Cele mai bune dezumidificatoare

Am modificat articolul ultima data pe: 24.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun dezumidificator – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca simti ca umiditatea din camere este ridicata sau daca ai sesizat aparitia mucegaiului, achizitionarea unui dezumidificator devine o necesitate. In caz ca nu ai timp sa cauti o varianta corespunzatoare pentru tine, poti sa mergi pe mana noastra si sa optezi pentru primul produs din lista: Star-Light DHM-1635W. Este potrivit si pentru incaperi mai mari, de peste 20 – 25 mp, avand o capacitate de 16l pe zi. Se poate folosi cu rezervor, acesta avand o capacitate de 3 l si oprire automana cand este plin, dar si conectat la o scurgere cu ajutorul unui furtun pentru drenare continua. Poti sa setezi timpul de functionare, avand temporizator. Deoarece nivelul de zgomot este redus (47dB), nu trebuie oprit pe timpul noptii. In plus, beneficiezi si de functia de ionizare prin apasarea unui simplu buton. O alta optiune poate fi Trotec TTK 51 E, dezumidificator dotat cu higrostat pentru a controla nivelul de umiditate.

 

2

Comentariile
vizitatorilor

12

Produse
analizate

14

Ore
investite

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Star-Light DHM-1635W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o capacitate de dezumidificare de 16l pe zi, acest model, potrivit si pentru spatii mari, te ajuta sa pastrezi un nivel optim de umiditate, putand fi conectat pentru drenaj continuu sau utilizand rezervorul (cu capacitate de 3l), cu nivel de zgomot redus (47dB), cu functii de: ionizare, oprire automata cand rezervorul este plin, turbo, temporizator, dezghetare automata.

Fiind un produs performant, dedicat pentru incaperi medii spre mari, cu functii suplimentare, are si un pret ridicat.

Daca esti atent la sanatatea ta si a celor dragi, functia de ionizare, pe langa dezumidificarea aerului, poate fi un avantaj.

A 2-A OPTIUNE!

Trotec TTK 51 E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Capacitatea de lucru de 126 mc/h, echivalentul a aproximativ 16 litri / 24 ore, il recomanda pentru spatiile cele mai dificile din punct de vedere al nivelului de umiditate. Filtrul lavabil purifica aerul, higrostatul controleaza nivelul de umiditate iar cele 7 trepte de lucru permit reglarea ritmului de functionare si a consumului.

Problema rezervorului de apa de doar 2.3 litri capacitate poate fi deranjanta in spatiile cu umiditate crescuta, dar e compensata de optiunea montarii unui furtun de scurgere.

Modelul echipat cu compresor reprezinta o varianta performanta, adecvata pentru spatii generoase, in care nu numai ca va mentine umiditatea dorita, dar va si preveni proliferarea microorganismelor.

A 3-a Optiune!

Tesy DHF 10 CEL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Capacitate de extractie buna, estimata la 10 litri intr-un interval de 24 de ore, dublata de functia de oprire automata in momentul in care rezervorul de colectare atinge capacitatea maxima. Higrostatul, indicatorul luminos si functia de auto-dezghetare completeaza descrierea unui produs de calitate.

Rezervorul de colectare a apei are o capacitate de doar 2 litri; neajunsul este compensat de functia de oprire automata, care previne revarsarea de lichid in incapere.

Piesa este o solutie adecvata ca performante si pret pentru utilizatorii casnici care doresc sa tina sub control nivelul de umiditate din locuinta sau dintr-o anumita incapere cu probleme la acest capitol.

 

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Star-Light DHM-1635W 

 

Potrivit si pentru incaperi mari, de peste 20 de metri patrati, acest dezumidificator iti va pastra in camera o atmosfera optima, avand o capacitate zilnica de 16l. In plus, prin apasarea unui simplu buton, poti beneficia si de functia de ionizare a aerului, care iti imbunatateste circulatia sangvina si iti intareste sistemul imunitar.

Capacitatea rezervorului acestui dezumidificator cu ionizare este de 3l si are functie de oprire automata cand acesta este plin, pentru a-l putea goli. Daca nu esti multumit, poti sa optezi pentru drenaj continuu, avand la dispozitie un furtun pe care il racordezi la scurgere. In caz ca nivelul de umiditate este ridicat, poti activa functia turbo care ajuta la restabilirea nivelului intr-un timp mai scurt.

Poti seta cu ajutorul temporizatorului durata de functionare. Nivelul de zgomot este redus, 47dB, asa ca il vei putea folosi si pe timpul noptii. Este de culoare alba si dimensiuni medii (lungime 35 cm, latime 24,5 cm, inaltime 51 cm).  

Avantaje

Pe langa functia de baza de optimizare a aerului, iti ofera si functia de ionizare.

Rezervorul are o capacitate mare de 3l, pentru a nu fi nevoit sa-l golesti prea des.

Functia de temporizare iti permite setarea duratei de functionare.

Il poti folosi si pe timpul noptii, avand un nivel de zgomot redus (47dB).

Dezavantaje

Daca nu beneficiezi de promotii, pretul poate fi considerat destul de ridicat.

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 51 E 

 

1. Trotec TTK 51 EPe langa faptul ca vei putea achizitiona acest dezumidificator Trotec la un pret bun, te vei putea bucura de niste performante ce pot multumi orice utilizator casnic. Functioneaza prin condensare, pe baza unui sistem cu compresor si va asigura un debit de aer prelucrat de 126mc/h, absorbind aproximativ 16l de apa pe zi din aerul ambientului.

Recipientul pentru apa totalizeaza un volum de 2.3l, garantand in jur de cateva ore de functionare constanta. Daca ti se pare prea scazuta capacitatea acestuia, poti sa-i racordezi un furtun de scurgere, care favorizeaza dezumidificare constanta.

Recomandam intrebuintarea dispozitivului in cazul incaperilor care nu depasesc  31mp ca suprafata, fapt ce il face compatibil cu subsoluri sau chiar cu incaperi dintr-o locuinta, indiferent ca e casa sau vila. Functioneaza intre temperaturile 5°-32°C si asigura gestionarea unor valori maxime de umiditate intre 30 si 90 de procente. Un filtru intern lavabil retine scamele, bacteriile, praful si chiar parul de animale. Pe baza a 7 trepte de lucru, poti stabili ritmul de functionare, iar higrostatul va controla constant nivelurile de umiditate din camera in care il pastrezi activ.

Avantaje

Include tehnologie cu compresor, care dezumidifica eficient aerul din incaperi.

Are higrostat, deci porneste sau se opreste automat in functie de valorile de umiditate inregistrate.

Filtrul lavabil opreste proliferarea microorganismelor si a impuritatilor in aerul din camera.

Are o capacitate buna de functionare, adecvata pentru spatii cu suprafata de 31mp.

Dezavantaje

Rezervorul pentru apa este cam mic, avand doar 2.3l capacitate, dar poate fi utilizat si impreuna cu un furtun de scurgere.

button 2

 

 

 

 

Tesy DHF 10 CEL

 

Un dezumidificator bun si ieftin pe care ti-l propunem pentru raportul foarte avantajos intre performantele oferite si pretul de achizitie este modelul Tesy DHF 10 CEL. Este vorba despre un model cu o putere de 245 W care permite sa reglezi nivelul de umiditate dorit in incapere.

Capacitatea dispozitivului este de pana la 10 litri / 24 ore, la o temperatura de 30 de grade Celsius. Capacitatea rezervorului de colectare este de 2 litri, ceea ce ii ofera o autonomie acceptabila. In plus, fiind echipat cu protectie automata, isi va intrerupe functionarea atunci cand rezervorul este plin.

Nivelul de zgomot este de doar 46 dB, ceea ce inseamna ca functionarea sa ajunge sa treaca practic neobservata. Printre functiile suplimentare cele mai apreciate se numara timerul pentru 24 de ore, indicatorul luminos, senzorul de umiditate si functia de auto-dezghet. La acestea am dori sa adaugam manevrabilitatea superioara datorata manerului ergonomic si rotilelor cu care este prevazut aparatul in partea de jos.

Avantaje

Dezumidificator eficient cu putere de 245 W si capacitate de lucru de 10 litri / 24 ore.

Protectie automata la umplerea rezervorului cu apa.

Datorita senzorului incorporat permite controlul strict al nivelului de umiditate din incapere.

Usor de deplasat datorita manerului si rotilelor.

Dezavantaje

Rezervorul de apa are un volum de doar 2 litri, ceea ce poate fi putin in conditii de umiditate foarte ridicata.

button 2

 

 

 

 

Star-Light DHD-1218W

 

Nu reusesti sa scapi de problema umezelii din casa, asa ca te-ai gandit sa achizitionezi un dezumidificator, dar nu stii care ar putea fi cel mai bun pentru tine? Atunci incearca varianta DHD-1218W, de la Star-Light, model capabil sa colecteze, in 24 de ore, pana la 12 litri de apa. De asemenea, poti seta durata de functionare, daca doresti ca acesta sa nu mearga incontinuu (1-24h).

Rezervorul in care se colecteaza apa cu acest dezumidificator din eMag are o capacitate destul de mica, de 2.6 litri, fiind nevoie, in acest sens, sa il golesti de fiecare data cand auzi semnalul sonor de atentionare, aparatul oprindu-se automat. In cazul unei pene de curent, spre exemplu, aparatul isi reia activitatea in mod normal, fiind dotat cu functia de memorie temporara.

Daca nu vrei sa stai cu ochii pe rezervor si nici sa il golesti prea des la acest aparat dezumidificator, atunci ataseaza furtunul optional (inclus in kit) la o scurgere, astfel incat sa se poata realiza un drenaj continuu.

Avantaje

Produsul este bun chiar si pentru camerele mari, de 15-20 metri patrati.

Capacitatea de dezumidificare este de 12 litri/ zi.

Dispune de o avertizare sonora atunci cand recipientul de apa trebuie golit, aparatul oprindu-se automat.

Vine la pachet cu un furtun pe care il poti folosi (pozitionat catre o scurgere), pentru realizarea drenajului continuu.

Dezavantaje

Rezervorul de apa este mic, de 2.6 litri, necesitand goliri repetate (in cazul in care nu atasezi furtunul optional).

button 1

 

 

 

 

Electrolux EXD16DN3W 

 

4.ELECTROLUX EXD16DN3WPotentialii cumparatori interesati de un dezumidificator bun pentru spatii de dimensiuni medii sunt sfatuiti sa analizeze cu atentie capabilitatile acestui model de dezumidificator de la Electrolux. Produsul beneficiaza de o putere de 413W, valoare suficienta pentru a garanta un randament de 16l/24h, ceea ce il face adecvat pentru spatii de pana la 40 de metri patrati.

Producatorii specifica faptul ca aparatul va functiona optim, permitand reglajul de umiditate intre valorile de 35 – 85%, intreg procesul putand fi moderat in doua trepte diferite de viteza, in functie de preferintele utilizatorului. Pentru a proteja persoanele sensibile, modelul incorporeaza o functie de filtrare antibacteriana (si e un dezumidificator silentios, potrivit altor utilizatori).

Optiunile suplimentare includ: display LCD, care faciliteaza setarile, acestea facandu-se si ele electronic, si cronometrul, util in intarzierea procesului de dezumidificare cu pana la 24 de ore. Piesa are dimensiuni relativ mici, 51 x 35 x 24.5 cm, cantareste 13.5Kg si se comercializeaza cu o garantie de 2 ani.

Avantaje

Are o capacitate moderata de lucru, evaluata la 16l/24h.

Lucreaza eficient in spatii medii, de pana la 40 de metri patrati.

Poate fi programat sa lucreze cu intarziere, prin intermediul functiei Cronometru.

Include o optiune de filtrare antibacteriana, foarte utila pentru persoanele sensibile.

Dezavantaje

Pretul de achizite este pe masura capabilitatilor.

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 30 E

 

Produsul celor de la Trotec, TTK 30 E, este un dezumidificator electric ce poate fi achizitionat, in special, pentru spatiile mari, de 15-37 metri patrati. El are o capacitate maxima de colectare, in decursul unei zile (24 de ore), de 12 litri, spre deosebire de modelul de dezumidificator Trotec TTK 40E, care poate scoate pana la 18 l. In privinta rezervorului de apa, iti spunem ca are doar 2.2 litri, o valoare destul de mica, ce te pune in situatia de a fi nevoit sa il golesti la intervale scurte de timp.

Puterea maxima a acestui aparat este de 270 Watti, ce iti indica faptul ca este performant. Temperatura domeniului de lucru este cuprinsa in intervalul 5-32 de grade Celsius, iar umiditatea la care poate lucra e intre 30% si 80%. De asemenea, poti seta de unul singur ventilatia, dezumidificatorul avand doua trepte diferite.

Pe langa functia de dezumidificare a aerului, dispozitivul mai este dotat cu un timer si poate usca si hainele. Cand recipientul este plin, se va aprinde lumina de semnalizare. In plus, mai exista si lumina LED colorata, care indica prezenta umiditatii in aer.

Avantaje

Dezumidificatorul este performant chiar si in spatii de peste 30 metri patrati.

Are o capacitate de colectare de 12 litri/ zi.

Aparatul are o putere mare de functionare, de 270 Watti.

Dispune de avertizari luminoase cand recipientul de apa este plin si cand aparatul detecteaza umiditatea in aer.

Dezavantaje

Va fi nevoie sa golesti destul de des recipientul de apa, deoarece are o capacitate de doar 2.2 litri.

button 1

 

 

 

 

Humydry Magnum 

 

Daca ai probleme cu umiditatea in exces in casa sau in alte spatii adiacente (magazie, pod etc.) arunca o privire asupra acestui dezumidificator, deoarece poate fi o solutie simpla si interesanta.

Aparatul nu functioneaza pe baza de curent electric si poate mentine o umiditate constanta de 50 – 60%, care te va proteja impotriva mucegaiului, igrasiei, mirosului neplacut cauzat de impregnarea cu apa a obiectelor, deteriorarea hainelor, a mobilei etc. Principiul de functionare al acestui dezumidificator de baie este foarte simplu: cristalele de clorura de calciu absorb umiditatea din aer, lichidul rezultat fiind colectat in partea inferioara, intr-un recipient special.

Cand cristalele se dizolva in totalitate, se arunca in cosul de gunoi si se achizitioneaza alt pachet de rezerva de dezumidificator. Produsul contine 1 kg de clorura de calciu, care asigura o umiditate optima pentru o perioada de 1-3 luni, in functie de gradul de umiditate din incapere. Recipientul colector se goleste la canalizare. Aparatul din topuri cu dezumidificatoare, ieftine si bune, este recomandat pentru suprafete de maxim 33 mp sau pentru un volum de maxim 80 mc.

Avantaje

Este un aparat simplu si usor de folosit, ce iti mentine un grad de umiditate intre 50 - 60% pentru incaperi de maxim 33mp.

Are un principiu de functionare usor, fara alimentare la priza si fara baterii.

Nu ai grija aparatului pentru o perioada de 1 - 3 luni, in functie de gradul de umiditate din incapere.

Apa rezultata se strange intr-un recipient situat in partea inferioara a aparatului.

Dezavantaje

Trebuie sa ai grija sa achizitionezi din timp rezerve pentru a putea functiona neintrerupt.  

button 1

 

 

 

Majoritatea persoanelor care au vizitat aceasta pagina, au mai cautat informatii despre cum sa cumperi cel mai bun aparat de aer conditionat si despre care este cel mai bun purificator de aer.

 

 

Cum alegi un dezumidificator bun

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a elimina umiditatea excesiva din subsoluri sau din diferite tipuri de incaperi, dezumidificatoarele sunt cele mai recomandate aparate, reprezentate indeajuns de bine si pe piata din Romania in prezent. Principiul de functionare este simplu: un motor propulseaza o elice, cu ajutorul careia aerul este trecut printr-o serie de bobine cu agent de racire.

In contact cu suprafetele reci, vaporii condenseaza, transformandu-se in picaturi de apa, care se scurg intr-un compartiment colector. Aceasta este functia de baza a unui astfel de dispozitiv, insa foarte multe modele sunt multifunctionale si ofera optiuni cat mai diverse. Daca nu stiti cum sa alegeti o varianta performanta si nici unde se gasesc dezumidificatoare, la preturi bune, va prezentam o serie de aspecte definitorii pentru capabilitatile acestor dispozitive.

 

 

Capacitatea: se refera la posibilitatile de eliminare a umiditatii din aer, in raport cu spatiul ce trebuie astfel tratat si cu cantitatea de apa din aer. O umiditate de 50% constituie deja un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea acarienilor, mucegaiului si pentru formarea igrasiei, probleme ce pot accentua simptomele alergiilor sau chiar ale persoanelor astmatice.

De aceea, in functie de volumul spatiului din care vom elimina vaporii de apa, este recomandat sa alegem un dispozitiv care sa faca fata optim acestei provocari. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi si va fi indicata de catre fiecare producator in descrierea aparatului.

Bineinteles, ea este o coordonata ce indica randamentul si nu trebuie confundata cu capacitatea de colectare, adica ce cantitate de apa se strange in recipientul colector al unui dezumidificator de camera, pana ce acesta trebuie golit. Pentru spatii de pana in 20 de metri patrati, puteti alege cele mai bune dezumidificatoare cu o capacitate de 10 – 15l, dubland valorile odata cu suprafata.

 

Puterea: ofera indicatii cu privire la consumul energetic si implicit la eficienta energetica. In mod contrar asteptarilor, modelele de capacitate redusa nu sunt neaparat si cele mai economice. Spre exemplu, un dezumidificator profesional cu o capacitate extinsa, de 35l/zi are nevoie, in medie, de 600-650W, in timp ce unul de 15l/zi poate necesita in jur de 350-400W.

Daca tinem cont ca modele de dezumidificator industrial sau casnic de mare capacitate elimina umiditatea mai rapid si vor intra in modul economic dupa atingerea valorilor corecte, un dispozitiv de capacitate redusa va consuma cam aceeasi cantitate de energie pentru a lucra la fel de eficient, insa timpul de lucru se va dubla. Din aceste considerente si daca aveti posibilitatea, puteti opta pentru un model de mare capacitate, chiar daca veti face o investitie mai mare, conform celor mai multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare.

 

Functiile: constituie niste aspecte notabile, pentru ca orice potential cumparator va dori sa stie mai multe despre ce poate face aparatul pe care se pregateste sa il achizitioneze. Ele vizeaza mai cu seama optiunile de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Modul de strangere al apei conteaza destul de mult.

Unele variante de dezumidificator din Flanco, de ex., pot include o pompa verticala, care are rolul de a trimite apa intr-un recipient de colectare extern, astfel incat dispozitivul sa poata functiona continuu, fara golire, sau pot curata aerul de impuritati (indeplinind rol de dezumidificator si purificator de aer). Optiunea de detectie de umiditate va fi extrem de utila pentru cel mai bun dezumidificator pentru casa, deoarece va stabili ce nivel are umiditatea din incapere, oprind automat procesul, atunci cand aceasta ajunge la valoarea dorita si economisind energie astfel.

Conform principiului de condensare, atunci cand temperaturile sunt scazute in incapere, umidificatorul nu poate lucra. De aceea, o functie cu racire accentuata si una cu dezghetare automata vor face un dezumidificator din Altex, de exemplu, capabil sa functioneze chiar si la 5-10 grade Celsius, fara ca instalatia interna sa fie afectata de inghet.

 

 

Ergonomia si fiabilitatea: reprezinta capabilitati la fel de notabile. Pentru o utilizare optima si comoda, dispozitivul trebuie sa aiba dimensiuni moderate si o greutate care ii permite o anumita portabilitate, putand fi plasat in orice spatiu. Dimensiunile variaza in functie de capacitatea de dezumidificare si de cea de colectare, atunci cand apa este stransa, si nu pompata catre o destinatie externa. Setarile trebuie sa se faca usor, pentru o intrebuintare facila, intuitiva.

Ca durabilitate, multi considera ca modelele de dezumidificator din Dedeman (sau alte magazine online) de mare putere si cele cu functie Auto Defrost vor avea o durata de viata mai extinsa, chiar si la intrebuintari destul de frecvente. In aceasta directie, puteti analiza si garantia de conformitate primita pentru un dezumidificator Lidl, cand gasiti in magazine.

Cu ajutorul tuturor acestor factori, veti avea posibilitatea sa cumparati un model performant, implicit atunci cand detineti cunostinte minime despre modul de functionare. Daca va intereseaza sa stiti unde gasesc dezumidificatoare, la un pret bun, si alti potentiali cumparatori, va puteti orienta catre o achizitie online.

Preturile sunt mai bune pe internet, iar diversitatea produselor e garantata, astfel incat puteti compara mai multe optiuni. Pe langa faptul ca primiti aceeasi garantie, daca aparatul nu corespunde cerintelor, il puteti returna sau inlocui cu un alt dezumidificator din Leroy Merlin, daca acesta e preferatul dvs.

 

Cum se foloseste un dezumidificator

 

Indiferent ca ai incalzire prin pardoseala sau folosesti o centrala termica pe GPL, pe timp de iarna, igrasia ar putea fi una dintre cele mai frecvente si mai nocive probleme ale unei locuinte prost izolate. Fie ca te confrunti cu aceasta situatie deja, ca vrei sa o previi sau pur si simplu incerci sa accelerezi procesul de uscare a peretilor dupa o renovare, un dezumidificator de calitate iti este indispensabil.

 

 

Alegerea tipului de dezumidificator

In functie de principiul de functionare, piesele se impart in doua categorii: cu compresor si desicante. Regula de utilizare este foarte simpla: la temperaturi care depasesc in medie 20 de grade, se foloseste dezumidificatorul cu compresor. Daca temperatura medie este sub acest nivel, modelele desicante functioneaza mai bine.

 

Instalarea dezumidificatorului

Odata ce ai desfacut ambalajul produsului, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa citesti manualul cu instructiuni din cutia unui dezumidificator din Carrefour sau alt magazin. O prima recomandare importanta este sa nu pui aparatul in functiune imediat, ci sa il lasi sa stea in incapere pentru minim o ora; diferite modele ofera diferite intervale de timp pentru aceasta faza. Motivul este acela ca in timpul transportului e posibil ca uleiul din compresor sa se fi scurs in sistem, si e mai sigur sa ii oferi timpul necesar sa revina la locul lui. Desigur, recomandarea este valabila doar in cazul modelelor cu compresor.

Daca ai ales un dispozitiv desicant, nu te ingrijora daca la primele utilizari ai senzatia ca acesta emana un miros anume. Nu este unul deranjant, este perfect normal si nu dureaza mult timp.

 

Unde se amplaseaza dezumidificatorul

Prima ta grija trebuie sa fie ca aparatul sa fie plasat pe o suprafata dura, stabila si orizontala, la nivelul solului si intr-o pozitie verticala. Evita sa il pui langa pereti sau dulapuri, sau sa il acoperi cu obiecte; fluxul de aer trebuie sa circule nestingherit in jurul sau.

Recomandarea producatorilor este sa il pui destul de aproape de sursa de curent electric incat sa nu ai nevoie sa apelezi la prelungitoare.

Amplasarea propriu-zisa a unui dezumidificator Ceresit sau de alt tip tine de alegerea fiecaruia, dar utilizatorii s-au declarat extrem de multumiti cand l-au amplasat langa fereastra, peretii exteriori fiind de altfel cei mai expusi cresterii mucegaiului. Insa cea mai eficienta alegere ca amplasare este reprezentata de holuri, mai ales in cazul pieselor de mare putere. Vei lasa toate usile deschide, iar piesa va lucra circuland aerul din intreaga casa.

Daca vrei sa il folosesti ca sa usuci rufele, iti trebuie o debara de dimensiuni cat mai mici. Hanele trebuie agatate pe suportul pentru uscare, in imediata vecinatate a aparatului, dar fara a-l acoperi.

 

 

Prima utilizare

Atunci cand folosesti un dezumidificator Argo sau al altui brand pentru prima data, probabil ca nivelul de umezeala din locuinta va fi foarte ridicat. Inchide usile si geamurile si seteaza aparatul pe cea mai inalta treapta de functionare, apoi lasa-l sa functioneze continuu, in timp ce monitorizezi nivelul de umiditate cu higrometrul incorporat sau cu o piesa separata. Pe masura ce umiditatea scade in intervalul de valori recomandate, poti reduce treapta de operare, astfel vei economisi energie.

 

Intretinerea dispozitivului

Orice dezumidificator (Auchan, Praktiker etc.) este livrat cu o serie de filtre, care trebuie curatate minim o data la doua saptamani. Ne referim aici la filtrele de praf, care pot fi spalate.

Filtrele antibacteriene sunt echipate cu un invelis special care omoara germenii si nu ar trebui sa fie spalate niciodata. Ele vor fi doar scuturate sau aspirate.

 

 

Lasa un comentariu

4 COMMENTS

Emilian

March 5, 2021 at 9:34 am

Am luat un dezumidificator altex de la turbionaire si sunt multumit in majoritate. E un pic cam zgomotos, dar ce sa fac, face treaba buna si mi s-au uscat peretii pe timp de iarna ca era jale. Pretul este iar un punct bun, ca nu prea se gasesc asa multe aparate din astea mai ieftine de 600 – 700.
Arata bine, nu are elemente care sa deranjeze la ochi. Pare din peisaj in living, unde l-am pus. Cand simt ca e prea umed in dormitor, il mai mut acolo. Ma gandeam sa iau unul si pt bucatarie si holul de ala baie ca nu am geam acolo, dar o sa vad cum e cu mutatul lui prin casa la nevoie ca pana cum ne-am descurcat si asa. Sunt bune aparatele astea de dezumidificat iarna, ca nu-ti strica tencuiala si varul de pe pereti. Recomand!

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 8, 2021 at 1:36 pm

Buna ziua,

Va multumim pentru parere!

Cele bune,
Echipa Clovis.ro

Raspuns
Vlad I

March 4, 2021 at 9:36 am

Modelele de la starlight de dezumidificator pe emag par a fi cele mai bune dupa comentariile oamenilor, vad ca se cumpara des. Or fi de ajutor si preturile mai echilibrate. Totusi, ma gandesc sa iau unul ca cel prezentat de dvs si ma intreb daca o reusi sa ma scape de mucegai si igrasie pe timpul iernii, ca am inceput sa am probleme la coltul sufrageriei si in spatele dulapului. Nu cred ca dau rezultate in mai multe camere deodata nu?

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 5, 2021 at 8:45 am

Buna ziua,
Multumim pentru comentariu. In general, dezumidificatoarele vor avea un rol pozitiv in eliminarea mucegaiului si a ciupercilor, insa va trebui si sa curatati respectivul perete inainte, pentru a va asigura ca nu va imbolnaviti de la spori. La pornire constanta, peretii ar trebui sa ramana uscati si curati, la fel ca si mobila.
Pentru cele mai bune rezultate, e indicat sa puneti aparatul intr-o camera in care acesta sa functioneze.

Raspuns
DMCA.com Protection Status