Cel mai bun termostat ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.20

 

Cum aleg cele mai bune termostate ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Termostatul este un dispozitiv extrem de util ce iti permite sa mentii temperatura ambientala din casa intre limitele dorite, alegerea valorilor optime asigurand si o economie de pana la 15%-30% la factura de incalzire (caci iti permite sa programezi pentru anumite perioade o temperatura mai scazuta). O veste buna este cea ca in ziua de azi putem gasi pe piata termostate ieftine si precise, care se vor dovedi o achizitie mai mult decat practica.a-termostat-ieftinCe alegi? Exista modele mecanice, cu rotita si modele electronice, cu control digital. Primele sunt cele mai ieftine si iti permit ca oricand vrei sa schimbi temperatura din incapere sa setezi o valoare; un dezavantaj e ca iti impun sa opresti manual incalzirea odata atinsa valoarea dorita.

Modelele electronice sunt ceva mai costisitoare, dar totusi accesibile astazi, avand mai multe avantaje: introduci valoarea si centrala porneste si apoi opreste automat in momentul in care temperatura e atinsa (cand aceasta scade, va reporni). O a doua clasificare deriva din modul de conectare cu centrala: termostate cu fir sau fara fir.

Asa cum arata destule pareri despre cele mai bune termostate ieftine, cele wireless sunt practice, permitand controlul de la distanta (poti muta dispozitivul in ce incapere doresti). Cele cu fir sunt insa mai putin costisitoare si te asigura ca nu exista blocaje ale semnalului (cum se poate intampla in cazul primelor).

De asemenea, exista modele neprogramabile, dar si programabile, care iti ofera un numar de programe utile (pe zile, pentru noapte, pentru cand nu esti acasa). Te vor interesa si: autonomia bateriilor; histereza, ce inseamna diferenta impusa dintre temperatura inregistrata si cea setata care face centrala sa porneasca (o valoare buna e sub +/- 1 grad Celsius); sensibilitatea, adica precizia cu care se masoara temperatura (cam 1 grad Celsius).

Un ultim lucru util de stiut este ca exista modele ce se pot conecta la cam la orice sistem: centrala, aparat de aer conditionat, convectoare electrice, sisteme de ventilatie etc.. Te intrebi: “dar unde gasesc un termostat de centrala ieftin, la un pret bun?” – iti spunem noi: in magazinele online, unde este sigur ca vei descoperi o diversitate de modele avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Conter CT7W

 

1-conter-ct7w-fara-firModelul Conter CT7W poate fi caracterizat ca cel mai bun termostat wireless ieftin, fiind un model cu afisaj digital care e compatibil cu majoritatea centralelor termice si a instalatiilor de aer conditionat.

Dispozitivul trimite semnale in radiofrecventa receptorului, un modul ce se afla in legatura cu aparatul de incalzire si comanda pornirea sau oprirea automata la atingerea valorii setate. Modelul fara fir are o acoperire mare, cu o raza de actiune de 30 metri in interior si 50 metri in spatiu deschis.

Dispune de un program prestabilit pentru fiecare zi din saptamana, pe 6 perioade diferite, iar acest program se poate modifica dupa dorinte. Un avantaj indiscutabil este ca poate fi amplasat in orice incapere, permitand controlul de la distanta (se aseaza departe de surse de caldura).

Este foarte simplu de utilizat iar durata de viata a bateriilor este de cam un an. Sensibilitatea este de +/- 0, 2 grade Celsius, asadar e un dispozitiv precis, ce merita descris ca un termostat de ambient fara fir ieftin si bun.

 

button 1

 

 

 

 

Auraton 2030

 

2-auraton-2030Acest termostat electronic iti permite un control precis al temperaturii ambientale, asigurand astfel confort, dar si economii considerabile. Micul dispozitiv citeste temperatura din incapere si va comanda oprirea sau pornirea automata a sistemului de incalzire sau climatizare.

Are un program cu 8 temperaturi independente pe parcursul zilei, iar reglarea temperaturii are o toleranta de +/- 3 grade Celsius. Iti permite sa faci setari avansate, de exemplu sa programezi o anumita temperatura la o anumita ora din zi (astfel ca atunci cand ajungi acasa sa fie deja cald).

Pentru economie, are si modul de vacanta. Setarile sunt intuitive, foarte usoare cu ajutorul ecranului LCD cu iluminare din spate. Histereza este de +/- 0, 2 – 0, 4 grade Celsius (aceasta constituie diferenta necesara dintre temperatura pe care o setezi si cea pe care o citeste in incapere pentru a porni sistemul). Este compatibil nu doar cu centralele termice, ci si cu aparate de aer conditionat.

 

button 1

 

 

 

 

Delex DEL T&7

 

3delex-del-t7Daca-ti doresti un termostat de ambient ieftin si bun, iti sugeram sa analizezi caracteristicile acestui produs Delex, un model programabil ce iti ofera cicluri pe mai multe zile sau pe mai multe perioade intr-o singura zi (pe 6 intervale orare in decurs de 24 ore si pe 7 zile).

Setarile sunt foarte simplu de realizat, cu ajutorul afisajului digital ce indica temperatura ambientala si cea aleasa (alegi valoarea dorita prin apasarea butoanelor). Functioneaza pe baza de baterii de 1, 5 V ce sunt incluse in oferta.

Cu dimensiuni de 130 x 80 x 35 mm, trebuie amplasat la o inaltime de 1, 5 metri de podea, fie in suport, fie pe perete si cat mai departe de orice surse de caldura.

Este un dispozitiv sensibil si precis, cu o sensibilitate de comutare de 0, 2 – 0, 3 grade Celsius. E compatibil nu doar cu centralele termice, ci si cu o mare parte din sistemele de incalzire, de ventilatie, de climatizare: convectoare electrice, ventilatoare, aeroterme, panouri radiante, aparate de aer conditionat.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status