Cel mai bun ventilator pentru interior

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare pentru interior

 

Ghidul cumparatorului

Atat pe timp de vara, cat si in alte anotimpuri, ventilatoarele utilizate in incaperi isi dovedesc frecvent utilitatea. Fie ca au montaj fix, fie ca sunt portabile, acestea sunt intrebuintate deseori pentru aerisire sau pentru stabilirea confortului termic. Modelele pentru interior se impart in numeroase categorii, iar alegerea unui dispozitiv de calitate poate ajunge destul de problematica, in momentul in care te confrunti cu diversitatea ofertelor intalnite in comert. Asa ca, pentru toate persoanele care vor sa afle mai multe sfaturi de selectie sau unde gasesc ventilator pentru interior la un pret bun, iata-le aici explicate:

 

Ventilator pentru interior

 

Tipul: Din categoria modelelor cu montaj fix fac parte: ventilatoarele de perete, de fereastra si cele de plafon(exhaustoare sau produse cu tija, atarnate de tavan). Folosite in aplicatii casnice sau pentru cladiri de birouri, acestea au rolul de a dezlocui mase mari de aer, pentru a asigura aerisire optima in incaperi. O varianta de mici dimensiuni des folosita este ventilatorul de baie, util pentru a preveni aparitia mucegaiului si a igrasiei in camerele predispuse la aceste conditii. Cele de plafon se recomanda in incaperile spatioase, unele fiind utile si pentru sediuri de firma.

Din gama alternativelor portabile putem aminti: ventilatoarele de pardoseala cu suport sau cu picior si modelele de birou. Daca vrei ventilare portabila cu volum mare de aer transferat, te vei multumi cu un model industrial de pardoseala. Pentru camere mari, ventilatoarele cu picior sunt cele mai intens cumparate. Daca se doreste portabilitate maxima si se cauta performante bune in incaperi mici, chiar si un model de birou va fi suficient.

 

Capacitatea de lucru: reiese din puterea consumata sipe baza diametrului elicei. Cu cat sunt mai mari acestea, cu atat mai bine ventileaza respectivul echipament. Pentru ca nu toti producatorii specifica volumul de aer in metri cubi ventilati pe ora(decat la produsele de perete/plafon/fereastra), ne vom rezuma la a da niste repere mai simple pentru restul.

Pentru modelele de birou, o putere de 30 – 40W este suficienta, cu un diametru al elicei variabil intre 20 – 30cm. Aceste dispozitive sunt utile doar plasate in incaperi cu volum maxim de 30  – 40mc. Daca ai nevoie de ventilare mai puternica, pentru spatii de 60 – 70mc volum, recomandam un model mai voluminos, cu picior si cu elice de 40 – 50cm in diametru si putere de minim 40W. Mai performante pot fi considerate de le de 60 – 70W, pentru utilizatorii cu buget de achizitie extins.

Exista si dispozitive cu picior industriale, facute pentru a ventila hale, acestea avand un diametru al elicei ce depaseste 50cm si minim 50W putere. Cele de pardoseala trebuie sa respecte o putere minima de 50W si sa aiba un debit de aer de circa 500mc/h. Produsele de montat pe plafon trebuie sa ofere minim o elice de 60 – 100cm diametru sau mai mare.

 

Functiile: Viteza variabila de ventilare, protectia motorului la suprasarcina sau supraincalzire si oscilatiile laterale ale capului de ventilare sunt cele mai cautate optiuni. Pentru persoanele pretentioase, sau pentru instalarea in cadrul unui local, se poate alege un ventilator cu pulverizare de apa. Cele mai sofisticate alternative includ display digital pentru setari si telecomanda, favorizand confort total. Recomandam sa te uiti si la alte aspecte de design, cum ar fi calitatea materialelor integrate, stabilitatea aparatului sau nivelul de zgomot generat. La peste 60dB, modelul nu va mai fi foarte silentios.

Consideram ca am luat in calcul destule pareri despre cele mai bune ventilatoare de interior ca sa iti putem recomanda ca cumperi dispozitivul dorit de pe Internet. Avand in vedere preturile mai mici si diversitatea mai mare de modele, mediul online e o sursa sigura de chilipiruri. Iata cateva exemple concudente:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Myria MY4000

 

1.Myria MY4000Tot cautand cel mai bun ventilator pentru interior cu apa nu se poate sa nu fi vazut niciodata vreun review despre acest model de la Myria. Este un produs al carei functie de umidificare poate fi utilizata separat de cea de ventilare, printr-un sitem digital de setare. Aparatul include un motor puternic, de 75W, insa indeajuns de silentios, cu cel mult 50dB produsi.

Integreaza o elice cu diametrul de 40cm, insa e suficient de puternic pentru a fi recomandat in spatii de 10 – 20 de metri patrati. Va atomiza pana la 1 – 2m distanta, iar volumul pulverizat va fi de cate 380ml la fiecare ora. In acest scop, include si un rezervor de apa incapator, cu volum de stocare de 2.3l.

Printre functii amintim cele trei pozitii ajustabile ale elicei, telecomanda cu actiune pana la 5m, temporizatorul cu posibilitati de programare pana in 7.5 ore si reglajele de umiditate si viteza in trepte diferite de intensitate. Un sistem de protectie la umezeala este inclus, iar atomizorul este emailat, semn ca va preveni aparitia mirosurilor de apa statuta.

 

button 1

 

 

 

 

Vortex FS40-8A

 

2.Vortex FS40-9AAcest model Vortex poate fi desemnat drept un ventilator pentru interior ieftin si bun, pe baza unui raport cost/calitate adecvat. Nu este cel mai performant din comert, insa pentru pretul pe care il are, chiar putem spune ca isi face ideajuns de bine treaba. Ca design, este un model cu picior, avand o baza stabila, de forma rotunda. Totalizeaza o inaltime de 128cm si o greutate de 3Kg, putand fi mutat facil in orice inapere.

Despre motor, putem spune ca dezvolta 40W si este bine ales pentru a propulsa elicea de 40cm. Se pot seta 3 viteze diferite, in functie de volumul de aer ce trebuie ventilat, fapt ce lasa loc si economiei de energie, cand camera in care il plasezi este mai mica de 8mp. Si inaltimea se va ajusta in 3 pozitii diferite, iar ca nivel de zgomot, putem spune ca se incadreaza in cerinte, determinand cel mult 60dB la treapta maxima de turatie.

Exista, bineinteles, si aspecte mai putin avantajoase, cum ar fi faptul ca, desi este foarte elegant conceput, materialele nu sunt foarte durabile, deci trebuie sa ai grija cum il montezi si cum il folosesti, pentru ca partile din plastic sunt usor casante si se pot rupe, daca il rastorni.

 

button 1

 

 

 

 

Rowenta VU2110

 

3.Vortex VDF-30X1TPentru birou, atat acasa, cat si la munca, acest model de ventilator va fi perfect ales si nici nu va costa excesiv de mult. Este conceput cu o baza stabila, pe care gasesti si consola de comanda si are o elice cu diametrul de 25cm. Consuma relativ putin, cu numai 35W putere oferita, insa isi indeplineste bine sarcinile in spatii restranse de pana la 10 metri patrati.

In mod firesc, are functie de oscilatie automata si 2 viteze cu care ventileaza, insemnand ca poti adapta ritmul de lucru la cat de multa racoare vrei sa simti. Functia de oscilatie poate fi anulata prin apasarea suportului de fixare pe o singura directie, baza este fixa, iar designul ne demonstreaza ca avem ca exemplu un dispozitiv indeajuns de rezistent, cu o grila metalica bine pozitionata pe elice.

Rowenta este un producator respectat in comertul romanesc, motiv pentru care am acordat o sansa acestui aparat portabil. Cei 41dB produsi la turatie maxima sunt aproape imperceptibili, deci vei avea parte si de confort acustic.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status