n n
n
n
▷ Centrale termice de 24 Kw. Analiza comparativa

Cele mai bune centrale termice de 24 Kw

Am modificat articolul ultima data pe: 06.12.19

 

Cea mai buna centrala termica de 24 Kw– Recomandarile noastre pentru 2019

 

Daca cauti o centrala termica pentru apartamentul de bloc, cu trei camere, baie, bucatarie, terasa si holuri, iti e suficient un model cu putere de 24 kW, mai ales daca locuinta e bine izolata.Totusi, poate fi dificil sa analizezi si sa alegi centrala potrivita, avand in vedere gama variata ale diferitelor branduri de pe piata. De aceea, iti spunem ca Ariston Cares Premium 24 EU a atras numerosi cumparatori si ne-a convins si pe noi ca merita sa stea in top, iar motivele nu sunt putine: o poti folosi nu doar pentru incalzirea locuintei, dar si pentru prepararea apei calde menajere, sustine un debit de pana la 9,4 l/minut, iar randamentul e superior, fiind o centrala in condensatie. Are un design care faciliteaza o intretinere simpla, dispune de panou de comanda digital, are protectie la inghet si dispune si de o garantie de 36 de luni. Daca vrei sa consulti si o alta oferta inainte de a lua o decizie, iti sugeram Ariston Clas Premium EVO 24 EU.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cea mai buna!

Ariston Cares Premium 24 EU
Click aici pentru pret!

Centrala in condensare, ce asigura caldura si apa calda in regim instant, eficienta in apartamentele medii, dar si la casa, cu tiraj fortat, doua schimbatoare de caldura, cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator, multumita emisiilor mai scazute de NOx si CO, cu o constructie fiabila si rezistenta pentru multi ani, precum si un panou digital de control

Unii dintre cumparatorii care au instalat deja modelul sunt nemultumiti de nivelul de zgomot, care poate fi deranjant, mai ales daca e montat in camera sau bucatarie.

Este nu doar eficienta, dar si avantajoasa pentru bugetul tau, de aceea credem ca vei face o afacere inspirata, alegand aceasta centrala.

A 2-A OPTIUNE!

Ariston Clas Premium EVO 24 EU
Click aici pentru pret!

Centrala termica murala in condensare, cu incalzeste si furnizeaza apa calda cu un debit de 10.4l/ora, ce se remarca prin fiabilitate (are protectie la inghet, filtru ce respinge impuritatile, protectie anti-calcar si un ventilator ce mentine o combustie optima), eficienta la consum (are randament superior si poate fi conectata la un sistem solar) si silentiozitate.

Pentru punerea in functiune a centralei, trebuie sa apelezi la un serviciu specializat aprobat de producator; doar asa beneficiezi de garantie.

Daca mai ai un dubiu in privinta cumpararii acestui model, s-ar putea ca garantia de 5 ani sa te convinga de calitatea sa si ca merita sa faci o investitie.

Motan Sigma 24
Click aici pentru pret!

Centrala conventionala, ce prepara apa calda menajera si asigura confortul optim pe timp de iarna, ce poate fi conectata si la un sistem de incalzire prin pardoseala, cu un afisaj digital cu interfata prietenoasa, ce afiseaza coduri de eroare, cu protectie la inghet, calcar, blocare a pompei, supapa de siguranta si termostat reglabil.

Pana se stabilizeaza temperatura apei calde, in primele minute de la deschiderea robinetului, e posibil ca aceasta sa fluctueze.

In cazul in care vrei sa cumperi o centrala avantajoasa la pret, de care sa te bucuri o perioada indelungata, acest model poate fi solutia.

 

 

Cum alegi o centrala termica de 24 Kw buna

 

Ghidul cumparatorului

Centralele termice au devenit un produs popular, din ce in ce mai multe persoane preferand sa se debranseze de la reteaua de termoficare. Este o investitie semnificativa, dar ofera avantajele de a alege conform nevoilor personale si de a iti amortiza cheltuiala de-a lungul timpului. Insa daca e prima oara cand doresti sa achizitionezi un astfel de aparat sau inlocuiesti unul vechi, vei descoperi ca nu e o alegere deloc simpla. Apar noi si noi modele, care iti aduc diverse beneficii. In primul rand, pentru un apartament obisnuit, de pana in 180-190 mp, este de preferat sa optezi pentru o centrala termica de 24 Kw.

Insa chiar si asa, decizia nu este mai usoara: cum poti fi sigur ca un produs este cel mai potrivit? Urmatoarele informatii au rolul de a iti permite sa afli unde se gasesc centrale termice de 24 Kw la un pret bun si ce model este mai adecvat.

 

A.1 Centrale termice 24kw

 

Tip: randamentul si eficienta depind de tipul ales. In primul rand, vei opta automat pentru tiraj fortat (doar centralele facute pentru spatii foarte mari au tiraj natural); se monteaza simplu, mural, in camere de dimensiuni mici si permit evacuarea eficienta a gazelor de ardere (prin intermediul unui tub concentric orizontal ce e incorporat). Ai insa de ales intre modelele clasice, conventionale si cele in condensare.

Un randament crescut si un consum mai redus e asigurat de o centrala in condensare (pot consuma cu pana la 35% mai putin). Aceasta diferenta provine din faptul ca un produs de acest tip permite reutilizarea vaporilor de apa rezultati din arderea gazelor.

De asemenea, acestea sunt compatibile cu orice instalatie de incalzire, inclusiv prin pardoseala. Trebuie sa verifici insa daca lungimea circuitului si dimensiunile caloriferelor iti permit instalarea unei astfel de centrale (pentru ca apa sa faca condens, ai nevoie de un circuit mai extins).

Asa cum spun majoritatea parerilor despre cele mai bune centrale termice de 24 Kw, daca iti permiti investitia, e de preferat sa optezi pentru modelul in condensare (care sunt mai costisitoare decat cele conventionale). Daca nu, alege un produs clasic acordand atentie altor caracteristici importante.

 

Siguranta si durabilitatea: un aparat de calitate trebuie sa ofere siguranta in exploatare; din acest punct de vedere, cauta urmatoarele specificatii: siguranta la evacuarea gazelor (ventilator si presostat); siguranta la lipsa evacuarii de gaz si lipsa de apa, protectie anti-inghet. Centrala trebuie sa fie bine izolata electric, in special cand va fi montata in spatii cu umezeala crescuta.

Durabilitatea unui produs e asigurata si de garantia oferita de catre furnizor: opteaza pentru un model cu perioada de garantie cat mai extinsa; avand in vedere ca aparatul ar trebui sa fie functional aproximativ 10 ani, si aceasta perioada ar trebui sa fie cat mai extinsa (5 ani ar fi bine, minimul acceptat fiind de macar 2-3 ani). Nu uita, ai nevoie de autorizarea functionarii si de o verificare tehnica periodica.

 

Functie de autodiagnoza si debit apa calda/minut : cele mai moderne produse iti arata constant starea lor de functionare prin intermediul unui sistem de informare si autodiagnoza, de multe ori afisat digital. In ceea ce priveste debitul, la o centrala termica de 24 Kw, trebuie sa se situeze intre 9 si 12 l/min, nu alege un model cu debit mai mic, in special daca in locuinta sunt mai multi consumatori de apa calda.

Pentru a economisi timp, dar si bani, poti trece in revista ofertele online; vei gasi modele dintre cele mai variate, cu aceleasi perioade de garantie ca si in magazine, cu reduceri substantiale si posibilitatea de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ariston Cares Premium 24 EU

 

Ariston Cares Premium 24 EU este o centrala avantajoasa pe care o poti cumpara pentru casa ta. Are o putere de 24 kW, incalzeste si prepara apa calda menajera, cu un debit de 9.4 l/min, iar modul de functionare e in condensare. Astfel, stii deja ca are un randament mai bun, un consum mai eficient si emite o cantitate mai redusa de noxe.

Are un design ce permite o intretinere simpla si acces facil in caz ca trebuie sa chemi un instalator sa umble la componentele din interior. De asemenea, se remarca un design elegant, nu doar prin finisaje, dar si prin display-ul LCD albastru.

Are protectie la inghet, necesita o tensiune de alimentare de 230 V, iti atragem atentia ca e putin mai zgomotoasa, cel putin in momentul aprinderii gazului. Daca vrei sa afli si dimensiunile, pentru a-ti face o idee in privinta spatiului pe care il va ocupa, iti spunem ca acestea sunt de: 74.5 cm inaltime x 40 cm latime x 31.9 cm adancime.

Avantaje

Prepara apa calda menajera si furnizeaza caldura.

Model in condensare, cu un impact mai mic asupra mediului inconjurator.

Primesti garantie de 36 de luni.

Are coduri de eroare si un manual pentru explicarea acestora - vei putea afla rapid ce probleme are, in cazul in care apare un incident.

Atrage si prin designul elegant.

Dezavantaje

Se pare ca zgomotul de pornire poate fi deranjant, conform unora dintre persoanele care au cumparat-o.

button 1

 

 

Ariston Clas Premium EVO 24 EU

 

3.Ariston Clas Premium EVO 24 EUIata un produs performant, ce e potrivit pentru cei care sunt dispusi sa investeasca mai mult. Este o centrala electrica in condensare, ceea ce implica faptul ca refoloseste energia, asigurand o eficienta crescuta, consum redus si mai putine noxe (face parte din cea mai buna clasa, de 4 stele).

Se monteaza mural, designul sau atragator si dimensiunile reduse facand-o o piesa potrivita intr-o incapere moderna. Are un debit de apa calda de 10,4 l/min, incadrandu-se in limitele standard disponibile la puterea de 24 Kw. Este extrem de silentioasa, cu 36,1 dB, dar avand si un amortizor de zgomot. Asigura o utilizare simpla pentru oricine, panoul de comanda avand display LCD cu iluminare, echipat si cu functie de autodiagnoza, afisand existenta oricaror probleme de functionare.

Dispune de un schimbator de caldura principal din otel inoxidabil si unul secundar pentru apa calda menajera cu o capacitate crescuta. Un alt avantaj este cel ca se poate conecta la un sistem solar, salvand astfel si mai multa energie. Este un produs durabil si sigur, venind cu protectie la inghet, filtru ce asigura impotriva impuritatilor, sistem anti-calcar, ventilator care permite combustia adecvata. Modelul e fiabil, durabil, performant, fapt dovedit si de garantia extinsa de 5 ani oferita (atentie, nu va bucurati de aceasta decat daca apelati la o firma autorizata pentru punerea in functiune!).

Avantaje

Incalzeste si produce apa calda instant, fiind un model in condensare, cu un randament ridicat.

Are amortizor de zgomot, fiind foarte silentioasa in functionare.

Are numeroase dotari ce ii asigura fiabilitatea (protectie anti-inghet, anti-blocare a pompei si calcar, filtru impotriva impuritatilor etc.).

O poti conecta chiar si la un sistem de incalzire solara.

Dezavantaje

Te poti bucura de garantie doar daca apelezi la o firma autorizata de producator, pentru montarea centralei.

button 2

 

 

 

 

Motan Sigma 24

 

2.Motan Sigma 24O centrala conventionala, cu montare murala, ce este potrivita pentru un spatiu de locuit standard, de sub 200  mp. Are un randament bun, de 93%, cu un debit de apa calda de 10 l/min, cu schimbator de caldura secundar supradimensionat.

Ca functii moderne, ofera un sistem de afisaj digital si de coduri erori, care permite o comanda simpla si o informare constanta asupra starii de functionare, realizandu-si autodiagnoza; o alta este optiunea de a fi conectata la o instalatie de incalzire in pardoseala. Fiabilitatea este asigurata: dispune de supapa de siguranta la presiuni mari, protectie inghet, presostat ce indica lipsa evacuarii de gaz, ventilator, termostat, prevenire a oricaror depuneri de calcar.

Poate fi recomandata ca o centrala termica de 24 Kw ieftina si buna, daca luam in considerare pretul accesibil (e mai ieftina decat cele mai multe modele similare), randamentul si functiile moderne care usureaza utilizarea si asigura completa protectie. Consumul este mediu, facand parte din clasa de eficienta energetica 3 stele (nu e cea mai buna, insa e rezonabil). Garantia e pe o perioada de 3 ani, nici mult, dar nici putin pe piata acestor aparate electrocasnice.

Avantaje

Dispune de termostat reglabil, senzor de temperatura, supapa de siguranta si protectie anti-inghet.

Are panou digital de control, cu iluminare LED, pe care poti urmari noul mod de functionare a centralei si eventualele erori.

Cosul de evacuare a gazelor e inclus in pachet.

Beneficiezi de o perioada de garantie mare, de 36 de luni.

Dezavantaje

Conform unora dintre cumparatori, se pare ca temperatura apei calde fluctueaza, cel putin la primele minute de la deschiderea robinetului.

button 2

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

 ImmergasEolo Star 3E 24

 

1.Immergas Eolo Star 3E 24Iti doresti un produs care sa-ti asigure calitate si durabilitate la un pret totusi accesibil? – aceasta poate fi recomandata ca fiind cea mai buna centrala termica de 24 Kw de tip conventional.

Nu e chiar ceea ce s-ar numi “cea mai ieftina”, dar face parte dintr-o gama de pret scazuta si nu trebuie sa uitam ca este vorba de o investitie de lunga durata; oricum, e mult mai accesibila decat multe altele. Eficienta este asigurata de randamentul de 93,4% si de un debit de apa calda de 11,1 l/min (destul de mult pentru acest tip de aparat, media fiind de 9 l/min).

E o centrala de apartament buna cu tiraj fortat, cu dimensiuni si greutate care sa ii permita montarea murala intr-o incapere modesta. Ofera siguranta la evacuarea gazelor, cu un ventilator cu turatie fixa, are protectie electrica din clasa X3D IP si protectie la inghet. Se regleaza foarte usor, avand un panou de comanda electronic, cu afisaj digital. Ce se poate mentiona ca puncte slabe? – nu este cea mai eficienta energetic, facand parte din clasa 3 stele (4 stele iti asigura cel mai redus consum) si vine cu o garantie de doar 2 ani, destul de putin pentru aceasta categorie de aparatura.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (29 voturi, media: 4.69 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status