Cel mai bun dezumidificator de camera

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune dezumidificatoare de camera

 

Ghidul cumparatorului

Este important sa existe un nivel adecvat de umiditate intr-o incapere: intre 30 si 50%. Cerinta e valabila mai ales in cazul persoanelor cu diferite afectiuni respiratorii sau al copiilor.

Cand umiditatea este prea mare, se inmultesc bacteriile si apare mucegaiul. Asadar, un dezumidificator de camera va fi o solutie potrivita.

 

a-1-dezumidificator-de-camera

Unele dezumidificatoare, de camera, ieftine si bune, functioneaza eficient, elicea trecand aerul din incapere prin bobine cu agent de racire. Asta duce la condensarea vaporilor si transformarea in apa, care va fi colectata intr-un rezervor.

 

Capacitatea

Asa cum arata multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare de camera, caracteristica cea mai importanta o reprezinta capacitatea. Trebuie sa stii cati litri va colecta dezumidificatorul intr-o zi.

Cu cat e mai mare spatiul, cu atat e necesara o capacitate mai ridicata. De exemplu, pentru o camera de 25 metri patrati ar fi necesar un aparat cu 12-14 l/zi. Daca te intereseaza sa folosesti un astfel de profus pentru un spatiu mai mic, de pana in 20 mp, de ajutor ti-ar putea fi un dezumidificator camera Ceresit. Pentru incaperi mai mari, poti cumpara un dezumidifactor de camera, de la Leroy Merlin, Dedeman, Altex sau alte magazine mai mari, care sa fie capabile sa colecteze din spatii mai generoase.

De interes este si capacitatea rezervorului ce colecteaza apa, care trebuie golit odata ce se umple. E necesar ca aparatul sa aiba o functie de oprire automata la umplerea rezervorului. Mai trebuie sa aiba si alarma care semnaleaza acest lucru.

 

Functiile

O alta functie utila o reprezinta pompa verticala. Aceasta va colecta si trimite apa intr-un recipient extern, ceea ce permite functionarea fara oprire.

De asemenea, functia de monitorizare a nivelului de umiditate din incapere (higrostat) este foarte buna. Pe baza acesteia, aparatul se va opri automat atunci cand citeste un nivel optim.

Dupa asta, va porni la un interval (in general, dupa 30 minute) si va verifica din nou. Se va activa, daca umiditatea a depasit limita setata.

Unele dezumidificatoare casnice au si o functie de purificare a aerului, foarte utila. Daca il vei folosi in mai multe camere, conteaza si dimensiunile. Ai nevoie de un aparat compact, care se transporta usor, eventual cu roti.

 

Daca nu stii unde se gasesc dezumidificatoare casnice, la un pret bun, iti recomandam sa te uiti pe Internet. Acolo ai sansa sa compari multe modele si sa gasesti preturi avantajoase. Daca totusi vrei sa mergi direct intr-un magazin, poti sa cumperi un dezumidificator camera din Dedeman, Altex, Hornbach sau alte magazine mari.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Meaco UK 20L

 

1-meaco-uk-20lAcest dezumidificator casnic functioneaza perfect in incaperi de pana in 55 mp. Are o capacitate mare de colectare, de 20 l pe zi, precum si filtru de purificare a aerului. Acestea il fac potrivit pentru copii si cei care au alergii la mucegai, praf, acarieni, par, polen.

Are doua trepte de ventilatie si higrostat reglabil simplu. Acesta se seteaza prin apasarea unei sageti. Poti selecta nivelul de umiditate dorit in trepte de 5 % (se regleaza intre 30% si 80%).

Poti seta simplu si verifica constant acest nivel cu ajutorul afisajului digital. Atunci cand pragul dorit este atins, se opreste jumatate de ora. Apoi va porni din nou si va monitorizeaza situatia.

O alta functie utila este semnalul luminos care porneste automat, atunci cand rezervorul de apa trebuie golit (aparatul se opreste in acest moment singur).

Vine si cu un temporizator reglabil care iti ofera posibilitatea sa setezi o anumita perioada in care va functiona. Poate fi cel mai bun dezumidificator de camera pentru bebe, fiind si destul de silentios. Include si o functie de blocare pentru copii. Produsul acesta face parte de multe ori din oferta marilor magazine, motiv pentru care poti gasi un astfel de dezumidificator camera la Altex.

 

button 1

 

 

 

 

Trotec TTK 40 E

 

2-trotec-ttk-40-eAcest produs poate fi recomandat ca un dezumidificator casnic, ieftin si bun. Spunem asta pentru ca va fi potrivit in spatii care nu depasesc 25 mp. Capacitatea sa de dezumidificare este de 14 l pe zi, destul de buna pentru un astfel de aparat.

Are higrostat ce se poate regla, asa incat iti vei seta nivelul dorit de umiditate. Dispozitivul va monitoriza si se va opri la atingerea acestui prag. Dupa asta va reporni automat pentru a verifica din nou umiditatea.

Este dotat cu un display digital, prin care poti seta si verifica nivelul ales. Are si un filtru de aer lavabil. Acesta poate purifica si contribui la eliminarea prafului, scamelor, bacteriilor.

Atunci cand rezervorul cu apa se umple, te avertizeaza printr-un semnal luminos. In plus, se si opreste singur pana ce e desertat. Daca nu doresti sa il golesti regulat, poti racorda un furtun de scurgere in exterior.

Are roti ce faciliteaza transportul dintr-o incapere intr-alta. E bun ca dezumidificator pentru camera bebelusului. Va garanta un nivel optim de umiditate si un aer curat. Adesea, poti sa cumperi de pe eMag un dezumidificator de camera ca acesta.

 

button 1

 

 

 

 

Argo Dry Digit 13

 

3-argo-dry-digit-13Acest produs poate constitui un dezumidificator adecvat pentru camera copilului. Va fi potrivit si in orice alta incapere unde gradul de umiditate este crescut.

Are un nivel de zgomot redus, de doar 43 dB. Are o capacitate de 13 l pe zi. Asta il face potrivit pentru o camera de pana in 25 mp.

Poti seta nivelul dorit de umiditate in interior prin apasarea unui buton (intre 35% si 80%). Higrostatul asigura faptul ca aparatul va monitoriza constant si se va opri la atingerea pragului ales.

Este simplu sa stabilesti ce setari doresti, datorita panoului de control digital. Atunci cand rezervorul cu apa e plin(3 l), te avertizeaza cu un LED aprins. Pentru asta, mai foloseste si un semnal sonor.

Filtrul de purificare lavabil asigura un aer proaspat si curatat de bacterii sau praf. Fiind un model compact, il poti transporta cu usurinta dintr-o camera in alta. Pentru asta are si manere, si roti multidirectionale.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status