Cel mai bun tun de caldura ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 28.01.20

 

Cum aleg cele mai bune tunuri de caldura ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Exista o multime de spatii industriale, comerciale, constructii cu utilitate agricola sau tot felul de incaperi, care necesita incalzire pe timp de iarna. In trecut, era mai dificil de realizat acest lucru. Astazi insa, datorita tehnologiilor moderne, ai sansa de a incalzi rapid spatii mari, cu ajutorul tunurilor de caldura. Astfel de aparate sunt atent gandite, pentru a oferi confort termic intr-o multime de situatii si pot fi o buna investitie, daca sunt alese cu grija.

Daca vrei sa cumperi un tun de caldura, ieftin, la un pret bun, te vom ajuta sa faci o alegere cat mai inteleapta, specificandu-ti care sunt unele dintre cele mai importante caracteristici pe care trebuie sa le ai in vedere.

 

 

Un prim criteriu important de care e bine sa tii cont e suprafata acoperita si de puterea de lucru. Prima face referire la cat anume poate incalzi un astfel de tun. Este important sa alegi unul potrivit, daca doresti un randament bun. Aceasta caracteristica va fi specificata in descrierea produsului pe care il vei cumpara.

Referitor la putere, cu cat e mai mare, cu atat mai bine, deoarece aparatul va incalzi suprafete mai mari si va oferi caldura mult mai repede. Aceasta se stabileste in functie de volumul incaperii – V (inmultesti latimea cu inaltimea si lungimea), de temperatura ∆T – (diferenta dintre exterior si interior) si coeficientul de pierdere al caldurii – K.

Acesta din urma poate avea valori diferite, in functie de cat de bine este izolata o locuinta: K = 0,6-0,9 pentru locuinte bine izolate; K = 1,0-1,9 in cazul constructiilor izolate mediu; K = 2,0-2,9 daca o anumita incapere e izolata slab; K = 3,0-4,0, daca nu exista nici un fel de izolatie.

Ex. Volumul: 10 m (latimea) x 5 m (lungimea) x 3 m (inaltimea) = 150 mc; ∆T: -15 °C (exterior), +20 °C (interior) = 35 °C. K = 150 x 35 x 1,9 (daca locuinta e izolata mediu) = 9.975 kcal/h.

Un tun de caldura se achizitioneaza si in functie de tipul de ardere pe care il foloseste. Aici ai doua variante: directa si indirecta. Aparatele cu arderea directa sunt utilizate in spatii mari, deschise si bine aerisite. Cele indirecte sunt montate in spatii inchise, ele avand o ventilatie suplimentara pentru a fi mai sigure.

Diferenta intre aceste dispozitive se face si in functie de tipul de alimentare. Unele modele sunt alimentate electric si sunt recomandate in spatiile restranse ca suprafata, inchise, iar altele folosesc diverse tipuri de combustibil (gaz, propan, motorina) si sunt recomandate la exterior sau in hale bine aerisite si ventilate, ele constituind o puternica sursa de caldura, dar degajand noxe rezultate in urma combustiei.

La acestea din urma conteaza si consumul de combustibil. El se exprima in l/h si iti va oferi o idee clara in privinta cantitatii care trebuie folosita, pentru a-ti da seama de costurile pe care le vei avea ulterior de suportat.

Functiile unui astfel de produs sunt si ele importante. Cel mai frecvent le intalnim pe urmatoarele: protectie la supraincalzire, termostat si siguranta impotriva scaparii accidentale de combustibil.

Cand vrei sa-ti cumperi un dispozitiv, ia in calcul si faptul ca acesta poate avea un suport care-l va ajuta sa aiba o pozitie mai potrivita si/sau sa fie transportat cu usurinta. Suportul poate fi de doua feluri: cu roti si cu picioare.

Cele cu roti iti vor permite sa muti cu usurinta dispozitivul dintr-un loc intr-altul, astfel incat, sa-l ai mereu la indemana. Cele cu picioare, au o anumita inclinatie, care ajuta la raspandirea aerului intr-un mod mai eficient. Sunt si modele care nu au niciun fel de suport. Ele au o pozitie verticala si pot fi dificil de transportat si de mutat.

Si in final, tine cont si de dimensiuni. Aici ne referim la: inaltime, lungime, latime si greutate. Toate acestea sunt importante pentru a-ti da seama de marimi, a sti unde anume il poti amplasa, dar si de a sti cat este de dificil sa il transporti dintr-un loc in altul.

Afla in continuare pareri despre cele mai bune tunuri de caldura, ieftine, deoarece am pregatit pentru tine cateva descrieri de produse ca exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Zobo ZB-K70

 

Daca locul pe care doresti sa il incalzesti are o suprafata de aproximativ 100 mp, acest produs ar putea fi potrivit. Cu o putere de 21 kW (reglabila in 9 trepte, cu temperaturi intre 5 si 45 grade Celsius), acest model va fi capabil sa incalzeasca rapid spatiul dorit. Poate fi utilizat cu succes in hale, sere, grajduri, garaje, santiere de constructie, etc. Aparatul foloseste arderea directa, deci e recomandat a fi pornit in spatii deschise.

Pentru a functiona, tunul de caldura despre care vorbim acum trebuie alimentat cu motorina si are un consum de aproximativ 2l/h, ceea ce inseamna ca va consuma destul de mult, motiv pentru care trebuie sa fii pregatit financiar sa il alimentezi atunci cand e nevoie. Cea mai importanta functie a acestui model e termostatul, care permite reglarea temperaturii, dar si pornirea/oprirea.

Acest produs nu are suport de tip picioare sau roti si poate fi destul de greu de transportat dintr-un loc in altul, deoarece are dimensiuni generoase (79 x 28 x 41 cm) si o greutate destul de mare, de 13 kg. Are insa un maner care te poate ajuta in aceasta privinta. Nu este recomandat sa il folosesti in spatii de depozitare in care exista materiale inflamabile.

 

 

 

Master BLP 17M

 

Acest tun de caldura, ieftin si bun iti va fi de folos daca doresti sa incalzesti un spatiu de pana in 130 mp. El are o putere maxima de 16 kW (ce poate fi reglata in functie de preferinte), motiv pentru care degaja aerul rapid in toata incaperea si este foarte eficient. Combustibilul necesar este gazul, iar consumul e acceptabil, de 1.5 l/h. Modelul acesta foloseste arderea directa, fiind recomandat cu precadere in spatiile deschise.

Ca sa fie sigur de utilizat, el este dotat cu functia de termostat pentru a evita supraincalzirea si are o carcasa care nu se infierbanta. Produsul nu e dotat cu un suport si are un maner in partea de sus, care face mutarea lui mai usoara. Dimensiunile sunt de 55 x 23 x 30 cm si cantareste aproximativ 6 kg, fiind simplu de transportat dintr-un loc in altul, dar si de depozitat.

Pentru a preveni lipsa de oxigen este recomandat sa ventilezi incaperea in mod corespunzator, daca folosesti acest produs la interior, in diverse hale.

 

 

 

Calore KID15M

 

Tunul de caldura despre care vorbim acum este unul cu ardere directa (recomandat in spatiile deschise), dar poate fi folosit cu succes si la interior, daca incaperea e ventilata in mod corespunzator. Acest model e capabil sa incalzeasca suprafete destul de reduse, de pana in 40 mp. Puterea insa este una destul de mare, de 17.5 kW, pentru a furniza rapid caldura dorita, iar eficienta termica e de 100%, ceea ce inseamna ca tot combustibilul este transformat in caldura. Din pacate, nu e posibila reglarea puterii calorice.

Apropo de combustibil, produsul foloseste gazul pentru a functiona si are un consum relativ mare, de 2.77 l/h. Acest model are protectie impotriva supraincalzirii, insa, nu poate fi montat pe el un termostat de ambianta.

Dimensiunile tunului de caldura sunt de 27 x 49 x 18 cm, iar greutatea e de 6 kg. El nu este dotat cu un suport de tip picioare sau roti.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status