Cel mai bun termostat inteligent

Am modificat articolul ultima data pe: 08.12.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune termostate inteligente

 

Ghidul cumparatorului

Consumul de energie si confortul unui camin sunt doua aspecte foarte importante din viata cotidiana, iar termostatul inteligent este un obiect extrem de eficient in obtinerea unor temperaturi optime in casa, fara a creste facturile foarte mult. In acest ghid veti putea afla care sunt cateva din cele mai eficiente, dar si accesibile, termostate smart, si totodata va vor fi prezentate si instructiuni utile despre specificatiile acestor dispozitive, in eventualitatea achizitionarii. Astfel, alegerea dumneavoastra va fi facuta considerabil mai usoara si mai potrivita casei in care locuiti.

 

 

Multa lume pune urmatoarea intrebare: care este diferenta dintre un termostat standard si unul inteligent? Ca o prima observatie, dispozitivele standard ofera utilizatorului posibilitatea de ajusta temperatura in casa, operand atat incalzirea, cat si sistemul de aer conditionat.

Pe de alta parte, termostatele inteligente ofera o paleta mare de posibilitati cand vine vorba de reglarea temperaturii in casa: sunt capabile sa analizeze comportamentul utilizatorului, permit utilizatorului sa controleze climatizarea caminului de la distanta, si pot lua decizii singure atunci cand anumiti factori, precum umiditatea, fluctueaza, astfel asigurand un confort constant in mediul in care locuiti.

Va recomandam sa alegeti un termostat inteligent ce poate fi programat sa se inchida dupa ce ati plecat de acasa, si sa se aprinda inainte sa va intoarceti, pentru ca in momentul respectiv casa sa fie incalzita (sau racita) suficient. Dupa aceste elemente, poate invata obiceiurile consumatorului, de aici venind si termenul de “smart”.

Cele mai multe modele pot oferi si estimari referitoare la timpul necesar pana se va ajunge la temperatura dorita, astfel aratand si eficienta sistemelor de climatizare instalate. Astfel se va oferi utilizatorului posibilitatea de a ajusta regimul de climatizare pentru a face economii, iar rezultatele vor fi transmise in timp real, dupa ce modificarile vor fi facute.

In alegerea unui termostat inteligent la un pret bun trebuie luati in considerare si posibilitatea conectarii la Internet, pentru a fi gestionat si programat intr-un mod foarte accesibil.

Prin urmare, unul din cele mai importante avantaje este monitorizarea acestor dispozitive de pe smart phone, interfata aplicatiei termostatului oferind informatii pretioase despre cat se cheltuie pe incalzire sau racire.

Conexiunea intre termostat si smartphone se poate face si wireless, si prin fir, cu ajutorul unui gateway ce comunica cu routerul de internet din casa. Iar comunicarea cu centrala se face prin introducerea in aceasta a unei componente cu senzori. ce transmite informatii fara fir.

In cazul conexiunii wireless, este nevoie de mai putin echipament, insa de o amplasare apropiata a termostatului de routerul cu care va conectati la Internet. Gateway-ul este un element care face mai usoara comunicarea dintre dispozitiv si router, deci prin urmare veti avea ceva mai multa libertate cand alegeti pozitiile acestor obiecte in apartament sau casa.

Ghidul acesta ofera si o prezentare a catorva dispozitive bine cotate pe piata, evaluate pe baza unor pareri despre cele mai bune termostate inteligente, apartinand atat expertilor, cat si a utilizatorilor care au incercat produsele respective in propriul camin:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Netatmo

 

Acest produs ofera clientilor sai un numar impresionant de caracteristici, ceea ce il face potrivit pentru aproape orice locuinta. Poate fi conectat la internet, si prin fir, si wireless, transmitand catre smartphone, tableta sau PC toate informatiile necesare. Potrivit producatorului, poate economisi pana la 37% din factura de combustibil a locuintei, dispozitivul trimitand pe e-mail si un raport lunar in care utilizatorului i se prezinta cat s-a economisit.

Functia Auto-Adapt ia in considerare date referitoare la izolarea locuintei si la temperaturile exterioare pentru a auto-ajusta termostatul, iar aplicatia gratuita a produsului este disponibila si in App Store, Windows Phone Store si Google Play. Prezinta o stabilitate foarte buna, si spre deosebire de alte termostate, nu este necesar un router ca sa il conecteze la gateway (elementul care il leaga de retea).

Ca dezavantaj, Netatmo poate fi considerat putin cam minimalist la interfata pentru unele gusturi, insa acesta poate fi un avantaj pentru altii. Totodata, este mai scump decat alte produse din aceeasi categorie, insa numarul mare de avantaje justifica pretul acestui dispozitiv.

 

 

 

Poer Wireless Programmable Kit

 

Pachetul POER Wireless Programmable Kit este o optiune foarte buna pentru cine are nevoie de un termostat inteligent, ieftin si bun, oferind multe posibilitati de combinare cu mai multe dispozitive asemanatoare, prin intermediul Gateway-ului special POER. Acesta reprezinta interfata dintre termostat si Internet, lucrand si cu datele primite de la detectorul smart de gaz, inclus in pachet.

Produsul poate actiona si comenzile de pornire si oprire ale centralei termice, receptorul responsabil cu aceste comenzi fiind capabil de a primi semnale de la doua termostate similare. De mentionat ca electrovalva de 12Vcc pentru oprirea gazului in caz de scapari, se achizitioneaza si instaleaza separat fata de intregul pachet.

Dispozitivul se instaleaza usor si prezinta stabilitate buna, chiar daca unii utilizatori au citat o mica intarziere la comunicarea cu serverul. Ceea ce face kitul POER foarte atractiv este, insa pretul, fiind vizibil mai accesibil decat alte termostate inteligente de pe piata.

 

 

 

BeSmart

 

Produsul BeSmart se conecteaza la centrala termica cu ajutorul unui cablu, si la Internet printr-un wi-fi box, insa in pachet este inclus si un receptor care permite o conectare la centrala, fara nevoia unui fir. Marele atu al acestui dispozitiv este numarul impresionant de posibilitati de configurare.

Este compatibil si cu centralele simple cu releu de pornire si oprire, cat si cu cele mai noi, echipate cu sisteme de comunicare BUS. Utilizatorului ii este permis sa vada de pe telefon diversi parametri nu doar din casa, dar si din centrala (de exemplu despre functionarea pompei si a arzatoarelor, sau eventualele defectiuni si erori). Produsul poate crea zone diferite de temperatura in camin, cu programare individuala a orelor de functionare (se pot crea pana la 8 zone diferite, fiecare cu propriul controller de gestionare).

Pe de-a intregul, BeSmart ofera una din cele mai variate moduri de configurare, fiind compatibil atat cu cele mai multe marci de centrale, cat si cu orice tableta sau smartphone de pe piata.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status