Cel mai bun panou radiant cu infrarosu

Am modificat articolul ultima data pe: 20.10.17

 

Cum aleg cele mai bune panouri radiante cu infrarosu

 

Se vorbeste tot mai mult despre panourile radiante cu infrarosu, unii apreciind capacitatea de incalzire si consumul redus, altii dimpotriva. Situatia se poate explica destul de simplu: eficienta acestor aparate depinde de o dimensionare corecta (puterea panoului si marimea spatiului), dar producatorii dau valori generale, orientative. Pentru a alege corect, este nevoie sa se ia in calcul si tipul de izolare al camerelor, numarul de laturi exterioare, numarul si deschiderea ferestrelor.

Daca se tine cont de aceste aspecte, panourile reprezinta intr-adevar o metoda de incalzire viabila. Acestea folosesc radiatii infrarosu ce incalzesc obiectele din raza lor de actiune, obiecte ce radiaza caldura in jur. Asa cum arata unele pareri despre cele mai bune panouri radiante, avantajele incontestabile sunt costurile minime de intretinere, combaterea umiditatii excesive, montarea simpla, insa si beneficiile asupra starii de sanatate (stimularea circulatiei sangvine, au efecte benefice in cazul afectiunilor reumatice, inflamatorii, diminueaza tensiunile musculare, ajuta regenerarea celulara).

Unele modele folosesc atat actiunea radiatiilor infrarosu, cat si convectia termica.Dupa cum s-a mentionat, nu doar spatiul dicteaza ce produs ar oferi un randament optim, insa ca idee, pentru incaperi de aproximativ 18 mp se vor folosi 2 panouri a cate 550-600 W (2 pentru a distribui cat mai uniform caldura), iar pentru o incapere sub 11 mp, e suficient unul cu aceleasi valori. Insa aceasta conteaza mult de tipul de izolatie, caci in cazul unui apartament neizolat, pierderile de caldura cresc, la fel si consumul.

Este de preferat sa apelezi la sfatul unui specialist inainte de a monta un aparat. Alte aspecte utile de care sa tii cont sunt: treptele de reglare a puterii (in special la cele cu o putere ridicata), termostatul de camera reglabil (care opreste/reporneste aparatul mentinand temperatura aleasa) si panoul de comanda intuitiv. Aceste panouri au in general o durata de viata extinsa, de peste 10-15 ani, iar din aceasta perspectiva te poate interesa si garantia oferita (minim 24 luni).

Nu stii unde se gasesc panouri radiante cu infrarosu la un pret bun? In magazinele online beneficiezi adesea de oferte avantajoase, promotii, garantie extinsa si posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Ensa P750E

 

Daca-ti doresti cel mai bun panou radiant cu infrarosu, caracteristicile acestui model Ensa te pot convinge. Cu o putere de 750 W, se bazeaza pe 2 cai de transfer de caldura – radiatiile infrarosu si convectie termica; este recomandat pentru incaperi de pana in 15 mp – 37 mc (orientativ, caci aceasta depinde si de gradul de izolare al incaperii).

Se pot monta chiar 2 panouri in aceeasi retea, pentru camere mai spatioase si pentru o distribuire cat mai uniforma a caldurii. Are termostat electronic reglabil, asa incat aparatul va porni si se va opri automat pastrand treapta aleasa de temperatura.

Controlul se face simplu cu ajutorul display-ului digital, a touch screen-ului si a telecomenzii. Cu o garantie de 24 luni, producatorul promite o durata de viata de pana in 30 de ani. Este gata de instalat si poate fi montat pe perete pentru o incalzire optima (are dimensiuni de 1000/ 500/ 50 mm) si o greutate de 10 kg.

 

 

 

 

Electric Sun

 

Panoul radiant Electric Sun incalzeste corpurile din raza sa de actiune prin intermediul radiatiilor infrarosii la o distanta intre 3 si 6 m, oferind o temperatura uniforma in timp scurt de la pornire (3-4 minute). Producatorul promite un randament de 98% si o durata de viata de peste 100.000 ore.

Ca toate aceste aparate, incalzirea se face natural, ecologic, fara gaze sau alte noxe. Se monteaza simplu – este o placa cu aspectul unui tablou; se recomanda amplasarea pe tavan in centru, insa se poate monta si pe perete. Radiatiile infrarosu ofera caldura placuta si au diferite efecte terapeutice.

Are o putere de 600 W, asadar se potriveste ca sistem de incalzire in camere de aproximativ 11 mp, insa dimensionarea trebuie sa tina cont si de gradul de termo-izolatie. Pentru controlul fin al temperaturii si economia la consum, ai nevoie de un termostat de camera, insa va trebui sa-l achizitionezi separat. Siguranta e oferita de protectia la supraincalzire, iar durabilitatea e dovedita si de garantia de 60 luni.

 

 

 

 

Seikon S180

 

Acest panou radiant cu infrarosu ieftin si bun de la Seikon ofera toate avantajele implicate de incalzirea prin radiatii: montare simpla pe perete (include un sistem de prindere al radiatorului), lipsa necesitatii reviziilor si costuri minime de intretinere, lipsa eliminarii gazelor, durabilitate si nu in ultimul rand, efecte benefice asupra organismului.

Cu o putere maxima de 1800 W, producatorul il recomanda pentru incaperi de pana la 33 mp (nu uita ca aceasta valoare este orientativa, trebuind sa iei in vedere si izolarea camerei, laturile exterioare, ferestrele). Poate fi utilizat si in spatii deschise de tipul teraselor pentru suprafete de aproximativ 22 mp.

Are 2 trepte de putere in functie de confortul termic dorit si un termostat incorporat pentru a regla temperatura, decuplandu-se cand este atinsa valoarea aleasa. Se utilizeaza extrem de simplu (buton on/off) si include o garantie de 24 luni. Va incalzi in scurt timp camera, insa pentru o incapere spatioasa poti avea nevoie de 2 panouri pentru a distribui cat se poate de uniform caldura.

 

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...