Cel mai bun higrometru digital

Am modificat articolul ultima data pe: 10.04.20

 

Cum aleg cele mai bune higrometre digitale

 

Daca nivelul de umiditate din atmosfera sau dintr-o incapere este unul inadecvat pentru confort, efectele asupra sistemului respirator uman nu vor inceta sa apara. Aerul prea uscat poate determina deshidratarea mucoaselor, incurajand aparitia virozelor respiratorii, in timp ca aerul prea umed determina aparitia in spatiul de locuit a mucegaiului si a acarienilor. Ca sa stie intotdeauna ce nivel de umiditate au in locuinta, iata cum selecteaza si unde gasesc higrometru digital la un pret bun cumparatorii bine informati.Modelele digitale functioneaza avand la baza un senzor polimer si prezinta avantajul ca arata umiditatea relativa direct pe un display electronic, foarte facil de citit si de interpretat. Se considera ca valorile uzuale necesare intr-o incapere sunt cuprinse intre 30 si 50-60%, acestea indicand si nivelul optim de confort.

Plaja de afisaj a umiditatii trebuie sa includa aceste valori si sa se extinda pana la circa 80-90%, insa pentru a oferi o citire diversificata, majoritatea dispozitivelor digitale din comert pot arata indicele pana la 99%.

Precizia de analiza si interpretare a datelor preluate de senzor trebuie sa fie una ridicata, de circa la 1%. Daca vorbim despre un model conventional, pentru uz casnic, se accepta si aparatele care afiseaza umiditatea in incremente de cate 5 procente. In cazul celor mai pretentiosi cumparatori, recomandam prima varianta, cu acuratete sporita. Nu toti producatorii indica cert care este rata de precizie, dar e util sa o situam undeva intre 2% si 6% pentru aparatele comercializate conventional.

Pentru ca mare parte dintre aceste dispozitive vor fi cumparate pentru uz casnic, recomandam modele care au diverse functii importante pentru un utilizator neavizat: alarma la depasirea nivelului de confort, indicator pentru umiditate relativa scazuta sau ridicata, repere de baza, cum ar fi valorile minime si maxime inregistrate in incaperea respectiva pe toata durata utilizarii. Majoritatea higrometrelor ambientale sunt de fapt termohigrometre, analizand inclusiv temperatura aerului.

Mai multe pareri despre cele mai bune higrometre digitale ne-au determinat sa alegem cateva exemple de dispozitve pe care ti le prezentam in continuare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TFA S30.5027.01 

 

Consideram ca cel mai bun higrometru digital de ambient pe care il poti procura la un pret scazut este acest obiect. Se va pastra numai in spatiile interioare, caci nu e conceput pentru a rezista la intemperii, iar constructia sa arata ca poate fi plasat facil pe o suprafata orizontala(are picior de sprijin), unde se pot verifica oricand valorile afisate pe display.

E echipat cu un afisaj electronic usor de citit si are doua functii principale: afiseaza temperatura si umiditatea relativa din incapere. Plaja de afisaj pentru acest al doilea parametru este cuprinsa intre 20% si 95% de procente, indicand ca poate surprinde momentul in care se inregistreaza valori iesite din zona de confort.

Plaja de afisaj a temperaturii va fi de 0 – 50 grade Celsius, iar alimentarea se face cu o simpla baterie CR2025, oferita in pachet. Nu lipseste indicatorul pentru valori joase si ridicate ale umiditatii, iar precizia dispozitivului e identificata la 1%.

 

 

 

 

 

HTC-1 

 

Recomandam acest dispozitiv cu design elegant si simplu tuturor celor care doresc sa aiba mereu la dispozitie un ceas de birou, pe care sa poata vedea la o simpla comanda temperatura din incapere si umiditatea relativa. Bineinteles, fiind un aparat ambiental, se pastreaza doar in spatii acoperite, pentru a putea fi protejat de factorii de mediu.

Se pot afisa temperaturile deopotriva in grade Celsius si Fahrenheit, cu un interval de masurare de la -10, la +50 de grade Celsius si o precizie ridicata, mentionata de producator la +/- 1°C. Acelasi lucru se poate spune si despre nivelul de umiditate, acesta putand fi prezentat in limite de 10-99%RH. Precizia este cea conventionala pentru aparatele de uz casnic, de 5 procente.

O functie permite memorarea minimelor si maximelor inregistrate, beneficiezi si de alarma, iar pe langa ora, va fi afisata si data calendaristica. Necesita o singura baterie AAA pentru a se alimetna cu energie, o piesa fiind inclusa si in pachetul de livrare.

 

 

 

 

 

Home HC 13 

 

Propunem sa alegi acest higrometru digital, ieftin si bun, atunci cand vrei sa cheltui o suma cat mai restransa pe un aparat cu multipla functionalitate. Spunem asta pentru ca vei putea analiza nu numai nivelul de umiditate din incaperi, ci si temperatura ambientala, vizualizand totodata data si ora.

Temperaturile le va masura in intervalul -9 grade si +50 de grade Celsius, in timp ce plaja de afisaj pentru umiditate se rezuma la 20-90%. Nu mai incape urma de indoiala ca aceste posibilitati reflecta perfect necesitatile unui utilizator casnic. Ma mult, dat fiind ca sunt memorate si afisate valorile maxime si minme, ai mereu repere clare.

Se monteaza direct pe perete sau pe o masuta, intrucat are si pisior pentru stabilizare pe suprafete orizontale. Alimentarea se va face cu baterii AAA, insa acestea nu fac parte din oferta. O alarma inclusa poate indeplini functia de desteptator, cu Snooze din 8 in 8 minute.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status