Cel mai bun pirometru ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.19

 

Cum aleg cele mai bune pirometre ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Pirometrele sunt aparate utile pentru masurarea temperaturilor suprafetelor, fara ca acestea sa intre in contact cu instrumentul. Principiul utilizat se axeaza pe nivelul de radiatie termica infrarosie emis de materialele calde, si dispozitivele acestea sunt utile in diverse circumstante, de la verificarea functionarii sistemelor de incalzire, la evaluarea puterii cuptoarelor si furnalelor, in general cam in orice situatie in care un termometru standard nu se poate folosi.

Daca aveti nevoie de asa ceva, ghidul pe care il cititi acum va fi extrem de util pentru a face alegerea cea mai buna cand vine vorba de un pirometru ieftin, la un pret bun, adecvat nevoilor dumneavoastra.

Factorul cel mai important de selectie pentru aceste dispozitive este gama de temperaturi ce poate fi masurata.

Daca, de exemplu, aveti nevoie sa aflati cat de fierbinte este un cuptor de pizza, atunci produsele cu limita superioara de peste 260 de grade Celsius sunt adecvate. In schimb, daca temperaturile sunt mai modeste (sa zicem, masurati cat de calde sau reci sunt gurile sistemului de climatizare al unei cladiri), produse cu gama intre -20 si 160 de grade vor fi mai mult decat suficiente.

Dupa cum e de asteptat, cu cat sunt mai extreme temperaturile ce pot fi inregistrate, cu atat va fi si pirometrul respectiv mai scump.

Acuratetea reflecta marja de eroare la masuratori. De exemplu, cele mai multe produse cu o acuratete de +/- 2 grade, sau cu +/-2 % din temperatura masurata. Cautati ca aceasta sa fie cat mai mica, daca aveti nevoie de masuratori foarte precise.

Timpul de masurare se situeaza in jurul valorii de o secunda, desi modelele mai performante pot avea timpi mai scurti. Aceasta valoare se refera la durata necesara masurarii temperaturii, dupa indreptarea laserului spre suprafata in cauza.

Luati in considerare si raportul dintre distanta si diametrul masurat. Spre exemplu, un produs cu o valoare de 8:1 pentru aceasta specificatie va trebui tinut la maximum 80 centimetri pentru a masura temperatura unei suprafete cu diametrul de 10 centimetri.

In caz contrar, se vor masura si suprafetele vecine, iar rezultatul va fi eronat. Cu cat este mai bun acest raport, cu atat veti putea utiliza dispozitivul la distante mai mari, sau, prin aceeasi logica, pentru suprafete mai mici in diametru.

Sunt pareri despre cele mai bune pirometre ieftine care iau in considerare si dimensiunile, forma sau tipul de afisaj, cand vine vorba de alegerea unui produs.

Exista modele mai compacte, si modele mai mari. Totodata, puteti gasi designuri care seamana cu un pistol, pentru o mai buna manevrare, dar si modele compacte, asemanatoare cu niste telecomenzi de masina.

Daca aveti nevoie, puteti opta si pentru afisaje luminate, pentru a va putea permite sa masurati temperaturi pe intuneric.

Acestea sunt principalele caracteristici pentru orientarea prin oferta pietei. In plus, pentru a va face alegerea mai usoara, mai jos descriem si cateva pirometre foarte accesibile ca pret, ce pot fi comandate prin linkurile pe care vi le punem la dispozitie:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Trotec RP15 

 

Trotec RP 15 este un pirometru ce ofera o gama de temperaturi masurabile destul de buna: minima este de – 30 de grade, iar maxima de 260 de grade. Designul sau are forma unui pistol, iar tot ce trebuie sa faceti este sa tintiti laserul optic catre suprafata dorita.

In sub o secunda se va efectua masuratoarea, si puteti opta pentru afisarea rezultatului atati in grade Celsius, cat si in Fahrenheit. Precizia maxima este de +/- 2 % din valoarea masurata (de ex. la 100 de grade, marja de eroare va fi de doar 2 grade). Ca functii, poate memora valoarea minima, maxima si hold (inghetarea valorii). Optica de masurare este de 8:1, foarte buna pentru marea majoritate a circumstantelor in care poate fi folosit acest pirometru.

Pentru a salva energie, se deconecteaza automat la cateva secunde dupa ultima comanda, iar display-ul sau este luminat, pentru folosirea in medii intunecoase. Ca dimensiuni, masoara 35 x 131 x 96 mm, iar greutatea sa este de 130 g, deci poate fi transportat foarte usor oriunde doriti.

 

 

 

Walcom DT-480

 

In cazul in care aveti nevoie sa masurati temperaturi destul de mari ori scazute, modelul DT-480 de la Walcom vi se va parea foarte atractiv. Gama de valori oferita este intre -42 si + 480 de grade Celsius, cu posibilitatea convertirii si in grade Fahrenheit. Precizia sa este de +/- 2 grade C sau +/- 2%, iar timpul de masurare este foarte bun, circa 80 de sutimi de secunda.

Raportul distanta/diametrul suprafetei masurate este de 8:1, prin urmare puteti veti putea lua temperatura unei suprafete de 10 cm de la o distanta de 80 cm, spre exemplu. Ca folosire, se tine intr-o mana, asemenea unui pistol, si se atinteste asupra ariei dorite.

Functioneaza cu baterii de 9 volti, care nu sunt livrate cu produsul, iar display-ul este luminat, pentru a putea fi citit si in conditii de luminare slaba. Per total, este unul din cele mai performante pirometre la un pret accesibil, ce pot fi comandate de pe piata in momentul actual.

 

 

 

Trotec BP10

 

Trotec BP10 este unul din produsele cele mai atractive daca cautati un pirometru ieftin si bun si nu aveti pretentii de a masura temperaturi foarte extreme. Poate inregistra valori intre -30 si + 270 de grade Celsius, si poate opera in temperaturi intre 0 si 50 de grade, cu o umiditate a aerului de maximum 80%.

Raportul de distanta fata de diametrul ariei tinta este de 6 la 1, mai mic decat al altor produse din aceasta gama, insa timpul de reactie se mentine in jurul valorii de o secunda, la fel ca cele mai multe pirometre din aceasta clasa de preturi. Foloseste doua baterii de 1,5 volti, iar pentru a salva energie, se inchide automat dupa circa 10 secunde de nefolosire.

Ca design, nu adopta forma de pistol specifica multor pirometre, ci mai degraba aduce cu o telecomanda mica sau cu un pager, fasciculul laser pornind din unul din capete. Are si un display LCD luminat, foarte usor de citit.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...