Cel mai bun ventilator de aerisire

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de aerisire

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca vrei sa asiguri un aer proaspat in incapere sau sa scapi de umiditate, un ventilator va aerisi eficient, fie ca vorbim de spatii precum baile locuintelor, de restaurante si alte locuri comerciale, de fabrici sau unitati industriale.

 

Ventilator de aerisire - task

 

Inainte de a consulta cateva pareri despre cele mai bune ventilatoare de aerisire, trebuie sa stabilesti ce model ai nevoie, in functie de suprafata pe care doresti sa o ventilezi.  Sortimentele  pentru baie, montate in fereastra, pe perete sau in tubulatura, extrag umiditatea, asigurand un mediu sanatos, lipsit de mucegai si bacterii daunatoare. Vei dori un model silentios, care sa emita cel mult 25 dB, cu senzor de miscare si, mai ales, cu o capacitate de evacuare corespunzatoare marimii incaperii. Intr-o baie mica, cu volum de pana la 10 mc, iti trebuie un dispozitiv capabil sa extraga in jur de 80 mc/h, in timp ce intr-un spatiu mai larg, de peste 20 mc, e necesar un debit de peste 160 mc/h.

Ventilatoarele industriale vor aerisi, raci si extrage umiditatea, existand variante mici, pentru spatii de birouri sau garaje (pana la 250 mc/h), sau mai mari, pentru fabrici si depozite (de la 750 mc/h). Pot avea timer, senzor de prezenta si de umiditate, iar un produs durabil va fi confectionat din metale usoare sau plastic intarit.

Dispozitivele cu tubulatura se instaleaza in sistemul de conducte, extragand fumul si aerul viciat din baruri, restaurante, sali de sport, parcari, scoli, bucatarii, etc. Vor ventila in mod continuu, prin intermediul paletilor, asa ca e indicat sa verifici cate rotatii pe minut pot executa elicele. Ventilatoarele pentru bar, de exemplu, vor avea un debit mai redus (500 -1500mc/h), insa exista si unele pentru extragerea fumului in caz de incendiu, ce pot avea debit de pana la 19000 mc/h. Modelele centrifugale se pot instala in conducte unde exista o pierdere a presiunii (sisteme de boilere, motoare), iar suflantele centrifugale (3000 – 50000 mc/h) se folosesc pentru presiune si vacuum de aer, fiind montate mai ales la statiile de epurare a apei urbane, pentru transportul unor materiale in fabrici, in morarit, etc.

Poti afla usor unde gasesc ventilator de aerisire, la un pret bun, alti doritori, daca intri pe Internet. Online, poti profita de perioadele de promotii si de reducerile oferite de site-urile de cumparaturi.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Elicent Elegance 100

 

1.Ventilator ELICENT Elegance 100Daca esti interesat sa investesti in cel mai bun ventilator de aerisire pentru baie, atunci iti recomandam sa arunci o privire pe avantajele produsului Elicent Elegance. Modelul e conceput pentru montare pe perete sau tavan, acesta refuland aerul din incapere direct la exterior sau in sistemul de tubulatura.

Are un debit mare, de 90 mc/h, fiind eficient in baile obisnuite ale apartamentelor de bloc. E alimentat de un motor cu rulmenti, cu o fiabilitate crescuta, ce asigura o functionare optima de pana la 30000 de ore. Are clapeta anti-retur, ce impiedica intoarcerea aerului viciat in baie, e dublu izolat si nu necesita impamantenire, dispune de protectie la apa, iar dispozitivul poate fi oprit si pornit de la intrerupator.

Designul e unul modern, gratie panoului frontal, care va trece aproape neobservat. In plus, e  silentios, nivelul maxim de zgomot atins fiind 31,4 dB. Garantia inclusa e extinsa, de 60 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Vents 100MAVTH

 

2.Ventilator VENTS 100MAVTH, jaluzele automateIata un ventilator de aerisire pentru bucatarie, ieftin si bun, care va asigura un aer proaspat si lipsit de mirosurile emise in timpul gatitului. Va extrage umiditatea din incapere, care se poate instala in timpul pregatirii mancarii, mai ales pe timp de iarna.

Modelul are un debit al aerului de 98 mc/h, iar daca pragul de umiditate admis (60 – 90%) e depasit, ventilatorul incorporat va porni automat, pana cand se atinge iar nivelul optim. De asemenea, intervalul de functionare al ventilatorului poate fi stabilit prin timer.

Acesta este un model axial, cu montare pe perete sau tavan, fiind compatibil cu conducte de aer care au un diametru de 100 mm. Este prevazut cu jaluzele automate, precum si cu un dispozitiv de actionare termic, ce asigura inchiderea si deschiderea silentioasa a jaluzelelor, pentru a impiedica returul aburului si al aerului viciat. Constructia e fiabila, carcasa si elicea fiind realizate din plastic dur, cu protectie UV.

 

button 2

 

 

 

 

Dospel WB-S 150

 

3.Ventilator industrial axial de pereteIata un model de ventilator industrial, axial de perete, care va putea fi utilizat cu succes pentru aerisirea spatiilor comerciale, a salilor de sport, a depozitelor si sediilor de birouri, etc. Acesta are un debit de aer crescut, de  270 mc/h, fiind dotat cu elice cu diametrul de 15 cm.

Se monteaza pe perete, fiind necesara realizarea unei gauri de evacuare care sa aiba un diametru de 150 mm. Produsul are o inaltime de 27, 4 cm si trebuie alimentat la o priza cu tensiune de 220-240V, insa tine cont ca emite un nivel de zgomot usor mai ridicat, de 50 dB.

De asemenea, e necesar de mentionat ca modelul  are o putere de consum de 40 W, fiind capabil sa execute pana la 1400 de rotatii pe minut. Totodata, poate fi expus la o temperatura maxima de lucru de 42 °C si dispune de protectie la motor. Vine cu garantie de 36 de luni.

 

button 2

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de acoperis, de la Dospel

 

Ghidul cumparatorului

In cazul in care trebuie sa asiguri o aerisire eficace unor suprafete mari, ar trebui sa optezi pentru un ventilator de acoperis, intrucat beneficiaza de o capacitate mare de evacuare a aerului viciat, care cu certitudine nu va reveni in interiorul incaperii. Totusi, pentru a evita derizoriul de pe piata, noi te sfatuim sa apelezi la un brand renumit precum Dospel.ventilator-de-acoperis

Firma de fata (poloneza) se numara printre cei mai importanti producatori de sisteme de climatizare la nivel mondial, avand o experienta in domeniu de circa patru decade. S-a remarcat de-a lungul timpului prin modelele de ventilatoare fabricate, acestea dispunand de o calitate superioara. Ca dovada a eficientei si sigurantei produselor, trebuie amintit ca sunt certificate si comercializate in peste 50 de state din intreaga lume.

Atunci cand cumperi un astfel de dispozitiv este important sa verifici debitul de aer. Se masoara in m3/h si variaza de la un model la altul, drept pentru care trebuie sa afli ce suprafata trebuie aerisita pentru a decide optim. In urma consultarii a nenumarate pareri despre cele mai bune ventilatoare de acoperis Dospel, putem deduce ca un produs eficient este acela care poate recircula de 3-4 ori volumul total de aer din incapere (daca e vorba de o locuinta), respectiv de 10-12 ori (in cazul spatiilor industriale).

Materialul de fabricare conteaza, de asemenea, pentru majoritatea cumparatorilor. In principiu, poti alege intre modele confectionate din metal si dispozitive ce au carcasa din plastic ABS pentru a proteja motorul in cazul conditiilor meteo nefavorabile. Sunt mai usoare si mai putin costisitoare, insa nu prezinta o mare duritate.  Primele poseda o masa considerabila, fapt care le face sa fie mai greu de instalat, dar sunt foarte rezistente la orice fel de socuri mecanice si la rugina. Sunt, de regula, realizate din otel galvanizat, adica acoperit cu un strat de zinc.

Indiferent de modelul asupra caruia decizi, merita sa stii ca il poti comanda de pe Internet, acesta fiind locul unde gasesc ventilatoare de acoperis Dospel la un pret bun toti cei interesati.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dospel WD II 250

 

1-dospel-wd-ii-250Daca te numeri printre utilizatorii care vor calitate, cu siguranta cel mai bun ventilator de acoperis Dospel este ceea ce cauti. In consecinta, modelul WD II 250 ar putea sa te multumeasca pe deplin, deoarece beneficiaza de o capacitate de aerisire generoasa (1800m3/h), care il face potrivit chiar si spatiilor industriale.

Este fabricat din metal, ceea ce inseamna ca are o masa considerabila (5,68 kg), iar rezistenta la uzura este ridicata. Se alimenteaza de la reteaua de energie electrica (220-240V). Intr-o alta ordine de idei, motorul dezvolta o putere de 210W si se bucura de protectie la supraincalzire, asadar ai posibilitatea de a folosi ventilatorul neintrerupt.

Produce destul de mult zgomot (72 dB), insa nu se resimte auditiv la fel de puternic in interiorul incaperii. In ceea ce priveste elicea, vine cu un diametru de 25 cm. Pretul este usor piperat, echilibrat, totusi, de o garantie avantajoasa pe 3 ani.

 

button 2

 

 

 

 

Dospel WD 200

 

2-dospel-wd-200Pentru o eficienta ridicata, iti recomandam acest ventilator centrifugal de acoperis Dospel, care asigura o aerisire net superioara oricarui model axial. Se infatiseaza potentialilor cumparatori cu un debit mare (circa 1200m3/h). Fabricat din metal galvanizat, are avantajul rezistentei la uzura, la conditii meteo nefavorabile si la socuri mecanice.

Partea goala a paharului este reprezentata de faptul ca se instaleaza cu dificultate din cauza greutatii (6,79 kg). Poseda o elice cu un diametru de 20 cm si un motor cu o singura viteza. Acesta este inzestrat cu protectie in caz de supraincalzire, prin urmare il poti folosi pentru mult timp fara oprire.

Se alimenteaza la o tensiune cuprinsa intre 220 si 240V, dezvoltand o putere de 170W si un zgomot ce masoara 72 dB. In legatura cu raportul calitate – costuri, trebuie mentionat ca este convenabil oricarui posibil cumparator, cu atat mai mult cu cat produsul vine insotit de o garantie pe 36 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Dospel Euro 0D

 

3-dospel-euro-0dUn ventilator de acoperis Dospel ieftin si bun este modelul Euro 0D. Acesta prezinta o carcasa din plastic ABS, avand rolul de a proteja motorul impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile. Dispune de o capacitate de aerisire medie (550m3/h), ceea ce il recomanda spatiilor industriale cu dimensiuni mai reduse si locuintelor.

Motorul de 70W are o singura viteza si trebuie alimentat la o tensiune intre 220 si 240V. Este inzestrat cu protectie la supraincalzire, drept pentru care nu se deterioreaza chiar daca folosesti ventilatorul 24 de ore din 24. Elicea masoara 15 cm in diametru, realizand 2400 rpm.

Zgomotul produs inregistreaza o valoare de doar 62 dB, asadar modelul este unul destul de silentios. Nu vei depune un efort foarte mare la instalare multumita faptului ca beneficiaza de o greutate de 2,57 kg. Vine pe culoarea alb, cu o inaltime de 41 cm si insotit de o garantie pe 36 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare de tavan, cu telecomanda

 

Ghidul cumparatorului

Daca nu ai posibilitatea sa cumperi un aer conditionat si iti doresti un ventilator de tavan cu telecomanda la un pret bun, atunci te invitam sa consulti acest ghid. Iti oferim cele mai importante caracteristici pe care sa le ai in vedere cand cumperi acest gen de dispozitiv.

In primul rand ar fi bine sa acorzi o atentie sporita tipologiei. Pe piata vei intalni aparate cu picior, de birou, cu pulverizare apa si de tavan. Primele se pot ajusta pe inaltime si poti regla puterea aerului in functie de mai multe trepte. Al doilea tip este asemenator cu primul, poate fi amplasat pe masa, fiind fara picior, este mai putin costisitor si mai usor.

A treia categorie este dedicata in special unei utilizari exterioare (pentru terase), deoarece pulverizeaza vapori de apa, necesitand astfel un consum mai mare de curent. Produsele din ultima tipologie sunt mai rar utilizate la domiciliu, fiind dedicate mai ales institutiilor si spatiilor mari. Aceste dispozitive au o putere mare si se pot atasa de lustra sau corpul de iluminat. Sunt o alternativa la aerul conditionat pentru ca sunt mai ieftine.

Puterea este un alt aspect de care sa tii cont. Cu cat este mai mare, cu cat vei profita de mai mult aer rece. Totodata, este important ca aceasta sa poata fi ajustata prin mai multe trepte. Ar fi de preferat sa te orientezi catre un produs cu o putere de 50 W si 3 niveluri de viteza.

Un alt criteriu se refera la elice. Acestea ar fi bine sa fie de dimensiuni mari pentru a asigura un jet de aer rece mai puternic. Un ventilator cu elicele intre 30 si 50 cm este de preferat. Cu cat numarul de palete este mai mare, cu cat aparatul este mai silentios. Totodata, materialele din care sunt realizate atat elicele, cat si ventilatorul, ar trebui sa fie rezistente si de o calitate superioara.

O alta caracteristica este legata de functiile dispozitivului. Este importanta sa acorzi atentie treptelor de viteza, posibilitatea de a regla optiunile din telecomanda sau pulverizarea cu vapori de apa. Multe pareri despre cele mai bune ventilatoare de tavan cu telecomanda apreciaza faptul ca nu este nevoie sa reglezi manual functiile aparatului.

Atunci cand vrei sa cumperi un astfel de dispozitiv, este indicat sa cauti pe internet oferte si reduceri – cu siguranta vei gasi un produs care sa-ti starneasca interesul. Iata si recomandarile noastre.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Vaxcel eFan 112

 

Daca iti doresti un ventilator de tavan, cu telecomanda, ieftin si bun, eFan 112 de la Vaxcel se poate plia nevoilor tale. Este un model prevazut cu un sistem de reglare a vitezelor in 3 trepte. In functie de nivelul de racire la care este setat, poti sa ai 260/ 220/ 150 rotatii pe minut, cu o putere de 45/ 29/ 18 W. In acest mod poti sa alegi cat de tare iti doresti sa fie jetul de aer rece. Este un aparat practic deoarece ai posibilitatea sa optezi pentru anumite functii cu ajutorul telecomenzii.

Modelul include si un kit pentru iluminat, fiind astfel un produs practic de utilizat: profiti de racire, dar si de lumina. Realizate din ABS, elicele din nichel satinat si de culoare neagra au rezistenta foarte mare la socuri si lovituri.

Produsul are o putere de 45 W, fiind suficient de mare pentru a asigura racirea unei camere de dimensiuni medii. Diametrul de 112 cm al elicelor asigura un jet de aer rece puternic. Greutatea este mica, de 6 kg, fiind usor de amplasat pe plafon.

 

 

 

Vaxcel eFan 132

 

Cu un design elegant si modern, Vaxcel eFan 132 este un aparat care ofera o putere de 50 W, reprezentand o valoare mare a vaporilor de apa pentru un consum redus de energie. Produsul dispune de 3 trepte de viteza, astfel incat tu poti sa maresti sau sa micsorezi intensitatea jetului de aer cu ajutorul telecomenzii pe care o are in dotare.

In functie de nivelul de racire la care vrei sa programezi dispozitivul, rotatiile sunt de 177/ 140/ 85 pe minut. Diametrul elicelor este de 132 cm, oferind astfel un debit al aerului rece suficient de mare, atat pentru casele spatioase, cat si pentru birourile din institutii publice sau private.

Acest dispozitiv are inglobat un corp de iluminat. Modelul este realizat din nichel satinat, iar elicele au un aer luxos datorita faptului ca sunt argintii. Gratie unei greutati de 6 kg, iti va fi usor de instalat pe tavan.

 

 

 

Vaxcel eFan 107

 

Daca iti doresti un produs care nu produce zgomot, dar si eficient in acelasi timp, Vaxcel eFan 107 iti ofera exact ceea ce ai tu nevoie. Acest aparat nu are integrat un motor central, sistemul de ventilatie realizandu-se prin rotirea elicelor.

Ventilatia se realizeaza in mod natural printr-un flux tridimensional care recircula aerul rece, impiedicand formarea de zone calde si reci. Cu 3 trepte de viteza, poti sa reglezi debitul in functie de cat de rece doresti sa fie incaperea.

Desi puterea nu este asa de mare (37 W), rotatiile pe minut au o valoare ridicata in functie de nivelurile de aer (1150/1000/850). Ventilatorul este confectionat din nichel satinat de foarte buna calitate, in timp ce elicele sunt fabricate din nuc rezistent. Cu un diametru al paletelor de 107 cm, dispozitivul poate dispersa vaporii de aer pe o suprafata suficient de mare. Kitul pentru iluminat inclus dispune de posibilitatea de a regla intensitatea luminii.

 

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status