Cele mai bune dezumidificatoare

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun dezumidificator – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca simti ca umiditatea din camere este ridicata sau daca ai sesizat aparitia mucegaiului, achizitionarea unui dezumidificator devine o necesitate. In caz ca nu ai timp sa cauti o varianta corespunzatoare pentru tine, poti sa mergi pe mana noastra si sa optezi pentru primul produs din lista: Star-Light DHM-1635W. Este potrivit si pentru incaperi mai mari, de peste 20 – 25 mp, avand o capacitate de 16l pe zi. Se poate folosi cu rezervor, acesta avand o capacitate de 3 l si oprire automana cand este plin, dar si conectat la o scurgere cu ajutorul unui furtun pentru drenare continua. Poti sa setezi timpul de functionare, avand temporizator. Deoarece nivelul de zgomot este redus (47dB), nu trebuie oprit pe timpul noptii. In plus, beneficiezi si de functia de ionizare prin apasarea unui simplu buton. O alta optiune poate fi Trotec TTK 51 E, dezumidificator dotat cu higrostat pentru a controla nivelul de umiditate.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Star-Light DHM-1635W
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Cu o capacitate de dezumidificare de 16l pe zi, acest model, potrivit si pentru spatii mari, te ajuta sa pastrezi un nivel optim de umiditate, putand fi conectat pentru drenaj continuu sau utilizand rezervorul (cu capacitate de 3l), cu nivel de zgomot redus (47dB), cu functii de: ionizare, oprire automata cand rezervorul este plin, turbo, temporizator, dezghetare automata.

Fiind un produs performant, dedicat pentru incaperi medii spre mari, cu functii suplimentare, are si un pret ridicat.

Daca esti atent la sanatatea ta si a celor dragi, functia de ionizare, pe langa dezumidificarea aerului, poate fi un avantaj.

A 2-A OPTIUNE!

Trotec TTK 51 E
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Capacitatea de lucru de 126 mc/h, echivalentul a aproximativ 16 litri / 24 ore, il recomanda pentru spatiile cele mai dificile din punct de vedere al nivelului de umiditate. Filtrul lavabil purifica aerul, higrostatul controleaza nivelul de umiditate iar cele 7 trepte de lucru permit reglarea ritmului de functionare si a consumului.

Problema rezervorului de apa de doar 2.3 litri capacitate poate fi deranjanta in spatiile cu umiditate crescuta, dar e compensata de optiunea montarii unui furtun de scurgere.

Modelul echipat cu compresor reprezinta o varianta performanta, adecvata pentru spatii generoase, in care nu numai ca va mentine umiditatea dorita, dar va si preveni proliferarea microorganismelor.

A 3-a Optiune!

Tesy DHF 10 CEL
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Capacitate de extractie buna, estimata la 10 litri intr-un interval de 24 de ore, dublata de functia de oprire automata in momentul in care rezervorul de colectare atinge capacitatea maxima. Higrostatul, indicatorul luminos si functia de auto-dezghetare completeaza descrierea unui produs de calitate.

Rezervorul de colectare a apei are o capacitate de doar 2 litri; neajunsul este compensat de functia de oprire automata, care previne revarsarea de lichid in incapere.

Piesa este o solutie adecvata ca performante si pret pentru utilizatorii casnici care doresc sa tina sub control nivelul de umiditate din locuinta sau dintr-o anumita incapere cu probleme la acest capitol.

 

 

Cum alegi un dezumidificator bun

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a elimina umiditatea excesiva din subsoluri sau din diferite tipuri de incaperi, dezumidificatoarele sunt cele mai recomandate aparate, reprezentate indeajuns de bine si pe piata din Romania in prezent. Principiul de functionare este simplu: un motor propulseaza o elice, cu ajutorul careia aerul este trecut printr-o serie de bobine cu agent de racire.

In contact cu suprafetele reci, vaporii condenseaza, transformandu-se in picaturi de apa, care se scurg intr-un compartiment colector. Aceasta este functia de baza a unui astfel de dispozitiv, insa foarte multe modele sunt multifunctionale si ofera optiuni cat mai diverse. Daca nu stiti cum sa alegeti o varianta performanta si nici unde se gasesc dezumidificatoare, la preturi bune, va prezentam o serie de aspecte definitorii pentru capabilitatile acestor dispozitive.

 

 

Capacitatea: se refera la posibilitatile de eliminare a umiditatii din aer, in raport cu spatiul ce trebuie astfel tratat si cu cantitatea de apa din aer. O umiditate de 50% constituie deja un mediu extrem de propice pentru dezvoltarea acarienilor, mucegaiului si pentru formarea igrasiei, probleme ce pot accentua simptomele alergiilor sau chiar ale persoanelor astmatice.

De aceea, in functie de volumul spatiului din care vom elimina vaporii de apa, este recomandat sa alegem un dispozitiv care sa faca fata optim acestei provocari. Capacitatea de dezumidificare se masoara in litri pe zi si va fi indicata de catre fiecare producator in descrierea aparatului.

Bineinteles, ea este o coordonata ce indica randamentul si nu trebuie confundata cu capacitatea de colectare, adica ce cantitate de apa se strange in recipientul colector, pana ce acesta trebuie golit. Pentru spatii de pana in 20 de metri patrati, puteti alege dezumidificatoare cu o capacitate de 10 – 15l, dubland valorile odata cu suprafata.

 

Puterea: ofera indicatii cu privire la consumul energetic si implicit la eficienta energetica. In mod contrar asteptarilor, modelele de capacitate redusa nu sunt neaparat si cele mai economice. Spre exemplu, un dezumidificator cu o capacitate extinsa, de 35l/zi are nevoie, in medie, de 600-650W, in timp ce unul de 15l/zi poate necesita in jur de 350-400W.

Daca tinem cont ca, cele de mare capacitate elimina umiditatea mai rapid si vor intra in modul economic dupa atingerea valorilor corecte, un dispozitiv de capacitate redusa va consuma cam aceeasi cantitate de energie pentru a lucrala fel de eficient, insa timpul de lucru se va dubla. Din aceste considerente si daca aveti posibilitatea, puteti opta pentru un model de mare capacitate, chiar daca veti face o investitie mai mare, conform celor mai multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare.

 

Functiile: constituie niste aspecte notabile, pentru ca orice potential cumparator va dori sa stie mai multe despre ce poate face aparatul pe care se pregateste sa il achizitioneze. Ele vizeaza mai cu seama optiunile de programare si gestionare a procesului de dezumidificare. Modul de strangere al apei conteaza destul de mult.

Unele variante pot include o pompa verticala, care are rolul de a trimite apa intr-un recipient de colectare extern, astfel incat dispozitivul sa poata functiona continuu, fara golire. Optiunea de detectie de umiditate va fi extrem de utila, deoarece are va stabili ce nivel are umiditatea din incapere, oprind automat procesul, atunci cand aceasta ajunge la valoarea dorita si economisind energie astfel.

Conform principiului de condensare, atunci cand temperaturile sunt scazute in incapere, umidificatorul nu poate lucra. De aceea, o functie cu racire accentuata si una cu dezghetare automata il vor face capabil sa functioneze chiar si la 5-10 grade Celsius, fara ca instalatia interna sa fie afectata de inghet.

 

 

Ergonomia si fiabilitatea: reprezinta capabilitati la fel de notabile. Pentru o utilizare optima si comoda, dispozitivul trebuie sa aiba dimensiuni moderate si o greutate care ii permite o anumita portabilitate, putand fi plasat in orice spatiu. Dimensiunile variaza in functie de capacitatea de dezumidificare si de cea de colectare, atunci cand apa este stransa, si nu pompata catre o destinatie externa. Setarile trebuie sa se faca usor, pentru o intrebuintare facila, intuitiva.

Ca durabilitate, multi considera ca modelele de mare putere si cele cu functie Auto Defrost vor avea o durata de viata mai extinsa, chiar si la intrebuintari destul de frecvente. In aceasta directie, puteti analiza si garantia de conformitate primita.

Cu ajutorul tuturor acestor factori, veti avea posibilitatea sa cumparati un model performant, implicit atunci cand detineti cunostinte minime despre modul de functionare. Daca va intereseaza sa stiti unde gasesc dezumidificatoare, la un pret bun, si alti potentiali cumparatori, va puteti orienta catre o achizitie online.

Preturile sunt mai bune pe internet, iar diversitatea produselor e garantata, astfel incat puteti compara mai multe optiuni. Pe langa faptul ca primiti aceeasi garantie, daca aparatul nu corespunde cerintelor, il puteti returna sau inlocui.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Star-Light DHM-1635W 

 

Potrivit si pentru incaperi mari, de peste 20 de metri patrati, acest dezumidificator iti va pastra in camera o atmosfera optima, avand o capacitate zilnica de 16l. In plus, prin apasarea unui simplu buton, poti beneficia si de functia de ionizare a aerului, care iti imbunatateste circulatia sangvina si iti intareste sistemul imunitar.

Capacitatea rezervorului este de 3l si are functie de oprire automata cand acesta este plin, pentru a-l putea goli. Daca nu esti multumit, poti sa optezi pentru drenaj continuu, avand la dispozitie un furtun pe care il racordezi la scurgere. In caz ca nivelul de umiditate este ridicat, poti activa functia turbo care ajuta la restabilirea nivelului intr-un timp mai scurt.

Poti seta cu ajutorul temporizatorului durata de functionare. Nivelul de zgomot este redus, 47dB, asa ca il vei putea folosi si pe timpul noptii. Este de culoare alba si dimensiuni medii (lungime 35 cm, latime 24,5 cm, inaltime 51 cm).  

Avantaje

Pe langa functia de baza de optimizare a aerului, iti ofera si functia de ionizare.

Rezervorul are o capacitate mare de 3l, pentru a nu fi nevoit sa-l golesti prea des.

Functia de temporizare iti permite setarea duratei de functionare.

Il poti folosi si pe timpul noptii, avand un nivel de zgomot redus (47dB).

Dezavantaje

Daca nu beneficiezi de promotii, pretul poate fi considerat destul de ridicat.

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 51 E 

 

1. Trotec TTK 51 EPe langa faptul ca vei putea achizitiona acest dezumidificator Trotec la un pret bun, te vei putea bucura de niste performante ce pot multumi orice utilizator casnic. Functioneaza prin condensare, pe baza unui sistem cu compresor si va asigura un debit de aer prelucrat de 126mc/h, absorbind aproximativ 16l de apa pe zi din aerul ambientului.

Recipientul pentru apa totalizeaza un volum de 2.3l, garantand in jur de cateva ore de functionare constanta. Daca ti se pare prea scazuta capacitatea acestuia, poti sa-i racordezi un furtun de scurgere, care favorizeaza dezumidificare constanta.

Recomandam intrebuintarea dispozitivului in cazul incaperilor care nu depasesc  31mp ca suprafata, fapt ce il face compatibil cu subsoluri sau chiar cu incaperi dintr-o locuinta, indiferent ca e casa sau vila. Functioneaza intre temperaturile 5°-32°C si asigura gestionarea unor valori maxime de umiditate intre 30 si 90 de procente. Un filtru intern lavabil retine scamele, bacteriile, praful si chiar parul de animale. Pe baza a 7 trepte de lucru, poti stabili ritmul de functionare, iar higrostatul va controla constant nivelurile de umiditate din camera in care il pastrezi activ.

Avantaje

Include tehnologie cu compresor, care dezumidifica eficient aerul din incaperi.

Are higrostat, deci porneste sau se opreste automat in functie de valorile de umiditate inregistrate.

Filtrul lavabil opreste proliferarea microorganismelor si a impuritatilor in aerul din camera.

Are o capacitate buna de functionare, adecvata pentru spatii cu suprafata de 31mp.

Dezavantaje

Rezervorul pentru apa este cam mic, avand doar 2.3l capacitate, dar poate fi utilizat si impreuna cu un furtun de scurgere.

button 2

 

 

 

 

Tesy DHF 10 CEL

 

Un dezumidificator bun si ieftin pe care ti-l propunem pentru raportul foarte avantajos intre performantele oferite si pretul de achizitie este modelul Tesy DHF 10 CEL. Este vorba despre un model cu o putere de 245 W care permite sa reglezi nivelul de umiditate dorit in incapere.

Capacitatea dispozitivului este de pana la 10 litri / 24 ore, la o temperatura de 30 de grade Celsius. Capacitatea rezervorului de colectare este de 2 litri, ceea ce ii ofera o autonomie acceptabila. In plus, fiind echipat cu protectie automata, isi va intrerupe functionarea atunci cand rezervorul este plin.

Nivelul de zgomot este de doar 46 dB, ceea ce inseamna ca functionarea sa ajunge sa treaca practic neobservata. Printre functiile suplimentare cele mai apreciate se numara timerul pentru 24 de ore, indicatorul luminos, senzorul de umiditate si functia de auto-dezghet. La acestea am dori sa adaugam manevrabilitatea superioara datorata manerului ergonomic si rotilelor cu care este prevazut aparatul in partea de jos.

Avantaje

Dezumidificator eficient cu putere de 245 W si capacitate de lucru de 10 litri / 24 ore.

Protectie automata la umplerea rezervorului cu apa.

Datorita senzorului incorporat permite controlul strict al nivelului de umiditate din incapere.

Usor de deplasat datorita manerului si rotilelor.

Dezavantaje

Rezervorul de apa are un volum de doar 2 litri, ceea ce poate fi putin in conditii de umiditate foarte ridicata.

button 2

 

 

 

 

Star-Light DHD-1218W

 

Nu reusesti sa scapi de problema umezelii din casa, asa ca te-ai gandit sa achizitionezi un dezumidificator, dar nu stii care ar putea fi cel mai bun pentru tine? Atunci incearca varianta DHD-1218W, de la Star-Light, model capabil sa colecteze, in 24 de ore, pana la 12 litri de apa. De asemenea, poti seta durata de functionare, daca doresti ca acesta sa nu mearga incontinuu (1-24h).

Rezervorul in care se colecteaza apa are o capacitate destul de mica, de 2.6 litri, fiind nevoie, in acest sens, sa il golesti de fiecare data cand auzi semnalul sonor de atentionare, aparatul oprindu-se automat. In cazul unei pene de curent, spre exemplu, dezumidificatorul isi reia activitatea in mod normal, fiind dotat cu functia de memorie temporara.

Daca nu vrei sa stai cu ochii pe rezervor si nici sa il golesti prea des, atunci ataseaza furtunul optional (inclus in kit) la o scurgere, astfel incat sa se poata realiza un drenaj continuu.

Avantaje

Produsul este bun chiar si pentru camerele mari, de 15-20 metri patrati.

Capacitatea de dezumidificare este de 12 litri/ zi.

Dispune de o avertizare sonora atunci cand recipientul de apa trebuie golit, aparatul oprindu-se automat.

Vine la pachet cu un furtun pe care il poti folosi (pozitionat catre o scurgere), pentru realizarea drenajului continuu.

Dezavantaje

Rezervorul de apa este mic, de 2.6 litri, necesitand goliri repetate (in cazul in care nu atasezi furtunul optional).

button 1

 

 

 

 

Electrolux EXD16DN3W 

 

4.ELECTROLUX EXD16DN3WPotentialii cumparatori interesati de un dezumidificator bun pentru spatii de dimensiuni medii sunt sfatuiti sa analizeze cu atentie capabilitatile acestui model de la Electrolux. Produsul beneficiaza de o putere de 413W, valoare suficienta pentru a garanta un randament de 16l/24h, ceea ce il face adecvat pentru spatii de pana la 40 de metri patrati.

Producatorii specifica faptul ca dezumidificatorul va functiona optim, permitand reglajul de umiditate intre valorile de 35 – 85%, intreg procesul putand fi moderat in doua trepte diferite de viteza, in functie de preferintele utilizatorului. Pentru a proteja persoanele sensibile, modelul incorporeaza o functie de filtrare antibacteriana.

Optiunile suplimentare includ: display LCD, care faciliteaza setarile, acestea facandu-se si ele electronic, si cronometrul, util in intarzierea procesului de dezumidificare cu pana la 24 de ore. Piesa are dimensiuni relativ mici, 51 x 35 x 24.5 cm, cantareste 13.5Kg si se comercializeaza cu o garantie de 2 ani.

Avantaje

Are o capacitate moderata de lucru, evaluata la 16l/24h.

Lucreaza eficient in spatii medii, de pana la 40 de metri patrati.

Poate fi programat sa lucreze cu intarziere, prin intermediul functiei Cronometru.

Include o optiune de filtrare antibacteriana, foarte utila pentru persoanele sensibile.

Dezavantaje

Pretul de achizite este pe masura capabilitatilor.

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 30 E

 

Produsul celor de la Trotec, TTK 30 E, este un dezumidificator ce poate fi achizitionat, in special, pentru spatiile mari, de 15-37 metri patrati. El are o capacitate maxima de colectare, in decursul unei zile (24 de ore), de 12 litri. In privinta rezervorului de apa, iti spunem ca are doar 2.2 litri, o valoare destul de mica, ce te pune in situatia de a fi nevoit sa il golesti la intervale scurte de timp.

Puterea maxima a acestui aparat este de 270 Watti, ce iti indica faptul ca este performant. Temperatura domeniului de lucru este cuprinsa in intervalul 5-32 de grade Celsius, iar umiditatea la care poate lucra e intre 30% si 80%. De asemenea, poti seta de unul singur ventilatia, dezumidificatorul avand doua trepte diferite.

Pe langa functia de dezumidificare a aerului, dispozitivul mai este dotat cu un timer si poate usca si hainele. Cand recipientul este plin, se va aprinde lumina de semnalizare. In plus, mai exista si lumina LED colorata, care indica prezenta umiditatii in aer.

Avantaje

Dezumidificatorul este performant chiar si in spatii de peste 30 metri patrati.

Are o capacitate de colectare de 12 litri/ zi.

Aparatul are o putere mare de functionare, de 270 Watti.

Dispune de avertizari luminoase cand recipientul de apa este plin si cand aparatul detecteaza umiditatea in aer.

Dezavantaje

Va fi nevoie sa golesti destul de des recipientul de apa, deoarece are o capacitate de doar 2.2 litri.

button 1

 

 

 

 

Humydry Magnum 

 

Daca ai probleme cu umiditatea in exces in casa sau in alte spatii adiacente (magazie, pod etc.) arunca o privire asupra acestui dezumidificator, deoarece poate fi o solutie simpla si interesanta.

Aparatul nu functioneaza pe baza de curent electric si poate mentine o umiditate constanta de 50 – 60%, care te va proteja impotriva mucegaiului, igrasiei, mirosului neplacut cauzat de impregnarea cu apa a obiectelor, deteriorarea hainelor, a mobilei etc. Principiul de functionare este foarte simplu: cristalele de clorura de calciu absorb umiditatea din aer, lichidul rezultat fiind colectat in partea inferioara, intr-un recipient special.

Cand cristalele se dizolva in totalitate, se arunca in cosul de gunoi si se achizitioneaza alt pachet. Produsul contine 1 kg de clorura de calciu, care asigura o umiditate optima pentru o perioada de 1-3 luni, in functie de gradul de umiditate din incapere. Recipientul colector se goleste la canalizare. Aparatul este recomandat pentru suprafete de maxim 33 mp sau pentru un volum de maxim 80 mc.

Avantaje

Este un aparat simplu si usor de folosit, ce iti mentine un grad de umiditate intre 50 - 60% pentru incaperi de maxim 33mp.

Are un principiu de functionare usor, fara alimentare la priza si fara baterii.

Nu ai grija aparatului pentru o perioada de 1 - 3 luni, in functie de gradul de umiditate din incapere.

Apa rezultata se strange intr-un recipient situat in partea inferioara a aparatului.

Dezavantaje

Trebuie sa ai grija sa achizitionezi din timp rezerve pentru a putea functiona neintrerupt.  

button 1

 

 

 

Majoritatea persoanelor care au vizitat aceasta pagina, au mai cautat informatii despre cum sa cumperi cel mai bun aparat de aer conditionat si despre care este cel mai bun purificator de aer.

 

 

 

Cum se foloseste un dezumidificator

 

Indiferent ca ai incalzire prin pardoseala sau folosesti o centrala termica pe GPL, pe timp de iarna, igrasia ar putea fi una dintre cele mai frecvente si mai nocive probleme ale unei locuinte prost izolate. Fie ca te confrunti cu aceasta situatie deja, ca vrei sa o previi sau pur si simplu incerci sa accelerezi procesul de uscare a peretilor dupa o renovare, un dezumidificator de calitate iti este indispensabil.

 

 

Alegerea tipului de dezumidificator

In functie de principiul de functionare, piesele se impart in doua categorii: cu compresor si desicante. Regula de utilizare este foarte simpla: la temperaturi care depasesc in medie 20 de grade, se foloseste dezumidificatorul cu compresor. Daca temperatura medie este sub acest nivel, modelele desicante functioneaza mai bine.

 

Instalarea dezumidificatorului

Odata ce ai desfacut ambalajul produsului, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa citesti manualul cu instructiuni. O prima recomandare importanta este sa nu pui aparatul in functiune imediat, ci sa il lasi sa stea in incapere pentru minim o ora; diferite modele ofera diferite intervale de timp pentru aceasta faza. Motivul este acela ca in timpul transportului e posibil ca uleiul din compresor sa se fi scurs in sistem, si e mai sigur sa ii oferi timpul necesar sa revina la locul lui. Desigur, recomandarea este valabila doar in cazul modelelor cu compresor.

Daca ai ales un dispozitiv desicant, nu te ingrijora daca la primele utilizari ai senzatia ca acesta emana un miros anume. Nu este unul deranjant, este perfect normal si nu dureaza mult timp.

 

Unde se amplaseaza dezumidificatorul

Prima ta grija trebuie sa fie ca aparatul sa fie plasat pe o suprafata dura, stabila si orizontala, la nivelul solului si intr-o pozitie verticala. Evita sa il pui langa pereti sau dulapuri, sau sa il acoperi cu obiecte; fluxul de aer trebuie sa circule nestingherit in jurul sau.

Recomandarea producatorilor este sa il pui destul de aproape de sursa de curent electric incat sa nu ai nevoie sa apelezi la prelungitoare.

Amplasarea propriu-zisa tine de alegerea fiecaruia, dar utilizatorii s-au declarat extrem de multumiti cand l-au amplasat langa fereastra, peretii exteriori fiind de altfel cei mai expusi cresterii mucegaiului. Insa cea mai eficienta alegere ca amplasare este reprezentata de holuri, mai ales in cazul pieselor de mare putere. Vei lasa toate usile deschide, iar piesa va lucra circuland aerul din intreaga casa.

Daca vrei sa il folosesti ca sa usuci rufele, iti trebuie o debara de dimensiuni cat mai mici. Hanele trebuie agatate pe suportul pentru uscare, in imediata vecinatate a aparatului, dar fara a-l acoperi.

 

 

Prima utilizare

Atunci cand folosesti dezumidifcatorul pentru prima data, probabil ca nivelul de umezeala din locuinta va fi foarte ridicat. Inchide usile si geamurile si seteaza aparatul pe cea mai inalta treapta de functionare, apoi lasa-l sa functioneze continuu, in timp ce monitorizezi nivelul de umiditate cu higrometrul incorporat sau cu o piesa separata. Pe masura ce umiditatea scade in intervalul de valori recomandate, poti reduce treapta de operare, astfel vei economisi energie.

 

Intretinerea dispozitivului

Orice dezumidificator este livrat cu o serie de filtre, care trebuie curatate minim o data la doua saptamani. Ne referim aici la filtrele de praf, care pot fi spalate.

Filtrele antibacteriene sunt echipate cu un invelis special care omoara germenii si nu ar trebui sa fie spalate niciodata. Ele vor fi doar scuturate sau aspirate.

 

 

 

Marci populare:

 

Cand peretii se umplu de mucegai, iar lemnul mobilierului incepe sa se umfle, e semn sigur ca umiditatea din incapere a trecut de nivelurile acceptate. Trebuie sa iei masuri chiar inainte ca aceste lucruri sa se intample, cumparand un dezumidificator care sa-ti protejeze casa si, mai ales, sa te fereasca de posibile probleme respiratorii. Dar cum il alegi pe cel mai bun? Acordand atentie, in primul rand, brandului producator, iar in topul calitatii intra sigur Argo, Trotec si DeLonghi.

Un producator care si-a petrecut intreaga existenta dezvoltand tehnologiile cele mai performante si eficiente de mentinere a unui climat optim, e intotdeauna o buna alegere, indiferent ca vrei sa achizitionezi dezumidificatoare, aparate de aer conditionat sau difuzoare de aroma pentru camera.

Argo este o marca italiana, care a aparut pe piata in anul 1929, intr-un sat din provincia Varese. Comunicarea cu clientii a fost printre primele preocupari, asa se explica arhiva plina de desene animate si spoturi publicitare, care mai intai erau difuzate in cinematografele oraselor, iar apoi pe televizor.

Dupa ce a fabricat cele mai eficiente modele de aparate de aer conditionat, ce pot fi intalnite nu doar in locuinte, insa in majoritatea spatiilor publice, de la restaurante si mall-uri, la institutii si birouri, producatorul si-a concentrat atentia catre cercetare si dezvoltare, manufacturand o gama larga de produse, menite sa imbunatateasca viata domestica a cumparatorilor.

Dezumidificatoarele Argo functioneaza cu precizie, datorita higrostatului incorporat, sunt intuitive si te ajuta sa usuci rufele mai repede, iar optiunile de siguranta, reprezentate de LED-urile cu alarma ce se declanseaza in caz de rezervor plin, te asigura ca nu esti expus  la riscuri, tu si familia ta.

 

 

Trotec Group este unul dintre cei mai importanti producatori germani, compania fiind infiintata cu peste 20 de ani in urma. Are trei directii importante de activitate, mai exact, intreaga companie e formata din trei societati prezente la nivel global: Trade, Rental si Service. Conglomeratul se mandreste cu impartasirea know how-ului intregului grup, de unde rezulta mai multe cunostinte de specialitate, puse in slujba cumparatorilor care doresc produse de calitate si incredere.

Sub aceasta marca, in comert sunt disponibile de la dezumidificatoare de aer, pana la aparate de incalzire si climatizare, ventilatoare si chiar generatoare de vant si uscatoare pentru constructii. Mai mult, ofera si servicii de inchiriere, oferta incluzand peste 10000 de aparate pe care le pune la dispozitia utilizatorilor indiferent de durata.

Trotec si-a extins productia in Europa si Asia, avand numeroase filiale si centre de productie si distributie, in care activeaza peste 250 de angajati. In prezent, e unul dintre liderii europeni din domeniu, apreciat in special pentru tehnologiile inovatoare cu care isi doteaza produsele. Mai mult, investeste peste 10% din cifra de vanzari in cercetare si dezvoltare.

Dezumidificatoarele Trotec actioneaza eficient impotriva umiditatii si coroziunii, avand la baza tehnologii de aer prin absorbtie sau prin condensare. Vei gasi modele pentru locuinte, industriale si chiar pentru constructii si piscine.

 

 

DeLonghi este o marca aflata sub umbrela companiei italiene De’Longhi, alaturi de Kenwood, Ariete, Simac, Climaveneta si Dlradiators. In prezent, brandul e recunoscut pentru aparatele electrice, insa domeniul de activitate e relativ nou, fiind pus pe picioare abia in 1974, in timp ce originile producatorului dateaza inca de la 1902.

A aparut sub forma unui atelier mestesugaresc, infiintat de familia cu acelasi nume, iar abia in anii ’70 a inceput sa produca dispozitive casnice si echipamente profesionale sub marca inregistrata. Esenta brandului, in cuvinte proprii, e: “In fiecare zi, mai buni”, iar cu acest scop a ajuns, in 2010, sa aiba o cifra de afaceri de 1,6 miliarde de euro si peste 7000 de angajati.

Intreaga abordare a companiei tine de apropierea fata de cumparator, fiecare produs fiind conceput cu gandul nu doar la performanta, dar si la compatibilitatea cu stilul de viata, cultura si rutina utilizatorului. Asa se explica, poate, de ce multi dintre cumparatorii care doresc calitate si accesibilitate se indreapta spre produsele acestei marci.

Firma are filiala si in Romania, din 2013, cu sediul la Cluj. Modelele de dezumidificatoare create sunt concepute pentru nevoile din locuinta, fiind compacte si practice, datorita sistemelor brevetate de mentinere a unui nivel ideal de umiditate, precum si a panourilor de control electric si a numeroaselor functii de eficienta.

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Argo Dry 11

 

 

Daca vreti sa achizitionati un astfel de dispozitiv, insa sunteti in cautarea unor produse cu preturi mai economice, va recomandam sa acordati atentie modelului de fata, deoarece este unul dintre acele dezumidificatoare de camera ieftine si bune disponibile pe piata.

Intuitiv de utilizat, acest model al carui principiu de functionare se realizeaza cu ajutorul compresorului, se remarca printr-un consum redus de energie electrica, de doar 190 W si poate functiona la temperaturi cuprinse intre 5 si 35 de grade Celsius. Are o capacitate de dezumidificare de pana la 11 l, producatorii recomandandu-l pentru zone de aproximativ 12-14 m2.

Include functii benefice, precum posibilitatea de a seta nivelul de umiditate dorit intre 80% si 35%, printr-un buton intuitiv si functia de monitorizare a umiditatii aerului, conform cu valoarea aleasa, prin intermediul higrostatului. Rezervorul are o capacitate de 3 l, este situat in partea frontala a aparatului si include o fereastra transparenta, ce permite monitorizarea nivelului de apa.

De asemenea, dispune de o alarma, care porneste in momentul cand rezervorul este plin si trebuie golit. Datorita functiei ,,Auto-restart’’, in cazul in care are loc o pana de curent, aparatul porneste din nou. Pentru purificarea aerului din incapere, dispune de un filtru lavabil, ce poate fi usor de indepartat, pentru igienizare facila. Are o forma compacta, un design placut, iar datorita rotilor multidirectionale poate fi transportat fara probleme dintr-o camera in alta.

Avantaje

Poate fi achizitionat la un pret avantajos

Este economic din punct de vedere al consumului de energie electrica

Are inclus un sistem de setare a nivelului de umiditate dorit

Este echipat cu higrostat, cu ajutorul caruia veti putea monitoriza umiditatea aerului, in concordanta cu valoarea aleasa

Are o garantie de conformitate de 3 ani

Dezavantaje

Puterea de dezumidificare este potrivita pentru spatii de dimensiuni nu foarte mari

 

 

ARGO Lilium 11

 

Cei de la brandul Argo iti pun la dispozitie un dezumidificator care sa te ajute sa elimini umezeala din casa, astfel incat sa poti respira un aer curat, dar si sa previi aparitia igrasiei si a mucegaiului, ce reprezinta riscuri de imbolnavire. Pe parcursul unei zile produsul poate stoca pana la 11 litri, numai ca va fi nevoie sa golesti rezervorul de apa la fiecare 2.2 litri colectati.

Puterea este relativ mica, de doar 200 Watti, dar acest lucru inseamna ca nu va consuma prea multa energie electrica. Il poti achizitiona fara probleme, chiar si pentru camerele ce ajung, din punctul de vedere al suprafetei, pana la cel mult 15 metri patrati.

In ceea ce priveste functiile, ai posibilitatea sa setezi nivelul de umiditate (30-80%), modurile de functionare (dezumidificare, automat, continuu si uscare rapida), intervalul de temperatura la care poate functiona fiind cuprins intre 5 si 32 de grade Celsius. De asemenea, vei sti cand va fi nevoie sa golesti rezervorul de apa, pentru ca alarma va porni automat.

 

Avantaje:

Dezumidificatorul poate colecta pana la 11 litri in 24 de ore.

Este performant chiar si in incaperi de 15 mp.

Poti seta singur nivelul de umiditate, de la 30% si pana la 80%.

Filtrul de aer poate fi detasat pentru curatare.

 

Dezavantaje:

Recipientul de apa are o capacitate de doar 2.2 litri, ceea ce inseamna ca va trebui sa il golesti destul de des.

 

 

Tesy DHF10CM

 

Daca sunteti in cautarea unui dezumidificator bun, care sa extraga eficient umezeala din suprafetele din locuinta dumneavoastra, dar care sa nu solicite investirea unei sume considerabile, atunci va recomandam sa analizati modelul de fata. Majoritatea utilizatorilor care l-au achizitionat s-au declarat multumiti de calitatea acestuia si il recomanda mai ales din prisma raportului foarte bun dintre calitate si pret.

Este un produs destinat indeosebi uzului casnic, deoarece are o capacitate de dezumidificare de 10 litri in decursul a 24 de ore, fiind astfel potrivit pentru suprafete de aproximativ 12 m2. Rezervorul detasabil, ce depoziteaza apa extrasa, are o capacitate ce se incadreaza in valori medii pentru un astfel de dispozitiv si anume 2,5 l.

Include o functie foarte importanta si anume aceea de reglare a nivelului de umiditate, deoarece va permite sa setati un procent adecvat, tinand cont de faptul ca nu este benefic pentru sanatate un aer prea umed, dar nici unul prea uscat. Este un model destul de compact si se poate transporta usor dintr-o camera in alta, avand o greutate relativ scazuta de 10,4 kg si dimensiunile totale de 540 x 250 x 400 mm.

Produsul este durabil, fiind fabricat dintr-un material plastic rezistent, iar producatorii ofera o garantie de 24 de luni. In ceea ce priveste nivelul de zgomot, acesta atinge valoarea de 45 dB, modelul fiind, astfel, unul destul de silentios.

 

Avantaje:

Ofera calitate si eficienta la un pret rezonabil

Are un design placut si compact, nu ocupa mult loc de depozitare si poate fi transportat facil

Incorporeaza o functie utila, aceea de reglare a nivelului de umiditate din incaperea unde este pozitionat

 

Dezavantaje:

Capacitatea de dezumidificare face fata la incaperi nu foarte extinse

 

 

Rohnson R9112

 

Modelul, ce apartine brandului Rohnson, se evidentiaza printr-un design modern, compact, cu finisaje exterioare atent realizate si care nu face exceptie in ceea ce priveste calitatea si randamentul oferit, fiind astfel unul dintre cele mai bune dezumidificatoare de pe piata. Este realizat astfel incat sa va asigure un climat interior sanatos, un aer purificat si va permite sa reglati nivelul de umiditate adecvat pentru dumneavoastra si pentru cei care se afla in incapere, avand astfel posibilitatea sa setati procentaje cuprinse intre 35% si 80%.

Are o capacitate de dezumidificare de 12 litri in decursul a 24 de ore, producatorul recomandandu-l pentru suprafete de pana la 40 m2. Recipientul pentru colectarea apei are un volum relativ ridicat, de 3,5 l, astfel nu va fi nevoie golirea prea deasa. Include o serie de functii folositoare pentru utilizator si pentru buna functionare a aparatului si anume un sistem de control asupra rezervorului, aparatul oprindu-se cand acesta este plin, iar dupa ce are loc o pana de curent, dispozitivul va porni automat din nou.

De asemenea, modelul este unul silentios, ofera posibilitatea functionarii continue, are filtru de aer lavabil si include higrostat, cu ajutorul caruia puteti monitoriza nivelul umiditatii. Forma compacta sub care este conceput, greutatea relativ scazuta si dimensiunile sale vor face ca aparatul sa nu ocupe mult loc de depozitare si vor facilita transportul dintr-o camera in alta.

 

Avantaje:

Modelul este potrivit pentru suprafete de pana la 40 m2

Functioneaza silentios, avand un nivel de zgomot de 40 dB

Produsul se va opri automat, atunci cand recipientul pentru apa este plin si trebuie golit

Include o functie de reglare a nivelului de umiditate dorit, cu procente cuprinse intre 35 % si 80%

 

Dezavantaje:

Timerul va permite sa programati pornirea si oprirea aparatului la intervale de 2 sau 4 ore, durata ce poate fi insuficienta pentru necesitatile unora dintre utilizatori

 

 

DeLonghi DDS 20 WH

 

Pentru cei care doresc sa procure un dispozitiv de calitate superioara si care are un randament inalt, DeLonghi DDS 20 WH poate fi alegerea ideala, deoarece are toate atributele necesare pentru a fi numit cel mai bun dezumidificator disponibil pe piata. Este un model profesional, ideal pentru incaperile de dimensiuni mai extinse si pentru cele care au dezvoltat mucegai, dat fiind faptul ca aparatul ofera rezultate optime si are o capacitate de dezumidificare de 20 litri in decursul a 24 de ore, fiind potrivit pentru spatii de pana la 50 de m2.

Are prevazute functii binevenite in orice locuinta si anume: cea de uscare rufe, cu ajutorul careia rufele se vor usca intr-un timp mai scurt, functia pentru filtrarea aerului, care incorporeaza un filtru special anti-bacterian si functia de ventilatie. Mai mult, aparatul are inclus un timer, ceea ce va ofera posibilitatea sa il programati pentru a porni sau a se opri la anumite intervale de timp.

De asemenea, de mentionat este si sistemul de control asupra rezervorului, aparatul oprindu-se  cand rezervorul este plin. Vasul pentru apa are o capacitate extinsa, de 4,5 l, astfel nu veti fi nevoiti sa il goliti prea des. DeLonghi DDS 20 WH este conceput astfel incat sa poata functiona la temperaturi de pana la 2 grade Celsius si este prevazut cu un sistem dublu de eliminare a condensului si anume direct in rezervor sau cu ajutorul unui furtun de evacuare. Modelul include un filtru de aer lavabil si poate fi transportat usor, gratie manerelor si rotilor incorporate.

 

Avantaje:

Include un sistem care anunta atunci cand rezervorul este plin si trebuie golit

Permite functionarea la temperaturi de pana la 2 grade Celsius

Este echipat cu o serie de functii folositoare pentru utilizator

Capacitatea recipientului de captare a apei, cat si capacitatea de functionare a dispozitivului sunt ridicate

 

Dezavantaje:

Pretul de achizitie este in concordanta cu performanta si calitatea oferite de acest model

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune dezumidificatoare profesionale

 

Ghidul cumparatorului

Un dezumidificator profesional reuseste sa extraga umiditatea din spatii mai extinse, fiind eficient in locuintele unde nu exista izolatie interioara sau exterioara si unde infiltratiile au inceput sa dezafecteze peretii, cum e cazul camerelor de la subsol. Daca te confrunti cu astfel de probleme si vrei sa faci o investitie, afla cum sa alegi un produs din urmatorul mini-ghid.

 

 

Conform celor mai inspirate pareri despre cele mai bune dezumidificatoare profesionale, randamentul de care da dovada aparatul depinde de debitul de apa pe care e in stare sa il extraga intr-o zi. Intr-un spatiu de pana la 50 mp, o capacitate de dezumidificare de 20 l/zi va fi suficienta. Aparatul poate incorpora un ventilator, pentru a usca cu spor. Verifica si capacitatea de colectare, mai exact, volumul rezervorului in care se strange apa. Cu cat acesta e mai mare, cu atat va trebui sa il deserti mai rar, iar in momentul in care este umplut, un indicator luminos se va activa, iar  functia de oprire automata se va declansa. Daca preferi sa dezumidifice in mod continuu, cauta un model cu sistem de evacuare a apei din condens, care incorporeaza un furtun de scurgere.

Iti sugeram sa investesti intr-un dispozitiv cu higrostat, prin care poti seta nivelul de umiditate dorit, iar dezumidificatorul va avea grija sa se incadreze in valorile alese de tine. De asemenea, un temporizator va permite functionarea doar intr-un anumit interval de timp. Aparatele pot  avea functie de purificare a aerului, prin intermediul unor filtre anti-bacteriene, ce extrag parul de animale, bacteriile, scamele, fumul, etc. Intrucat un model profesional tinde sa fie mai voluminos, e necesar ca acesta sa aiba roti si maner de transport.

Vrei sa afli unde gasesc dezumidificator profesional, la un pret bun, alti doritori? Descoperi usor printr-o simpla cautare pe Internet. Numeroasele reduceri online te vor convinge ca merita sa faci o comanda.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Supra Franta DU201

 

Supra Franta DU201 ne-a convins repede ca merita titlul de cel mai bun dezumidificator profesional de apartament, dupa ce am vazut dotarile de care dispune. In primul rand, poate extrage umiditatea din intreaga locuinta, fiind eficient in spatii de pana la 60 mp si avand un debit de pana la 10 l/zi. Apoi, incorporeaza un higrostat ce monitorizeaza in permanenta nivelul umiditatii, facand aparatul sa se declanseze, atunci cand sunt depasite valorile normale.

Rezervorul are un volum de 4,5 l, e prevazut cu atentionare luminoasa la preaplin, precum si cu protectie care deconecteaza automat dispozitivul. Totodata, il poti lasa sa functioneze in regim continuu, gratie sistemului de evacuare, cu posibilitatea racordarii unui furtun de scurgere. Are filtru anti-bacterian lavabil, temporizator (1-8 ore), display digital pentru control, functie de silentiozitate si ventilator cu 2 viteze.

Aparatul consuma o putere de 360 W, este mobil, avand roti si maner pentru carat, si emite un nivel de zgomot de 45 dB.

 

 

 

Trotec TTK 75 E

 

Cine zicea ca trebuie sa scoti toti banii din buzunar, daca vrei sa scapi de umiditatea din incapere? Ei bine, cu acest dezumidificator profesional, ieftin si bun, vei reusi sa mentii o atmosfera sanatoasa in locuinta si sa eviti formarea mucegaiului si degradarea peretilor si a mobilierului. Aparatul are o capacitate de dezumidificare de 20 l/zi si un debit de aer de 192 mc/h, ceea ce-l face potrivit pentru incaperi de pana la 45 mp.

Vei pastra nivelul de umiditate optim cu ajutorul higrostatului, ce functioneaza chiar si in lipsa locatarilor. Cand rezervorul este umplut, dispozitivul se va opri din functionare, iar un indicator luminos va fi pornit, asa incat sa te atentioneze ca e cazul sa golesti containerul.

Totodata, ii poti atasa un furtun de scurgere, asa incat sa nu mai fie nevoie de golirea rezervorului. In cazul in care se opreste curentul in lipsa ta, aparatul va pastra setarile, asa incat sa functioneze in continuare cand porneste energia.

 

 

 

 

Trotec TTK 100 E

 

Trotec ofera cumparatorilor un dezumidificator profesional, capabil de un randament exceptional. Acesta poate fi utilizat in apartamente de pana la 90 mp, avand o capacitate de dezumidificare de 30 l/zi (debit de 220 mc/h). Si acesta dispune de higrostat pentru controlul umiditatii, precum si de functie de temporizare, cu valori setate intre 0 – 12 ore. Va usca si cu ajutorul ventilatorului, ce functioneaza pe 2 viteze.

Toate setarile, precum si procesul de functionare pot fi reglate si urmarite prin intermediul display-ului digital, ce ofera informatii legate de temperatura si umiditatea din aer. Apa colectata poate fi restransa in rezervor sau eliminata printr-un furtun de scurgere, asa incat sa nu mai fie nevoie sa deserti in permanenta containerul unde este adunata.

Desigur, dispune de protectie la preaplin, precum si de semnal luminos. Va fi usor de mutat dintr-o incapere in alta, intrucat are maner rabatabil si roti. Vine cu garantie de 24 de luni.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status