Cel mai bun radiator 1100 x 600

Am modificat articolul ultima data pe: 07.06.20

 

Cum aleg cele mai bune radiatoare 1100 x 600

 

Ghidul cumparatorului

Un radiator 1100 x 600 poate incalzi eficient o incapere de tip rezidential, insa, atunci cand il achizitionezi, trebuie sa ai in vedere mai multi factori, daca vrei sa te asiguri ca investitia va fi una de durata si ca dispozitivul se va plia perfect pe propriile nevoi.

Primul criteriu de selectie consta in materialul din care radiatorul este fabricat. Astfel, ai de ales intre modele confectionate din: fonta, otel sau aluminiu. Primele au cea mai mare durata de viata (peste 30 de ani), fiind foarte rezistente la socuri mecanice si coroziune. Asigura un confort termic sporit, dar sufera la capitolul estetica, iar volumul de apa este foarte mare (presiune de lucru intre 4 – 6 bari).

Celor care vor un model mai ieftin, le recomandam radiatorul din aluminiu. Acesta se incalzeste foarte repede, iar durata de viata este mare (10 – 20 de ani). Necesita insa o atentie deosebita cand vine vorba de intretinere, caci este expus coroziunii electrochimice si se deformeaza usor.

Totusi, cel mai bun raport putere termica/pret il au aparatele din otel, oferind necesarul de caldura incaperii in care sunt montate intr-un timp foarte scurt, multumita inertiei termice scazute. Este adevarat ca nu rezista la fel de mult in timp (doar 5 – 10 ani).

Puterea termica, exprimata in watti, influenteaza temperatura din camera in care radiatorul este montat, asa ca reprezinta urmatorul parametru de selectie important. Pentru a stabili necesarul de caldura din incapere, trebuie sa tii cont de mai multi factori, precum: volumul incaperii in care urmeaza a fi amplasat, orientarea camerei, prezenta sau absenta izolatiei termice a imobilului etc. Pentru un confort termic optim, ar fi nevoie de 35 – 55 W/mc. Ca sa-ti fie mai usor, afla ca 1 element din fonta are 135-150 W; 1 element din aluminiu – 160-200 W si 1 din otel – 160 W.

In ceea ce priveste instalarea, numeroase pareri despre cele mai bune radiatoare 1100 x 600 cm recomanda cumparatorilor sa apeleze la un meserias sau la o firma specializata, care sa faca toate probele necesare, mai ales cand vine vorba despre modelele din fonta. Totusi, daca nu-ti place sa te complici si nici nu vrei sa scoti bani in plus din buzunar, opteaza pentru un dispozitiv din otel, intrucat nu ridica probleme la instalare.

Internetul este locul unde gasesc radiator 1100 x 600 la un pret bun toti cei interesati, asa ca nu ezita sa comanzi produsul preferat online.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Radox 22 

 

Radox 22 poate fi considerat cel mai bun radiator 1100 x 600, avand in vedere ca este fabricat din otel de cea mai buna calitate (cu grosimea de 1,15 mm), pe baza standardelor de productie europene DIN EN442, ceea ce inseamna ca prezinta o buna rezistenta la presiuni (max. de lucru 10 bar)si temperaturi maxime de lucru (100 – 110°C).

Cu un continut mare de apa prin caneluri si cu o suprafata radianta mare, caloriferul se lauda cu o putere termica nominala de 2267 de W, incalzind repede orice incapere. Este usor de montat si de manevrat, fiind vopsit in camp electrostatic in RAL 9016 si testat la 13 bar.

Prezentandu-se sub forma de panou, acesta va putea fi cu usurinta integrat in sufragerie, fara a dauna in vreun fel stilului decorativ. Pentru o functionare optima pe o perioada cat mai indelungata, se recomanda tratarea apei in instalatii. Pretul e pe masura calitatii.

 

 

 

 

 

Airfel 22 

 

Daca vrei un radiator 1100 x 600, compatibil cu centralele termice de apartament si nu numai, Airfel 22 iti sta la dispozitie. Este un calorifer tip panou pentru apartamente de dimensiuni mari, compact, acoperit cu placi de incalzire profilate si cu elemente de convectie care, la randul lor, sunt prevazute protectii laterale si superioare, tip gratar, fapt care garanteaza cresterea eficientei aparatului.

Pe scurt, este un model confectionat din otel, a carui putere termica nominala insumeaza 2385 de W, ceea ce inseamna ca se lauda cu un transfer bun de energie termica. Presiunea maxima de lucru este de 10 bari, iar temperatura limita pana la care poate rezista este de 110°C.

Aspectul este unul modern, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji pentru estetica incaperii in care urmeaza sa-l amplasezi, iar unul dintr avantajele majore ale produsului consta in accesoriile care-l insotesc: console de fixare, dop, ventil de aerisire, pentru montaj facil.

 

 

 

 

 

Radox 11 

 

Un radiator 1100 x 600 ieftin si bun este acest model. Fabricat din otel de cea mai buna calitate (grosime 1,15 mm), acesta nu doar ca da bine in orice interior modern, ci se comporta bine din punct de vedere al eficientei  in instalatiile cu centrale sau cazane proprii si chiar in cele de termoficare.

Are un continut mare de apa prin caneluri si o suprafata radianta exstinsa, fapt care ii permite sa atinga o putere termica nominala de 1192 W, pe care o va distribui rapid in interiorul in care este montat.

Caloriferul este trecut prin procesul de pre-testare (curatare, fosfatare si spalare), iar in ceea ce priveste conditiile de functionare, trebuie spus ca presiunea maxima de lucru este de 10 bar, temperatura cea mai mare de lucru suportata fiind de 110°C. Este usor de montat, iar pentru mentinerea duratei de viata se recomanda achizitionarea unui filtru de impuritati.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status