n n
n
n
▷ Termoseminee ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun termosemineu ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 19.11.19

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Centralele de tip termosemineu reprezinta o solutie foarte eficienta de incalzire a caselor de dimensiuni variate. Pe baza multor pareri despre cele mai bune termoseminee ieftine, am inclus cateva modele in acest articol, descriindu-le in detaliu. Insa, dupa cum v-ati obisnuit, incepem cu prezentarea criteriilor de alegere ale acestor produse, care ar trebui cunoscute de orice potential cumparator:

 

 

Orice sistem de incalzit trebuie sa aiba o anumita putere, pe masura spatiului in care va opera. Orientativ, o valoare de 25 de kiloWati ar trebui sa fie suficienta pentru o incapere (sau o casa ori apartament) de circa 180-200 de metri patrati.

Pentru spatii mai reduse, fireste ca va puteti orienta catre un termosemineu mai slab, insa conteaza si cat de bine este izolata casa respectiva. Un termosemineu va fi mai putin eficient daca o mare cantitate de caldura se va disipa afara prin peretei, prin urmare luati si elementul izolatiei in calcul, cand efectuati o achizitie!

Nu puteti arde orice in semineu, ca in soba bunicilor – fiecare producator specifica anumite tipuri de combustibili pentru modelele pe care le fabrica! Exista termoseminee pe lemne, pe carbuni ori pe peleti.

Lemnul si carbunele sunt mai ieftine, insa mai poluante si mai putin eficiente, in comparatie cu peletii. Insa acestia din urma ofera un randament foarte bun, ceea ce scade costurile de incalzire pe termen lung!

In unele cazuri, sunt specificate si dimensiunile maxime ale bucatilor de lemn ce pot fi arse, ori tipul specific de peleti care pot fi utilizati!

Tiraj reprezinta modalitatea prin care fumul si gazele arse vor fi eliminate prin cos, catre exterior. Orice model de termosemineu ieftin, la un pret bun, va avea specificat ori tirajul fortat, ori cel natural.

La cel fortat, veti avea nevoie de un sistem de evacuare cu propriul ventilator, ce va trage afara fumul in mod activ, pe cand tirajul natural, va trebui sa aveti un horn simplu, gazele iesind afara prin convectie.

O observatie importanta este ca, atunci cand in casa mai exista sisteme de ventilatie mecanica, va trebui sa cumparati in mod obligatoriu un semineu cu tiraj fortat, altfel riscati sa trageti in interior fumul.

Nu in ultimul rand, retine ca unele modele de termoseminee includ si propriul boiler pentru apa menajera, insa multe ofera doar posibilitatea de a conecta o astfel de instalatie, aceasta trebuind cumparate separat. Cu ajutorul unui boiler de apa menajera, veti putea asigura apa calda pentru baie si bucatarie, de la aceeasi sursa de caldura ca si sistemul de incalzire al casei in care locuiti.

Fiecare model de termosemineu are propriile capacitati si functii, precum sistemele de control electronic al arderii si telecomanda (cum este la Fornello Royal 43749), trepte diferite de ardere, sertare usor de scos pentru evacuarea cenusii si reziduurilor, abilitatea de a incalzi atat cu apa, cat si prin propriul corp, ori alte particularitati.

Pentru a ajuta cat mai mult potentialii cumparatori in alegerea modelului cel mai potrivit, vom detalia in partea a doua a ghidului de cumparaturi

Asadar, iata cateva modele de termoseminee la preturi atragatoare care s-au facut remarcate prin recenziile favorabile, dar si prin popularitatea printre cumparatori. Tinta noastra este sa le descriem cat mai obiectiv posibil, pentru a usura achizitiile cat mai mult. Tot pentru a usura achizitia, oferim si link-uri care duc direct la paginile de comenzi online ale site-urilor partenere:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Fornello Royal 25 KW 43749 

 

Termosemineul central pe peleti   Fornello Royal 25 KW 43749 asigura eficient incalzirea in toata casa. Este un produs nou din gama ecologica  pentru functionare cu peleti cu aspect placut si design atragator si care poate opera ca o centrala de incalzire pentru ca poate fi conectata la retelele de calorifere.

Este prevazut cu un rezervor de peleti, acestia fiind singurul combustibil cu care poate opera. Beneficiind de o eficienta foarte mare (90-93 la suta) si de o autonomie ridicata, datorita mecanismului electronic, veti putea mentine o temperatura foarte constanta in casa, prin utilizarea termostatelor. Insa, atentie la combustibil, intrucat necesita peleti de calitate ridicata si dimensiuni specifice (6 milimetri in diametru)

Cosul pentru scoaterea gazelor  arse se conecteaza cu un racord e 80 de mm la soba soba, iar el trebuie sa fie echipat cu ventilator pentru scoaterea gazelor (are tiraj fortat). Un grad ridicat de confort  este oferit de sistemul automat de control, ce permite o programare saptamanala a regimului de operare . Prin utilizarea telecomenzii, poti creste temperatura de ambianta fara sa trebuiasca sa te deplasezi, intrucat tot sistemul de control al arderii este controlat cu atentie de sistemul electronic, pe baza comenzilor utilizatorului.

 

 

 

 

 

PRITY S3W21 

 

Termosemineul PRITY S3W21 este unul dintre cele mai puternice termoseminee de pe piata din Romania. Puterea de incalzire a caloriferelor  este de 21kW( aproximativ 10 calorifere de otel 22 x 600 x 1000 centimetri fiecare, orientativ) si puterea radianta (prin propriul corp al semineului) este de 5 kW ( pentru aproximativ 40mp de incapere).

Volumul boilerului pentru apa este de 26 de litri. Pentru o curatare usoara, acest semineu  prezinta in partea superioara o usa usor de accesat. In partile laterale termosemineul are laterale emailate crem, ceea ce ii sporeste atractivitatea ca design. Racordurile folosite la conectarea instalatiei termice sunt cu filet exterior de 1 tol.

Combustibilul de utilizat este lemnul si carbunele, diametrul cosului de evacuare este de 130 mm – tirajul fiind natural. Masoara 93 x 45 x 53 centimetri si cantareste 134 de kilograme.

 

 

 

 

 

PRITY S3W17 

Termosemineul  ieftin si bun PRITY  S3W17 este un model relativ simplu, destinat incalzirii cu lemne, brichete  sau carbune a locuintelor de pana la 196 de metri patrati, daca sunt bine izolate termic.

Avand cazan de apa incorporat cu un volum de 22 litri, acest model de semineu poate incalzi  pana la opt calorifere de dimensiuni 22 x 600 x 1000 cm, pentru a va oferi o idee asupra capacitatilor sale. Are o putere totala de 22 kW, din care 17 Kw sunt utilizati pentru incalzirea apei, iar puterea radianta emisa in camera in care amplasati semineul (acesta incalzind si prin corpul propriu) este de 5kW.

Semineul se monteaza la podea, este o piesa in stil rustic realizata din otel negru, avand inserate laterale de  otel emailat de culoare crem. Dimensiunile sale sunt: inaltimea 93 centimetri, adancimea 53 centimetri, latimea 57 centimetri si cantareste 118 kilograme. Diametrul de evacuare cos este de 130mm iar tirajul sau este natural.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.50 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status