Cel mai bun ventilator silentios

Am modificat articolul ultima data pe: 28.10.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare silentioase

 

Ghidul cumparatorului

Un ventilator reprezinta o solutie convenabila pentru a-ti asigura confortul in zilele si noptile calduroase, fiind o alternativa mult mai economa decat aerul conditionat in termeni de pret si consum energetic. Cand doresti sa achizitionezi un astfel de produs, este recomandat sa te orientezi spre modele cat mai silentioase, caci zgomotul constant ar deveni in scurt timp extrem de iritant. Un aparat silentios se incadreaza sub 60 dB ca nivel de zgomot (sub 50 daca doresti unul cu adevarat tacut).

Chiar si asa, exista diferite tipuri de ventilator cu functii diverse – cum stii care este cel mai bun pentru casa ta? Urmatoarele informatii au rolul de a iti rezuma ce caracteristici poti urmari in achizitionarea unui produs si unde se gasesc ventilatoare silentioase la un pret bun.

 

Ventilator silentios

 

Tip de aparat: exista mai multe modele, fiecare potrivit unui anumit spatiu. In primul rand, sunt ventilatoare cu picior, potrivite pentru o camera obisnuita de apartament, ce au inaltimea reglabila si uneori si functie de pulverizare apa; in general, puterea de suflare a aerului se poate seta pe mai multe trepte; partea cu elicea se va roti pentru a racori in mai multe directii.

Ventilatoarele de birou sunt practic similare celor cu picior, doar ca sunt mai mici si mai putin puternice (deoarece nu trebuie decat sa racoreasca suprafata biroului unde sunt plasate); sunt portabile, fiind usor de transportat.

Ventilatoarele de tavan sunt foarte elegante, adesea ele se ataseaza de sistemul de iluminat; au elice mai mari si putere mai mare, sufland aer in toate directiile si sunt adecvate incaperilor spatioase.

Ventilatoarele de curte sau terasa au sistem cu pulverizare de particule de apa, au un motor foarte puternic, racorind un spatiu extins de cativa zeci metri.

 

Putere si trepte viteza: forta de suflare a aerului se va masura in metri cubi pe minut sau pe ora; un ventilator pentru o camera conventionala (sa spunem de aproximativ 15 mp) trebuie sa fie sub 100 mc/min. Cu cat puterea motorului (masurata in W) e mai mare, cu atat jetul de aer e mai puternic deci aparatul racoreste mai mult. O camera de apartament conventionala nu ar avea practic nevoie de o putere mai mare de 50-60 W. Asa cum arata multe pareri despre cele mai bune ventilatoare silentioase, si dimensiunea elicelor contribuie la acoperirea unei suprafete mari si la un jet de aer puternic (trebuie sa aiba macar 20 de centimetri). Un produs eficient ar trebui sa aiba si trepte de viteza pentru a-ti permite sa reglezi puterea jetului, preferabil in numar de trei.

 

Functii utile: te poate interesa un aparat de camera care are si functie de pulverizator de apa, ce are un rezervor de 1-4 litri si racoreste pulverizand mici particule de apa in incapere in mai multe directii; o alta functie utila este cea de oscilare, partea cu elicele se va roti in jurul axei, de la stanga la dreapta sau de sus in jos pentru a sufla jetul in toate directiile, dirijandu-se aerul asa incat sa se racoreasca intreg spatiul (cele de tavan sunt perfecte, cele cu picior si de birou se rotesc fie doar stanga-dreapta, fie sus-jos). Poti alege si un model cu telecomanda proprie, asa incat sa poti face orice setari doresti de la distanta.

Dupa ce stabilesti ce tip de ventilator silentios iti doresti, poti face o scurta cercetare pe Internet deoarece aici vei gasi produse variate la preturi atractive, cu garantie si posibilitatea de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Adler AD 7303

 

1.Adler AD 7303Acest produs de la Adler poate fi considerat cel mai bun ventilator de birou silentios (cu un nivel de zgomot de doar 42,1 dB la putere maxima), racorind eficient spatiul tau de lucru. Este destul de marisor pentru un model de birou (elicele au 30 de cm in diametru, nici nu trebuie mai mult) si are o baza rotunda stabila care ii ofera echilibru.

Are functie de oscilatie de la stanga la dreapta (asadar, de 90 de grade), sufland aerul in aceste directii si acoperind astfel o suprafata mai mare. Puterea este destul de mare pentru un aparat de birou, de 45 de W (un ventilator cu picior bun de camera, ca idee, poate avea intre 50 si 70 W), iar forta de suflare a aerului se poate regla in trei trepte de viteza, in functie de nevoile de moment.

Racoreste si improspateaza aerul din jur eficient si este usor de mutat dintr-o incapere in alta, cantarind doar 1, 7 kilograme si avand 40 de centimetri in inaltime. Este un produs de calitate la un pret accesibil daca ceea ce-ti doresti este un aparat pentru spatiul de lucru.

 

button 1

 

 

 

 

Vortex FS40-8A

 

2.Vortex FS40-8AAcest model cu picior poate fi caracterizat ca un ventilator silentios de camera ieftin si bun (cu un nivel de zgomot de 60 dB la putere maxima), cu o putere medie de 40 W. Jetul de aer puternic este ajutat de diametrul mediu spre mare al elicelor, de 40 de centimetri.

Puterea se poate regla pe trei trepte de viteza, in functie de cat de racoare doresti sa fie. Se monteaza foarte usor, are o baza rotunda stabila ce-i asigura echilibru si inaltimea poate fi reglata (are 128 de cm la inaltimea normala). Are un design atractiv, in rosu si negru, completand estetic incaperea in care este amplasat.

Are si o functie de oscilare, elicea facand miscari de la stanga la dreapta, acoperind astfel o suprafata mai mare din camera. Racoreste foarte bine o incapere de dimensuni obisnuite dintr-un apartament (sa spunem de aproximativ 15 mp). Este un produs eficient, avand in vedere raportul de calitate-pret si perioada de garantie extinsa pe o perioada de 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Rowenta Essential VU4110

 

3.Rowenta Essential VU4110Acest ventilator cu picior silentios (la putere maxima, are 59 dB ca nivel zgomot) este foarte eficient pentru o incapere de aproximativ 15 mp, forta de suflare a aerului avand 60 mc/min, puterea motorului de 60 de W (considerabila comparativ cu alte modele similare), iar marimea elicelor fiind de 40 de centimetri (medie).

Are trei trepte de viteza, asa incat sa poata fi reglat in functie de nevoile de moment si functie de rotire, partea de sus cu elicea facand miscari pentru a putea acoperi o suprafata cat mai mare a camerei unde este amplasat sufland aer in mai multe directii. O alta functie utila este cea de timer, care iti permite sa setezi un interval exact in care aparatul sa functioneze.

Baza rotunda este stabila iar inaltimea de 140 de centimetri se poate regla in functie de dorinte pana la 26 de centimetri. Produsul vine cu o garantie de 24 de luni. Este un ventilator potrivit pentru a racori si improspata aerul din camera in zilele calduroase.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status