Cel mai bun purificator ieftin, de aer

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune purificatoare ieftine, de aer

 

Ghidul cumparatorului

Deoarece calitatea aerului din interior ne influenteaza considerabil bunastarea, purificatoarele sunt aparate extrem de utile, care retin si filtreaza particule de praf, microorganisme daunatoare, alergeni diversi, polen, in acelasi timp eliminand mirosuri neplacute sau fumul de tigara.

Astfel, sunt ideale pentru locuintele in care exista copii mici sau persoane alergice, dar si pentru cei care doresc sa se bucure de un aer curat, purificat de poluanti si mirosuri dezagreabile. Din fericire, putem gasi astazi modele de purificatoare de aer ieftine, dar eficiente in curatarea atmosferei din casa.

 

 

 

Aceste aparate pot fi fixe sau portabile. In general, modelele fixe sunt destinate spatiilor extinse, precum birouri, baruri, saloane spatioase, avand o capacitate crescuta de purificare, putand trata mari cantitati de aer. Acestea nu sunt si optiunea preferabila in locuinte private conventionale, fiind costisitoare si necesitand modificari in structura apartamentului.

De aceea, asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune purificatoare de aer ieftine, o optiune avantajoasa o reprezinta aparatele portabile, ce nu cer o instalare speciala si care pot fi deplasate dintr-o incapere in alta. Si acestea au dimensiuni si capacitati diferite de filtrare a aerului, existand modele compacte, mici, destinate special spatiului din automobil si modele mai mari de camera.

In alegerea unui model, va trebui sa verifici tipul de particule retinute, marimea acestora si proportia in care sunt eliminate. Un sistem eficient de filtrare include un filtru de carbon ce elimina mirosurile si unul certificat HEPA (High-Efficiency Particulate Arrestance), filtru ce purifica pana la 99.7 % din cele mai fine particule din aer, mai mari de 0.03 microni. Verifica daca filtrele pot fi spalate sau trebuie inlocuite periodic (in general, aparatele portabile au filtre ce se schimba).

Cel mai bun purificator de aer ieftin va avea o capacitate de purificare a aerului adecvata marimii incaperii; aceste detalii trebuie specificate de catre producator, care va indica cantitatea de aer tratata (debitul de aer exprimat in m3/h pentru o anumita suprafata). Un aparat eficient pentru o camera de apartament poate avea o rata de purificare cuprinsa intre 150-200 m3/h.

Pentru ca uneori ai nevoie de o putere mai mare de circulare si filtrare, alteori de una mai scazuta, este util sa ai 2 sau 3 trepte de viteza reglabile. Aceasta si deoarece poti prefera sa mentii aparatul pe o treapta scazuta pe timpul noptii (uita-te si ce nivel de zgomot produce –  sa fie sub 50 dB).  

Multi considera functia de ionizare ca fiind foarte utila in curatarea aerului, contribuind la o filtrare mai eficienta a particulelor. Dimensiunile modelului te pot interesa, in special atunci cand intentionezi sa deplasezi purificatorul dintr-o camera intr-alta. Nu omite insa faptul ca, cu cat un aparat este mai micut, cu atat are o capacitate mai scazuta de tratare a aerului.

Daca te intrebi unde se gasesc purificatoare de aer ieftine, la un pret bun, noi iti recomandam ofertele magazinelor online, deoarece pe Internet vei descoperi mereu modele avantajoase si de calitate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Medisana Air 60300 

 

Purificatorul de aer Medisana 60300 este un model portabil ideal pentru o locuinta, pastrand aerul proaspat si curat. Cu un design compact si modern, el poate fi cu usurinta mutat dintr-o camera in alta si functioneaza cu o sursa de alimentare si un cablu USB incluse.

Retine si filtreaza cele mai mici particule de praf, polen, bacterii si alti alergeni, in acelasi timp eliminand cu eficienta mirosurile dezagreabile si fumul. Acestea se datoreaza sistemului cu filtru de particule antibacterian si cu filtru suplimentar de carbon activat, destinat retinerii mirosurilor.

Cu un consum energetic redus, este un model util, simplu de folosit, ce are incluse LED-uri care afiseaza gradul de poluare a atmosferei, puterea de filtrare optima si momentul in care se cere inlocuirea filtrului. De asemenea, aparatul are o functie de comutare automata de la modul de zi la cel de noapte, asigurand tratarea constanta a aerului fara zgomote deranjante.

 

 

 

 

 

Emed PA300 

 

Modelul Emed PA300 este un purificator de aer ieftin si bun, cu functie de ionizare care asigura o purificare eficienta a aerului din incapere, producand ioni negativi ce fac atmosfera mai curata si mai sanatoasa, lipsita de poluanti.

Cu o rata a fluxului de aer de 72 m3/h, este un aparat recomandat pentru o suprafata maxima de 150 m3. Are un consum redus de energie, facand parte din clasa de eficienta energetica A (cea mai buna). Sistemul ce include un filtru de carbon activ garanteaza atat retinerea particulelor de polen, praf si a microorganismelor, cat si indepartarea fumului de tigara si a mirosurilor neplacute.

Ofera posibilitatea de functionare pe 2 trepte de viteza, in functie de necesitati. Lucrand eficient, este un aparat extrem de util pentru a te asigura de eliminarea poluantilor si alergenilor din aerul interior, fiind excelent pentru cei sensibili sau pentru copii. Cu un design elegant, include o garantie de 24 de luni.

 

 

 

 

 

Rahel Car Air Revival 

 

Rahel Car Air Revival este un purificator de aer auto, destinat in mod special utilizarii in automobil, cu dimensiuni reduse, cu o greutate de doar 40 g, cu design modern si port de incarcare la soclul brichetei auto. Functioneaza la temperaturi de lucru cuprinse intre – 10 grade si 40 grade Celsius.

De altfel, poate fi utilizat si pentru improspatarea aerului intr-o incapere mica, lucrand eficient si silentios. Elimina microorganismele daunatoare din aer, particulele de praf, retine mirosurile neplacute si fumul de tigara, creand o atmosfera curata, fara poluanti.

Functia de producere a ionilor negativi in aer contribuie la purificarea aerului prin filtrarea particulelor fine, la indepartarea bacteriilor si captarea fumului. De asemenea, se considera ca ionii negativi stimuleaza sistemul nervos, reduc oboseala, intaresc imunitatea. Acest model compact si micut, cu design atractiv si cu un indicator LED de functionare iti va garanta o atmosfera curata si proaspata in interiorul automobilului. Are o garantie de 12 luni.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status