Cel mai bun tun de caldura, pe motorina

Am modificat articolul ultima data pe: 23.09.20

 

Cum aleg cele mai bune tunuri de caldura, pe motorina

 

Ghidul cumparatorului

Daca lucrezi in constructii sau ai spatii de depozitare pe care vrei sa le incalzesti pe timpul iernii, un tun de caldura pe motorina este solutia. Astfel de dispozitive sunt usor de instalat, pot fi transportate, iar motorina este un combustibil la indemana. De asemenea, sunt destinate pentru a incalzi hale, depozite, garaje; in constructii sunt indicate atunci cand vrei sa usuci mortarul, varul in cladiri care inca nu sunt racordate la sistemul de incalzire.

Acest ghid iti va oferi informatii despre caracteristicile principale ale acestor dispozitive, unde le poti gasi si cum poti sa achizitionezi online un tun de caldura pe motorina, la un pret bun.

 

 

In functie de locul pe care vrei sa il incalzesti, de numarul de ore, de izolatia acestuia, vei putea alege intre urmatoarele tipuri: industrial, profesional, sau mini.

Tunurile de caldura utilizate la scara industriala au o putere de peste 45000 W, sunt cu ardere directa, pot incalzi o suprafata de pana la 300 mp. Capacitatea rezervorului este intre 35 – 40 de litri, si consuma in jur de 3.6 litri de motorina pe ora.

La nevoie, poti opta si pentru modele cu doua tunuri, cu o putere de pana la 90000 W, care pot fi folosite odata sau independent, in functie de cum ai nevoie.

Cele din clasa profesionala, cu ardere directa, au o putere de peste 20000W, fiind dedicate pentru suprafete de pana la 200 de mp. Capacitatea rezervorului este in jur de 20 l, cu un consum de 2 l/h avand astfel o autonomie de pana la 10 ore.

Pentru spatii mai mici poti opta pentru modele cu raze infrarosii, produse prin arderea motorinei, nu produce curenti de aer. Au o putere de pana la 20000W, si pot incalzi comod suprafete de aproximativ 10 mp. Capacitatea rezervorului este de pana la 15 l si au o autonomie de aproximativ 7 ore.

Daca lucrezi in constructii, poti alege un model cu aprindere electrica, rezistent la socuri mecanice si este recomandat pentru locuri in care exista posibilitatea sa fie lovit sau rasturnat.

Pentru a putea regla temperatura exista tunuri de caldura cu posibilitatea a seta gradele, care in general este de tip comutator, cu 2, 3, 4 trepte.

Pentru siguranta au diferite sisteme de protectie: la supraincalzire, vopseaua este rezistenta la intemperii si temperaturi ridicate (ex. pulbere epoxidica fara plumb), motorul are protectie termica si este dotat cu celula fotoelectrica care intrerupe alimentarea cu motorina in lipsa flacarii, etc.

Pentru a putea fi transportate dintr-un loc in altul, fiind aparate grele (intre 10 – 30kg), sunt dotate cu roti sau cu carucioare.

In urma analizei facute studiind mai multe pareri despre cele mai bune tunuri de caldura pe motorina, iti recomand cateva modele care au recenzii bune si un raport calitate/pret multumitor.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Master-Remington Italia REM22CEL

 

Firma Master Climate Solutios, din Italia, de peste 50 de ani lider pe piata de sisteme de incalzire mobila, ne recomanda un model din clasa profesionala, cu o putere de 29000 W care poate incalzi o suprafata de pana la 300 mp.

Tipul de ardere este directa, aprinderea se realizeaza prin intermediul unei bujii. Capacitatea rezervorului este de 44 de litri cu un consum de 2,3 litri pe ora, ceea ce asigura o autonomie de pana la 19 ore. Fluxul de aer circulat este de 800 mc/h.

Prezinta multiple elemente de siguranta, protectie termica la motor, fotocelula care intrerupe alimentarea cu motorina in lipsa flacarii, flacara este controlata electronic, camera de ardere este din otel inoxidabil, asa ca aparatul ramane relativ rece in timpul utilizarii. Se alimenteaza la priza. Este dotat cu roti pentru a fi transportat usor.

 

 

 

 

 

Hecht 3021

 

Daca ai nevoie de un tun de caldura pe motorina, ieftin si bun, iti recomand acest model Hecht 3021. Are o putere de 20000 W si este recomandat sa asigure caldura necesara intr-o incapare de pana la 166 mp cu o inaltime de 2,5 m.

Are un consum mic de 2 l/h, o capacitate a rezervorului de 19 l, ceea ce ii asigura o autonomie de pana la 10 ore. Asigura circulatia unui flux de aer de 588 mc/h. Pentru usurinta in folosire este dotat cu un mic sistem de comanda, cu un afisaj mic de tip text si butoane pentru pornit-oprit si alte setari.

Pentru a fi usor de transportat este dotat cu roti si maner. Nu cantareste mult, 18 kg, asa ca este recomandat in constructii, unde trebuie incalzite spatii mici si este nevoie de portabilitate. Se alimenteaza la priza.

 

 

 

 

 

Zobo ZB-K70

 

Daca ai nevoie sa incalzesti spatii mai mici de pana la 100 de mp, atunci iti recomand modelul Zobo ZB-K70. Are o putere de 21000 W si este un tun de caldura pe motorina.

Capacitatea rezervorului este de 19 l si consuma 2 l/h, asa ca ai o autonomie de pana la 9 ore. Fluxul de aer circulat este de 800 mc/h. Este realizat din otel inoxidabil, asa ca va fi rezistent in timp. Ai posibilitatea sa reglezi puterea, selectand una dintre cele 9 trepte.

Pentru mai multa siguranta prezinta protectie la supraincalzire. Manerul pentru transport este mare si ergonomic, pentru a putea fi mutat cu usurinta (cantareste 13 kg). Nu are roti pentru transport. La achizitie primesti cadou un termomentru digital cu hidrometru, pentru a sti in orice moment ce temperatura si ce umiditate ai in incapare.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status