Cel mai bun ventilator axial

Am modificat articolul ultima data pe: 15.07.20

 

Cum aleg cele mai bune ventilatoare axiale

 

Ghidul cumparatorului

Dincolo de toate odele inchinate anotimpului numit vara, dincolo de toate laudele si bucuriile atribuite acesteia, exista un aspect extrem de enervant, pe care il observam in fiecare an, atunci cand temperatura ambientala a locuintei sau a biroului este ridicata, iar noi nu putem desfasura nicio activitate, ci doar lancezi si transpira ca la sauna oriunde am fi. Insa, aceste probleme pot fi usor rezolvate, prin instalarea unor iteme de climatizare, cum sunt ventilatoarele industriale axiale, care se deosebesc de cele casnice printr-o mai larga utilizare, un debit mai mare de aer si o presiune redusa. In aceasta ordine de idei, te invitam sa consulti ghidul si sa afli ce caracteristici esentiale trebuie sa urmaresti atunci cand cumperi un astfel de produs pentru casa ta sau pentru spatiul in care muncesti. Ulterior iti vom spune si unde gasesc ventilator axial la un pret bun cei interesati.

 

ventilator-axial

 

Tipul: raportat la acest parametru, ventilatoarele axiale se impart in trei mari categorii: de perete, de tubulatura si de tavan. Primele mentionate se pot plasa usor pe unul dintre zidurile incaperii – datorita designului inteligent –, fara a fi nevoie sa gauresti peretii. Acestea asigura o ventilare continua si sigura. Urmatoarele enuntate prezinta dezavantajul de a necesita o tubulatura, caci ele sunt special proiectate pentru a fi racordate la un astfel de sistem tubular, putand improspata un volum mai mare de aer. Ultimele din aceasta lista sunt cele care pot fi puse pe tavan, marele plus al lor fiind ca realizeaza o ventilare rapida si o mentin, aceasta prin simplul fapt ca imping aerul cald de sus in jos si il fac sa circule in intreaga incapere.

 

Capacitatea: se masoara in m3/h si se refera la debitul de aer produs de un ventilator axial intr-un interval de 60 de minute. Eficienta acestuia se constata relativ la marimea incaperii pe care o doresti ventilata, pentru ca debitul trebuie sa fie cel putin egal cu produsul dintre volumul camerei si numarul de cicluri necesar. Asadar, e nevoie de acest algoritm pentru a-ti da seama ce fel de ventilator este necesar incaperii vizate. De exemplu, daca aceasta are dimensiunile 4 x 4 x 4m si necesita, pentru o ventilare corespunzatoare, 3-4 schimburi de aer (considerand ca avem de-a face cu o simpla camera de-acasa de la tine, necirculata), capacitatea de care este nevoie ajunge la valoarea de 256m3/h. In cazul in care incaperea este un bar sau un loc unde vin, de regula, multe persoane, va fi nevoie de 10-25 schimburi de aer, ceea ce inseamna ca pentru aceleasi dimensiuni e necesar un debit de 1600m3/h.

 

Zgomotul: se masoara in decibeli si este un aspect destul de important, pentru ca un ventilator axial ar trebui sa fie silentios. Ar fi hilara situatia in care ii scapi pe angajatii tai de caldura insuportabila, dar ii pui, totodata, in fata unui factor stresor reprezentat de galagia cauzata de ventilatie. Astfel, pentru a nu pica din lac in put (dupa cum spune proverbul), este necesar sa verifici, inainte de achizitionare, si nivelul de zgomot, care nu trebuie sa depaseasca 50dB, peste acest prag devenind un motiv de enervare, mai ales in conditiile in care exista oameni care lucreaza si se expun perioade indelungate (8 ore) acelor sunete.

Initiat fiind, ca Harap-Alb dupa cele 12 probe, acum te poti interesa de unde sa cumperi un astfel de produs. Noi iti usuram munca si iti recomandam sa navighezi pe Internet, unde poti intalni oferte si promotii care nu sunt in magazine, dar poti citi si pareri despre cele mai bune ventilatoare axiale.

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Vents 150DT

 

1-vents-150dtPentru titlul de cel mai bun ventilator axial de perete, cei de la Vents iti propun modelul 150DT de 24W, aceasta putere electrica indicandu-ti si consumul, care, dupa cum poti vedea, este unul mai mic chiar decat al becurilor vechi si de doua ori mai mare decat al celor ergonomice. Tot la acest capitol, il poti alimenta de la o priza de 220-240V.

Are o capacitate de ventilare de 341 m3/h, astfel ca il poti folosi optim pentru orice incapere din locuinta ta, dar si in spatiile din domeniul marketing-ului, precum farmacii si librarii. Este un model silentios, intrucat valoarea zgomotului produs este in jurul a 38dB, potrivindu-se deci unor locatii comerciale ca cele mentionate.

Poate fi atasat unor conducte de aer, pentru a-i mari eficacitatea, cu un diametru de 10, 12.5 sau 15 cm. Se poate actiona atat manual, cat si automat, beneficiind de un timer, precum si de o protectie la supraincalzire a motorului. Vine dotat cu o plasa impotriva insectelor, precum si cu o carcasa si o elice (care efectueaza 2400 de rotatii pe minut) din plastic dur ABS. Pretul de prezentare este unul chiar atractiv, produsul fiind insotit de o garantie de 5 ani pentru persoanele fizice.

 

button 2

 

 

 

 

Vents 125MA

 

2-vents-125maData fiind larga paleta de optiuni si varietatea de modele, preferintele tale, oricat de specifice, pot veni just cu pretentia satisfacerii lor, astfel ca, daca oricand ti-ai dorit un ventilator axial cu jaluzele automate, acest produs – Vents 125MA – este ceea ce cautai.

Are o putere electrica de 22W, ceea ce inseamna un consum mic de energie, si poate fi conectat la o priza de 220-240V. Vine cu o capacitate care il recomanda pentru spatiile mai mici pentru a functiona la parametrii lui optimi: 185m3/h, deci il poti folosi pentru ventilatia bailor sau bucatariei.

Se poate monta pe tavan sau pe un perete, in functie de necesitatile imediate; oriunde l-ai plasa insa, acesta nu se va face auzit, pentru ca are un nivel maxim de zgomot de 35 dB. Produsul se prezinta cu un sistem inteligent de inchidere si deschidere a jaluzelelor, iar motorul este echipat cu protectie la supraincalzire. Materialul de fabricare al elicei (ce face 2400 de rotatii/minut) si al carcasei este plastic rezistent de tip ABS. Luand in calcul dotarile si performantele, modelul beneficiaza de un pret avantajos si de o garantie pentru persoanele fizice de 60 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Vents 100VKO1

 

3-vents-100vko1In cazul in care locatia unde vrei sa folosesti acest produs este una care beneficiaza de conducte de aer, iar investitia pe care o faci vrei sa fie rentabila, noi iti recomandam acest model de ventilator axial ieftin si bun.

Consumul sau este putin mai mare decat al unui bec ergonomic, intrucat puterea acestuia este de 16W. Fiind un model de tubulatura, este compatibil cu acele conducte de aer cu un diametru de 10 cm, insa pentru o performanta crescuta se recomanda conectarea in serie a doua ventilatoare, caci are o capacitate destul de mica: 137m3/h.

Poate fi folosit in baie sau bucatarie in mod continuu, datorita motorului electric de tip Turbo cu protectie la supraincalzire, dar si materialului de productie al elicei (care efectueaza 2300 de rotatii pe minut) si carcasei: plastic ABS rezistent si cu o durata de viata mare.

O alta caracteristica importanta si care il recomanda drept un ventilator axial bun este reprezentata de nivelul de zgomot ce nu depaseste 37dB. Acest model este un chilipir, daca te uiti la pret comparativ cu toate virtutile sale, si este insotit de o garantie pe 60 de luni pentru persoanele fizice.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status