Cel mai bun ventilator de aerisire

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de aerisire

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vrei sa asiguri un aer proaspat in incapere sau sa scapi de umiditate, un ventilator va aerisi eficient, fie ca vorbim de spatii precum baile locuintelor, de restaurante si alte locuri comerciale, de fabrici sau unitati industriale.

 

Ventilator de aerisire - task

 

Inainte de a consulta cateva pareri despre cele mai bune ventilatoare de aerisire, trebuie sa stabilesti ce model ai nevoie, in functie de suprafata pe care doresti sa o ventilezi.  Sortimentele  pentru baie, montate in fereastra, pe perete sau in tubulatura, extrag umiditatea, asigurand un mediu sanatos, lipsit de mucegai si bacterii daunatoare. Vei dori un model silentios, care sa emita cel mult 25 dB, cu senzor de miscare si, mai ales, cu o capacitate de evacuare corespunzatoare marimii incaperii. Intr-o baie mica, cu volum de pana la 10 mc, iti trebuie un dispozitiv capabil sa extraga in jur de 80 mc/h, in timp ce intr-un spatiu mai larg, de peste 20 mc, e necesar un debit de peste 160 mc/h.

Ventilatoarele industriale vor aerisi, raci si extrage umiditatea, existand variante mici, pentru spatii de birouri sau garaje (pana la 250 mc/h), sau mai mari, pentru fabrici si depozite (de la 750 mc/h). Pot avea timer, senzor de prezenta si de umiditate, iar un produs durabil va fi confectionat din metale usoare sau plastic intarit.

Dispozitivele cu tubulatura se instaleaza in sistemul de conducte, extragand fumul si aerul viciat din baruri, restaurante, sali de sport, parcari, scoli, bucatarii, etc. Vor ventila in mod continuu, prin intermediul paletilor, asa ca e indicat sa verifici cate rotatii pe minut pot executa elicele. Ventilatoarele pentru bar, de exemplu, vor avea un debit mai redus (500 -1500mc/h), insa exista si unele pentru extragerea fumului in caz de incendiu, ce pot avea debit de pana la 19000 mc/h. Modelele centrifugale se pot instala in conducte unde exista o pierdere a presiunii (sisteme de boilere, motoare), iar suflantele centrifugale (3000 – 50000 mc/h) se folosesc pentru presiune si vacuum de aer, fiind montate mai ales la statiile de epurare a apei urbane, pentru transportul unor materiale in fabrici, in morarit, etc.

Poti afla usor unde gasesc ventilator de aerisire, la un pret bun, alti doritori, daca intri pe Internet. Online, poti profita de perioadele de promotii si de reducerile oferite de site-urile de cumparaturi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Elicent Elegance 100

 

1.Ventilator ELICENT Elegance 100Daca esti interesat sa investesti in cel mai bun ventilator de aerisire pentru baie, atunci iti recomandam sa arunci o privire pe avantajele produsului Elicent Elegance. Modelul e conceput pentru montare pe perete sau tavan, acesta refuland aerul din incapere direct la exterior sau in sistemul de tubulatura.

Are un debit mare, de 90 mc/h, fiind eficient in baile obisnuite ale apartamentelor de bloc. E alimentat de un motor cu rulmenti, cu o fiabilitate crescuta, ce asigura o functionare optima de pana la 30000 de ore. Are clapeta anti-retur, ce impiedica intoarcerea aerului viciat in baie, e dublu izolat si nu necesita impamantenire, dispune de protectie la apa, iar dispozitivul poate fi oprit si pornit de la intrerupator.

Designul e unul modern, gratie panoului frontal, care va trece aproape neobservat. In plus, e  silentios, nivelul maxim de zgomot atins fiind 31,4 dB. Garantia inclusa e extinsa, de 60 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Vents 100MAVTH

 

2.Ventilator VENTS 100MAVTH, jaluzele automateIata un ventilator de aerisire pentru bucatarie, ieftin si bun, care va asigura un aer proaspat si lipsit de mirosurile emise in timpul gatitului. Va extrage umiditatea din incapere, care se poate instala in timpul pregatirii mancarii, mai ales pe timp de iarna.

Modelul are un debit al aerului de 98 mc/h, iar daca pragul de umiditate admis (60 – 90%) e depasit, ventilatorul incorporat va porni automat, pana cand se atinge iar nivelul optim. De asemenea, intervalul de functionare al ventilatorului poate fi stabilit prin timer.

Acesta este un model axial, cu montare pe perete sau tavan, fiind compatibil cu conducte de aer care au un diametru de 100 mm. Este prevazut cu jaluzele automate, precum si cu un dispozitiv de actionare termic, ce asigura inchiderea si deschiderea silentioasa a jaluzelelor, pentru a impiedica returul aburului si al aerului viciat. Constructia e fiabila, carcasa si elicea fiind realizate din plastic dur, cu protectie UV.

 

button 2

 

 

 

 

Dospel WB-S 150

 

3.Ventilator industrial axial de pereteIata un model de ventilator industrial, axial de perete, care va putea fi utilizat cu succes pentru aerisirea spatiilor comerciale, a salilor de sport, a depozitelor si sediilor de birouri, etc. Acesta are un debit de aer crescut, de  270 mc/h, fiind dotat cu elice cu diametrul de 15 cm.

Se monteaza pe perete, fiind necesara realizarea unei gauri de evacuare care sa aiba un diametru de 150 mm. Produsul are o inaltime de 27, 4 cm si trebuie alimentat la o priza cu tensiune de 220-240V, insa tine cont ca emite un nivel de zgomot usor mai ridicat, de 50 dB.

De asemenea, e necesar de mentionat ca modelul  are o putere de consum de 40 W, fiind capabil sa execute pana la 1400 de rotatii pe minut. Totodata, poate fi expus la o temperatura maxima de lucru de 42 °C si dispune de protectie la motor. Vine cu garantie de 36 de luni.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status