Cel mai bun panou radiant cu infrarosu

Am modificat articolul ultima data pe: 22.04.19

 

Cum aleg cele mai bune panouri radiante cu infrarosu

 

Ghidul cumparatorului

Se vorbeste tot mai mult despre panourile radiante cu infrarosu. Unii apreciaza capacitatea de incalzire si consumul redus, altii dimpotriva.

Situatia se poate explica destul de simplu: eficienta panourilor radiante depinde de o dimensionare corecta. Se considera puterea panoului si marimea spatiului, dar producatorii dau valori generale, orientative.

Pentru a alege corect panouri radiante, este nevoie sa se ia in calcul si tipul de izolare a camerelor. Mai consideri numarul de laturi exterioare si numarul si deschiderea ferestrelor.

Tehnologia

Daca se tine cont de acest aspect, panourile radiante reprezinta intr-adevar o metoda de incalzire viabila.

Acestea folosesc radiatii infrarosu ce incalzesc obiectele din raza lor de actiune. Ulterior, obiectele incalzite distribuie, la randul lor, caldura in jur.

 

Beneficiile

Asa cum arata unele pareri despre cele mai bune panouri radiante, avantajele incontestabile sunt costurile minime de intretinere. In plus, se realizeaza combaterea umiditatii excesive.

Montarea e simpla, insa si beneficiile asupra starii de sanatate sunt importante.

Infrarosiile asigura stimularea circulatiei sangvine. Totodata au efecte benefice in cazul afectiunilor reumatice, inflamatorii. Diminueaza tensiunile musculare si ajuta regenerarea celulara.

 

Necesitatile de incalzire

Unele modele de panouri radiante folosesc atat actiunea radiatiilor infrarosu, cat si convectia termica.

Dupa cum s-a mentionat, nu doar spatiul dicteaza ce produs ar oferi un randament optim. Insa ca idee, pentru incaperi de aproximativ 18 mp se vor folosi 2 panouri a cate 550-600 W. Se aleg 2 pentru a distribui cat mai uniform caldura.

Iar pentru o incapere sub 11 mp, e suficient unul cu aceleasi valori. Insa aceasta depinde mult de tipul de izolatie. In cazul unui apartament neizolat, pierderile de caldura cresc, la fel si consumul.

 

 

Montajul si functiile

Este de preferat sa apelezi la sfatul unui specialist, inainte de a monta panouri radiante.

Alte aspecte utile de care sa tii cont sunt treptele de reglare a puterii. Trebuie sa iei asta in considerare pentru modelele cu o putere ridicata.

Te intereseaza si termostatul de camera reglabil. Acesta opreste/reporneste aparatul, mentinand temperatura aleasa.

Si panoul de comanda intuitiv de setat va fi un plus.

Aceste panouri radiante au, in general, o durata de viata extinsa, de peste 10-15 ani. Din aceasta perspectiva te poate interesa si garantia oferita (minim 24 luni).

 

Nu stii unde se gasesc panouri radiante cu infrarosu la un pret bun? In magazinele online beneficiezi adesea de oferte avantajoase. Poti gasi online promotii, garantie extinsa si beneficiezi de posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Ensa P750E

 

Daca-ti doresti cel mai bun panou radiant cu infrarosu, caracteristicile acestui model Ensa te pot convinge. Cu o putere de 750 W, se bazeaza pe 2 cai de transfer de caldura. Foloseste deopotriva radiatiile infrarosu si convectia termica. Este recomandat pentru incaperi de pana in 15 mp – 37 mc. Am inlcus cifrele orientativ, caci aspectul depinde si de gradul de izolare a incaperii.

Se pot monta chiar 2 panouri in aceeasi retea, pentru camere mai spatioase. Astfel beneficiezi de o distribuire cat mai uniforma a caldurii. Are termostat electronic reglabil, deci va porni si se va opri automat. Asa mentine usor treapta de temperatura aleasa.

Controlul se face simplu, cu ajutorul display-ului digital, a touch screen-ului si a telecomenzii. Cu o garantie de 24 luni, producatorul promite o durata de viata de pana in 30 de ani. Este gata de instalat si poate fi montat pe perete pentru o incalzire optima. Are dimensiuni de 1000/ 500/ 50 mm si o greutate de 10 kg.

 

 

 

 

Electric Sun

 

Panoul radiant Electric Sun incalzeste corpurile din raza sa de actiune rapid si usor. Face asta prin intermediul radiatiilor infrarosii, la o distanta intre 3 si 6 m. Va oferi o temperatura uniforma, in timp scurt de la pornire (3-4 minute). Producatorul promite un randament de 98% si o durata de viata de peste 100.000 ore.

Cu aceste panouri radiante, incalzirea se face natural, ecologic, fara gaze sau alte noxe. Se monteaza simplu – fiind vorba despre o placa cu aspectul unui tablou. Se recomanda amplasarea pe tavan, in centru, insa se poate monta si pe perete. Radiatiile infrarosu ofera caldura placuta si au diferite efecte terapeutice.

Are o putere de 600 W, asadar se potriveste ca sistem de incalzire in camere de aproximativ 11 mp. Totusi, dimensionarea trebuie sa tina cont si de gradul de termo-izolatie. Pentru controlul fin al temperaturii si economia la consum, ai nevoie de un termostat de camera. Din pacate, pe acesta va trebui sa-l achizitionezi separat. Siguranta e oferita de protectia la supraincalzire. Durabilitatea e dovedita si de garantia de 60 luni.

 

 

 

 

Seikon S180

 

Acest panou radiant, cu infrarosu, ieftin si bun, de la Seikon ofera toate avantajele implicate de incalzirea cu infrarosii. Permite montare simpla pe perete, caci include un sistem de prindere a radiatorului. Nu necesita revizii periodice. Va avea si costuri minime de intretinere. Nu elimina gaze si da dovada de durabilitate. Si nu in ultimul rand, efectele infrarosiilor sunt benefice asupra organismului.

Cu o putere maxima de 1800 W, producatorul il recomanda pentru incaperi de pana la 33 mp. Nu uita ca aceasta valoare este orientativa, trebuind sa iei in vedere si izolarea camerei. Vei considera laturile exterioare si  ferestrele. Poate fi utilizat si in spatii deschise, de tipul teraselor, pentru suprafete de aproximativ 22 mp.

Are 2 trepte de putere, in functie de confortul termic dorit. Are si un termostat incorporat, pentru a regla temperatura, decuplandu-se cand este atinsa valoarea aleasa. Se utilizeaza extrem de simplu (buton on/off) si include o garantie de 24 luni. Va incalzi rapid camera, insa pentru o incapere spatioasa poti avea nevoie de 2 panouri pentru a distribui cat se poate de uniform caldura.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (38 voturi, media: 4.89 din 5)
Loading...