Cel mai bun panou radiant cu termostat

Am modificat articolul ultima data pe: 26.11.20

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune panouri radiante cu termostat

 

Ghidul cumparatorului

In cazul in care nu beneficiezi de incalzire centrala, furnizata fie de reteaua orasului, fie de centrala proprie, un panou radiant poate reprezenta o alternativa mai buna decat alte posibilitati de incalzire. Motivele sunt destule, cel mai important din punct de vedere al functionalitatii fiind acela ca panourile radiante nu incalzesc doar aerul, ci si obiectele din incapere. Iar daca optezi pentru un dispozitiv care include functia termostat, vei avea si ocazia binevenita de a regla consumul de energie electrica in sa fel incat factura ta sa nu depaseasca un prag pe care il consideri tu acceptabil.

 

 

Fiind oarecum nou aparute pe piata, internetul nu abunda in pareri despre cele mai bune panouri radiante cu termostat. Prin urmare, accesul la o lista de parametri obiectivi care sa iti usureze alegerea inainte de achizitie este considerata binevenita de multi cumparatori. Capacitatea unei asemenea unitati se refera la volumul incaperii pe care o poate incalzi eficient, si in functie de acest parametru panourile radiante se clasifica in mici – pentru incaperi de pana la 30 metri cubi, medii – cu ajutorul carora se va incalzi un apartament, cu conditia amplasarii strategice a acestora, sau industriale.

La capitolul randament, pentru incaperile mici cele mai potrivite sunt panourile cu o putere mica – moderata si o suprafata de iradiere extinsa. Panourile de 1000 W si 30 x 100 cm sunt potrivite pentru apartamente ; in locuintele mari se vor instala panouri de 1500 W si laturi de 100 x 40 cm, in timp ce pentru spatiile foarte mari se poate merge spre piese de 1800 – 2000 W.

Durata de viata a unei asemenea aparaturi depinde printre altele de tipul rezistentei cu care este echipata. Aluminiul este ieftin, are o durata de viata acceptabila si n necesita mentenanta. Ceramica asigura pana la 10 ani de functionare fara incidente.

Daca te intrebi de asemenea unde gasesc panou radiant cu termostat la un pret bun alti cumparatori, iti recomandam varianta cumparaturilor online, mai accesibila si mai avantajoasa din multe puncte de vedere. Iata in continuare cateva exemple utile.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dual Therm Klima 15

 

Cel mai bun panou radiant cu termostat, daca este sa luam in calcul numarul de optiuni pentru personalizarea consumului de energie electrica, este modelul Dual Therm Klima 15. El este echipat cu nu mai putin de 3 tipuri de programe presetate, adecvate pentru locuinte, birouri sau case de vacanta. De asemenea, functia de programare saptamanala este utila in cazul in care planuiesti numeroase deplasari de durata variabila.

Senzorul de prezenta reduce activitatea panoului atunci cand incaperea este nelocuita. Senzorul special poate detecta prezenta unei ferestre deschise in sezonul rece, fapt care trece automat piesa in stand-by pentru a evita consumul inutil. In plus, afisajul iti prezinta in fiecare clipa consumul de energie, astfel incat vei putea realiza daca teperatura setata pe termostat echivaleaza cu o factura costisitoare la curent.

Piesa este recomandata pentru incaperi de pana la 50 mc, avand o putere maxima de 1500 W si dimensiuni de 101 x 50 x 12 cm. Modulatorul de putere incorporat, protectia anti-inghet, clasa de protectie electrica IP24 si siguranta si protectia la supraincalzire o fac o piesa pe care te poti baza in rice circumstante.

 

 

 

Dual Therm Klima 10

 

Un panou radiant cu termostat ieftin si bun pe care ti-l recomandam cu incredere este odelul Dual Therm KLIMA 10. Este vorba despre o piesa cu infrarosu care poate fi montat inclusiv in spatii cu umiditate ridicata, gratie clasei de protectie electrica IP24. El este recomandat in incaperi cu un volum de pana la 37 metri cubi, fiind ideal pentru apartamente.

Puterea maxima este de 1000 W, modulatorul de putere incorporat permitand reglarea consumului in functie de prefrintele de moment. Termostatul de camera cu afisaj digital te informeaza constant asupra temperaturii existente, a celei setate sa fie respectate si a consumului de moment pentru atingerea temperaturii respective. Butonul pornit / oprit si indicatorul luminos de functionare te ajuta sa fii constient de starea panoului in fiecare clipa.

Datorita protectiei anti-inghet, el poate fi montat inclusiv in case de vacanta, nelocuite pentru perioade lungi de timp. Piesa este echipata cu senzor de prezenta si senzr pentru fereastra deschisa, asa incat consumul de energie sa fie cat mai judicios monitorizat.

 

 

 

Ensa P500T

 

Ceea ce ne-a frapat din prima clipa la acest panou radiant a fost mentiunea producatorului legata de durata de viata a piesei: pana la 30 de ani. In plus, pretul la care o poti achizitiona este cel putin avantajos. Acestea se datoreaza faptului ca modelul Ensa P500T utilizeaza doua tipuri de transfer de caldura: convectia si infrarosu. Capacitatea totala este de 500 W, el fiind adecvat pentru incaperi de pana la 10 metri patrati.

Termostatul incorporat te ajuta sa setezi functionarea dependent de caracteristicile incaperii si de nevoile personale. Piesa va porni si se va opri automat, in incercarea de a mentine temperatura stabilita. Pur si simplu il pui in priza, iar el este gata de functionare.

Mntajul se poate face pe perete, toate accesoriile necesare fiind incluse in pachet. Datorita protectei la supraincalzire, piesa este una perfect sigur. Dimensiunile sunt relativ reduse, 750 x 500 x 50 mm. Carcasa metalica este deosebit de durabila si il protejeaza de patrunderea impuritatilor. Este ideal pentru a fi utilizat si ca sistem auxiliar de incalzire, in conditii de necesitate.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status