori pentru siguranta ce o opreste automat in caz de functionare necorespunzatoare, cu regulator de gaz inclus.

Poate fi folosita doar racordata la o butelie, nu este dotata si cu conexiune alternativa la reteaua de gaz.

Un model ce poate fi folosit pentru case de vacanta situate in zone unde nu este retea de distributie de gaz.

A 3-a Optiune!

Hausberg HB 1010
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Potrivit pentru spatii rezidentiale, acest model de soba cu gaz poate fi folosit si conectat la o butelie pentru zone in care nu este tras gaz, aprinderea este piezoelectrica fiind usor de manevrat, este confectionat din tabla emailata, puterea maxima este de 4200W ce poate fi reglata in 3 trepte in functie de necesitati, cu furtun de alimentare inclus.

Este mai potrivit pentru spatii largi, deoarece este un model de soba cu gaz cu ardere directa.

O soba pe gaz ce poate fi folosita atat conectata la reteaua de gaz, cat si cu o butelie, in functie de cum ai nevoie.

 

 

Cum alegi o soba pe gaz buna

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Hausberg HB 1020

 

Una dintre cele mai bune sobe pe gaz de care te poti bucura intr-o incapere deosebit de spatioasa este modelul Hausberg HB 1020. Caracterizat de binecunoscuta fiabilitate nemteasca, modelul iti este pus la dispozitie cu o garantie de 24 de luni.

Dispozitivul poate fi alimentat atat cu gaz, cat si electric, in functie de necesitatile de moment. Puterea este reglabila in 3 trepte diferite, cea pe gaz fiind cuprinsa intre 1.3 si 4.2 kW, iar cea electrica intre 400 si 1200 W. Multumita acestor valori, el poate fi folosit in camere de pana la 100 mc, pe care le va incalzi in scurt timp.

Modelul este unul cu tiraj natural si cu aprindere electrica. Grilajul din partea frontala separa elementul radiant, mentinandu-l la distanta de eventuale atingeri. Se amplaseaza pe podea si e usor de deplasat multumita rotilor cu care e echipat si greutatii medii de 9 kg. Dimensiunile de 42 x 73 x 37 cm il fac destul de usor de integrat in orice decor.

Avantaje

Soba pe gaz cu dubla alimentare pentru utilizare convenabila.

Putere mare, care o face potrivita in spatii generoase.

Multiple posibilitati de reglaj, pentru o eficienta sporita.

Dimensiuni medii, care o fac usor de deplasat si amplasat.

Dezavantaje

Producatorul nu e foarte generos cu detaliile legate de sistemele de siguranta oferite.

 

 

Zilan ZLN-8458

 

O soba pe gaz la un pret bun este si modelul oferit de Zilan: special conceputa sa fie alimentata la butelie, cu GPL, ea poate fi montata in orice locuinta, chiar si in absenta retelei de furnizare de gaz metan.

Eficienta deosebita este oferita prin intermediul celor 3 panouri de incalzire confectionate din ceramica cu microperforatii, cu o rezistenta termica mare. Puterea variaza intre valoarea minima de 1,5 kW si cea maxima de 4.2 kW, ceea ce o face recomandabila in spatii de aproximativ 100 mc. Consumul este cuprins intre 103 si 305 g/ora, in functie de treapta de putere selectata.

La capitolul siguranta, piesa este una convingatoare: termostatul de siguranta o face sa se opreasca singura in caz de supraincalzire, senzorul de CO / CO2 ii intrerup automat alimentarea in cazul in care se detecteaza concentratii de 1.5%, iar sistemul pilot ii opreste functionarea daca flacara se stinge. Regulatorul de gaz este inclus in pachetul cu soba pe gaz cu termostat.

Avantaje

Soba pe gaz alimentata cu GPL, utilizabila oriunde.

Putere de incalzire mare, de pana la 4.2 kW.

Echipata cu termostat si trepte de putere pentru personalizarea modului de functionare.

Este dotata cu mai multe sisteme de siguranta, care vor preveni orice accident.

Dezavantaje

Nu poate fi alimentata decat cu butelie, neexistand optiunea de a o conecta la reteaua de gaze naturale.

 

 

Hausberg HB 1010

 

In gama sobelor pe gaz alimentate cu GPL intra si produsul Hausberg HB 1010, o piesa cu ardere directa confectionata din tabla emailata, cu dimensiuni totale de 49 x 77 x 35 cm, pe care o poti amplasa in orice zona a locuintei, ca sa beneficiezi de o sursa de incredere de caldura.

Produsul ofera o putere maxima de 4200 W, care insa poate fi reglata in 3 trepte consecutive, cele inferioare punandu-ti la dispozitie 2900, respectiv 1550 W. Astfel, iti poti personaliza programul de incalzire in functie de viteza cu care vrei sa ajungi la temperatura ta de confort.

Consumul de gaz, in treapta maxima de functionare, este de 305 g/h. In pachet este inclus si furtunul de alimentare, cu o lungime de 60 cm, pentru un montaj usor si confortabil. Aprinderea este de tip piezoelectric, varianta cea mai sigura si mai rapida probabil, iar la capitolul siguranta, ea este asigurata prin intermediul functiei de oprire automata la detectarea unei scaderi considerabile a nivelului de oxigen, mai jos de limita minima admisa.

Avantaje

Soba pe gaz alimentata la butelie pentru utilizare inclusiv in zone neracordate la reteaua de distributie.

Aprindere piezoelectrica rapida, usoara si curata.

Dispune de senzor pentru cantitatea de oxigen si de sistem de oprire automata.

Putere mare, reglabila in 3 trepte diferite.

Dezavantaje

Fiind o piesa cu ardere directa, e mai potrivita in spatii de dimesiuni mai largi.

 

 

Samus RS421

 

Daca iti doresti o soba pe gaz ieftina si buna, potrivita in spatii de pana la 80 mc, iti propunem modelul Samus RS421, o piesa cu o garantie de 2 ani, datorita careia nu mai trebuie sa iti mai faci griji legate de frigul din locuinta.

Modelul de soba mobila pe gaz dezvolta o putere maxima de 4200 W, cu 3 trepte succesive, datorita carora poti controla consumul. Acesta este cuprins intre 110 si 305 g/ora, in treapta minima, respectiv maxima, de putere. Alimentarea se poate face cu propan sau butan, in functie de cum iti este mai la indemana.

Aprinderea piezoelectrica este de mare ajutor la capitolul manevrare si punere in functiune. Sistemul anti-rasturnare si grilajul solid in partea din fata a dispozitivului sunt masuri de siguranta menite sa previna cateva dintre cele mai mari riscuri asociate utilizarii acestui gen de piesa. Panoul de control este usor de manevrat si intuitiv.

Avantaje

Soba pe gaz alimentata cu butan sau propan.

Functioneaza in 3 trepte de putere pentru personalizarea modului de incalzire.

Echipata cu sisteme de siguranta care elimina cele mai importante riscuri.

Panou de control usor de folosit.

Dezavantaje

Alimentarea este exclusiv pe baza de gaz.

 

 

Ghidul cumparatorului

Uneori, solutia instalarii unei centrale termice nu este neaparat posibila, insa cumparatorii doresc sa beneficieze de avantajele utilizarii gazului ca sursa de energie pentru incalzirea locuintei, sau a altui spatiu pe care il au la dispozitie. Pentru aceste situatii, producatorii pun la dispozitia cumparatorilor sobe pe gaz: piese eficiente, cu un randament foarte bun, cu costuri moderate de achizitie si foarte usor de intretinut.

Daca nu ai nici cea mai vaga idee despre cum se alege o soba pe gaz la un pret bun in functie de nevoile tale specifice, te invitam sa arunci o privire ghidului nostru.

Suprafata de incalzit: Atunci cand ne referim la eficienta acestui gen de piese, vom cauta in caracteristicile tehnice oferite de catre producator valoarea BTU. BTU este prescurtarea pentru British Thermal Units, care este o unitate de masura pentru energia termica.

Daca ai timp sa consulti suficiente pareri despre cele mai bune sobe pe gaz, vei descoperi ca o regula generala este ca o piesa evaluata la 35.000 BTU are capacitatea de a incalzi suficient o suprafata de aproximativ 95 mp.

Desigur, aceste valori sunt orientative, caci exista variatii semnificative legate de pilda de gradul de izolare al incaperii: numar de ferestre si de usi, materialele din care sunt realizate, grosimea si structura peretilor si asa mai departe.

 

Mod de alimentare: Gazul este un combustibil foarte practic de folosit, multumita faptului ca arde curat si nu este foarte scump, de aceea sobele alimentate astfel sunt apreciate de catre cumparatori.

Exista, insa, si produse cu alimentare mixta, electrica si cu gaz, pe care le consideram mai practice, din motive lesne de inteles.

De asemenea, trebuie sa stii ca unele modele de soba pe gaz DeLonghi si de la alti producatori pot fi racordate atat la instalatia centrala de gaz cat si la butelie, iar altele pot folosi pentru ardere atat gazul metan, cat si GPL-ul.

 

Putere: In functie de suprafata pe care o ai de incalzit, vei alege o soba pe gaz Bosch sau de la alt brand cu o putere mai mare sau mai mica; e bine sa iti reamintesti ca o putere mare vine la pachet si cu un consum semnificativ, asadar e important sa existe un echilibru intre cei doi parametri.

Inainte de a cauta sobe pe gaz la preturi bune, evalueaza cat mai precis suprafata sau volumul spatiului in care va fi amplasata. Daca ai nevoie de cateva cifre orientative, in cazul functionarii pe gaz, un volum de 55 mc, respectiv o suprafata de 22 mp, este incalzita eficient cu un aparat de 2 kW; pentru 75 mc (aprox 30 mp) ai nevoie de 3 kW. O valoare de 4 kW incalzeste eficient o incapere de 100 mc (aprox 40 mp), in timp ce 5 kW acopera un volum de pana la 125 mc.

In cazul in care optezi pentru o piesa mixta, trebuie sa stii ca aproximativ 2 kW sunt suficienti pentru mentinerea unei temperaturi confortabile in camere de pana la 40 mp.

 

Ventilatie: Pentru o buna functionare, gazele rezultate in urma arderii gazului trebuie evacuate. In functie de modul in care se realizeaza aceasta evacuare, deosebim piesele cu ventilatie directa si pe cele cu ventilatie indirecta.

Modelele cu ventilatie directa sunt cele cu flacara deschisa, in care reziduurile de la ardere sunt eliberate in incapere. Daca folosesti sobe pe gaz metan – care e utilizat si pentru flacara aragazului – afla ca aerisirea suficienta a incaperii inlatura orice riscuri. In plus, varianta este eficienta si din punct de vedere termic, pierderile fiind minime. Majoritatea acestor piese trebuie sa fie echipate, prin lege, cu senzori care detecteaza scaderea concentratiei de oxigen sub o anumita limita, ceea ce determina oprirea automata.

Un alt aspect pe care trebuie sa il iei in considerare, daca intentionezi sa utilizezi GPL ca sursa de energie pentru soba pe gaz eMag, este ca arderea acestuia genereaza o cantitate mare de vapori de apa, asadar produsul este mai potrivit in incaperi de dimensiuni mari si cu bune posibilitati de aerisire, in asa fel incat sa nu risti sa te trezesti cu mucegai.

Aceste sobe pe gaz din Altex, de exemplu, mai sunt limitate si din punct de vedere al numarului de BTU pe care ar trebui sa il genereze in unitatea de timp. Rata maxima de functionare ar trebui limitata la 40.000 BTU pentru livinguri si la doar 10.000 BTU in dormitoare. Desi in Romania nu exista neaparat o legislatie specifica in acest sens, in alte state exista formule de calcul care iti permit sa stabilesti daca un anumit dispozitiv poate fi utilizat in siguranta intr-un anumit spatiu: volumul camerei (inaltime x lungime x latime) se inmulteste cu 20, rezultatul indicand numarul maxim de BTU.

In sfarsit, un alt aspect care trebuie sa iti retina atentia este nevoia de a curata filtrele acestui tip de soba pe gaz din Praktiker foarte frecvent, mai ales daca in locuinta ta traiesc si animale de companie, al caror par se acumuleaza relativ repede.

Modelele cu ventilatie indirecta sunt cele echipate cu cos de evacuare. Din punctul de vedere al montajului, aceste tipuri de soba pe gaz cu evacuare sunt ceva mai pretentioase, caci nu e suficient sa le conectezi in siguranta la sursa de combustibil, ci trebuie sa le amplasezi convenabil si sa gauresti peretele pentru a asigura iesirea burlanului.

Si aici, exista doua categorii de dispozitive, cele cu evacuare verticala – mai dificil de instalat, caci cosul de fum trebuie sa iasa prin tavan, si cele cu evacuare orizontala – ce pot fi instalate inclusiv in apartamente de bloc, logistica in cazul lor fiind mult mai usor de asigurat. In aceasta categorie poti identifica o oferta variata de sobe pe gaz la preturi bune.

 

Consum: In cazul in care esti racordat direct la reteaua de gaze naturale, consumul piesei alese te intereseaza mai ales prin prisma costului facturilor, dar daca utilizezi o soba pe gaz Tesy alimentata la butelie, devine mai important sa aproximezi cand aceasta se va goli si va trebui schimbata. Un calcul estimativ sustine ca pentru o ora de functionare intensa se consuma 300 g de gaz, in timp ce intr-o treapta mai mica, se vor arde aproximativ 100 g de combustibil.

 

Eficienta: Este asigurata prin optiunile pe care ti le pune piesa la dispozitie, in asa fel incat sa poti personaliza modul de functionare, corespunzator nevoilor tale specifice, potrivit informatiilor despre soba pe gaz pe forum si site-uri web de profil. In aceasta categorie intra treptele de putere si termostatul, ambele contribuind la maximizarea eficientei, cu minimizarea consumului.

Siguranta: Avand in vedere specificul acestor sobe pe gaz, ieftine si bune, functiile de siguranta nu pot fi neglijate. Unele produse sunt echipate cu senzor de CO2 care fac ca functionarea sa fie oprita imediat ce concentratia acestuia depaseste un anumit prag. Alte modele de soba pe gaz din Dedeman detecteaza concentratia de oxigen si nu o lasa sa scada sub un nivel minim presetat. Alimentarea cu gaz trebuie sistata automat in cazul in care flacara se stinge. Iar grilajul care sa impiedice accesul manutelor curioase catre partea radianta este de asemenea obligatoriu.

Daca, in ciuda acestor informatii, ti se pare dificil sa gasesti in magazine cea mai buna soba pe gaz, potrivita nevoilor tale, te invitam sa consulti, in continuare, cateva sugestii selectate de echipa noastra, care tine cont atat de performantele tehnice, cat si de opiniile impartasite de cumparatori in legatura cu piesele alese.

 

Lasa un comentariu

2 COMMENTS

Sorin

February 5, 2019 at 10:12 am

La modelul Hausberg 1010(SE STINGE FOARTE REPEDE CUM SE POATE MARI DURATA DE ARDERE?)

Raspuns
Team Clovis.ro

February 5, 2019 at 10:18 am

Buna, Sorin,

Vom reveni cu feedback, daca identificam rapsunsul categoric la aceasta intrebare.

Pana atunci, e posibil sa afli asta de la un alt cititor.

Numai bine,
Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status