fbpx

Cel mai bun termosemineu ieftin, cu peleti

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.19

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee ieftine, cu peleti

 

Ghidul cumparatorului

Daca vrei sa iti cumperi o centrala pe peleti, iti recomandam sa alegi o varianta de tip termosemineu, deoarece acesta poate fi utilizata si ca soba simpla, permitand admirarea flacarilor jucause. Totusi, atunci cand te-ai hotarat la un produs este bine sa ai in vedere o serie de criterii de selectie care sa iti permita sa obtii un compromis bun intre eficienta si pret, dar si sa ai o soba care sa corespunda spatiului pe care vrei sa il incalzesti.

 

In primul rand, caracteristica dupa care te vei orienta in principal este puterea. Aceasta poate varia intre 8 si 31 de kW, existand putine produse care sa depaseasca aceasta valoare. Va trebui sa iei in calcul faptul ca ai nevoie de 0.12 kW pentru fiecare metru patrat pe care vrei sa il incalzesti, dar si ca valoarea obtinuta poate sa fluctueze considerabil in functie de tipul de instalatie pe care il ai, de sistemul de termoizolare exterioara si de temperatura de afara.

Un termosemineu ieftin, cu peleti, la un pret bun, va avea la interior un buncar pe care il vei putea incarca cu combustibil, pentru a dispune de o oarecare autonomie in ceea ce priveste functionarea. Acesta poate avea capacitati diferite, de la 16 kg, pana la 36 de kg. La un consum mediu de 15 kg de peleti pe zi, in sezonul rece, va trebui sa realimentezi o data pe zi sau la doua zile.

Consumul raportat de producator va fi influentat de gradul si calitatea izolarii termice a casei, temperatura de afara si cea pe care o doresti la interior, dar si de tipul de peleti pe care il folosesti. Acesta poate fi situat intre 0.8 si 6.5 kg/ora.

Randamentul la ardere al acestor sobe este in general net superior celor pe lemn. Totusi si acesta poate sa difere de la un model la altul, influentand consecutiv consumul de combustibil, temperatura produsa si cantitatea de cenusa care ramane. Cele mai multe produse se situeaza intre 90 si 94 %.

Multe pareri despre cele mai bune termoseminee ieftine, cu peleti, se invart si in jurul functiilor prevazute in sistemul electronic de automatizare. Acestea ofera mai mute trepte de putere (de obicei 3 sau 5), posibilitatea de a regla tirajul, viteza de ardere si temperatura ambianta.

Unele modele includ in pachet si o telecomanda care iti permite sa ajustezi toti parametri stand comod in fotoliu (asta daca ai amplasat centrala in casa si nu in camera tehnica).

Pe langa centrala propriu-zisa, vei vedea ca iti sunt necesare si alte componente pentru ca sistemul sa functioneze corespunzator. Unele tipuri de termoseminee le au incluse pe toate, in timp ce pentru altele se specifica piesele care trebuie achizitionate separat: vas de expansiune sau pompa de recirculare. Toate produsele insa ar trebui sa fie prevazute cu un senzor de temperatura si o supapa de presiune.

Un alt criteriu foarte important este tipul de incalzire pentru care este destinat si construit un termosemineu. Majoritatea sunt prevazute cu conexiuni prin care sa fie integrate intr-o retea de incalzire centralizata, prin radiatoare. Totusi, exista si unele modele mai slabe, care sunt gandite doar pentru a incalzi spatiul in care sunt amplasate, acestea fiind de fapt adevarate seminee.

Pentru a gasi o oferta convenabila legata de astfel de centrale termice, iti recomandam sa incepi cautarile in mediul online, unde vei gasi o gama mai larga de produse decat in show-room-uri, iar daca vrei sa afli detalii despre cateva modele, iti propunem sa citesti si descrierile noastre.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Fornello Royal 

 

Acest termosemineu poate fi utilizat fie ca soba, atunci cand doresti sa te incalzesti doar de la caldura produsa de el sau ca centrala termica. Are o putere de 25 kW, ceea ce inseamna ca poate sustine pana la 180 de metri patrati (o casa cu cateva camere), in functie si de tipul si calitatea izolatiei exterioare, temperatura de afara sau varianta de instalatie aleasa.

Functioneaza cu peleti, avand o eficienta de 91.2% si capacitatea de a lucra autonom (este echipat cu buncar pentru combustibil). La interiorul produsului se afla toate accesoriile necesare, precum vas de expansiune, supapa de siguranta si sistem de automatizare.

Acesta poate fi actionat prin telecomanda si tot la fel vei putea seta si temperatura ambianta. Aprinderea se face automat si vei avea la dispozitie 5 trepte pentru viteza de ardere, pe care le vei putea alege in functie de cat de cald vrei sa fie. In plus, produsul are un design modern, in nuante de negru si visiniu, iar geamul termorezistent care iti permite sa urmaresti flacarile il poate transforma intr-un obiect ce poate fi amplasat chiar si in camera de zi a unei cabane.

 

 

 

 

 

Burnit PM 

 

Daca te intereseaza un termosemineu ieftin si bun, cu peleti, atunci s-ar putea sa iti convina aceasta oferta. Este vorba despre o centrala termica de 13 kW, care poate fi utilizata si ca o simpla soba. Poate incalzi pana la 110 metri patrati si este gandit pentru a fi conectat la o instalatie de incalzire centralizata, avand o camasa de apa inclusa in structura, dar si racorduri.

Prezinta la interior un locas pentru depozitarea peletilor, iar utilizatorii mentioneaza ca se poate folosi fara probleme combustibil de orice esenta. Geamul este termorezistent si va permite observarea flacarilor, care vor crea o atmosfera placuta, mai ales intr-o cabana de la munte.

Centrala poate fi utilizata atat la casa, cat si la bloc, iar consumul raportat de cei care au testat deja produsul este de aproximativ 15 kg pe zi, in sezonul rece. Afisajul electronic si telecomanda te vor lasa sa iti setezi temperatura ambianta asa cum doresti. Produsul este placut si din punct de vedere estetic, fiind finisat in negru si bej.

 

 

 

 

 

Prity PLW12 

 

Daca vrei sa renunti la incalzirea pe lemne, dar nu ai gaz in zona ta, atunci acest centrala pe peleti poate fi o solutie. Are o putere de 14 kW cu care va putea sustine pana la 6 calorifere si 100 de metri patrati. Ea poate fi racordata la o instalatie de incalzire sau folosita ca atare, pe post de soba, caz in care va radia pana la 2 kW.

Include un buncar de 25 kg pentru peleti si sistem electronic de automatizare. Acesta iti va permite sa setezi atat temperatura, cat si tirajul sau viteza de ardere, in mod confortabil, prin telecomanda.

Are un rezervor de 22 de litri de apa, aceasta fiind incalzita si recirculata. De asemenea, 5 trepte de putere, un senzor pentru temperatura si un consum de aproximativ 3 kg de peleti/ora. Culorile in care a fost realizata centrala, rosu si negru, precum si geamul termorezistent care iti permite sa admiri focul, vor crea o atmosfera placuta chiar si atunci cand hotarasti sa amplasezi produsul in casa.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4.71 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status