Cele mai bune sobe cu peleti

Am modificat articolul ultima data pe: 05.03.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna soba cu peleti – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Ai nevoie de o modalitate de incalzire a locuinte cat mai economica si mai ecologica? O soba cu alimentare pe peleti poate fi solutia ideala pentru casa ta.  Alegerea implica insa cunoasterea unor criterii tehnice importante care influenteaza direct eficacitatea dispozitivului si potrivirea in spatiul pe care vrei sa-l incalzesti. Daca esti in cautarea unei recomandari directe, te sfatuim sa acorzi atentie modelului Burnit PM25 aflat in topul listei noastre. Este o versiune de tip boiler, care distribuie o putere de 25kW cu ajutorul agentului termic, incalzind cu succes o suprafata de 200mp. Spatiul generos dedicat incarcarii peletilor ii ofera posibilitatea de a functiona pana la 15 ore fara a avea nevoie de reaprovizionare cu combustibil. Nu esti sigur ca este varianta de care ai nevoie? Poti lua in considerare ca alternativa versiunea Zanti Cinea, cu incalzire prin  convectie si radiere si pana la 12h de autonomie functionala.

 

 

Cum alegi o soba cu peleti buna

 

Ghidul cumparatorului

Termosemineele sunt o solutie eficienta si economica de incalzire a casei care foloseste drept combustibil deseuri lemnoase sub forma de peleti. Functioneaza prin transmiterea energiei calorice obtinute prin ardere, fie prin intermediul agentului termic circulat prin reteaua de calorifere, fie incalzind direct aerul. Modelele existente pe piata se diferentiaza prin design si materiale folosite, prin puterea calorica nominala, randamentul obtinut, autonomia de functionare, capacitatea rezervorului si alte caracteristici tehnice suplimentare care faciliteaza utilizarea.

Ghidul de fata include informatii detaliate despre parametrii importanti pe care trebuie sa ii evaluezi pentru a te asigura ca alegi o configuratie care ofera confortul dorit locuintei tale.

Transmiterea caldurii: Dupa modul in care disperseaza caldura in locuinta vei intalni modele care functioneaza doar prin incalzirea aerului din apropriere, care pot fi de tip semineu (de sine statatoare sau integrate intr-o alta constructie amenajata de obicei in perete). Sunt recomandate de multiple pareri despre cele mai bune sobe cu peleti, pentru locuintele mici si spatiile necompartimentate de tip casa de vacanta, sera etc.

O alta varianta este cea de tip furnal care asigura distribuirea caldurii in interiorul casei folosind reteaua de aerisire prin care transmite aerul supus incalziri cu ajutorului unui sistem de ventilatie integrat. Este eficient daca proiectul cladirii include sau permite creare unui astfel de circuit care sa asigure comunicarea intre incaperi.

Si nu in ultimul rand, poti cauta o soba cu peleti, de vanzare, care transmite caldura prin intermediul agentului termic (apa din calorifere). In aceasta categorie poti opta pentru versiuni cu boiler integrat sau cu optiune de atasare a unui dispozitiv extern. Aceste modele sunt recomandate pentru casele cu suprafate mari, construite pe mai multe niveluri.

 

Puterea nominala: Reprezinta indicatorul care iti spune concret daca versiunea pe care o evaluezi este suficient de puternica pentru a incalzi intregul spatiu pentru care o achizitionezi. Raportul numar de kW per metri cubi deservit depinde de temperatura externa si de izolatia casei. In general poti lua insa in calcul 1kW pentru 8 – 10mp, deci pentru o casa de 120mp vei avea nevoie de o soba cu peleti la un pret bun care sa genereze intre 12 si 15kW.

Cele mai multe modele se incadreaza ca nivel de performanta intre 3.5 si 32kW, cu mentiunea ca cele cu incalzire a aerului ofera in general o valoare mai mica pentru acest indicator, decat cele care folosesc agentul termic.

 

Randamentul: Acest parametru face referire la proportia in care energia calorica generata de peleti, prin ardere, se transmite catre apa sau aer devenind astfel eficienta in mod activ. Se incadreaza in general intre 75% si 95%, in functie de caracteristicile tehnice.

 

Rezervorul: Cantitatea de peleti pe care o poti introduce in rezervor, la o umplere, influenteaza frecventa cu care va fi nevoie sa revii pentru reincarcare. Aceasta variaza in general intre 16 si 60kg, influentand in mod direct si dimensiunile externe ale dispozitivului. Poti evalua corect spatiul de care ai nevoie daca iei in considerare consumul de combustibile exprimat in kilograme de peleti pe ora.

Pentru produsele care nu specifica acest parametru, ia in calcul o eficienta calorica orientativa a peletilor de 5kW/kg. Pentru un randament de 80%, specific pentru numeroase sobe cu peleti la preturi bune, inseamna 4kW/kg convertiti in caldura de transmis prin reteaua de apa sau degajati in aerul din mediul ambiant. La acesti parametri un model de 8kW va avea nevoie de 2kg de combustibil pe ora, o versiune de 16kW de 4kg pe ora, iar o varianta tehnica de 24kW va necesita o medie de 6kg pentru fiecare ora de functionare fara interventia ta.

 

Alimentarea: Combustibilul principal utilizat reiese din denumirea de sobe pe peleti, acesta fiind obtinut din rumegus, deseuri agricole sau din hartie. Exista si modele care permit utilizarea de mici aschii de lemn sau coji de nuca, optiuni care trebuie verificate concret in specificatiile tehnice ale fiecarui produs.

Calitatea materialelor din care sunt obtinuti si randamentul de ardere imparte peletii in trei categorii: premium (mai scumpi, mai eficienti) medii si inferiori, iar dimensiunea maxima admisa este de aproximativ 80mm diametru si 4cm lungime.

Sistemul de alimentare poate fi si el de doua tipuri: cu incarcare pe sus si respectiv, pe jos. Cele mai eficiente sunt considerate cele din a doua categorie care in timp ce introduc treptat peletii in camera de ardere, imping cenusa si zgura catre tava de colectare intretinand mai bine flacara si mentinand curatenia in interior.

Modelele cu umplere pe sus necesita combustibil cu nivel ridicat de ardere, care lasa cenusa putina, dar sunt mai costisitori.

 

 

Design: Din punct de vedere constructiv ai la dispozitie variante de soba racheta cu peleti sau in format semineu. Diferenta este data de modul de combustie a gazelor. In primul caz, acestea sunt consumate in tunelul de ardere fiind transformate in caldura si imbunatatind randamentul obtinut. La modelele din cea de-a doua categorie, acestea sunt eliminate prin cosul de fum.

Variantele de tip racheta permit patrunderea unei cantitati mai mari de oxigen in tunelul de ardere prin orificul de alimentare cu combustibil care este deschis, ceea ce accelereaza arderea. In cazul celor de tip semineu, accesul oxigenului este mai redus si controlat prin sistemul de inchidere a zonei de incarcare cu combustibil.

Pentru a avea acces la cat mai multe dintre optiunile tehnice disponibile la ora actuala si a le putea compara eficient iti recomandam sa folosesti magazinele online, cu oferte foarte variate, ca principala sursa de informare. Poti incepe cautarile pentru cea mai buna soba cu peleti, analizand exemplele de mai jos ,selectate de specialistii nostri in functie de popularitate si performante.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Burnit PM25

 

Este un model de soba de tip semineu, cu design modern si format de sine statator, cu montare pe podea, in orice loc din casa care permite instalare cosului de fum. Dezvolta o capacitate de 25kW, cu un randament de 91.2% care asigura incalzirea eficienta si crearea confortului termic pentru spatii cu suprafata de aproximativ 200mp.

Iti recomandam aceasta varianta daca esti in cautarea unei versiuni de tip boiler care poate fi conectata la reteaua de calorifere a casei, realizand distribuirea caldurii prin intermediul apei menajere. Rezervorul are un volum de 45kg care iti asigura o autonomie de 12h la putere termica maxima, cu buncarul plin. La un consum mai mic, pentru o medie de 3kg/h aceasta poate ajunge pana la o durata de 15h.

Se incarca cu peleti de lemn cu diametrul de 6 – 8mm si include controler cu afisaj digital pentru gestionarea pompei de circulatie a apei si alimentarea cu combustibil si a gradelor de ardere, care permite setarea de programe saptamanale si actionarea de la distanta. Are termostat, geam din sticla termorezistenta, arzator, buncar, pompa pentru circularea apei si vas de expansiune care asigura siguranta in functionare impreuna cu senzorii integrati (pentru temperatura camerei si a gazelor de ardere si pentru semineu).

 

Avantaje:

Include controler pentru gestionarea automata a procesului de ardere, cu actionare de la distanta.

Setarile pot fi programate pentru intreaga saptamana.

Transmite caldura prin intermediul agentului termic si include pompa de recirculare.

Poate fi amplasat in orice spatiu adaugand un aspect modern si elegant.

 

Dezavantaje:

Functioneaza doar cu peleti din lemn, deci nu vei putea folosi si optiuni din paie, seminte sau alte tipuri de biomasa.

 

 

 

Zantia Cinea

 

Daca doresti o soba cu peleti, ieftina si buna, care functioneaza prin convectie, distribuind caldura prin intermediul gaurilor de aerisire de la nivelul solului, te invitam sa supui analizei tale si modelul Cinea de la Zantia. Are o putere termica de 12kW, ajustata cu randamentul specific de 85%, care este potrivita pentru spatii de pana in 275m3 sau 120mp.

Este o varianta de tip semineu pe care o poti amplasa pe podea, oriunde in locuinta, atat timp cat poti asigura deschiderile necesare pentru tubulatura aferenta cosurilor de fum. Dispune de o capacitate de depozitare de 24kg, care la un consum de 1.11 – 2.94kg/h iti asigura o autonomie de pana la 12h, insemnand ca familia ta va avea confort termic, fara reincarcare, in cele 8 – 10 ore cat tu esti la serviciu.

Se alimenteaza cu peleti de 6mm diametru si include display digital actionat prin telecomanda, prin care poti seta termostatul ambiental si programul saptamanal, precum si geam din sticla termorezistenta care permite vizionarea flacarilor in timpul arderii.

 

Avantaje:

Poate fi amplasata oriunde in casa (cu respectarea conditiilor tehnice de aerisire si distante sigure).

Asigura mentinerea caldurii in casa pana la 12h fara reincarcare.

Dezvolta o putere de 12kW, potrivita pentru cele mai numeroase tipuri de case (100 – 120mp).

Spatiu generos pentru incarcarea peletilor care accepta pana la 24kg.

 

Dezavantaje:

Are un randament de 85%, putin mai scazut decat alte modele asemanatoare.

 

 

 

Klover DEA ECO 6 

 

Pentru amatorii designului minimalist aflati in cautarea unei sobe cu peleti, la un pret bun, care sa completeze eficient amenajarea casei de vacanta, a serei de iarna sau a oricarui spatiu de pana in 125m3, modelul DEA ECO 6 realizat de Klover este una dintre optiunile cele mai promitatoare. Este o versiune conceputa in forma de semineu, cu geam din sticla termorezistenta care asigura vizibilitatea flacarilor si design modern, de sine statator, usor de integrat in orice incapere.

Dezvolta o putere calorica de 6kW si distribuie caldura prin intermediul aerului, prin radiatie si cu ajutorul ventilatorului integrat, cu un randament de 82%. Este foarte usor de utilizat, punandu-ti la dispozitie display electronic prin intermediul caruia poti seta termostatul, pentru a asigura mentinerea temperaturii la nivelul optim.

Tot cu ajutorul dispozitivului de control poti seta programul saptamanal, care iti permite sa stabilesti parametri invididualizati pentru fiecare zi (mai rece in cele in care nu esti acasa, mai cald in weekend). Functiile automate pot fi gestionate de la distanta cu ajutorul telecomenzii.

 

Avantaje:

Include display electronic cu posibilitatea de setare de profile distincte de incalzire pentru fiecare zi a saptamanii.

Design modern si geam din sticla termorezistenta care ofera incaperilor un aspect deosebit.

Are ventilator integrat care asigura distribuirea eficienta a aerului cald.

Gestionare de la distanta prin telecomanda.

 

Dezavantaje:

Dezvolta o putere de numai 6kW ceea ce o limiteaza la incalzirea suprafetelor de pana la 60mp (120-125m3).

 

 

 

Zantia Troia 0603-0186

 

Daca ai de incalzit intre 150 si 175mp si cauti una dintre cele mai bune sobe cu peleti disponibile pe piata, te sfatuim sa iei in considerare si acest model fabricat de Zantia. Este o versiune complexa care asigura distribuirea caldurii atat pe calea aerului, cat si prin intermediul agentului termic asigurand o putere calorica de 20kW cu transmitere la nivelul apei (26.1kW generati prin ardere la un randament de 90%) potrivita pentru 15 calorifere de cate 1800W.

Foloseste peleti cu dimensiunile de 6mm in diametru si aproximativ 30mm in lungime, depozitati in buncar incapator cu capacitatea de 36kg. La un consum de 2.4 – 5.5kg/h acesti parametri iti ofera o autonomie cuprinsa intre 6.5 si 15h in functie de setarile de temperatura.

Este un model cu boiler inclus, cu volum de 2.8l, pe langa care modulul hidraulic mai cuprinde pompa de circulare a apei, vasul de expansiune pentru eliminarea bulelor de aer care reduc eficienta incalzirii, supapa de siguranta si cea de presiune si manometrul de aerisire, care urmareste nivelul presiunii. Puterea termica degajata direct in mediul inconjurator prin convectie si radiatie este de 3.5kW, suficient pentru a incalzi o incapere de 35 – 40mp doar prin prezenta termosemineului.

 

Avantaje

Asigura transmiterea caldurii prin intermediu agentului termic acoperind o suprafata mai mare, de pana la 175mp.

Permite a racordarea a pana la 15 calorifere.

Include modul hidraulic cu boiler si sisteme de siguranta.

Ofera o autonomie de pana la 15 ore.

 

Dezavantaje

Prin convectie si radiate degaja doar 3.5kW.

 

 

 

EuroAlpi Pelmo

 

Pentru locuinte de 85 – 100mp sau un volum de 250 – 260m3, te sfatuim sa evaluezi versiuni de sobe de tipul modelului EuroAlpi Pelmo. Este o varianta constructiva de tip termosemineu de sine statator, care nu necesita incastrare in soclu si poate fi montata in orice zona care permite aerisirea corecta. Dezvolta o putere de 9.1kW, cu un randament ridicat, de 92,49% care evidentiaza aceasta varianta in randul optiunilor tehnice de nivel similar.

Incarcarea peletilor se realizeaza in buncar cu capacitatea de 17kg care iti ofera o autonomie cuprinsa intre 8 si 24h, avand in vedere consumul estimat de 2.1kg/h la putere maxima si 0.7kg/h la nivel redus de ardere. Se alimenteaza cu peleti cu diametrul de 6mm si lungimea de maxim 20-22mm, usor de gasit in magazine.

Include dispozitiv electronic de control prin intermediul caruia se poate seta temperatura dorita, gestionata prin intermediul termostatului care evalueaza caracteristicile mediului. Display-ul include de asemenea alarme de tip LED care te atentioneaza daca sunt erori de functionare (ex. intra fum in soba), precum si optiunea de programare saptamanala prin care poti stabili setari specifice pentru fiecare zi.  

 

Avantaje

Randament foarte bun de 92,49%.

Include dispozitiv de control electronic si alarme care anunta devierile de la setarile impuse si conditiile normale de functionare.

Ofera o autonomie de pana la 24h la nivelul minim de utilizare.

Buncar incapator care permite incarcarea de pana la 17kg peleti.

 

Dezavantaje

Dezvolta o putere de doar 9.1kW care nu face fata la suprafete mai mari de 100mp.

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Cea mai buna soba cu peleti ieftina – Recomandarile noastre pentru 2021

 

O soba ce functioneaza cu peleti poate fi o solutie buna pentru incazire, fie pentru apartament sau casa, daca o racordezi la sistemul de calorifere, fie pentru o atmosfera placuta in camera de zi, daca alegi un model ce iti permite sa vezi focul. Oferta este foarte variata si pentru a-ti veni in ajutor, iti recomandam 2 dintre cele mai vandute modele. Burnit PM Comfort este o soba recomandata pentru suprafete de maxim 180 mp, cu autonomie mare (15 – 36 ore), deoarece are un rezervor de peleti de 45 kg. Cu ajutorul telecomenzii este foarte usor de programat si de facut reglajele pe care le doresti. Daca tii cont de eficienta de maxim 93%, precum si de faptul ca vine echipata cu tot ce ai nevoie pentru a o putea monta, de designul placut, atunci poti alege cu incredere acest model. O alta optiune este Ferroli Breta Pellet.

 

 

Cum alegi o soba cu peleti ieftina si buna

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand vine iarna, incepi sa te gandesti la solutii pentru incalzirea cat mai eficienta a casei, dar si cu un cost redus. Fie ca este vorba despre un apartament, casa in care locuiesti sau una de vacanta, poti opta pentru o soba cu peleti ieftina. Pentru a obtine un raport eficienta/cost cat mai mare, este bine sa fii atent la cateva caracteristici atunci cand esti la cumparaturi.

 

In functie de suprafata pe care vrei sa o incalzesti cu aceasta soba, poti opta sa o folosesti singura sau conectata la un circuit. In primul caz, ea va produce caldura pe care o va raspandi in aer prin radiatie termica, pe aproximativ 16 mp, fiind recomandata pentru incaperi mici si medii.

In al doilea caz, odata cu conectarea la calorifere, poti incalzi un spatiu mult mai mare, in functie de puterea centralei. Ea poate varia de la 5-6 kW (va incalzi 40-50 mp), pana la 100 kW (va incalzi pana la 500 mp).

Eficienta la ardere reprezinta cat din masa peletilor este transformata in caldura, fata de reziduuri. Daca vei cauta pareri despre cea mai buna soba cu peleti, ieftina, vei vedea ca cele de top au o eficienta de 93-95%, ceea ce inseamna ca cenusa rezultata va reprezenta 7-5% din volumul de peleti consumat. Aceasta valoare ridicata se apropie de cea pe care o au centralele pe gaz.

O soba cu peleti cu o eficienta de 85% va fi mai ieftina si  mai apropiata de valoarea uneia pe lemne, care functioneaza foarte bine.

Pe piata exista mai multe variante ale acestui produs: cele care includ si un rezervor de peleti separat (mai puternice – pana la 100 kW, mai scumpe, dar care te scutesc de nevoia de a incarca mereu rezervorul propriu al sobei), cele care sunt formate doar din centrala in sine (comoda si estetica, la un pret accesibil) si cele care sunt termoseminee. Acestea din urma au aceeasi eficienta ca sobele normale, dar sunt mult mai placute ochiului datorita posibilitatii de a privi focul printr-o usa cu sticla ceramica ce rezista la temperaturi de 500o C.

In general, o soba cu peleti ieftina, la un pret bun, nu necesita amplasarea ei intr-o camera tehnica si nici echiparea cu un cos de fum special. Asta inseamna ca cele mai multe modele pot fi puse chiar in sufragerie. Daca avem in minte acest aspect, este bine sa fim atenti la dimensiunile si greutatea sobei alese. Cele prea mari (139x135x120 cm) nu vor arata deloc bine intr-o camera de zi iar cele prea mici (50x60x100 cm) s-ar putea sa nu faca fata la intrega suprafata ce trebuie incalzita.

Toate sobele cu peleti necesita conectarea la un sistem de evacuare similar cu cel de la variantele pe lemne. Ele sunt echipate cu sisteme automate de control a arderii, coordonate electronic si conectate la priza (in general 230 V).

Setarile se fac in cele mai multe cazuri de pe un panou cu afisaj digital, dar depind si de accesoriile incluse in centrala (termostat, senzori). Astfel, se poate programa ora de pornire, de oprire, chiar un program saptamanal in acest sens, timpul necesar umplerii cu peleti a arzatorului (daca ai constatat ca necesita mai multi pentru aprindere), viteza ventilatorului (pentru a creste tirajul), temperatura de functionare sau cea ambientala etc.

Aceste sisteme de control pot avea in unele cazuri si o telecomanda ce iti ofera posibilitatea sa cresti sau sa scazi puterea de ardere si deci a temperaturii din camera. Alte facilitati ce pot fi incluse sunt functia de autocuratare sau actionarea unei alarme (eventual cu oprirea arderii) in cazul in care unul din senzori a fost declansat (pentru gaze, pentru temperatura de functionare).

De asemenea, majoritatea centralelor vor avea incluse si accesoriile necesare utilizarii lor: pompa de recirculare a apei, manometru, vas de expansiune, conectori pentru tur/retur, termostat de functionare sau si de ambient.

Pentru a-ti veni in ajutor, am facut o selectie de produse, cu caracteristici diferite, prin consultarea careia vei reusi sa il alegi pe cel potrivit casei tale.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Burnit PM Comfort

 

 

Pentru incalzirea locuintei poti opta pentru aceasta soba-semineu, care functioneaza cu peleti de 6 mm. Este realizata din otel si se compune din rezervor pentru peleti, de 45 de kg (autonomie 15-36 ore), arzator, fumuri, pompa de circulatie (pune apa in miscare), sertar pentru cenusa, vas de expansiune (este plin cu apa si asigura o presiune de functionare constanta) si sistem electronic. Avand toate aceste componente incluse, impreuna cu faptul ca nu necesita o camera tehnica si nici un cos de fum special, te scuteste de complicatii si iti usureaza sarcina instalarii.

Eficienta la ardere se apropie de 93% (comparabila cu cea a centralelor pe gaz). Puterea nominala este de 25 kW, suficienta pentru incalzirea prin calorifere a 250 metri patrati. Daca doresti si apa calda, ai posibilitatea cuplarii in circuit a unui boiler cu serpentina.

Ai la dispozitie un sistem electronic de control, cu afisaj digital si posibilitatea setarii unor reglaje chiar din telecomanda. Poti hotari cand sa se opreasca si cand sa porneasca centrala, poti stabili un program saptamanal, poti seta temperatura de functionare. Soba are sistem de autoaprindere si 5 trepte de ardere pentru a obtine nivelul termic dorit. De asemenea, are senzori pentru gazele de ardere, pentru temperatura ambianta si pentru semineu. Tirajul fortat este alimentat de un ventilator ce va trebui conectat la o priza  de 230V (la fel si pompa). Dimensiunile sunt medii pentru un astfel de dispozitiv (58x110x80 cm), la fel si greutatea (180 kg).

Avantaje

Are o automonie mare intre 15 - 36 ore, avand un rezervor pentru peleti de 45 kg.

Vine echipat cu tot ce ai nevoie pentru montaj: arzator, fumuri, pompa de recirculare, sertar pentru cenusa etc.

Are o eficienta de ardere mare, de aproximativ 93%.

Poti face diferite reglaje, precum si programarea sobei cu ajutorul telecomenzii.

Dezavantaje

Necesita o intretinere mai atenta, zilnica.

 

 

Ferroli Breta Pellet

 

Termosemineul Feroli este foarte potrivit pentru lunile lungi de iarna. Cu o putere nominala de 24 kw, acesta poate incalzi prin radiatie termica incaperea in care se afla si printr-un sistem de calorifere, restul casei, pana la 250 mp.

Exista, de asemenea, si posibilitatea cuplarii in circuit a unui boiler cu serpentina pentru a obtine apa calda. Soba se compune din carcasa de otel, rezervor de peleti de 35 kg, arzator cu functie de autocuratare, vas de expansiune de 31 l, fumuri, pompa de circulatie, manometru (indica presiunea), supapa (elimina apa in caz de presiune crescuta) si termostat de siguranta (nu permite depasirea unei temperaturi maxime de incalzire).

De asemenea, se poate cupla si un termostat de ambient, care va determina reglarea arderii in functie de temperatura din camera si cea setata de tine. Display-ul digital iti permite sa setezi mai multe functii printre care durata timpului de incarcare cu peleti, temperatura de ardere, ora de pornire sau de oprire, gestionarea apei calde, ventilatorul, autocuratarea. Functioneaza cu peleti din clasa A, de 6 mm, pentru un randament maxim.

Avantaje

Se recomanda pentru suprafete de pana in 200 mp.

Are o gama variata de functii care o imbunatatesc, precum: autocuratare, protectie la inghet, termostat de siguranta etc.

Are un randament bun, de maxim 90%.

Display-ul digital ajuta la programarea facila a functiilor sobei.

Dezavantaje

Pentru rezultate optime, este recomandat de folosesti peleti din clasa A.

 

 

Harlem soba samotata 

 

Daca esti o persoana mai traditionala, si ti-ai aranjat casa in care locuiesti sau casa de vacanta intr-un stil rustic, o soba clasica de gatit, la un pret decent, este ceea ce se va potrivi cel mai bine in bucatarie. Functioneaza cu mai multe tipuri de combustibil solid, precum lemne, carbuni, paleti, brichete.

Este realizata in stil traditional, cu tabla emailata la exterior, rezistenta la temperaturi inalte. Pe interior este captusita cu samota ce ridica puterea calorica a sobei. Se poate gati atat pe partea superioara, cat si in cuptor pentru mancaruri traditionale romanesti cu gustul din copilarie.

Se monteaza pe podea, avand o lungime de 80 cm, o latime de 43 cm si o inaltime de 76 cm pentru a fi comoda la gatit. Se racordeaza la cosul de fum, evacuarea fiind in partea dreapta. Usile de acces au manere, precum si cuptorul pentru a fi usor de manevrat.

Avantaje

Designul este traditional, fiind o soba utila si pentru prepararea mancarii.

Interioarul este captusit cu samota pentru a creste randamentul.

Poate functiona cu mai multe tipuri de combustibil solid.

Are un pret bun.

Dezavantaje

Burlanul de evacuare se achizitioneaza separat.

 

 

Zantia Lua

 

Aceasta soba cu peleti, ieftina si buna, este una de putere mica, intre 7- 8,2 kW, capabila sa incalzeasca pana la 160 m3 (64 mp) atunci cand este conectata la un circuit de calorifere. Este o centrala mica, de doar 95 kg.

Are o eficienta de ardere de 85% (asemanatoare cu cea a unei sobe pe lemne foarte buna). Pentru aceasta are un consum ce variaza intre 0.5-1.4 kg/ora, in functie de temperatura de afara, cea dorita de noi, gradul de izolare al casei.

Are inclus un rezervor de peleti de 16 kg si un termostat de ambient. Include un afisaj digital ce permite programarea opririi si pornirii, stabilirea unui program saptamanal si optional, poate fi controlata prin telecomanda. Este fabricata din teracota, care are proprietatea  de a  inmagazina caldura emisa de ardere si de a o elibera apoi treptat, cu un panou din otel in diferite culori montat deasupra.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status