Cele mai bune centrale termice

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.17

 

Cea mai buna centrala termica  – Recomandarile noastre pentru 2017

 

Stim ca alegerea unei centrale termice trebuie sa fie un proces complex si bine gandit, dar cand nu gasesti timpul necesar studierii produselor de pe piata, specialistii nostri iti propun din start cea mai rentabila oferta din comert pentru aceasta categorie de dispozitive: Buderus Logamax Plus GB072K-24. A fost selectata prin comparatie cu celelalte oferte de putere similara, 24kW, si in functie de ce au spus utilizatorii despre performantele sale, calitatea germana spunandu-si si aici cuvantul. Este mai economica decat una clasica, avand principiu de functionare in condensatie. Cand spatiul administrat este mai mare, iar lungimea circuitului apei extinsa, va da randament supraunitar, iar cand se instaleaza intr-un apartament conventinal, consuma la fel de mult ca un model normal de centrala. Ca si acesta, orice dispozitiv pentru apartament ar trebui sa aiba tiraj fortat, iar debitul de apa mare asigurat(12l/min) confirma utilizarea apei menajere calde la baie si bucatarie simultan. Afisajul LCD, functionarea silentioasa, protectia la inghet si manometrul incorporat sunt argumente suplimentare pentru achizitionare. Daca se ivesc motive pentru care n-ai sa alegi aceasta prima sugestie, avem o a doua suplimentara, care indeplineste in mod similar conditiile de alegere rentabila: modelul Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3.

 

 

Tabel de comparatie

 

 

 

Cum alegi o centrala termica buna

 

Ghidul cumparatorului

Confortul termic este prezent pe lista oricarei persoane, atunci cand se gandeste la o locuinta care sa ii ofere niste conditii adecvate. In ultimii ani, foarte multi dintre abonatii la reteaua de termoficare au decis debransarea si suplinirea necesitatilor de caldura si apa calda pe baza centralelor termice. Asadar, acestea sunt dispozitive din ce in ce mai populare la noi si, chiar daca reprezinta investitii considerabile, cheltuielile se amortizeaza in timp.

Indiferent ca este pentru prima data cand te pregatesti sa cumperi un astfel de produs sau vrei sa il inlocuiesti pe cel vechi, este indicat sa tii cont de cateva criterii de selectie importante, care te vor ajuta nu numai sa selectezi modelul pe baza capabilitatilor sale tehnice, dar si sa descoperi unde gasesc centrale termice la preturi bune si alti potentiali utilizatori interesati.

Cea mai buna centrala termica

Combustibilul: poate fi mentionat dupa cum urmeaza: gaz metan, gaz petrolier lichefiat, lemne, carbune sau chiar electricitate. Daca locuiti intr-o zona urbana si sunteti conectati la reteaua de distributie de gaze, atunci rationamentul este simplu si veti alege cea mai conventionala solutie: centrala termica cu gaz metan. Nu toti sunt la fel de norocosi, mai ales atunci cand locuinta sau spatiul ce trebuie incalzit este izolat sau plasat in zone rurale.

In aceasta situatie, va veti orienta catre combustibili solizi, carbune, lemn sau veti opta pentru electricitate. Lemnul este o solutie preferata inca de catre rezidentii de la sate, chiar daca potentialul caloric(de incalzire) va fi moderat sau redus. Cele mai multe pareri despre cele mai bune centrale termice iti impun sa faci un calcul de posibilitati de alimentare, inainte de toate.

 

 

Tipologia centralei: va fi impartita conform urmatoarelor categorii: centrale cu tiraj natural sau fortat si centrale clasice sau in condensare. Daca te numeri printre cumparatorii care doresc sa integreze produsul intr-o locuinta rezidentiala, ai nevoie de o centrala cu tiraj fortat, deoarece aceasta se poate monta facil in incaperi de dimensiuni limitate. De asemeni, evacuarea gazelor de ardere se face mai usor, fara a necesita constructia unui cos de eliminare, procedeul fiind realizat printr-o tubulatura concentrica orizontala incorporata.

Optiunea aceasta este obligatorie pentru proprietarii de apartamente la bloc si relativ preferata chiar si de catre cei care locuiesc la casa sau la vila. Pentru spatii mari, depozite si hale, alege una cu tiraj natural. Daca vrei sa beneficiezi de un randament mai bun si sa utilizezi si un dispozitiv mai prietenos cu mediul, mizeaza pe o centrala in condensare, in detrimentul uneia clasice.

La condensare, o parte din vaporii de apa din gazele de ardere sunt refolositi pentru a imbunatati randamentul, rezultand si un consum mai mic de combustibil. Totusi, deocamdata cele clasice au un cost de achizitie mai avantajos.

 

Spatiul ce trebuie incalzit: trebuie categorisit in: spatii restranse rezidentiale, spatii rezidentiale cu mai multe bai si spatii extinse. Daca esti posesorul unui apartament standard, care include o singura baie si o bucatarie, necesitatile de incalzire ale aerului si apei vor fi destul de limitate si este mai inspirat sa alegi o centrala cu putere de 24Kw. Acest tip de produs este capabil sa incalzeasca eficient suprafete de pana la 180 de metri patrati, compartimentati in camere de dimensiuni moderate.

Cand detii o locuinta ceva mai mare, in care ai la dispozitie mai multe bai, vei alege o centrala de 28Kw, care sa ofere suficient randament pentru a acoperi nevoia de apa calda. In cazul in care cumperi centrala pentru o vila sau o locuinta cu spatiu de peste 200 de metri patrati, cel mai bine este sa selectezi un model cu putere de peste 32 Kw.Centrala termica buna1

Indicatorii de performanta suplimentari: includ urmatorii factori: debitul de apa calda menajera pe minut, eficienta energetica si gradul de protectie electrica. Daca stii ca ai o familie numeroasa si apa calda va fi necesara pentru mai multi utilizatori simultan, cauta o centrala cu debit mare de apa calda sau una cu boiler incorporat, care pastreaza mereu o cantitate de apa incalzita de rezerva, in cazul in care nu face fata cerintelor conventionale.

Vrei sa faci economie de energie? – Orienteaza-te sa alegi o centrala cat mai eficenta ca randament, care este cotata cu un numar cat mai mare de stelute. Daca te pregatesti sa montezi centrala in baie sau in orice alta incapere unde este expusa la umiditate excesiva, asigura-te ca este perfect izolata electric, consultand detaliile in descrierea produsului.

 

In continuare, iti sugeram sa cauti o oferta avantajoasa acolo  unde gasesc centrale termice la un pret bun foarte multi cumparatori: pe internet. Preturile sunt convenabile, iar calitatea si garantia sunt la fel cu cele din magazine. In plus, cand nu sunteti convinsi de capabilitati, puteti returna sau inlocui produsul.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Buderus Logamax Plus GB072K-24

 

Buderus Logamax Plus GB072K-24Ca tipologie, aceasta piesa de la Buderus este o centrala termica in condensare, al carei randament supraunitar va permite economia de energie si obtinerea unor cantitati mai mari de caldura, daca o vei conecta la un circuit indeajuns de mare, pentru a obtine condens pe retur.

Ca putere oferita, cei 24kW asigurati vor fi indeajuns de multi incat sa incalzeasca suprafete de pana la 192 metri patrati, fiind, asadar, adecvata de instalat intr-o casa sau intr-un apartament mai spatios. Tirajul fortat confirma faptul ca necesita cos de evacuare, dar ca e complet sigura pentru apartament si poate fi plasata pe perete in balcon sau chiar in baie, in functie de posibilitatile de montaj.

Debitul de apa calda asigurat este de 12l/min, un argument pentru instalarea in locuintele unde sunt maxim doi consumatori(baie/bucatarie). Dispozitivul este asigurat pentru protectie la inghet si face parte din categoria catalogata cu 4 stele pentru eficienta energetica. Cei 36 de dB emisi demonstreaza ca centrala e silentioasa. Se monteaza pe perete, iar afisajul LCD inclus asigura setarea usoara, mai ales ca piesa are si mamometru incorporat.

Modelele in condensare sunt de regula mai costisitoare decat cele conventionale, dar la performantele oferite de acesta, consideram ca investitia poate fi recuperata rapid, prin economia de resurse.

 

Avantaje:

Centrala termica Buderus la un pret bun

Lucreaza cu randament supraunitar, permitand eficienta energetica mare, de 4 stele

Asigura caldura pe suprafete de maxim 192mp, avand doar 24kW putere

Ofera 12l/min debit de apa calda, deci poate sustine pe rand consumatori si in baie, si in bucatarie

 

Dezavantaje:

Neincorporat boiler.

button 1

 

 

 

Vaillant ecoTEC Pro VUW INT II 236/5-3

 

vaillant-ecotec-pro-vuw-int-ii-236Multi romani sunt de parere ca centralele Vaillant se numara printre cele mai bune exemple disponibile pe piata noastra, asa ca preferam sa exemplificam printr-un model de la acest brand, mai ales ca este vorba despre o piesa care functioneaza in condensare.

Principalele caracteristici ce trebuie amintite sunt: o putere termica utila evaluata la maxim 19kW, care, impreuna cu un randament supraunitar specificat la 108%, va putea oferi rezultate bune in apartamente mici si mijlocii, adica pe suprafete de pana la 180 metri patrati.

Produsul este echipat cu afisaj digital, are tiraj fortat si montaj conventional, mural, asigurand un debit de apa calda de 11l pe minut, valoare intalnita des un cazul centralelor de apartament unde se va alimenta o singura baie. Dispozitivul nu are boiler incorporat, dar constructia este una fiabila si bine pusa la punct.

Remarcam o eficienta energetica de incadrare in clasa cu 4 stele, functionarea silentioasa(49dB) si necesarul de temperatura minima si maxima de 35/75 grade Celsius pe circuitul de incalzire.

 

Avantaje:

Include tehnologie de functionare in condensatie, permitand eficienta energetica de 4 stele

Asigura 11l de apa calda pe minut

Ofera maxim 19kW putere termica utila, iar furnizorul o recomanda pentru spatii de maxim 180mp

Are functionare silentioasa – 49dB

 

Dezavantaje:

Nu integreaza boiler.

button 1

 

 

 

Viessmann Vitodens 111 

 

Pentru ca reprezinta viitorul in materie de sisteme de incalzire, centralele termince in condensatie trebuie luate in considerare de catre orice persoana care isi construieste sau amenajeaza locuinta la cele mai inalte standarde de confort. Viessmann este unul dintre cei mai apreciati producatori la nivel international, cu o istorie de circa 100 de ani, asa ca este doar firesc sa ofere una dintre cele mai bune centrale termice in condensatie.

Acest model se monteaza mural, se alimenteaza cu gaz metan, are tiraj fortat(potrivita la apartamente) si se va utiliza pentru a incalzi o suprafata de pana la 160mp(putere termica nominala de 26kW). Randamentul calculat obtinut va avea caracter supraunitar, iar clasa de eficienta energetica de 4 stele confirma performantele sistemului.

Cu un debit de apa calda de 16.8l/min si pe baza boilerului incorporat(46l capacitate), putem spune ca face fata unei locuinte de familie, alimentand corespunzator o baie si o bucatarie. De apreciat mai sunt display-ul electronic touchscreen, sistemul de autodiagnoza si protectia la inghet.

Cum produce numai 45dB la functionare, se poate considera ca lucreaza silentios.

 

Avantaje:

Adecvata pentru locuinte de circa 160mp, avand 26kW putere.

Lucreaza in condensatie, permitand economie energetica – clasa de eficenta energetica de 4 stele.

Include boiler de 46l si are debit de apa calda menajera de 16.8l/min, alimentand baia si bucatarie eficient.

Lucreaza fara zgomot neplacut, producand pana la 45dB.

Include un touchscreen si sistem de autodiagnoza – usor de setat.

 

Dezavantaje:

Unii potentiali cumparatori ar considera pretul de achizitie fiind cam mare pentru bugetul lor.

 

 

 

Wolf FGB- K-35 

 

Cei care sunt dispusi sa scoata si o suma ceva mai marisoara din buzunar, vor beneficia de una dintre ofertele brandului Wolf. In acest caz, ne referim la un dispozitiv cu instalare murala si tehnologie de functionare in condensatie. La un calcul specific, inginerii proiectanti au obinut 110% ca procent de randament supraunitar, semn ca sistemul va functiona economic si eficient.

Puterea termica utila asigurata va fi de cel mult 30kW, recomandata pentru spatii de 200mp sau chiar mai mari, in prezenta unei izolatii termice de calitate superioara. Consuma circa 3.68mc de gaz si 150W, asigurand totodata un debit de apa calda e 12.9l. In acest fel, ne dam seama ca se integreaza bine in locuinte cu cate o singura baie.

De apreciat mai sunt si optiunile de folosire: protectie la inghet, panou de comanda LCD, posibilitatea de intrebuintare cu panouri solare, conectivitate prin aplicatii iOS sau Android si interfata prietenoasa.

 

Avantaje:

Ofera putere termica utila mare, potrivita pentru spatii de 200mp.

E foarte adaptabila, putand fi setata prin aplicatii Android si iOS si conectata la panouri solare.

A fost asigurata cu protectie la inghet

Promite consum moderat spre mic de gaz si de energie electrica.

 

Dezavantaje: 

Pretul acestei achizitii poate fi catalogat drept “piperat” de unele persoane.

 

 

 

Beretta Ciao Green 29 CSI

 

In ciuda dimensiunilor sale compacte si a greutatii mici, aceasta centrala termica pe gaz se bucura de o putere de 29 kW la ACM si 25 kW la incalzire, ceea ce inseamna ca vei putea evita lesne riscul neplacerilor aparute ca urmare a unei cantitati prea mici de apa furnizata comparativ cu nevoile familiei si ca vei putea aduce la temperatura dorita o suprafata de 200 mp.

Ba mai mult, datorita faptului ca avem de-a face cu un model in condensatie, putem vorbi de un randament supraunitar calculat(102%) si o eficienta ridicate, caracteristici ce pot fi traduse simplu prin reducerea costurilor lunare la facturi.

Vasul de expansiune integrat are un volum de 9 l, iar debitul de apa calda este de 16.6 l/min, drept care centrala termica poate fi instalata si in locuintele unde exista minim 2 consumatori. Aceasta garanteaza inclusiv siguranta in exploatare, caci dispune de protectie electrica (IPX5D) si  la inghet.

 

Avantaje:

Are avantajul unui randament mult mai bun decat oricare alt model conventional, fiind un model in condensatie (102%).

Valorile puterii termice de 29 kW pentru ACM si 25 kW pentru incalzire sunt satisfactoare pentru o locuinta de dimensiuni medii si chiar mari.

Debitul de 16.6 l/min. iti permite sa beneficiezi de un aport de apa calda menajera ridicat in mod constand chiar daca exista 2 consumatori.

Indeparteaza orice potential risc de defectiune, datorita protectiei electrice si la inghet de care beneficiaza.

 

Dezavantaje:

Pretul este pe masura caracteristicilor oferite.

button 1

 

 

 

Protherm Ray

 

Ray 18kw PROTHERMDupa ce analizezi pe scurt caracteristicile acestei oferte, vei putea sa consideri si tu ca ai gasit  o centrala termica electrica ieftina si buna. Produsul va permite producerea agentului termic pe baza unui demers controlat de un microprocesor. Se asigura astfel modularea continua a puterii si posibilitatea de auto-diagnoza in caz de defectiuni sau erori.

Cu o valoare de 18kW oferita,  aceasta piesa va putea sa functioneze perfect in limitele unui spatiu de pana la 113 metri patrati, deci se preteaza bine pentru locuinte mici si medii ca dimensiuni si chiar pentru garsoniere sau apartamente cu doua camere.

Pentru a constitui o alegere fiabila, centrala este asigurata cu protectie la inghet, protectie electrica IP40 si e integrata in clasa de eficienta moderata, primind 3 stele. Modelul va fi usor de montat, masurand 74 x 41 x 31cm si avand o greutate de 34Kg. Nu include boiler, deci nu va avea o rezerva de apa calda constant asigurata, incalzind-o pe parcurs.

Pentru circuitul de incalzire se obtine un maxim de 85 de grade Celsius, ceea ce este suficient in considerentele in care lungimea acestuia nu depaseste spatiul recomandat. Cu o presiune maxima de 3bar, nu va fi cea mai buna alegere pentru o vila, dar se descurca excelent la locuintele pe un singur nivel. Lucreaza foarte silentios, cu numai 20dB produsi la incalzire.

 

Avantaje:

Este un model electric, putand fi montat in zonele in care nu exista retea de distributie pentru gaz.

Asigura 18kW putere, deci poate oferi caldura in spatii de maxim 113mp.

Este asigurata si fiabilizata corespunzator, cu protectie electrica IP40 si anti-inghet.

Permite auto-diagnoza, pe baza unui microprocesor intern.

Ofera confort, fara zgomot deranjant la pornire, doar 20dB.

 

Dezavantaje:

Nu are si un boiler ca rezerva de apa calda inclus.

button 1

 

 

 

Marci recomandate:

 

Solutiile de incalzire a locuintei, biroului sau a spatiilor de productie cu ajutorul centralelor termice au devenit preferate de catre utilizatori din doua motive: costurile de exploatare competitive si posibilitatea de a adapta consumul – si facturile – in functie de particularitatile cladirii si nevoile specifice ale clientului. Ambele depind in mare masura de calitatea produselor achizitionate, de aceea iti prezentam in cateva cuvinte trei dintre cele mai apreciate branduri de pe aceasta piata.

 

 

Bosch este cel mai mare producator european de tehnologie in domeniul incalzirii, printre brandurile sale numarandu-se Bosch, Buderus, Junkers, Dakon, Florida Heat Pump, Geminox, Sieger etc. Dintre acestea, ne vom concentra deocamdata pe Buderus – brand existent pe piata inca din anul 1825, al carui principal scop este reprezentat de dezvoltarea de solutii noi de incalzire. Produsele marca Buderus echipeaza locuinte, scoli, spitale, hoteluri, muzee si cladiri de birouri.

Aparatele Buderus se remarca in prezent pe piata din domeniu prin faptul ca sunt pioniere ale instalatiilor de incalzire prin condensare – singurele dispozitive care ofera un randament mai mare de 100%. Datorita acestui tip de instalatie, amprenta de carbon este redusa, costurile de incalzire micsorate, iar consumul de combustibil diminuat.

Buderus este prezent in peste 50 de state de pe intreg mapamondul, fiind recunoscut ca lider in domeniul solutiilor inteligente, moderne si inovatoare. Produsele comercializate sunt confectionate integral in Germania si Olanda, in instalatii de productie care respecta integral standardele de siguranta si de performanta in vigoare.

Rezultatul este o gama de articole caracterizata printr-un nivel fara egal de eficienta, fiabilitate si durabilitate. Achizitionand un produs marca Buderus te poti lauda ca detii una dintre cele mai avansate piese in domeniul incalzirii prin condensare.

 

 

Grupul Vaillant are o vechime de peste 140 de ani pe piata solutiilor de incalzire si racire a apei si a spatiilor de locuit. Enumerat printre liderii mondiali in ceea ce priveste eficienta deosebita a produselor sale, grupul isi comercializeaza articolele in intreaga lume.

Daca esti preocupat de conservarea resurselor si de un nivel crescut de calitate a vetii, Vaillant este numele care iti trebuie. Forma are peste 12.000 de angajati loiali din intreaga lume, o viziune unitara care dicteaza normele de conduita a afacerilor si valori fundamentale de la care nu se abate.

Grupul Vaillant include urmatoarele branduri: Vaillant, fondat in Germania anului 1874, Saunier Duval, awb, Bulex, DemirDokum, Glow-worm, Hermann Saunier Duval si Protherm. Produsele  marca Vaillant includ boilere in condensare, sisteme solare pentru apa calda si incalzire, pompe de caldura, sisteme hibride, sisteme de ventilare, incalzitoare de apa alimentate electric sau cu gaz, aparate de aer conditionat, radiatoare si alte servicii conexe.

Datorita noii sale viziuni, grupul Vaillant defineste obiectivele globale ce pot fi realizate local datorita produselor premium, cu o performanta unica, concepute special in asa fel incat sa satisfaca nevoile specifice ale utilizatorilor din diverse zone geografice.

 

 

Bazele companiei  au fost puse in anul 1917 de catre Johann Viessmann, sub forma unui mic atelier specializat in producerea boilerelor de otel. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, Hans Viessmann preia afacerea tatalui sau si o modernizeaza. Dupa anii ’60, in care uleiul a inlocuit combustibilii solizi folositi anterior, aceste solutii de obtinere a apei calde si a caldurii au devenit din ce in ce mai cautate pe piata, deschizand usile unei dezvoltari continue si spectaculoase pana in prezent.

Astazi, compania are peste 11.000 angajati si este prezenta in mai mult de 74 de tari. Ea produce sisteme de incalzire prin condensare, sisteme termice solare, sisteme fotovoltaice, pompe de caldura, sisteme de incalzire pe baza de biomasa, sisteme de biogaz si echipamente de ventilare si de aer conditionat.

Daca e sa vorbim in cifre, grupul Viessmann genereaza peste 2.2 miliarde de euro anual din vanzari. Productia se desfasoara in 22 de fabrici amplasate in 11 tari, brandul are subsidiari si reprezentante in 74 de state si un total de 120 de birouri de vanzari in intreaga lume.

Ideea de sustenabilitate a productiei a marcat evolutia brandului inca de la infiintare, si ramane o marca a prezentului. Pentru Viessmann, sustenabilitatea este sinonima cu echilibrul intre responsabilitatile ecologice, economice si sociale, ceea ce face ca nevoile actuale sa se bucure de o adresabilitate ridicata, fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea vietii urmatoarelor generatii.

 

 

==========================================================

Alte produse recomandate, momentan indisponibile

 

 

Ariston Genus Evo 30

 

4. Ariston Genus Evo 30

Pentru persoanele care doresc sa achizitioneze un astfel de dispozitiv si se intreaba ,,care este cea mai buna centrala termica pe gaz de la Ariston?’’, produsul de fata poate constitui cu succes alegerea potrivita.

Este o centrala de tip conventional, cu putere ridicata de 30 kW, astfel incat va avea capacitatea necesara de producere a unui debit extins de apa calda menajera, de 13,5 l pe minut, prin urmare, va fi potrivita pentru situatiile in care este utilizata de catre mai multi consumatori in acelasi timp.

Se evidentiaza printr-un randament inalt, ce masoara 93,6% si va reusi sa incalzeasca un spatiu extins, de maximum 220 m². Modalitatea de evacuare a gazelor de ardere se face prin tiraj fortat, aerul necesar arderii este preluat din exteriorul incintei in care este montata centrala, iar gazele produse prin ardere sunt evacuate tot in exterior.

Clasa de eficienta energetica, precum si clasa de emanare a noxelor este de 3 stele, panoul de control se prezinta sub forma unui ecran LCD, iar pentru siguranta in exploatare, modelul include protectie la inghet.

Aparatul are un design inovator, atractiv si de dimensiuni reduse, astfel se va preta pentru orice tip de mobilier. In pachetul de achizitie al produsului va sunt oferite si materiale pentru fixarea pe perete.

 

Avantaje:

Este o centrala cu putere ridicata, ce se remarca prin eficienta si calitate la standard inalt

Producatorii ofera o garantie extinsa de 60 de luni

Va fi capabila sa furnizeze un debit extins de apa calda menajera, astfel va face fata la mai multi consumatori simultan

Are o capacitate de incalzire a unui spatiu de maximum 220 m²

 

Dezavantaje:

Clasa 3 stele pentru eficienta energetica

 

 

Ariston ClasEvo 28

 

2. Ariston ClasEvo 28

Daca sunteti in cautarea unei centrale eficiente pentru apartament, va sugeram sa analizati modelul oferit de catre brandul Ariston. Acest producator este cunoscut pentru furnizarea de produse de calitate moderata, iar modelul de fata nu se exclude din aceasta categorie.

Este o centrala de tip conventional, ce are o putere termica ridicata, masurata la 30 kW, ceea ce arata, prin urmare, ca va avea capacitate mare de producere a apei calde menajere. Astfel, reuseste sa furnizeze un debit de 13,5 l pe minut, suficient pentru a face fata, mai ales, pe timp de iarna, cand este nevoie si de incalzire termica si de furnizarea apei calde.

Este conceputa incat sa aiba capacitate de incalzire a unui spatiu de maximum 200 m², avand un randament ridicat de 93,6 %. Modalitatea de evacuare a gazelor de ardere se face prin tiraj fortat, aerul necesar arderii este preluat din exteriorul incintei in care este montata centrala, iar gazele produse prin ardere sunt evacuate tot in exterior.

Modelul functioneaza silentios, avand un nivel de zgomot de 38 dB, iar clasa de eficienta energetica, precum si clasa de emanare a noxelor este de 3 stele. Un alt aspect important de luat in calcul este siguranta la exploatare, care in cazul acestui model, include protectie la inghet si siguranta la evacuarea gazelor arse prin intermediul ventilatorului. In pachetul de achizitie veti primi si materiale pentru fixarea pe perete.

 

Avantaje:

Produsul se remarca printr-un design placut si de dimensiuni reduse, care il face potrivit pentru orice tip de mobilier

Are o garantie extinsa de 60 de luni

Functioneaza la o eficienta ridicata de 93% si are un debit crescut de apa calda de 13,5 l pe minut

Se considera silentioasa cu 38dB produsi

 

Dezavantaje:

Inregistreaza un consum energetic relativ ridicat, incadrandu-se in clasa de eficienta energetica masurata la 3 stele, maximul fiind de 4 stele

 

 

Immergas Victrix 24TT

 

1. Immergas Victrix 24TT

Produsul de fata include o serie de particularitati tehnice ce il definesc ca fiind una dintre cele mai bune centrale termice produse de catre Immergas.

Este un model ce functioneaza prin condensatie, ceea ce arata ca are marele avantaj de a consuma un procent mai redus de combustibil in comparatie cu modelele conventionale, deoarece este prevazut cu anumite componente ce recupereaza caldura din condens. Acest mod inovator de functionare face ca modelul sa poata functiona indiferent de instalatia de incalzire, fie ca este prin radiatoare sau prin pardoseala.

A fost conceputa pentru a facilita obtinerea unei eficiente ridicate in incalzirea rezidentiala si la prepararea apei calde pentru consum, avand o putere termica de 23,3 kW si un randament inalt de 109,1 %.  Face fata la suprafete ce masoara 150 m², iar capacitatea de furnizare a apei calde menajere este de 12,2 l pe minut.

Modalitatea de evacuare a gazelor de ardere se realizeaza prin tiraj de tip fortat, care este utilizat in cazul centralelor de apartament. Acesta are avantajul ca nu este necesar un cos construit, evacuarea facandu-se printr-o tubulatura deja existenta. In ceea ce priveste siguranta in exploatare, modelul are prevazuta protectie la inghet si totodata include 2 schimbatoare de caldura, iar panoul de comanda se prezinta sub forma  unui display digital.

 

Avantaje:

Este o centrala termica in condensare, ce se remarca printr-un randament “supraunitar”

A fost conceputa respectand normele de siguranta impuse de Comunitatea Europeana, oferind siguranta la exploatare si incluzand o functie de protectie la inghet

Produce un debit de 12,2 l de apa calda pe minut

Dotata cu afisaj electronic

 

Dezavantaje:

Este un produs calitativ si eficient, insa poate incalzi corespunzator numai un spatiu de maximum 150 m²

 

 

Bosch ZWSE 28-5 MFA

5. Bosch ZWSE 28-5 MFA

 

Considerata a fi o centrala conventionala pentru locuintele rezidentiale, aceasta piesa cu tiraj fortat de la Bosch va constitui o optiune preferata de catre mai multi potentiali utilizatori. Dispozitivul se alimenteaza cu gaz, fiind astfel mai potrivit pentru locuinte care au acces la reteaua de distributie de gaze naturale. Pentru a asigura mereu o cantitate de apa calda de rezerva, produsul incorporeaza un boiler cu o capacitate de 48l.

Dat fiind ca poate oferi o putere nominala maxima de 30kW, aparatul va fi capabil sa incalzeasca eficient spatii de pana la 170 de metri patrati, mai mult decat suficient pentru un apartament de mari dimensiuni sau chiar o casa.

Un debit de apa calda de 18.5l pe minut certifica pe deplin capacitatea buna de a oferi rapid si eficient apa calda la orice ora din zi si in cantitati destul de mari. Se monteaza pe perete, pachetul continand si piesele utile pentru amenajare. Modelul cantareste 79Kg si este insotit de o garantie de 36 de luni.

 

Avantaje:

Ofera suficienta  apa calda , avand un debit de 18.5l/minut.

Chiar si cand sunt foarte multi consumatori, piesa poate oferi apa calda stocata intr-un boiler de rezerva.

Este capabila sa incalzeasca spatii extinse, pana la 170 de metri patrati.

Ideala pentru locuinte, deoarece are tiraj fortat montandu-se facil.

 

Dezavantaje:

Este destul de grea, deoarece cantareste 79Kg.

 

 

Immergas Eolo Star 3E 24

 

3. Immergas Eolo Star 3E 24

In cazul in care urmariti sa procurati un astfel de aparat, insa sunteti in cautarea unor produse cu preturi mai economice, va sugeram sa analizati modelul de fata, deoarece face parte din categoria centralelor termice de apartament ieftine si bune.

Pretul avantajos din aceasta perioada, face ca dispozitivul, oferit de catre brandul producator Immergas, sa fie accesibil pentru o vasta categorie de potentiali utilizatori. Este conceput incat sa se preteze pentru locuintele unifamiliale, cu suprafete de incalzire ce nu depasesc 150 m², avand o putere termica cu valoare de 24 kW si un randament de 93,4%.

Evacuarea gazelor de ardere se va efectua prin tiraj de tip fortat, care este, de altfel, recomandat in cazul centralelor montate in apartament, deoarece nu este necesar un cos construit, evacuarea facandu-se printr-o tubulatura deja existenta.

Puterea la care modelul functioneaza va reusi sa furnizeze un debit de apa calda menajera de 11,1 litri pe minut, suficient in cazul in care nu exista multi consumatori simultan.

Panoul de control este electronic, comenzile fiind usor de accesat si intuitive. Clasa de eficienta energetica este masurata la 3 stele, pompa modelului este cu trei turatii, iar din punct de vedere al sigurantei in timpul utilizarii, produsul beneficiaza de protectie in caz de inghet si include totodata ventilator cu turatie fixa. Dimensiunile totale ale aparatului sunt 751 mm in inaltime, 440 mm latime si adancime 250 mm. Acest produs contine si kit de evacuare.

 

Avantaje:

Produsul poate fi achizitionat la un pret rezonabil, fara sa faca exceptie de la calitate

Are un bun randament si putere termica, fiind foarte potrivita pentru instalarea in locuinte tip apartament

Are inclus kit de evacuare pentru gazele de ardere

Debitul de apa calda menajera furnizata se incadreaza in valorile medii

 

Dezavantaje:

Eficienta energetica mentionata de 3 stele

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (51 votes, average: 4.41 out of 5)
Loading...