Cel mai bun termostat Danfoss

Am modificat articolul ultima data pe: 21.01.20

 

Cum aleg cele mai bune termostate Danfoss

 

Ghidul cumparatorului

Un dispozitiv destinat reglarii temperaturii ambientale te poate ajuta sa realizezi o economie a combustibilului, dar si a curentului electric. Va fi dificil sa alegi un astfel de produs, deoarece vei auzi o multime de pareri despre cele mai bune termostate Danfoss, tocmai de aceea iti prezentam pe larg ce presupun produsele fabricate de acest producator.

 

 

Brandul Danfoss a fost fondat in anul 1933, in sudul Danemarcei, de catre Mads Clausen. Aceasta companie se ocupa cu crearea de dispozitive ce contribuie la eficientizarea consumului de energie electrica. De asemenea, brandul a patruns si in sectorul energetic ecologic, producand dispozitive destinate centralelor eoliene si solare.

Termostatele comercializate pot fi de doua tipuri: ambientale sau pentru radiatoare.

Pentru o centrala individuala, vei avea nevoie de un termostat de ambient, pentru ca te va ajuta sa reglezi setarile si temperatura dispozitivului termic, astfel incat sa asiguri confortul in intreaga locuinta (Z-Wave, TPOne).

Pe de alta parte, daca stai la bloc si esti racordata la sistemul termic centralizat sau vrei sa poti sista functionarea unui calorifer, iti va fi necesar un termostat de radiator. Acesta te va ajuta sa reglezi intensitatea temperaturii de retur a caloriferului, dar poti si opri functionarea acestuia (Danfoss Eco Home).

In functie de modul de lucru, aceste dispozitive se pot diviza in: manuale si electronice.

In prima categorie se incadreaza produsele care au doar o functie: sa iti permita sa reglezi temperatura ambientala din interiorul locuintei. Aceasta varianta este indicata pentru persoanele care nu au mari pretentii de la un astfel de dispozitiv sau pentru cei care nu se impaca foarte bine cu tehnologia, deoarece modul de functionare este unul simplist (RET230, RET230P).

Un model electric iti ofera posibilitatea sa ajustezi temperatura, dar in acelasi timp poti sa si setezi intervalele de functionare. Aceste variante sunt utile pentru cei care sunt plecati in mod frecvent, deoarece centrala va porni si se va opri conform setarilor stabilite de utilizatori. Un astfel de dispozitiv te va ajuta sa realizezi o economie de combustibil, pentru ca centrala sau dispozitivul de racire nu va functiona in permanenta (WT-P, RET2000B).

Mai poti intalni si termostate electronice (programabile), inteligente. Acestea iti permit sa memorezi propriile intervale de functionare adaptate dupa nevoile familiei tale. Controlul asupra acestui dispozitiv se poate realiza cu ajutorul unui smartphone, chiar si atunci cand nu e te afli acasa. Bineinteles ca, acest tip de produs are un cost mai ridicat, insa este o alternativa eficienta pentru cei care doresc sa aiba control in orice moment al zilei, chiar daca nu se afla in interiorul locuintei (Danfoss Eco Home).

In functie de gradul de mobilitate al termostatului acesta poate fi: cu fir sau fara.

Prima varianta se refera la acele dispozitive care necesita conectarea la o priza pentru a functiona. Plus ca, pentru a realiza legatura dintre acestea si centrala va trebui sa gauresti peretii, deoarece trebuie introdus firul electric (ORT-01 Opentherm).

Cele care functioneaza prin wireless sau pe baterii iti permit sa le multi dintr-o camera in alta, astfel poti avea control din orice colt al casei. Insa pentru unele modele, va trebui sa ai o conexiune wireless in casa si uneori semnalul poate fi deficitar, in cazul in care peretii locuintei sunt realizati din beton armat (RET2000B).

Daca iti doresti mereu sa stii care sunt parametri de functionare ai dispozitivului de incalzire sau racire, te sfatuim sa alegi un termostat Danfoss (la un pret bun), cu afisaj electronic. Acesta iti va arata gradele existente, ora, data si setariile alese (TP5000).

Cele fara afisaj au doar o rotita care iti indica temperatura, insa nu ai si alti parametri de functionare detaliati (RET230, RET230P).

Pentru ca stim ca timpul este pretios pentru tine, iti spunem un secret: poti achizitiona astfel de produse si din magazinele online. Pentru a te convinge, iti prezentam chiar si cateva exemple.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Danfoss RET2000B

 

Acest model de termostat este usor de citit, deoarece are un afisaj generos, aratand in mod  simplu si clar, temperatura. De asemenea, produsul e vizibil si pe timpul noptii, pentru ca are un ecran luminat.

Produsul poate fi conectat atat la centrale termice, cat si la baterii electrice sau ventiloconvectoare. Asta inseamna ca, chiar daca vei schimba dispozitivul de asigurare a confortului termic, vei putea folosi acelasi termostat. Fiind model fara fir, acesta functioneaza pe baza de baterii, ceea ce iti permite sa il amplasezi in orice colt al casei, fara a mai gauri peretii.

Cu ajutorul acestui produs vei realiza o economie a combustibilului, pentru ca iti permite sa setezi temperatura inferioara si superioara, dar si timpul de functionare al dispozitivului de incalzire sau racire. Acest model poate fi mai complicat de folosit pentru cei care nu sunt imprieteniti cu tehnologia, deoarece vorbim despre un sistem de functionare electronic, care are mai multe setari comparativ cu cel mecanic.

 

 

 

 

 

Danfoss Eco Home

 

Un alt mod de a reduce consumul termic poate fi folosirea unor termostate de radiator, asemeni produsului adus in discutie. Acestea iti ofera posibilitatea sa ajustezi temperatura si modul de functionare fiecarui calorifer in parte. Modelul prezentat permite modificarea setarilor atat manual, cat si cu ajutorul smartphone-ului, deoarece vorbim despre un model inteligent programabil.

Tot pentru un plus de eficienta, poti memora trei moduri de functionare, adaptate dupa programul si nevoile familiei tale, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa umbli mereu la termostat pentru a ajusta setarile, gasind astfel in permanenta o temperatura optima, in interiorul locuintei.

Fiind un model cu numeroase optiuni, acesta ofera eficienta maxima, insa s-ar putea sa nu fie pe placul celor care nu utilizeaza in mod frecvent tehnologia. Pentru a te asigura ca setarile nu vor fi modificate, produsul iti permite sa stabileste un cod pin, fiind astfel un avantaj, mai ales daca ai copii mici prin preajma.

 

 

 

 

 

Danfoss, Z-Wave

 

Acest termostat Danfoss (ieftin si bun) poate fi montat pe orice fel de radiator, insa este controlat de o unitate centrala care poate cuprinde toate sistemele de incalzire existente intr-o cladire. Fiind model fara fir, nu va fi necesar sa gauresti peretii, deoarece functioneaza pe baza tehnologiei wireless, oferindu-ti in acest fel posibilitatea sa modifici setarile chiar de pe laptop.

Pentru o utilizare mai usoara, dispozitivul vine cu programe prestabilite. Tot ce trebuie sa faci este sa setezi modul in care doresti ca acesta sa functioneze. Temperatura poate fi modificata, utilizand cele trei butoane frontale, iar pentru a te asigura ca aceasta este valoarea, dispozitivul dispune si de afisaj. Avand in vedere ca termostatul iti ofera posibilitatea sa stabilesti temperatura minima si maxima, pe intervale de timp, produsul este potrivit pentru familiile care in timpul zilei sunt preponderent plecate.

Ca sursa de energie dispozitivul functioneaza pe baza de baterii, iar pentru a te asigura ca vei sti in permanenta nivelul incarcarii, pe afisajul electronic vei gasi o pictograma. Fiind model smart s-ar putea sa fie mai dificil de inteles modul de functionare al acestuia, mai ales daca nu esti o persoana care agreaza dispozitivele cu o tehnologie avansata.

 

 

 

 

 

 

4
Lasa un comentariu

avatar
2 Sectiune de comentarii
2 Raspunsuri la sectiunea de comentarii
0 Followers
 
Cele mai populare comentarii
Cea mai populara pagina de comentarii
3 Autori comentarii
cristiTeam Clovis.roDragos Grama Autori comentarii recente
  Aboneaza-te  
Cel mai nou Cel mai vechi Cel mai votat
Anunta despre
Dragos Grama
Vizitator
Dragos Grama

Z-Wave poate fi montat unde exista robinet PPR?
Trebuie inlocuit robinetul?

Multumesc anticipat,

Team Clovis.ro
Admin

Buna, Dragos,

Din pacate, nU am identificat aceasta informatie in mediul online.

Poti contacta Danfoss Romania pentru clarificari:

http://www.danfoss.ro/contact/#/

Mult succes!

Echipa Clovis.ro

cristi
Vizitator
cristi

Schimbarea temperaturi din termostat este independenta de centrala termica sau trebuie unitate de comanda pt centrala ?
Daca ai creat intr o cladire cu multe camere cu climat spre exemplu de 23 grade dar in camera unde este montat termostatul doresti 25 grade sau 16 grade acest termostat dupa programare cum excuta comanda centralei termice pentru crsterea temperaturi ? Banuiesc ca , la scadere la exemplu de 16 grade inchide robinetul …
Multumesc !

Team Clovis.ro
Admin

Buna, Cristi,

Pentru modificarea individuala a zonelor de incalzire, Danfoss propune niste valve:

https://www.danfoss.com/en/products/radiator-and-room-thermostats/dhs/room-thermostats-and-time-controls/motorized-zone-valves/#tab-overview

niste termostate de calorifer:

https://www.danfoss.com/en/products/radiator-and-room-thermostats/dhs/radiator-thermostats/radiator-sensors/#tab-overview

sau sistem gata configurat, care poate gestiona separat temperaturile pe zone de caldura, cu ajutorul accesoriilor deja mentionate:

https://www.danfoss.com/en/products/smart-heating/dhs/smart-heating/danfoss-link/#tab-overview

Mai multe informatii gasesti pe:

http://www.smartheating.danfoss.com/ro/danfoss-eco/

Toate cele bune!
Echipa Clovis.ro

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status