Cel mai bun tun de caldura pe gaz

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune tunuri de caldura pe gaz

 

Ghidul cumparatorului

Daca aveti spatii mari de incalzit in anotimpul rece (soproane, ateliere, depozite, solarii), una din metodele de cele mai usor de instalat si folosit sunt tunurile de caldura pe gaz. Principiul folosit de acestea este suflarea aerului fierbinte, generat de flacara, cu ajutorul unui ventilator – puterile si specificatiile fiecarui model, totusi, variaza.

In acest ghid veti afla indicatii foarte folositoare pentru alegerea produsului potrivit, si veti putea si comanda un tun pe gaz prin accesarea rapida a unor linkuri.

 

 

Un prim factor de selectie ar fi puterea de incalzire, exprimata in kilowati. Veti vedea ca in comert puteti gasi tunuri de 10 kW, de 12, ori de 16 kW, etc. Orientativ, insa, va va veni mai usor sa evaluati aceasta cifra prin raportarea la suprafete.

Un incalzitor de 15 kW, setat la maximum, poate incalzi de la -10 grade Celsius la +24 o suprafata de 100-120 de metri patrati si o inaltime de 3 metri. Inmultind cele doua cifre, reiese un spatiu de 480 de metri cubi de incalzit.

De asemenea, uitati-va si la volumul de aer circulat. Daca, de exemplu, acesta este de 300 metri cubi pe ora, spatiul de 480 de mp oferit ca exemplu va fi incalzit in sub doua ore, daca este bine izolat.

Consumul de gaz este alt factor strans legat de putere. Daca in descrierea unui produs apare cifra 1,5 litri/ora, inseamna ca o butelie standard cu volumul de 26 de litri va fi consumata in aproximativ 17 ore.

Fireste, daca veti folosi o butelie, veti putea calcula la cat timp trebuie sa fie schimbata, iar daca racordati tunul de caldura la reteaua de gaz, o sa puteti estima consumul lunar si costul facturii ce o veti primi ulterior.

Portabilitatea este un alt factor important de selectie. Cele mai multe astfel de dispozitive de incalzit sunt relativ usoare (4-7 kilograme), insa aici prin portabilitate vorbim despre prezenta unor ventilatoare pe acumulatori, care sa elimine necesitatea unei prize in apropierea tunului de caldura. Exista produse echipate cu astfel de ventilatoare, bateria asigurandu-le o functionare de 7-8 ore, ceea ce este foarte util daca nu aveti retea electrica in spatiul pe care doriti sa il incalziti.

Multe pareri despre cele mai bune tunuri de caldura pe gaz ofera o atentie foarte mare si masurilor de siguranta incluse: verificati prezenta unor dispozitive precum supapeple care opresc gazul in cazul in care apar fisuri in furtun, regulatoarele, ori termostatele care sa previna supraincalzirea. Oricare din acestea este foarte pretioasa pentru asigurarea spatiului in care puneti produsul in functiune.

Vine anotimpul rece si doriti sa cumparati un astfel de sistem de incalzire cat mai repede? Nu trebuie decat sa aruncati o privire pe urmatoarele produse descrise mai jos, si sa comandati folosind linkurile puse la dispozitie:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Master BLP17M-DC

 

La acest tun de caldura pe gaz, un avantaj important este posibilitatea de a-l folosi fara acces la reteaua electrica de 220 volti.

Fiind echipat cu un motor de curent continuu de 14.4 V pentru operarea ventilatorului, tot ce va trebuie este butelia ori reteaua de gaz, in pachetul produsului fiind inclus si acumulatorul, care suporta circa o mie de reincarcari, si la capacitate maxima poate asigura 8 ore de energie pentru dispozitiv. In ceea ce priveste capacitatea de incalzire a tunului, puterea reglabila poate fi setata intre 10 si 16 kW, deci veti putea incalzi pana la 140 – 150 metri patrati destul de bine.

Este si destul de economic, consumul fiind de circa 1,16 kg/ora, iar volumul de aer circulat este de 300 mp/h. Fiind un produs portabil, cantareste 6.5 kg cu tot cu acumulator. Include un regulator cu supapa de siguranta si un termostat pentru a evita supraincalzirea.

 

 

 

 

 

Master BLP 17M

 

Cu o putere maxima de 16 kilowati, Master BLP 17 Meste un tun de caldura pe gaz care poate asigura o incalzire eficienta pentru un depozit de 130 metri patrati ca suprafata, si 3 metri inaltime.

Pentru operare, consuma circa 1.5 litri de gaz pe ora, deci va termina o butelie de 26 L in circa 17 ore. Se conecteaza la reteaua electrica de 220 V dar nu are acumulatori proprii care sa permita un plus de portabilitate. Nivelul de caldura este reglabil, iar tunul are o constructie bine izolata, pentru siguranta crescuta. Tot in materie de siguranta, se ofera si un regulator cu supapa pentru oprirea gazului in casul aparitiei fisurilor in furtun, iar termostatul previne supraincalzirea in timpul functionarii indelungate.

In plus, si motorul electric care opereaza ventilatorul este protejat impotriva caldurii excesive. Per total, acest dispozitiv este o optiune foarte eficienta pentru cresterea temperaturii in fabrici mici, ateliere, depozite sau santiere, daca acestea sunt bine aerisite.

 

 

 

 

 

Zobo ZG-G10

 

Acesta este un tun de caldura pe gaz ieftin si bun pentru spatiile aerisite din gospodaria dumneavoastra. Este construit din otel rezistent, dar nu are o greutate foarte mare (cantareste 5 kg).

Include un termostat care regleaza temperatura prin pornirea si oprirea automata a dispozitivului – nu va fi nevoie sa il supravegheati, prin urmare. Are un debit de aer destul de bunt – 300 de metri cubi pe ora. Acesta, combinat cu puterea calorica de 10 Kilowati, rezulta intr-o incalzire foarte rapida si foarte eficienta a spatiilor medii , de pana la 100 de metri patrati.

Are un ventilator cu un motor de 28 wati, pentru a putea fi folosit chiar si in situatii care nu cer putere foarte mare. Combustibilul folosit este propanul sau butanul/propanul in amestec,, iar consumul este foarte redus, la doar 0.71 kg pe ora, deci o butelie de 26 de litri ar fi consumata in peste 20 de ore.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status