Cel mai bun termosemineu cu peleti, de 30 kW

Am modificat articolul ultima data pe: 07.04.20

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee cu peleti, de 30 kW

 

Ghidul cumparatorului

Orice locuinta are nevoie de un dispozitiv cu ajutorul caruia sa asigure confortul termic, mai ales atunci cand temperaturile din exterior sunt in scadere. Tot mai multe persoane isi indreapta atentia catre variante cat mai ecologice, de aceea termosemineele cu peleti sunt din ce in ce mai cautate. Ghidul de mai jos se adreseaza persoanelor interesate de un astfel de produs, cu o putere calorica de 30 kW, ce poate incalzi incaperi de pana la 200mp.

 

 

Daca dispui de un spatiu mic sau pur si simplu doresti ca dispozitivul de incalzire sa aiba un aspect mai placut, poti sa optezi pentru un produs care se monteaza in perete. Un dezavantaj al acestuia il reprezinta faptul ca nu poate fi mutat in alt loc. Cele care sunt montate in pardoseala ocupa mai mult spatiu, insa se pot efectua cu usurinta toate interventiile tehnice atunci cand este necesar.

De asemenea, tirajul produsului poate fi natural sau fortat.

Prima varianta este recomandata persoanelor care sunt dispuse sa asigure o camera separata acestui dispozitiv, deoarece oxigenul necesar arderii va fi preluat din interiorul acesteia. Un alt dezavantaj poate fi faptul ca este necesara realizarea unui cos pentru eliminarea gazelor (ceea ce presupune un cost suplimentar).

In cazul evacuarii fortate, substantele toxice sunt eliminate cu ajutorul unui ventilator care poate fi amplasat pe unul din peretii exteriori ai casei, iar oxigenul necesar arderii este preluat tot prin intermediul acestuia. De asemenea, in momentul achizitiei, vei primi intreg kitul de evacuare.

Unele modele de centrale au nevoie de o camera termica separata, deoarece nu au intreg circuitul hidraulic integrat (pompa, vasul de expansiune, supapele de suprapresiune, aerisitorul etc). Pe langa faptul ca exista posibilitatea ca montarea dispozitivului sa presupuna un cost suplimentar, s-ar putea ca in momentul achizitiei sa nu primesti toate componentele necesare functionarii.

Majoritatea parerilor despre cele mai bune termoseminee cu peleti, de 30 kW, sustin ca cele care au intregul circuit hidraulic sunt mai eficiente, deoarece pot fi montate chiar in interiorul locuintei si nu va mai fi necesar sa cumperi piese suplimentare.

Principalul scop al acestor produse este acela de a asigura confortul termic, insa unele modele existente pe piata permit atasarea unui boiler (pe care il vei achizitiona separat) pentru producerea apei calde menajere. Astfel vei putea realiza o economie a energiei electrice.

Pe de alta parte, avand in vedere ca acest tip de semineu este mai scump, daca nu locuiesti in mod frecvent in acea casa, investitia nu este rentabila, deoarece nu consumi foarte multa apa calda.

Presupunand ca esti in cautarea unui termosemineu economic din punctul de vedere al combustibilului, este bine sa alegi un model cu un randament de peste 80%, insa acest indicator poate fi influentat de numiti factori, cum ar fi: zona climatica, gradul de izolatie a locuintei, echipamentul folosit.

Cele cu un randament mai scazut sunt recomandate pentru locuintele foarte bine izolate, sau cele care sunt amplasate intr-o zona cu o iarna mai blanda, pentru a nu exista pierderi de cadura si a eficientiza consumul.

Exista si modele cu aprindere automata, acestea pornesc focul in momentul in care temperatura din interior a scazut sub nivelul stabilit. Cu ajutorul acestei functii realizezi o economie a peletilor.

Pe de alta parte, daca nu dispui de un buget atat de generos, poti sa iti indrepti atentia si catre un model cu aprindere manuala, insa in timp s-ar putea ca investitia sa nu fie atat de rentabila.

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont, in momentul in care achizitionezi acest produs, este materialul din care este realizat focarul.

Dupa o analiza amanuntita s-a constat faptul ca, cei mai multi cumparatori, atunci cand sunt in cautarea unui termosemineu cu peleti, de 30 kW, la un pret bun, isi indreapta atentia catre cele realizate din otel captusit cu samota. Acestea se incalzesc mai greu, insa mentin caldura mult timp, chiar si dupa ce focul nu mai arde.

Daca esti in cautarea unui model pe care intentionezi sa il amplasezi in camera de zi, atunci poti sa il alegi pe cel realizat din caramida, deoarece acesta poate avea un design variat. Randamentul nu este atat de mare ca in cazul celorlalte materiale.

Cele din fonta sunt mai rezistente la temperaturi ridicate, se incalzesc repede, insa nu mentin caldura foarte mult timp si sunt mai greu de mutat, deoarece au o greutate mare.

Daca intentionezi sa achizitionezi un astfel de termosemineu, poti sa analizezi si oferta online, deoarece exista posibilitatea sa gasesti un pret mai avantajos, comparativ cu magazinele de specialitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Pellet Pellet 30

 

Te-ai gandit sa achizitionezi un termosemineu care foloseste ca materie pentru ardere peleti, insa iti doresti unul cat mai economic? Atunci poti sa iti indrepti atentia catre acest model, deoarece are un randament de 92%. Functiile de aprindere automata te ajuta sa realizezi o economie de combustibil, deoarece flacara incepe sa arda in momentul in care temperatura din interiorul locuintei scade sub nivelul setat de tine.

Pe de alta parte, in momentul in care s-a ajuns la un confort termic focul se opreste, ceea ce inseamna ca vei gasi mereu un nivel al caldurii potrivit. In ceea ce priveste tirajul, acesta este unul fortat, noxele fiind eliminate cu ajutorul unui ventilator. Avand in vedere ca este un  model care se amplaseaza pe podea, ocupa mult spatiu, de aceea multe persoane asaza dispozitivul intr-o camera termica.

Focarul este realizat din otel captusit cu samota, material care raspandeste caldura mult timp dupa ce focul s-a stins. De asemenea, dispozitivul iti permite sa anexezi si un boiler electric, astfel incat poti produce si apa calda menajera cu acelasi combustibil.

 

 

 

 

 

Zantia Itaca

 

Modelul adus in discutie este potrivit persoanelor care sunt in cautarea unui dispozitiv care poate fi amplasat in camera de zi, deoarece contine sistem hidraulic. Pe de alta parte, acesta trebuie amplasat pe podea, ceea ce inseamna ca va reduce spatiul de trafic din incaperea respectiva, insa poate fi piesa de rezistenta a intregii incaperi.

Produsul va oferi caldura intr-un timp scurt, deoarece este realizat din otel captusit cu samota.  Avand in vedere ca acesta are un randament de 90%, vei efectua o economie de combustibil, insa acest aspect poate fi influentat de diversi factori externi (zona climatica, grad de izolare a locuintei).

In ceea ce priveste tirajul, acesta se realizeaza fortat, fiind nevoie de un ventilator pentru eliminarea noxelor, nu de un cos. De asemenea, pentru un plus de confort poti sa produci si apa calda menajera cu acelasi combustibil, tot ceea ce trebuie sa faci este sa achizitionezi independent un boiler.

 

 

 

 

 

Ferroli Breta Pellet

 

Iti doresti o sursa de caldura ecologica si economica? Atunci poti sa iti indrepti atentia catre acest model de termosemineu cu peleti, de 30 kW, ieftin si bun, deoarece nu ocupa mult spatiu si are si un pret avantajos. Avand un sistem hidraulic integrat, acesta nu necesita achizitionarea altor componente individuale si nici nu este greu de montat.

Produsul nu necesita camera termica individuala, putand fi amplasat chiar in camera de zi. Pe de alta parte, trebuie sa stii ca spatiul de trafic se va diminua. De asemenea, produsul permite atasarea unui boiler cu ajutorul caruia poti sa produci apa calda necesara pentru activitatiile zilnice.

Datorita tirajului fortat, acesta nu necesita cos de fum, insa ventilatorul trebuie amplasat pe un perete exterior. Avand un randament de 92%, dispozitivul nu va consuma mult combustibil si este potrivit pentru locuintele amplasate in zone racoroase, deoarece poate oferi o temperatura optima.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status