Cel mai bun ventilator de uz casnic

Am modificat articolul ultima data pe: 06.07.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de uz casnic

 

Ghidul cumparatorului

Asigurarea confortului termic pe perioada verii poate fi o problema destul de complicata, atat din punct de vedere financiar, cat si logistic. Acest lucru se datoreaza faptului ca aparatele de aer conditionat de perete pot avea un pret destul de mare, dar si pentru faptul ca sunt dificil de montat, necesitand asistenta din partea unui specialist. Mai mult decat atat, de cele mai multe ori, configurarea arhitecturala a locuintelor nu permite utilizarea unui singur aparat pentru mai multe incaperi, astfel incat doritorii se vad nevoiti sa investeasca in mai multe unitati sau sa se orienteze catre alte tipuri de echipamente.

Astfel, pentru aceia dintre dumneavoastra care doresc sa afle unde gasesc un ventilator de uz casnic la un pret bun, ca o alternativa economica la aparatul de aer conditionat, si cum anume sa aleaga modelul potrivit, am alcatuit acest scurt ghid.

 

Ventilator de uz casnic

 

Tipul: ventilatoarele de uz casnic se pot clasifica dupa spatiul in care vor fi utilizate si design. Asadar, in functie de primul criteriu vom putea opta pentru aparate de exterior sau de interior.

In interiorul locuintei, trebuie sa aveti in vedere incaperea in care va fi amplasat aparatul. Ne referim aici in special in cazul in care doriti sa achizitionati un ventilator pentru baie, deoarece nu veti putea utiliza un model clasic. Asadar, pentru baie trebuie sa achizitionati un produs special, care functioneaza asemenea unei hote de bucatarie, extragand aburul si eliminandu-l in exterior, prevenind astfel formarea condensului si a mucegaiului. Din pacate, acest tip de ventilator poate fi amplasat doar in camere de baie care au un perete exterior. De asemenea, puteti opta pentru modele concepute sa reziste la umiditate, insa aveti grija ca acestea sa nu intre in contact direct cu apa.

Pentru restul incaperilor din locuinta, aveti o gama mult mai larga de optiuni, alegerea fiind o chestuine de preferinta, in functie de design si portabilitate. Astfel, daca doriti sa puteti muta ventilatorul dintr-o incapere in alta, puteti opta pentru modele cu picior, de birou sau turn. In schimb, daca doriti un ventilator fix, care sa nu ocupe prea mult spatiu in locuinta, aveti posibilitatea de a alege unul cu fixare de tavan. Pentru un flux puternic de aer rece, cele mai bune variante cu ventilatoarele de tavan si cele cu picior, iar pentru spatii restranse, cele de birou sau turn.

In ceea ce priveste produsele pentru exterior, acestea sunt de fapt ventilatoare cu picior, cu o putere mai mare fata de cele pentru interior. De asemenea, unele modele sunt prevazute cu pulverizator de apa. Acestea din urma pot fi dotate cu recipient special sau pot necesita racordare la un robinet.

 

Puterea: ca orice tip de echipament electric, performanta unui ventilator este direct influentata de puterea electrica a motorului, care se masoara in watti si va fi aleasa in functie de dimensiunea incaperii in care va fi aplasat. In cazul circulatiei aerului in spatiu inchis, veti avea nevoie de un model cu o putere sub 100 de watti, in timp ce pentru exterior, valoarea minima indicata este de 200 watti.

 

Functionalitatea: pentru un confort sporit la utilizare, va recomandam sa alegeti ventilatoare de mare putere, cu reglaj al vitezei, dispersie multi-directionala si cronometru. Reglajul vitezei este de folos atunci cand doriti sa utilizati acelasi aparat in mai multe incaperi, deoarece veti putea adapta puterea de ventilare in functie de suprafata. Dispersia multi-directionala asigura o ventilare eficienta a intregii incaperi, fara a trebui sa mutati dumneavoastra aparatul, in timp ce cronometrul permite alegerea timpului de functionare.

In continuare, va invitam sa consultati lista noastra cu propuneri, care cuprinde cele mai populare modele existente pe piata, dar si restul produselor de acest gen oferite de magazinele online. De asemenea, pentru a va asigura ca achizitionati un aparat de calitate, aveti posibilitatea de a consulta pareri despre cele mai bune ventilatoare de uz casnic, postate chiar de catre cumparatori.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Adler AD 7303

 

1.Adler AD 7303Pentru aceia dintre dumneavoastra care sunt in cautarea unui ventilator de uz casnic de calitate, dar cu o dimesiune compacta, care sa nu ocupe foarte mult spatiu in locuinta, modelul Adler AD 7303 poate fi o buna alegere. Acesta este un ventilator de birou, cu picior scurt, baza stabila si dimensiuni generoase, diametrul acestuia fiind de 30 cm.

Modelul este dotat cu un motor de 45 watti, care genereaza un debit de aer maxim de 25,5 metri cubi pe minut, cu posibilitatea de a alege intre trei trepte de viteza, valoarea maxima a acesteia fiind de 2,35 metri pe secunda. De asemenea, produsul ofera posibilitatea de reglare sus jos, astfel incat veti putea regla directie de dispersie a aerului.

Totodata, oscilatia la 90 de grade stanga-dreapta asigura o circulatie eficienta a aerului in toata incaperea. Un alt avantaj oferit de acest produs este faptul ca nu produce foarte mult zgomot, generand un sunet cu o sensibilitate de 42,1 decibeli. La achizitie, produsul beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Vents 100MAT

 

2.Vents 100MATDaca sunteti in cautarea unui ventilator de uz casnic axial ieftin si bun, va recomandam sa analizati specificatiile tehnice oferite de modelul 100MAT de la Vents. Acesta este special conceput pentru spatiile unde se produce o cantitate mare de abur, precum baie sau bucatarie. Produsul este prevazut cu motor turbo, care genereaza un debit de aer de 128 metri cubi pe ora.

Acesta se poate monta pe perete sau tavan si necesita fie un orificiu de evacuare, asemanator unei hote cu evacuare, fie o conducta de aer cu diametrul de cel putin 100 milimetri. Actionarea acestui ventilator se poate face prin acelasi circuit ca si cea a sistemului de iluminat, iar timerul asigura oprirea aparatului dupa 2-30 minute la la actionarea intrerupatorului, astfel incat se asigura eliminarea completa a aburului din baie sau bucatarie.

Pe langa asigurarea confortului termic, acest tip de aparat scade umiditatea din incaperi si impiedica aparitia mucegaiului. De asemenea, modelul este prevazut cu jaluzele automate, cu sistem silentios de inchidere, care impiedica returul.

 

button 2

 

 

 

 

Vornado USA533

 

3.Vornado USA533La categoria cel mai bun ventilator de uz casnic veti gasi cu siguranta si modelul Vornado USA533. Acesta este un produs de mare putere, datorita actiunii de tip vortex, care poate actiona pe o distanta de pana la 21 de metri. Asadat va omogeniza cu succes aerul din orice incapere. Acest lucru este posibil datorita motorului cu puterea de 52 watti si diametrul elicei de 19.1 cm.

Produsul este actionat cu ajutorul unui buton mecanic, rotativ, care va permite sa alegeti una dintre cele trei trepte de viteza. De asemenea, acesta are un design compact, care ofera o portabilitatea ridicata. Un aspect important de mentionat este faptul ca Vordano este un brand de traditie, fiind fondat in 1945, recunoscut pentru calitatea ventilatoarelor produse, care sunt insotite de un certificat de garantie valabil 5 ani.

Un dezavantaj in cazul acestui model este pretul ridicat, insa raportul pret/performanta/durabilitate face o astfel de investitie sa fie deosebit de inspirata.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status