Cele mai bune dezumidificatoare de apartament

Am modificat articolul ultima data pe: 08.04.20

 

Cel mai bun dezumidificator de apartament – Recomandarile noastre pentru 2020

 

Daca vrei sa gasesti rapid cel mai bun dezumidificator rezidential, potrivit pentru apartamente, va trebui sa cauti si sa compari mai intai produsele disponibile inclusiv in comertul electronic. E de ajuns sa spunem ca am facut-o noi pentru tine, in ghidul de mai jos, insa daca te grabesti, iti spunem chiar acum ce modele s-au clasat in topul nostru comparativ. Primul ar fi Trotec TTK40E, un aparat adecvat pentru spatii de pana la 25 de metri patrati, performanta posibila pe baza unei puteri de dezumidificare de 14 litri pe zi. Este silentios, include functie de dezghetare si de oprire automata, poate lucra si in regim constant, drenat cu un furtun atasat, iar garantia pe care o primesti la achizitie va fi valabila nu mai putin de 5 ani. In eventualitatea in care costul ti se pare prea ridicat, o a doua optiune ar fi modelul Star-Light DHM-2044W.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Trotec TTK40E
Click aici pentru pret!

Model potrivit pentru apartamente de dimensiuni medii si garsoniere, pe baza posibilitatilor bune de dezumidificare, mentionate la 14 l pe zi. Lucreaza cu multiple functii care-i sporesc performantele si fiabilitatea: oprire automata, higrostat, dezghetare in regim electronic, drenaj automat si constant(daca folosesti un furtun), ventilatie in 2 trepte distincte si lumina de avertizare alaturi de protectie la preaplin.

Ce-i drept, s-ar putea spune ca e relativ costisitor, insa pe baza caracteristicilor incluse, am putea considera ca pretul este unul bine justificat.

Te intereseaza in principal calitatea si un randament ridicat, cand alegi produsul potrivit? - Pentru dezumidificare eficienta si sigura, acest model ar putea fi ceea ce cautai.

A 2-A OPTIUNE!

Star-Light DHM-2044W
Click aici pentru pret!

In caz ca iti doresti si ionizarea aerului pe langa functia de dezumidificare, acest aparat poate fi o solutie pertinenta, fiind recomandat pentru incaperi mari, de peste 25 de metri patrati, putand fi folosit si cu furtun pentru drenare continua, avand functia de timer pentru a seta timpul de functionare, functie turbo pentru rezultate rapide, inchidere automata cand rezervorul este plin.

Fiind un aparat de capacitate mare, 20 de l pe zi, silentios, si cu diverse functii utile, are si un pret mai ridicat decat alte produse prezentate.

Potrivit pentru apartamente mari, acest aparat este o solutie buna pentru a avea un aer de calitate in incapere.

A 3-a Optiune!

Trotec TTK 24 E
Click aici pentru pret!

Lucreaza eficient in incaperi de maxim 15 mp, datorita ratei de dezumidificare de 10 l/zi. Demonstreaza fiabilitate, prin intermediul protectiei la preaplin si pe baza optiunii de dezghetare automata; cu doar 42 dB produsi, va functiona suficient de silentios. Filtrul de evacuare este lavabil, in timp ce capacitatea restransa a recipientului de apa se poate compensa pe baza racordului de evacuare.

Spre deosebire de alte modele similar cotate pe piata, acesta nu include un higrostat si nu iti va arata constant nivelul de umiditate din camera.

Acest dispozitiv va fi trecut pe lista ta, daca te intereseaza o cheltuiala moderata si un aparat cu capacitate restransa de dezumidificare, pentru camere mici.

 

 

Ghidul cumparatorului

Exista locuinte in care nivelul de umiditate este destul de ridicat, fapt care duce la aparitia condensului, deci la un mediu care favorizeaza aparitia bacteriilor si pune in pericol bunastarea peretilor, a pieselor de mobilier si pe cea a electrocasnicelor, astfel ca un dezumidificator devine mai mult decat necesar.

 

dezumidificator-apartament-task

 

Atunci cand achizitionezi un dezumidificator, trebuie sa ai in vedere, in primul rand, capacitatea acestuia, adica posibilitatile de eliminare ale umiditatii pe care le ofera in raport cu dimensiunile apartamentului. Ideal ar fi ca pentru o locuinta de 20 de mp sa te orientezi intotdeauna catre un model  care se incadreaza intre 10 – 20 l/zi.

Daca spatiul este micut, te poti multumi cu un dezumidificator care are o capacitate de 7l/zi. Nu confunda acest aspect cu capacitatea de colectare, intrucat asta face referire la cantitatea de apa stransa in recipientul de stocare!

Dar, ca tot veni vorba, asigura-te ca dezumidificatorul beneficiaza de o capacitate de colectare de peste 1,5 l, deoarece cu cat acesta va fi mai mare, cu atat mai rar va trebui sa golesti recipientul de apa.

Pentru a evita eventualele scurgeri, orienteaza-te catre un aparat care include functia de oprire automata, deoarece acesta va sti cand trebuie sa intre in stand-by, iar tu nu vei fi nevoita sa scoti mopul.

 

 

Dincolo de aceste aspecte, tot mai multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare de apartament militeaza pentru un higrostat incorporat in aparat, deoarece ai garantia ca umiditatea va fi adusa la nivelul selectat de tine.

Spre exemplu, pentru a evita aparitia mucegaiului si a bacteriilor, acesta ar trebui sa fie cuprins intre 30% – 50% in spatiile inchise. In cazul in care bugetul nu-ti permite, cumpara un model cu timer.

Te intrebi unde gasesc dezumidificatoare de apartament la un pret bun ceilalti interesati? Afla ca raspunsul il vei gasi in magazinele online, mereu dispuse sa ofere promotii sau reduceri.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Trotec TTK40E 

 

Brandul Trotec este cunoscut pe piata pentru electrocasnicele de calitate, specializate in climatizare si in rezolvarea problemelor ce tin de ambient. In acest caz, oferta este un dezumidificator cu o garantie de 5 ani, care va lucra cat se poate de eficient intr-un apartament de dimensiuni reduse sau intr-o garsoniera. Spunem asta deoarece lucreaza cu o capacitate de dezumidificare de maxim 14l/zi(debit aer 100 mc/h), asigurand un mediu sanatos in spatii de pana la 25 de metri patrati.

Include higrostat, deci controlul nivelului de umiditate din apartament va fi constant asigurat, mai ales ca dispozitivul va porni automat, atunci cand detecteaza valori in neconcordanta cu cele pentru care a fost setat. Rezervorul in care se strange apa are o capacitate de 3.5 l, insa prin atasarea unui furtun, poate functiona cu drenaj constant, inclusiv fara golirea recipientului.

Produce 43 dB cand e in functiune, asa ca zgomotul nu va deranja, indiferent ca il folosesti in living, baie sau dormitor. Setarile sunt afisate pe un display digital, in timp ce dezghetarea automata si protectia la preaplin constituie optiuni foarte utile pentru cei care uita sa-l verifice constant. Se livreaza cu roti de transport, filtru de aer(lavabil) si suport pentru fixarea cablului de alimentare.

Avantaje

Primesti garantie valabila 5 ani.

E potrivit pentru apartamente si garsoniere, avand debit de 14l/zi.

Include functii ca: timer, oprire automata, dezghetare automata, protectie la preaplin.

Se poate folosi programat sau in regim continuu, daca se ataseaza un furtun de scurgere.

Higrostatul inclus asigura controlul constant al nivelului de umiditate.

Dezavantaje

Fara o reducere de minim 30%, costul acestui dispozitiv este relativ mare.

button 2

 

 

 

 

Star-Light DHM-2044W 

 

Recomandat pentru apartamente mari, acest tip de dezumidificator are o capacitate mare de 20 de l pe zi, pentru a asigura un nivel oprim de umiditate in incapere, avand in plus si functia de ionizare ce ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si a circulatiei sangvine.

Capacitatea rezevorului este de 3 l si are functia de oprire automata, atunci cand acesta este plin, pentru a-l putea goli. De asemenea, poate fi folosit in mod continuu, avand in dotare si un furtun care trebuie montat la un sistem de scurgere pentru drenare. In caz ca esti plecat o mare parte din zi, ii poti seta durata de functionare de la o ora la 24 de ore, avand temporizator.

Nivelul de zgomot, in regim normal de functionare, este redus, de 47dB, astfel putand fi folosit si pe timpul noptii. Are functia turbo, ce porneste ventilatorul suplimentar, atunci cand cantitatea de umiditate este ridicata. Aparatul este de culoare alba si nu ocupa mult loc (35 x 24,5 x 51 cm).

Avantaje

Are capacitate mare de dezumidificare, de 20 de l pe zi.

Poate fi conectata cu un furtun la scurgere pentru drenare continua.

Are functia de timer ce permite setarea duratei de functionare dupa cum ai nevoie.

Poate fi folosit si pe timpul noptii, avand un nivel de zgomot redus (47 dB).

Dezavantaje

Pretul este mai ridicat fata de alte produse prezentate.

button 2

 

 

 

 

Trotec TTK 24 E

 

2-trotec-ttk-24-eLocuiesti intr-un apartament mare, iar umezeala isi face de cap, punandu-ti in pericol mobila si aspectul peretilor? Acest dispozitiv este potrivit pentru incaperi de pana la 15 mp, intrucat prezinta o capacitate de dezumidificare mare (10l/zi) si o putere de 250 de W. Din pacate, recipientul de stocare permite doar colectarea a 1,6 l de apa, ceea ce inseamna ca va trebui sa-l golesti des. Nu beneficiaza de higrostat, dar, in ceea ce priveste domeniul de functionare legat de umiditate, valorile sunt cuprinse intre 30% – 100%.

Totodata, poate fi racordat la canalizare pentru evacuarea externa a condensului. Avantajele care, insa, ii conving pe cumparatori sa-l ia acasa consta in functia de dezghetare automata (electronic), in protectia la preaplin prin deconectare automata si-n filtrul de aer lavabil.

Nivelul de zgomot este mic (42 dB), iar actionarea aparatului se face usor, multumita taboului de deservire iluminat cu LED. Pretul este accesibil.

Avantaje

Eficient pentru spatii de pana la 20, poate chiar 25 mp, avand rata de dezumidificare de 12l/zi.

Lucreaza cu functii de siguranta, cum ar fi oprirea automata.

Poate drena continuu, pe baza unui furtun, in ciuda rezervorului cu capacitate limitata(2.5 l)

Zgomotul produs, estimat la 40 dB, ar trebui sa il faca suficient de silentios.

Dezavantaje

Are un cablu de alimentare cam scurt - de 1.5 m.

button 2

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Star-Light DHD-1218W 

 

Star-Light nu este un brand prea cunoscut pe piata romaneasca, insa recenziile primite de acest dezumidificator arata ca merita incercat, fiind un model rezidential de capactiate restransa, potrivit in mici apartamente sau in garsoniere. Pe baza fluxului de filtrare de 100 mc pe ora, aparatul reuseste sa aiba o rata de dezumidificare de maxim 12 l/zi, fiind recomandat de catre producator pentru suprafete de pana la 20-25 metri patrati.

Produsul include un rezervor cu capacitate redusa, de 2.5 l, insa la nevoie i se poate atasa furtun, pentru a-l face sa dezumidifice constant. Include oprire automata cand sesizeaza ca rezervorul de apa e plin, temporizator, putand fi programat sa functioneze cu 24 h in avans, memorie temporara, care asigura reluarea activitatii setate prealabil, inainte de deconectare, si functie de dezghetare automata.

Pentru ca va genera un zgomot de numai 40 dB, este un dispozitiv care poate fi considerat silentios si practic, chiar pentru dormitor. Cablul de alimentare(1.5 m) ar putea fi un mic dezavantaj la pozitionarea in incapere.

Avantaje

Eficient pentru spatii de pana la 20, poate chiar 25 mp, avand rata de dezumidificare de 12l/zi.

Lucreaza cu functii de siguranta, cum ar fi oprirea automata.

Poate drena continuu, pe baza unui furtun, in ciuda rezervorului cu capacitate limitata(2.5 l)

Zgomotul produs, estimat la 40 dB, ar trebui sa il faca suficient de silentios.

Dezavantaje

Are un cablu de alimentare cam scurt - de 1.5 m.

 

 

Dezumidificator Argo DRY 11

 

1-argo-dry-11Atunci cand te confrunti cu probleme precum mucegaiul, ai nevoie de cel mai bun dezumidificator de apartament. Poti incerca acest dezumidificator, intrucat este un model cu higrostat incorporat, ceea ce inseamna ca permite dezumidificatorului sa detecteze umiditatea din incapere si sa o aduca la nivelul dorit de tine cu ajutorul celor 10 trepte de viteza – intre 80% si 35%. Beneficiaza de un rezervor de stocare generos (3 l), astfel ca nu va trebui sa-l golesti foarte des, si se lauda cu o capacitate maxima de dezumidificare de 11l/zi.

Randamentul optim pe care-l ofera se datoreaza, insa, si functiilor din dotare, precum cea de dezghetare – functioneaza la temperaturi scazute (de la +5 la +35°C) si  Auto-restart – dupa o pana de curent, aparatul porneste din nou.

Este un model silentios (43 dB) si include o alarma cu avertizare sonora la umplerea rezervorului, respective un filtru lavabil de purificare a aerului. Pretul este avantajos.

 

 

Dezumidificator Ceresit Aero 360

 

3-ceresit-aero-360De cate ori nu ai cautat un dezumidificator pentru apartament ieftin si bun? Iata ca acum poate fi al tau! Este un aparat cu forma aerodinamica ce previne condensul, mucegaiul, mirosurile neplacute, decojirea tapetului si alergiile, multumita circulatiei aerului de 360°C. Nu are nevoie de curent electric pentru a functiona, iar timp de 3 luni de zile va da randament optim in orice incapere de 20 de mp. Poate fi folosit, deci, in baie, bucatarie, dormitor si living.

Contine o tableta Ceresit Aereo 360 care, multumita denivelarilor pe care le prezinta la nivelul fetei absorbante si orificiului central, se bucura de o circulatie a aerului pe toata intinderea sa, astfel ca absorbtia umiditatii incepe imediat ce aceasta este introdusa in aparat.  Apa colectata este transformata in salina.

Dispune de un sistem anti-varsare si de unul de inchidere, asa ca vei fi in siguranta ori de cate ori il vei folosi. Pretul este redus.

 

 

 

 

2
Lasa un comentariu

avatar
1 Sectiune de comentarii
1 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
2 Autori comentarii
Team Clovis.roAndy Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Andy
Vizitator
Andy

Totul arata bine in specificatii, dar in realitate Trotec TTK40E este zgomotos , zgomotul produs este mai mare decat de frigiderul meu, iar Ceresit Aero 360
nu prea face fata nici intro camera de 10 mp si pastila se termina de tot in 2-3 saptamini. Dupa 1.5-2 saptamini pastila se “subtieaza” nu mai face fata.

DMCA.com Protection Status