Cel mai bun termometru ambiental

Am modificat articolul ultima data pe: 24.01.20

 

Cum aleg cele mai bune termometre ambientale

 

Ghidul cumparatorului

Daca doresti sa fii constant la curent cu temperatura din casa ta si cu nivelul umiditatii pentru a te asigura de mentinerea unor valori optime, ai nevoie de un termometru ambiental cu functie de higrometru (denumit si termo-higrometru). Este un instrument util si care masoara cu precizie, avand adesea si alte functii (ceas, alarma).Termometrele de interior pot fi de tip analog – similare unui ceas de masa rotund, care, indiferent de ce ar spune unii, au un grad ridicat de precizie; sau de tip digital, cele mai moderne, la care valorile citite sunt afisate in cifre pe un ecran LCD. Acestea masoara temperaturi incadrate intre 0 si 50 grade Celsius (sau optional, in grade Fahrenheit) cu o precizie extrem de crescuta si au si avantajul de a citi in cel mai scurt timp temperatura in orice camera (cateva secunde).

La majoritatea modelelor, precizia se situeaza la valoarea de +/- 1 grad sau +/- 0.5 grade Celsius. Ca functii ce pot fi considerate utile, se pot mentiona ceasul, alarma sonora, memorarea ultimelor masuratori care permite o monitorizare atenta si un display electronic cat mai usor de citit.

Asa cum arata unele pareri despre cele mai bune termometre ambientale, deoarece si nivelul de umiditate din casa este un factor de interes (trebuie sa fie de peste 30 % si sub 50%), sunt de apreciat acele modele care integreaza higrometru, ce afiseaza nivelul existent si emite o avertizare daca valorile sunt sub sau peste cele optime. Respectivele alternative moderne de termo-higrometre functioneaza pe baza de baterii si au un design compact si mic, similar unei rame sau unui ceas si se pot monta pe perete sau sprijini pe masa cu ajutorul unui piciorus.

Vrei sa stii unde se gasesc termometre ambientale la un pret bun? Raspunsul e simplu: pe Internet exista oferte dintre cele mai diverse ce vin cu un cost redus (nu uita sa verifici perioada de garantie inclusa).

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TFA S30.5027.02 

 

Cel mai bun termometru ambiental trebuie sa masoare temperatura din incapere cu o precizie ridicata, iar in acest sens iti putem recomanda modelul TFA S30.5027.02 cu o garantie de 2 ani. Este un instrument modern, digital, cu un design cu rama ce poate fi amplasat pe perete sau pe o piesa de mobilier (are piciorus de sustinere).

Masoara cu precizie temperatura interioara pe o plaja de la 0 la 50 grade Celsius si include higrometru, care citeste nivelul umiditatii de la 20% pana la 95%. Informatiile sunt usor de citit datorita ecranului mare ce afiseaza valorile.

Functioneaza pe baza de baterie CR2025 inclusa, are dimensiuni de 100 x 12 (48) x 82 mm si doar 70 g in greutate. Este un termo-higrometru eficient, care iti permite sa monitorizezi permanent temperatura si umiditatea din interiorul casei, asigurand astfel un confort optim, in mod special util pentru cei cu copii mici sau care au diferite probleme respiratorii (ce necesita controlul umiditatii).

 

 

 

 

 

Koch 12549 

 

Acest termo-higrometru digital de la Koch e un mic instrument precis ce afiseaza valorile citite in timp scurt pe un ecran iluminat cu lumina albastra (trebuie activata iluminarea prin tasta Light). Alte functii utile sunt cele de ceas si de alarma sonora.

Cu o garantie pe o perioada de 2 ani, functioneaza cu o baterie tip AA. Temperatura interioara este masurata pornind de la valoarea de 0 si pana la cea de 50 grade Celsius. In ceea ce priveste umiditatea, domeniul de masurare este incadrat de la 0% la 90 % (este important sa pastram un nivel adecvat, de peste 30% si neaparat sub 50%).

Micut, cu dimensiunile de 9,3 x 9,3 x 3, 5 cm si 109 grame, este un dispozitiv cu design similar unui ceas de noptiera digital, simplu de folosit si citit. Poate fi montat pe perete sau amplasat pe o masa, fiind foarte util in camera copilului, unde este cu atat mai important sa pastram conditii optime.

 

 

 

 

 

Eurotrade Expert 3 in 1 

 

Daca-ti doresti un termometru ambiental ieftin si bun care sa-ti permita sa monitorizezi constant temperatura din incapere, insa si nivelul de umiditate, poti incerca acest mic dispozitiv Eurotrade Expert 3 in 1 (termometru, higrometru si ceas).

Valorile sunt simplu de citit datorita afisajului mare digital si include alarma sonora, bip la ora fixa, afisarea orei si a datei calendaristice. Cu un design modern, este micut (10 x 10 x 2 cm) si poate fi asezat pe masa sau montat pe perete. Include si o functie de memorare a valorilor maxime si minime inregistrate la ultimele masuratori efectuate.

Citeste temperatura din camera in doar 1 secunda, de la -50 grade pana la +70 grade Celsius (poate afisa si in grade Fahrenheit). Este un instrument exact, cu o precizie de +/- 1 grad.  Nivelul de umiditate ambientala e masurat pornind de la 10% pana la aproape de 99% (cu precizie de +/- 5%). Are o baterie AAA inclusa si o garantie de 24 luni.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status