Cel mai bun termostat wifi

Am modificat articolul ultima data pe: 26.09.18

 

Cum aleg cele mai bune termostate wifi

 

Ghidul cumparatorului

Utilizarea unui termostat care sa controleze sistemul tau de incalzire este o modalitate minunata de a face economie : de bani si de energie. Chiar si cu un termostat programabil, optiunile tale de control sunt limitate, caci trebuie sa fii in zona ca sa modifici setarile deja facute. Ce te faci insa daca pleci intr-o delegatie neprogramata, direct de la birou, sau daca lucrezi pana tarziu sau decizi sa petreci noaptea acasa la partener ?a-termostat-wifi

Pentru asemenea situatii neprevazute ai nevoie de un termostat wifi – cunoscut printre utilizatori si ca termostat smart, inteligent. Exista destul de putine pareri disponibile despre cele mai bune termostate wifi, caci ele reprezinta o inovatie destul de recenta in materie de control al temperaturii, cel putin pe piata din Romania. Totusi, care sunt criteriile dupa care alegi acest dispozitiv ?

Termostatul wifi se conecteaza in mod clasic la centrala pe care o controleaza, dar este capabil sa acceseze internetul pentru a fi programat de la distanta. Practic, folosind aplicatia, poti schimba temperatura din locunta ta din orice colt al globului.

Termostatele wifi iti permit sa setezi un numar variabil de alerte care sa te avertizeze daca temperatura din locunta creste sau scade prea mult. Nu numai ca vei face economie, dar vei prelungi viata centralei si a instalatiei. Imagineaza-ti ca ai plecat in vacanta la schi si ai oprit sistemul de incalzire pe durata plecarii, dar s-a anuntat un val de ger, asa ca este nevoie sa pornesti unitatea pentru a evita inghetarea instalatiei.

Unele termostate includ o optiune care sa te avertizeze, prin intermediul aplicatiei, daca sistemul de incalzire sufera o eroare, cauzata de exemplu de intreruperea temporara a gazului sau de o defectiune tehnica. Datorita termostatului inteligent, poti folosi aplicatia android sau iOS ca sa corelezi temperatura exterioara cu consumul de energie si cu costul acesteia.

Avand in vedere ca pretul de achizitie al unui asemenea dispozitiv este mai mare decat al celor conventionale, e fireasca intrebarea unde gasesc termostat wifi pentru centrala termica la un pret bun alti cumparatori. Pe de alta parte, retine ca un asemenea dispozitiv garanteaza o reducere a facturilor cu pana la 20%, astfel incat investitia merita. Iata ce modele iti stau la dispozitie in magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2018

 

 

Salus iT500

 

1-termostat-salus-it500Cel mai bun termostat wifi care poate fi achizitionat in prezent, daca e sa ne luam dupa raportul calitate / pret si dupa feedback-ul oferit de catre cumparatori, este modelul Salus iT500. Inca de la prima vedere vei ramane cucerit de display-ul mare si de designul extrem de elegant.

Cu ajutorul sau, vei putea sa controlezi functionarea sistemului de incalzire si optiunea de furnizare a apei calde menajere folosind aplicatia speciala pentru PC sau smartphone. In setarile aparatului poti programa pana la 3 sisteme de comanda: o zona de incalzire sau doua zone de incalzire, sau o zona de incalzire si una pentru apa calda menajera.

Aplicatia pentru mobil include tutoriale simple care sa te ghideze prin diversele functii disponibile. Functia de geolocatie te va intreba automat daca doresti sa faci schimbari legate de programul de incalzire atunci cand esti la o distanta mare de casa. Este simplu sa alegi unul dintre programele presetate, sau sa iti creezi tu unul personalizat.

 

button 2

 

 

 

 

Momit Home Starter Kit

2momit-home-starter-kitUn termostat wifi ieftin si bun, apreciat in numeroase tari, este Momit Home Starter Kit. Acesta este un dispozitiv cu fir sau wireless, controlabil de pe orice dispozitiv mobil sau de pe un PC conectate la internet. In set sunt incluse termostatul Momit Smart si dispozitivul Momit Gateway, acesta din urma putand fi conectat la pana 20 de termostate Smart.

Fiind conectat permanent la internet, el iti permite controlul temperaturii oricand si de oriunde. Designul este modern si personalizabil, iar functiile sale incluse permit o economie de energie de pana la 30%. Aplicatia care iti permite sa cotrolezi termostatul este echipata cu un indicator vizual care intocmeste rapoarte pe zile, saptamani sau luni, in functie de felul in care evolueaza consumul tau de energie.

Functia de programare iti permite sa salvezi programe in functie de lunile anului, de activitatile voastre saptamanale sau de weekend. Deoarece poate fi controlata de pe oricate dispozitive mobile, partenerul de viata o poate accesa oricand apare o schimbare in program.

 

button 2

 

 

 

 

Netatmo WiFi

 

3-termostat-wifi-netatmo-wirelessNetatmo WiFi este o alta varianta de termostat inteligent pe care il poti folosi pentru a controla cu maxima precizie consumul de energie al sistemelor de incalzire din locuinta ta. Producatorul sustine ca, daca il controlezi riguros, poti economisi pana la 37% din factura de combustibil, controlandu-l de pe smartphone, tableta sau PC.

Este compatibil cu un numar mare de centrale pe gaz, combustibil lichid si solid. Una dintre cele mai apreciate functii pe care le include este cea AutoAdapt, care foloseste informatii legate de izolatia exterioara a locuintei si prognoza meteo pentru a programa orarul de functionare a centralei.

Functia AutoCare nu te va lasa sa uiti de schimbarea periodica a bateriilor si te va avertiza de aparitia unui cod de eroare la unitatea de incalzire. Lunar, aplicatia iti va trimite un email personalizat cu informatii despre consumul ultimelor 30 de zile. Acest model de termostat impresioneaza chiar si datorita designului: cubul de plexiglass, transparent, este elegant si mereu la moda.

 

button 2

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...