Cel mai bun higrometru de camera

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.20

 

Cum aleg cele mai bune higrometre de camera

 

Nivelul de umiditate din casa ta influenteaza atat starea ta de sanatate si confort, cat si starea peretilor, podelelor si a mobilierului. De aceea, un higrometru de camera va fi un instrument util, aratandu-ti constant valori cat mai precise pentru ca tu sa traiesti intr-un mediu optim.

 

 

Umiditatea ideala se incadreaza intre 50-60%. Cu cat nivelul depaseste aceste valori, cu atat exista conditii propice pentru dezvoltarea microorganismelor daunatoare mai ales pentru copii si persoane cu alergii sau afectiuni respiratorii, iar cu cat acesta scade sub 40-50%, aerul uscat afecteaza pielea si ingreuneaza respiratia. De aceea, un higrometru de interior te va ajuta sa mentii o valoare optima avertizandu-se cand e cazul sa iei masuri pentru a ridica sau scade umiditatea.

Cum alegi un model? In primul rand, trebuie sa stii ca exista produse de tip analogic, cu un cadran cu gradatii si modele digitale cu afisaj electronic. Primele sunt accesibile financiar, functioneaza fara baterii si necesita calibrare la maxim un an pentru a-si pastra precizia. Modelele vechi functionau prin intermediul unui fir de par ce isi schimba lungimea in functie de modificarea umiditatii; cele mai noi au un arc metalic fin.

Produsele digitale au senzori polimer si masoara cu precizie crescuta fara a trebui recalibrate, avand si o arie de masurare mare (intre 10 sau 20 si 95%). Dupa cum arata si unele pareri despre cele mai bune higrometre de camera, acestea au o serie de avantaje, printre care functiile incluse.

Cel mai des, cauta-le pe cele care au termometru ce masoara precis (cu o eroare de aproximativ +/- un grad) pe o arie de la 0 la 50% grade Celsius temperatura interioara (sau exterioara). Unele au si ceas cu alarma sonora ce avertizeaza cand nivelul umiditatii este sub sau peste valorile optime si functie de memorare a masuratorilor – a valorilor minime si maxime. Un afisaj cat mai mare cu cifre usor de citit este preferabil. Exista si modele digitale destul de accesibile ca pret.

Vrei sa stii unde se gasesc higrometre de camera la un pret bun? Simplu: cauta in magazinele online si in mod sigur descoperi o diversitate de oferte avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

TFA 2 in 1 

 

Daca vrei cel mai bun higrometru de camera pentru a mentine conditiile optime de umiditate in casa ta, iti putem recomanda modelul TFA 2 in 1 (higrometru + termometru). Are un design compact, elegant, in forma de rama de fotografii de culoare argintie, fiind confectionat din plexiglass (cu dimensiuni de 88 x 87 x 17 mm).

Afiseaza precis valorile umiditatii pe o arie de la 20 la 95 % si pe cele ale temperaturii de la 0 la 50 grade Celsius (poti opta pentru citire si in grade Fahrenheit). Ecranul LCD este usor de citit si include si o diagrama ce indica nivelul de confort pe 5 zone (aer prea umed; aer prea uscat; climat confortabil spre umed, climat confortabil spre uscat si confortabil optim).

Are si functie de memorare a valorilor maxime si minime masurate, ce-ti permite sa monitorizezi schimbarile in interior pe o perioada de timp. Functioneaza cu o baterie AAA (care nu este inclusa). Include o garantie pe o perioada de 2 ani.

 

 

 

 

 

HTC-1 

 

HTC-1 este un higrometru de camera ieftin si bun, ce include termometru si ceas, afisand ora, umiditatea si temperatura din incapere. Aria de masurare a nivelului de umiditate se extinde de la 10% la 99% RH, cu o precizie de +/- 5% RH, iar intervalul de masurare a temperaturii este de la – 10 la + 50 grade Celsius, cu precizie de +/- 1 grad.

Poti opta pentru afisare in grade Fahrenheit. Instrumentul include functia de memorare a nivelelor minime si maxime citite, afisare a datei calendaristice, a orei cu format 12 ori 24, bip la ora fixa si o alarma sonora. Nu necesita recalibrare, spre deosebire de un model analogic.

Cu un design modern, in forma de rama patrata, poate fi montat pe perete in incapere sau sprijinit pe orice suprafata plana (dimensiunile sunt de 10 x 10 x 2 cm). Instrumentul include si o baterie de tip AAA. Pentru ca un nivel optim al umiditatii si temperaturii iti asigura atat sanatatea, cat si gradul de confort, acest produs 3 in 1 este un obiect util si accesibil.

 

 

 

 

 

TFA Extraplat 

 

Pentru a fi sigur ca traiesti intr-un climat sanatos si confortabil, poti folosi un higrometru cu termometru de interior cum este acest model digital de la TFA. Poate fi agatat pe perete sau asezat pe piese de mobilier cu ajutorul suportului, are un design atractiv, fiind extra-plat, cu o grosime de 11 mm (are dimensiuni de 100 x 80 x 11 mm).

Va afisa pe ecranul cu display LCD nivelul de umiditate pe un interval de la 20% la 90% si cel de temperatura pe o arie de la 0 la +50 grade Celsius. In plus, afiseaza simboluri de tip Smiley care indica nivelul de confort din camera (sub 40% umiditate – aer uscat; intre 40 si 70% – climat optim; si peste 70% – aer prea umed).

Functioneaza cu o baterie CR2025 ce este inclusa si poate memora nivelul de temperatura si cel de umiditate masurat in ultimele 24 de ore. Este un mic instrument modern si practic, ce ofera masuratori cu o precizie crescuta (TFA este un producator cunoscut pe segmentul de piata).

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status