Cele mai bune boilere pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.20

 

Cel mai bun boiler pe gaz  – Recomandarile noastre pentru 2020

 

De multe ori ai probleme cu furnizarea apei calde la bloc, mai ales daca stai la etajele superioare si presiunea este scazuta, asa ca un boiler pe gaz poate fi de un real folos. Daca ai deja montata o centrala si sunt doar 3 – 4 membri in familie, poti sa alegi primul produs din lista noastra, Bosch Storacell ST 120-2E. Rezervorul este din otel emailat, fiind dotat cu anod de magneziu pentru a impiedica coroziunea, si are o capacitate de 120l. Este izolat pentru a nu avea pierderi de caldura. Prezinta robinet pentru golirea facila a rezervorului, racord de recirculare a apei, senzor de temperatura. Se monteaza vertical, pe podea, avand dimensiuni mari si forma paralelipipedica. Daca sunteti mai multi membri in familie si ai nevoie de o capacitate mai mare a rezervorului, atunci te poti orienta spre al doilea produs din lista, Buderus Logalux SU 200/5W.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Bosch Storacell ST 120-2E
Click aici pentru pret!

Un boiler cu capacitate de 120l, potrivit pentru un apartament sau la casa pentru a suplimenta incalzirea apei, cu rezervor din otel emailat dotat cu anod de magneziu pentru a impiedica coroziunea, cu izolatie termica, robinet pentru golirea instalatiei, senzor de temperatura, de forma paralelipipedica, ce se monteaza vertical pe podea.

Iti va ridica valoarea facturii la energie, fiind un model incadrat in clasa B de consum energetic.

Pret bun, destinat pentru familii cu 3 - 4 membri, de o calitate superioara, produs de o firma cunoscuta la nivel mondial, este un model pe care merita sa-l achizitionezi.

A 2-A OPTIUNE!

Buderus Logalux SU 200/5W
Click aici pentru pret!

Cu un design simplu si elegant, de forma cilindrica, acest model de boiler se monteaza pe podea in pozitie verticala, este de culoare alba pentru a se incadra usor in decor, cu o buna izolatie termica, cu protectie suplimentara anti-coroziune, cu incalzire indirecta, confectionat din materiale de calitate, compatibil cu o centrala termica, pentru resedinte.

Fiind cu boiler de capacitate mare, are si dimensiuni generoase si trebuie sa ai loc suficient pentru a-l putea monta.

Destinat pentru o familie cu mai multi membri, este un model de boiler rezistent, fiind o investitie buna pe termen lung.

A 3-a Optiune!

Buderus Logalux SM 300/5W
Click aici pentru pret!

Acest model de boiler este dotata cu doua serpentine din otel glazurat termic, pentru a incalzi usor o cantitate mare de apa, cu anod de magneziu pentru a nu se coroda la interior, izolat cu spuma poliuretanica si manta dubla din tabla de aluminiu pentru a diminua pierderile de caldura, ce atinge o temperatura a apei de pana la 95 grade C.

Deoarece are capacitate mare de 290l, confectionat cu grija din materiale de calitate superioara, are si un pret mai ridicat.

Este un boiler pe care il poti folosi la o mica pensiune, montat la un panou solar sau la un cazan conventional, practic si eficient.

 

 

Cum alegi un boiler pe gaz bun

 

Ghidul cumparatorului

Un boiler pe gaz te ajuta sa te bucuri in orice moment de apa calda, fie pentru dus, fie pentru a spala diverse lucruri, mai ales daca esti racordat la o retea de apa deficitara, pentru o casa de vacanta sau in orice alta situatie. Oferta este foarte variata si vei putea gasi un model de boiler pe gaz, la un pret bun, dimensionat pe nevoile tale.

Un mare avantaj al modelelor pe gaz este ca acest combustibil are un pret mai bun decat curentul electric, fiind mai convenabil la costuri. In acest ghid, imi propun sa iti prezint cateva caracteristici mai importante, de care sa tii seama atunci cand pornesti la cumparaturi, pentru a te putea bucura de investitia facuta.

Tipuri de boilere: Sunt doua tipuri mari de boilere pe gaz, si anume: cu acumulare si instante.

Boilerele pe gaz cu acumulare dispun de un rezervor de capacitati diferite si au avantajul ca iti asigura o cantitate mare de apa calda, in mai multe puncte de consum, cu presiune constanta. Pot fi de tip tank in tank cu doua componente importante: invelisul si rezervorul intern care de obicei este confectionat din otel. Intre cele doua parti pot fi mai multe tipuri de izolatie termica, care diminueaza pierderile de caldura spre exterior. Cele clasice sunt cu serpentine (una sau doua) ce asigura incalzirea apei la trecerea prin interiorul acestora. Au de obicei un randament mai scazut. Boilerele cu capacitate mare (peste 500l) pot avea la baza si un sistem mai inovativ cu acumulare bivalenta, cu doua surse de caldura ce asigura o incalzire rapida a apei.

Boilerele pe gaz de tip instant se preteaza doar pentru un singur consumator, si te ajuta sa ai rapid apa calda. Au in general dimensiuni reduse, functioneaza in mod economic, doar cand ai nevoie, dar au o presiune mai scazuta si o temperatura mai mica.  

 

Tipul instalarii: In functie de spatiul pe care il ai destinat pentru montare, de numarul de puncte de consum, vei alege modelul corespunzator si avand o gama larga de variante vei gasi boilere pe gaz, la preturi bune, care sa se incadreze corespunzator. Astfel, exista:

Boilere pe gaz cu montare verticala: sunt cele mai populare modele si in functie de capacitate se pot monta pe perete sau cu sprijin pe pardoseala.

Boilere pe gaz cu montare orizontala: sunt mai rar utilizate, dar daca te avantajeaza din punct de vedere al spatiului pe care il ai disponibil poti gasi o astfel de varianta. Se pot monta pe perete sau daca au capacitate mare, cu sprijin pe podea.

Boilere pe gaz cu montarea deasupra sau dedesubtul chiuvetei: sunt in general modelele instant sau cu rezervor de capacitate mica, pot fi si incadrate in mobilier.

Sunt si modele care permit mai multe tipuri de montare, dar in general este bine sa respecti indicatiile producatorului.

 

Volum: Daca alegi un model cu rezervor este foarte important sa il dimensionezi bine, deoarece apa are nevoie de un anumit timp pentru a ajunge la temperatura dorita si este foarte neplacut sa ramai fara apa calda, cand faci dus sau cand te grabesti si ai ceva de spalat rapid.

Iti ofer cateva date pentru a putea calcula usor volumul necesar pentru familia ta: 20 – 30l pentru o persoana, un punct de consum; 50l pentru doua persoane cu doua puncte de consum; 100l pentru o familie compusa din 3 membri (cu trei puncte de consum); peste 150l pentru familii mai numeroase care au 4 puncte de consum simultane.

Pentru pensiuni sau case unde locuiesc 2 familii poti sa optezi si pentru boilere pe gaz cu capacitate mare de peste 500l.

 

Dimensiuni: Desi nu pare un aspect important, trebuie sa verifici, mai ales la modelele de capacitate mare, ca ai spatiu suficient pentru montare.

Boilerele de tip instant au dimensiuni mici, inaltime 30 – 40 cm, latime 30 – 50 cm si pot fi montate usor deasupra chiuvetei, fiind si usoare.

Cele cu rezervor pot fi montate pe perete daca au capacitate de pana in 70 – 80l, pe un perete stabil, si pot avea inaltime de 80 – 90 cm, latime de 50 – 60 cm.

Cele cu sprijin pe pardoseala au de obicei capacitati mari, de peste 150l, pana la 1000l sau mai mult si au dimensiuni corespunzatoare inaltime de peste 1 – 1,5m, latime de 0,5 – 1m.

Tine cont si de forma boilerelor, care poate fi cilindrica, intalnita mai ales la modelele de capacitate mare, sau paralelipipedica.

Dotari suplimentare: Acestea fac diferenta intre diferitele modele de pe piata, si conform mai multor pareri despre cele mai bune boilere pe gaz, trebuie sa fii atent la masurile de siguranta in primul rand, deoarece gazul este in mod natural mai instabil, prezentand pericol de explozie.

Sisteme de siguranta: sunt destul de variate, dar dintre cele mai uzuale amintim: oprirea automata a alimentarii cu gaz, in caz ca se stinge flacara, supapa de siguranta la presiune, limitator la temperatura, supravegherea gazelor arse, sistem de decuplare automata cand boilerul nu este activ, protectie impotriva bacteriilor etc.

Termostat reglabil: este cel mai important buton de pe panoul de comanda, ce controleaza pornirea, oprirea si puterea instalatiei de incalzire, prin compararea temperaturii selectate de utilizator cu cea a apei din instalatie. Sunt de preferat cele care au o plaja larga de optiuni, decat cele in trepte.

Izolatia exterioara: aceasta te ajuta sa diminuezi pierderile de caldura si astfel sa economisesti combustibil. Poate fi cu spuma poliuretanica, cu mansete din tabla intr-un strat sau mai multe straturi, si este bine sa alegi un model care are o izolatie de minim 2 – 3 cm. Unele modele au si functia de setare a intervalului orar cand ai nevoie de apa, pentru a nu consuma cat timp esti la serviciu, spre exemplu.

Protectia la coroziune: pentru a te putea bucura cat mai mult de investitia facuta, alege un model confectionat din materiale de calitate, din otel inoxidabil, acoperit cu un strat protector din sticla ceramica, zirconiu etc. De asemenea, modelele dotate cu anod de magneziu au o protectie mai buna impotriva coroziunii.

Protectie la inghet: este o functie importanta mai ales daca montezi boilerul intr-o incapere neincalzita sau intr-o casa de vacanta pe care o folosesti mai rar. Astfel boilerul va porni automat cand temperatura apei ajunge in jurul temperaturii de 0 grade C sau previne umplerea pana la limita maxima a boilerului, lasand loc pentru expansiunea apei inghetate.

Duze interschimbabile: in caz ca vrei sa il folosesti si pe gaz metan, dar si pe GPL, alege un model care iti ofera posibilitatea sa treci de la un combustibil la altul usor, prin schimbarea duzelor de racordare.

Panoul de comanda: poate fi simplu cu butoane in trepte sau de tip rozeta, cu afisaj digital, cu leduri care indica starea de functionare, sau mai complex cu control digital ce iti afiseaza mai multe informatii despre aparat si permite setarea usoara a diferitelor functii ale boilerului.  

Acum, inarmat cu informatiile necesare, este timpul sa pornesti la cumparaturi si sa alegi cel mai bun boiler pe gaz pentru tine. Te sfatuim sa iti faci cumparaturile online, deoarece beneficiezi de preturi bune, poti citi recenzii si pareri ale clientilor care au achizitionat deja produsul, nu ai un orar fix si nu trebuie sa te mai deplasezi deoarece primesti comanda acasa, acesta fiind un aspect important, mai ales daca optezi pentru o varianta de dimensiuni mari. Nu ocoli nici produsele de mai jos, pentru ca ai putea gasi modelul dorit usor si rapid.

 

 

Modele recomandate 2020

 

 

Bosch Storacell ST 120-2E 

 

Daca ai nevoie de cele mai bune boilere pe gaz, pentru apartament sau casa, pentru a suplimenta apa calda procurata de centrala, poti sa alegi acest model. Are un rezervor inclus de 120 l, fiind util pentru familii de 3 – 4 persoane.

Rezervorul este din otel emailat si este dotat cu anod de magneziu pentru a impiedica coroziunea. Prezinta o izolatie termica superioara care diminueaza pierderile de caldura. Pentru o mai buna gestionare a consumului are dispozitiv de reciclare a apei, iar robinetul de golire te ajuta sa faci aceasta operatiune usor.

Este dotat cu termometru pentru masurarea temperaturii apei, precum si senzor de temperatura. Are o forma paralelipipedica, cu o inaltime de 92 cm si o latime de 50 cm, si se monteaza in pozitie verticala la podea. Este incadrat in clasa energetica de consum B. Fiind de culoare alba, se va asorta usor in decor.

Avantaje

Un model de boiler potrivit pentru o familie de 3 - 4 membri, avand o capacitate de 120l.

Are rezervorul din otel emailat si este dotat cu anod de magneziu pentru a impiedica coroziunea.

Prezinta o izolatie buna exterioara, pentru a nu avea pierderi de caldura.

Este compatibil cu mai multe tipuri de centrale: termica conventionala, pe lemne sau cu condensare.  

Dezavantaje

Are un consum mai mare de energie, fiind incadrat in clasa B de consum.

button 2

 

 

 

 

Buderus Logalux SU 200/5W 

 

In caz ca ai nevoie de un boiler cu capacitate mare, pentru casa, deoarece sunteti mai multi membri in familie, atunci poti sa optezi cu incredere pentru acest model. Capacitatea este de 200l, si se monteaza vertical pe podea, fiind de dimensiuni mari (diametru 55 cm, inaltime 153 cm, greutate gol 84 kg).

Este un model de boiler termoelectric destinat pentru centrala cu gaz. La interior prezinta o serpentina din otel glazurat termic, fiind cu incalzire indirecta. Pentru o mai buna protectie impotriva coroziunii boilerul este dotat cu anod de magneziu.

Izolatia termica este de calitate, avand la exterior o manta de tabla de aluminiu si un strat din spuma poliuretanica dura cu o grosime de 5 cm. In partea superioara, rezervorul prezinta o deschizatura mare, pentru a putea fi curatat cu usurinta. Este de culoare alba si este incadrat in clasa B de consum energetic.

Avantaje

Este un boiler destinat pentru resedinte, ce au in dotare centrala termica.

Prezinta protectie suplimentara anti-coroziune, fiind dotat cu anod de magneziu.

Izolatia termica este in doua straturi cu o grosime de 5 cm.

Se poate curata cu usurinta, avand in partea superioara o deschidere generoasa.

Dezavantaje

Este de dimensiuni mari si trebuie sa ai loc pentru montaj.

button 2

 

 

 

 

Buderus Logalux SM 300/5W 

 

Este un boiler de capacitate mare, 290 l, util atat pentru locuite cu multi membri, cat si pentru pensiuni mici. Este un model dotat la interior cu doua serpentine din otel glazurat termic, pentru a incalzi usor o cantitate mare de apa.

Se poate monta la un panou solar sau la un cazan conventional. Pentru a avea cat mai putine pierderi de caldura, vasul este izolat cu spuma poliuretanica dubla si prezinta la exterior o manta dubla din tabla de aluminiu. Pentru a fi protejat impotriva coroziunii la interior, boilerul este dotat cu un anod de magneziu.

Fiind de dimensiuni mari (inaltime 149,5 cm si diametru de 67 cm) si greu atunci cand este plin (boilerul cantareste 118 kg gol), se monteaza pe podea, in pozitie verticala. Atinge o temperatura maxima de 95 de grade. Consumul de energie este ceva mai ridicat, fiind incadrat in clasa C.

Avantaje

Este un boiler dedicat pentru spatii mari, cu capacitate de 290l.

Pentru o mai buna incalzire a apei este prevazut cu doua serpentine interioare.

Prezinta izolatii speciale pentru a diminua pierderile de caldura.

Este prevazut cu anod de magneziu pentru a impiedica coroziunea pe interior.

Dezavantaje

Fiind un boiler de capacitate mare, are si un pret ceva mai ridicat.

button 2

 

 

 

 

Calore TF 11CSC 

 

Daca ai nevoie de un boiler pe gaz la un pret bun, pentru bucatarie poti sa optezi pentru acest produs, de tip instant, care te ajuta sa ai apa calda imediat. Are o capacitate de 11 l/ min, se monteaza pe perete in pozitie verticala si nu ocupa mult loc.

Poate functiona pe gaz metan sau cu GPL, in caz ca nu esti racordat la reteaua de gaz, iar trecerea se face usor prin schimbarea duzelor. Flacara este activa doar in perioada in care folosesti robinetul, nu are flacara de veghe. Debitul de apa furnizat este constant, chiar daca ai fluctuatii de presiune.

Este cu tiraj fortat si are multiple protectii pentru a fi in siguranta, precum: stingerea automata a gazului daca se intrerupe furnizarea acestuia, supapa de siguranta pentru evacuarea apei in caz de crestere a presiunii in timpul functionarii, dispozitiv de protectie la supraincalzire. Poti face diferite reglaje cu ajutorul a trei butoane situate la indemana, iar afisajul este digital.

Avantaje

Este un boiler de tip instant, care iti furnizeaza rapid apa calda.

Poate functiona atat pe gaz metan, cat si pe GPL, avand doua duze in dotare.

Are sisteme de protectie pentru a fi in siguranta.

Afisajul temperaturii este digital.

Dezavantaje

Producatorul nu recomanda folosirea lui in bai sau alte spatii inchise.

button 2

 

 

 

 

Vektor bi01 

 

In caz ca ai nevoie de un boiler pe gaz, ieftin si bun, care sa iti suplimenteze apa calda data de centrala, pentru ca locuiesti la etaj si nu ai presiune, poti sa te orientezi spre acest model. Capacitatea este mica, de 10l, si este util pentru bucatarie, cand ai de spalat vasele sau prepari mancarea sau pentru baie.

Functioneaza pe baza de gaz natural, asa ca il poti racorda la reteaua de gaz existenta in apartament, adaugand inca un punct de consum. Rezervorul este cu acumulare, asa ca vei putea beneficia usor de apa gata incalzita.

Se monteaza pe perete in pozitie verticala si are o inaltime de 51 de cm. Este incadrat in clasa A de consum energetic. Puterea este de 25kW, asa ca va incalzi repede apa din rezervor. Panoul de comanda este cu butoane mari, ce se rotesc in pozitia dorita, pozitionate in partea de jos la indemana.

Avantaje

Este un boiler ce te ajuta sa iti suplimentezi apa calda, daca nu ai presiune la bloc.

Avand puterea de 25kW, va incalzi repede apa din rezervor.

Este incadrat in clasa A de consum energetic.

Are un pret bun.

Dezavantaje

Are capacitate mica de 10 l.

button 2

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status