Cel mai bun termosemineu Burnit

Am modificat articolul ultima data pe: 01.04.20

 

Cum aleg cele mai bune termoseminee Burnit

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand temperaturile scad pentru o perioada scurta de timp poti folosi variante electrice pentru a-ti asigura confortul termic, insa in anotimpul rece acestea sunt costisitoare, deoarece functionarea dispozitivelor duce la o crestere a consumului electric. Tocmai de aceea, daca esti in cautarea unor solutii mai avantajoase, poti sa cumperi un termosemineu Burnit pe baza de combustibil solid.

Mai jos, iti spunem mai multe despre oferta acestui producator si vom detalia care sunt aspectele pe care trebuie sa le iei in seama, in momentul in care alegi un astfel de produs.Compania New Energy Sistem vine pe piata cu produse termice care folosesc combustibil ecologic. Acestea sunt comercializate sub marca Burnit si Sunsystem. Sediul companiei se afla la Sofia, insa produsele realizate sunt comercializate in numeroase tari de pe teritoriul Europei. Pe langa articolele pentru asigurarea confortului termic, compania mai produce boilere si panouri solare.

Una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie sa le iei, inainte de a te hotari asupra unui model, este materialul folosit pentru ardere. In functie de acesta, poti gasi dispozitive care folosesc lemnul, carbunele sau peletii.

Termosemineele pe lemn sunt potrivite pentru utilizatorii care stau aproape de zone muntoase, deoarece procurarea materiei de ardere in aceste regiuni este mai usoara, iar cenusa realizata in timpul arderii poate fi utilizata ca ingrasamant. Pretul acestui combustibil poate fi mai mare comparativ cu alte materiale utilizate pentru ardere (Wbs, Wbs Active).

Carbunele mentine jarul o perioada mai lunga de timp, ceea ce inseamna ca vei face o economie de combustibil, insa noxele eliminate de acesta sunt foarte toxice, tocmai de aceea utilizatorii care doresc sa protejeze natura evita sa cumpere termoseminee care folosesc aceasta materie prima (Advance UB 35, WB 40).

O mare parte dintre parerile despre cele mai bune termoseminee Burnit sustin ca cele care folosesc peletii sunt mai avantajoase, deoarece acestia reprezinta o varianta ecologica si economica din punctul de vedere al consumului, plus ca nu vei avea nevoie de un spatiu mare de depozitare, pentru ca peletii pot fi pastrati in saci. Dar pretul de achizitie a unei astfel ce centrale poate fi si de 2-3 ori mai mare, comparativ cu un dispozitiv care foloseste lemne (Comfort 25 kw Plus, PD Confort 10 plus).

De asemenea, trebuie mentionat faptul ca va trebui sa respecti specificatiile producatorului in acest sens, deoarece folosirea altui combustibil in afara de cel mentionat duce la deteriorarea produsului si poate reprezenta un pericol pentru siguranta familie tale.

Un alt aspect important este suprafata pe care o vei incalzi cu ajutorul acestui termosemineu. In functie de aceasta, se alege puterea dispozitivului.

Pentru incalzirea unei locuinte bine izolate vei avea nevoie de 0.03Kw/mc, iar pentru cea captusita la un nivel mediu iti vor fi necesari 0.07Kw/mc. Pentru a indentifica puterea necesara trebuie sa cunosti volumul intregii locuinte. Sa zicem ca ai o suprafata de 150mp cu o inaltime de 2.5m, in acest caz volumul este de 375mc. Daca locuinta este bine captusita, iti va fi de ajuns un dispozitiv cu o putere de aproximativ 12kw.

Bineinteles ca, aceste valori sunt orientative, deoarece pe langa gradul de izolatie mai trebuie sa tii cont si de materialul din care este realizata locuinta sau de zona in care aceasta este amplasata. Brandul ofera o gama variata de astfel de dispozitive cu diverse trepte de putere, cea mai mica este de 8Kw (PD Comfort Plus), iar cea mai mare este de 50 Kw (WB50).

Tirajul reprezinta modul de eliminarea a noxelor si poate fi de doua tipuri: natural sau fortat.

Prima varianta presupune procurarea oxigenului necesar arderii, din incaperea in care este amplasat dispozitivul si eliminarea noxelor printr-un cos cu o inaltime considerabila. Insa realizarea acestuia implica cheltuieli suplimentare (PD Comfort Plus).

Cele cu tiraj fortat nu necesita camera termica, deoarece acestea vin cu intregul kitul de evacuare la pachet. Tot ce trebuie sa faci este sa il montezi conform instructiunilor producatorului. Oxigenul necesar arderii este luat din exterior, ceea ce inseamna ca dispozitivul poate fi amplasat intr-o camera locuibila, iar noxele sunt eliminate prin ventilator (PM Comfort Plus 4G).

Daca esti in cautarea unui termosemineu Burnit (la un pret bun), analizeaza si ofera online, deoarece nu va mai trebui sa te deplasezi la un magazin de specialitate si vei putea realiza o analiza aprofundata inainte de luarea deciziei.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Burnit Pm Comfort Plus 4G

 

Acesta este un dispozitiv cu ajutorul caruia poti asigura confortul termic folosind un combustibil mai putin daunator mediului, avand in vedere ca vei utiliza peletii ca material pentru ardere. Iar spatiul de depozitare a acestora va fi mai mic, comparativ cu cel utilizat in cazul lemnelor, deoarece peletii pot fi pastrati in saci.

Avand o putere de 25Kw, termosemineul iti poate poate asigura confortul termic intr-o locuinta cu o suprafata de 142mp (cu o inaltime medie de 2.5m si un grad de izolatie scazut). Produsul foloseste tirajul fortat pentru evacuarea gazelor si nu vei avea nevoie de o camera speciala pentru amplasarea acestui dispozitiv, ceea ce inseamna ca te poti bucura de caldura produsa in timpul arderii.

Avantajul este ca acesta vine la pachet cu intreg sistemul de evacuare, ceea ce inseamna ca nu va mai trebui sa iei in calcul si alte costuri. Ca functii suplimentare amintim: posibilitatea stabilirii parametrilor de functionare pentru o saptamana (ceea ce inseamna ca nu va trebui mereu sa setezi temperatura) si controlul operatiunilor de stingere si aprindere cu ajutorul telefonului (acest lucru contribuie la o economie a combustibilului).

 

 

 

 

 

Burnit PD8 Kw

 

Iata un produs care poate fi utilizat de catre persoanele care nu au o locuinta cu o suprafata mare, deoarece puterea acestuia este de doar 8kw, suficienta pentru un spatiu cu o dimensiune de aproximativ 45mp (cu un grad de captusala redus si o inaltime de 2.5m). De asemenea, acest dispozitiv va avea nevoie de o camera termica individuala, deoarece oxigenul utilizat in timpul arderii va fi luat din interior.

Un dezavantaj ar fi ca va trebui sa iei in calcul si costul realizarii unui cos, deoarece gazele vor fi eliminate prin acesta. In ceea ce priveste combustibilul, acesta foloseste peletii, fiind considerati varianta cea mai ecologica, deoarece noxele produse de acestia nu sunt atat de toxice, comparativ cu cele ale carbunelui. Iar cenusa rezultata in timpul arderii o poti folosi ca ingrasamant.

O functie foarte utila este controlul dispozitivului de la distanta, ceea ce inseamna ca pe timpul iernii, nu vei fi nevoit sa te deplasezi pana in camera termica pentru a seta parametrii de functionare ai dispozitivului.

 

 

 

 

 

Burnit PD10 kW

 

Daca esti in cautarea unui termosemineu Burnit, ieftin si bun, cu ajutorul caruia sa incalzesti un spatiu cu un grad de izolatie redus si o suprafata de aproximativ 57mp, atunci acest model poate fi solutia cautarilor tale, deoarece are o putere de 10Kw, suficienta pentru asigurarea confortului termic unei locuinte cu o suprafata ca cea mentionata mai sus.

Avand un tiraj natural, va trebui sa iei in calcul si costurile necesare realizarii unui cos de o inaltime considerabila, dar si spatiul individual necesar amplasarii dispozitivului, deoarece acesta va avea nevoie de o camera termica separata si nu va veni insotit de sistemul de evacuare a noxelor produse in timpul arderii.

Pentru ca foloseste peleti, termosemineul are un randament crescut (90%) si nu elimina gaze daunatoare pentru mediul inconjurator. De asemenea, acestia nu produc multa cenusa in timpul arderii, ceea ce inseamna ca nu va trebui sa cureti frecvent locul destinat acesteia.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status