Cel mai bun umidificator si purificator de aer

Am modificat articolul ultima data pe: 16.09.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune umidificatoare si purificatoare de aer

 

Ghidul cumparatorului

Mai ales in sezonul rece, aerul uscat poate crea o multime de probleme. Cea mai frecventa, nasul infundat, te poate impiedica sa te odihnesti bine! Mai mult, in perioada racelilor sezoniere, un aparat care sa mentina eficient umiditatea in limitele recomandate este imperios necesar. Daca cineva din familie sufera si de alergii, un grad adecvat de umiditate nu mai este din pacate suficient, si devine necesara punerea in functiune a unui aparat care sa si curete eficient aerul. De aceea, in prezent se recomanda folosirea unui aparat de tipul 2 in 1, cu functie dubla de umidificare si purificare a aerului.

Luand in calcul diferitele pareri despre cele mai bune umidificatoare si purificatoare de aer, s-a ajuns la concluzia ca inainte de a decide care este aparatul de care ai nevoie, trebuie sa tii cont de cateva criterii importante.

 

Umidificator si purificator de aer

 

Suprafata utila: Daca doresti sa folosesti umidificatorul si purificatorul in camera copilului, chiar si un aparat de capacitate mica va face fata cu succes. Daca aparatul va fi instalat intr-un spatiu deschis, sau daca il achizitionezi pentru o incapere in care se fumeaza mult, in care din diferite motive exista mult praf sau care nu poate fi aerisita eficient, vei avea nevoie de un aparat cu o capacitate mai mare de functionare. Intr-un apartament mic sau intr-o anumita camera, un aparat de capacitate mica, ce filtreaza si umidifica aerul  in spatii de pana la 25mp este potrivit. Intr-un living foarte spatios, sau intr-un spatiu deschis dintr-o casa moderna, un aparat de capacitate medie, de pana la 35mp, precum un umidificator si purificator de aer Venta LW 25 GRI, poate fi necesar. Aparate destinate uzului in spatii de 50mp vor fi folosite in spatii in care se fumeaza mult, de exemplu.

 

Optiunile si functiile aparatului: Un model de umidificatoare si purificatoare de aer, la preturi bune, dotat cu higrometru, care poate fi setat sa emane vapori de apa pana cand se atinge o anumita umiditate optima prestabilita poate fi de mare ajutor. Timerul este de folos pentru ca te scuteste de obligatia de a-l opri sau porni de mai multe ori pe zi, cand poate nu esti acasa, sau pe timpul noptii. Protectia la lipsa apei previne eventualele stricaciuni care pot sa apara in cazul in care rezervorul se goleste. Rata de purificare a aerului este un alt parametru important pentru umidificatoare si purificatoare de aer, ieftine si bune: un volum de 150-200mc dizlocuiti intr-o ora este indicat in cazul alergiilor. Un sistem de avertizare a momentului in care trebuie inlocuit filtrul HEPA este de asemenea extrem de util. Un aparat cu un nivel redus de zgomot, precum un purificator si umidificator de aer Philips, te poate ajuta sa il amplasezi in camera copilului sau in dormitorul propriu, fara teama ca va deranja pe timpul noptii. Un aparat prevazut cu un difuzor special pentru uleiurile aromatice va improspata incaperea si ii va oferi un parfum aparte, care te poate ajuta sa te relaxezi si care va imbunatati somnul de noapte. Functia de ionizare prezenta la purificator si umidificator Clean Air Optima CA601 va ioniza negativ mediul in care locuiesti, facandu-l mai sanatos pentru intreaga familie.

 

Tipul de abur: reprezinta un aspect mult discutat de catre clientii care se informeaza unde gasesc umidificator si purificator de aer la un pret bun. Aburul cald poate creste usor temperatura din incapere, insa exista riscul de dezvoltare a mucegaiului, iar pediatrii sunt reticenti in fata acestui model deoarece exista riscul de arsuri, daca aparatul este amplasat undeva unde copilul poate ajunge.

Am decis sa te ajutam in cautarea umidificatorului si purificatorului de aer potrivit nevoilor tale, astfel ca venim cu trei sugestii de produse de calitate disponibile pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2016

 

Meaco Mist Deluxe

 

1) Meaco Mist DeluxeMeaco Mist Deluxe este un umidificator si purificator de aer ieftin si bun. Specificatiile tehnice te vor convinge: aparatul functioneaza cu abur cald sau rece, dupa preferinte si este dotat cu un sistem de control al umiditatii, functie care, corelata cu nivelul foarte scazut de zgomot, il face ideal pentru folosirea pe timpul noptii.

Aparatul spalator de aer functioneaza pe baza de ultrasunete, avand o capacitate de umidificare de 9.6 litri/zi. Functia de ionizare contribuie substantial la improspatarea aerului, in timp ce difuzorul de aroma impregneaza incaperilor un parfum discret si poate fi de asemenea folosit in scop terapeutic. Timerul si modul special pentru utilizare nocturna garanteaza ca nu te vei trezi cu parchetul ud de la cantitatea mare de abur imprastiata.

Purificatorul este dotat cu un filtru HEPA pentru indepartarea polenului, a prafului si alergenilor, dar si cu un filtru din carbune activ, util impotriva mirosurilor neplacute. Rezervorul are o capacitate mare, de 6 litri, oferind aparatului un nivel crescut de autonomie; in orice caz, dispozitivul dispune si de functia de oprire automata cand rezervorul este gol, astfel ca nu trebuie sa iti faci griji ca s-ar putea defecta din cauza lipsei de apa.

 

 

 

 

 

Trotec AW20S

 

2) Trotec AW20STrotec AW20S este probabil cel mai bun umidificator si purificator de aer disponibil pe piata la un pret competitiv. Aparatul face fata cu succes in incaperi cu suprafete de pana la 55mp, avand un rezervor de 9 litri. Aparatul inglobeaza o tehnologie moderna, denumita plasmacluster, care consta in combinarea ionilor din aer in asa numitele clustere de ioni, extrem de eficiente in eliminarea substantelor nocive din aer si a mirosurilor.

Aparatul are 3 trepte de filtrare a aerului, fiind eficient in eliminarea polenului, acarienilor, sporilor de mucegai, prafului dar si a virusurilor si bacteriilor din atmosfera. Atat filtrul HEPA, cat si functia de umidificare pot fi conectate sau deconectate individual, astfel incat aparatul poate fi folosit exact pentru nevoia specifica unui anumit moment dat.

Aparatul are 9 programe diferite de functionare, 3 trepte pentru suflanta, capacitate de umidificare de pana la 18l/zi si capacitate de recirculare completa a aerului de doua ori intr-o ora, in incaperi cu suprafete de pana la 55mp.

 

 

 

 

 

Stadler Form Robert Silver

 

3) Stadler Form Robert SilverStadler Form Robert Silver este un umidificator si purificator de aer din gama de top. Aparatul este extrem de economic si beneficiaza de functia de autocuratare, care garanteaza ca odata cu aburul, nu vor fi antrenate in incapere si diverse microorganisme. Unitatea este dotata cu un higrometru digital si un filtru de aer lavabil.

Rezervorul are dimensiuni de 6.3 litri, iar capacitatea de evaporare maxima este de 550g/h. Aparatul poate fi folosit eficient in spatii de tip open space de pana la 80 mp. Modul de functionare este diferit fata de cel al celorlalte aparate: aerul este aspirat de umidificator, filtrat printr-o serie de discuri care blocheaza particulele mari si medii, apoi este trecut printr-o baie de apa.

Practic, in aer este eliberata o cantitate constanta de abur extrem de fin, gata purificat. Aparatul dispune de mai multe moduri de functionare, dintre care cele mai utile sunt modul aut, modul de noapte si modul de autocuratare. Ca orice aparat performant din aceasta gama, si acest aeste dotat cu dispozitivul pentru arome, atat de apreciat de catre utilizatori.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status