Cel mai bun dezumidificator de camera

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.17

 

Cum aleg cele mai bune dezumidificatoare de camera

 

Este important sa existe un nivel adecvat de umiditate intr-o incapere (intre 30 si 50%), in special in cazul persoanelor cu diferite afectiuni respiratorii sau al copiilor. Cand umiditatea este prea mare, se inmultesc bacteriile si apare mucegaiul. Un dezumidificator de camera este in aceasta situatie o solutie potrivita.

a-1-dezumidificator-de-camera

Dezumidificatoarele casnice functioneaza eficient, elicea trecand aerul din incapere prin bobine cu agent de racire, ceea ce duce la condensarea vaporilor si transformarea in apa, care va fi colectata intr-un rezervor. Asa cum arata multe pareri despre cele mai bune dezumidificatoare de camera, caracteristica cea mai importanta o reprezinta capacitatea, cati litri va colecta intr-o zi; cu cat e mai mare spatiul, cu atat e necesara o capacitate mai ridicata; de exemplu, pentru o camera de 25 metri patrati ar fi necesar un aparat cu 12-14 l/zi. De interes este si capacitatea rezervorului ce colecteaza apa, care trebuie golit odata ce se umple; e necesar ca aparatul sa aiba o functie de oprire automata la umplerea rezervorului si sa aiba alarma care semnaleaza acest lucru.

O alta functie utila o reprezinta pompa verticala, care va colecta si trimite apa intr-un recipient extern, ceea ce permite functionarea fara oprire. De asemenea, functia de monitorizare a nivelului de umiditate din incapere (higrostat) este foarte buna, aparatul oprindu-se automat atunci cand citeste un nivel optim, dupa care porneste dupa un interval (in general, dupa 30 minute) si verifica din nou, pornindu-se daca umiditatea a depasit limita setata. Unele dezumidificatoare casnice au si o functie de purificare a aerului, foarte utila. Daca il vei folosi in mai multe camere, conteaza si dimensiunile – ai nevoie de un aparat compact care se transporta usor, eventual cu roti.

 

Daca nu stii unde se gasesc dezumidificatoare casnice, la un pret bun, iti recomandam sa te uiti pe Internet, unde ai sansa sa compari multe modele si sa gasesti preturi avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Meaco UK 20L

 

1-meaco-uk-20lAcest dezumidificator casnic functioneaza perfect in incaperi de pana in 55 mp, avand o capacitate mare de colectare, de 20 l pe zi, precum si filtru de purificare a aerului, ceea ce il face potrivit pentru copii si cei care au alergii la mucegai, praf, acarieni, par, polen. Are doua trepte de ventilatie si higrostat reglabil simplu, prin apasarea unei sageti, asa incat poti selecta nivelul de umiditate dorit in trepte de 5 % (se regleaza intre 30% si 80%). Poti seta simplu si verifica constant acest nivel cu ajutorul afisajului digital. Atunci cand pragul dorit este atins, se opreste jumatate de ora, apoi porneste din nou si monitorizeaza situatia. O alta functie utila este semnalul luminos care porneste automat, atunci cand rezervorul de apa trebuie golit (aparatul se opreste in acest moment singur). Vine si cu un temporizator reglabil care iti ofera posibilitatea sa setezi o anumita perioada in care va functiona. Poate fi cel mai bun dezumidificator de camera pentru bebe, fiind si destul de silentios si avand functie de blocare pentru copii.

 

button 1

 

 

 

Trotec TTK 40 E

 

2-trotec-ttk-40-eAcest produs poate fi recomandat ca un dezumidificator casnic, ieftin si bun, pentru spatii care nu depasesc 25 mp. Capacitatea sa de dezumidificare este de 14 l pe zi, destul de buna pentru un astfel de aparat. Are higrostat ce se poate regla, asa incat iti vei seta nivelul dorit de umiditate, iar dispozitivul va monitoriza si se va opri la atingerea acestui prag, dupa care va reporni automat pentru a verifica din nou umiditatea. Este dotat cu un display digital prin care poti seta si verifica nivelul ales. Are si un filtru de aer lavabil, care purifica si contribuie la eliminarea prafului, scamelor, bacteriilor. Atunci cand rezervorul cu apa se umple, te avertizeaza printr-un semnal luminos si se opreste singur pana ce e desertat. Daca nu doresti sa il golesti regulat, poti racorda un furtun de scurgere in exterior. Are roti ce faciliteaza transportul dintr-o incapere intr-alta daca se doreste. E perfect ca dezumidificator pentru camera bebelusului, garantand un nivel optim de umiditate si un aer curat.

 

button 1

 

 

 

Argo Dry Digit 13

 

3-argo-dry-digit-13Acest produs poate constitui un dezumidificator adecvat pentru camera copilului, dar si orice alta incapere unde gradul de umiditate este crescut, avand un nivel de zgomot redus, de doar 43 dB. Are o capacitate de 13 l pe zi, ceea ce il face potrivit pentru o camera de pana in 25 mp. Poti seta nivelul dorit de umiditate in interior prin apasarea unui buton (intre 35% si 80%), iar higrostatul asigura faptul ca aparatul va monitoriza constant si se va opri la atingerea pragului ales. Este simplu sa stabilesti ce setari doresti, datorita panoului de control digital, iar atunci cand rezervorul cu apa e plin, te avertizeaza cu un led aprins si un semnal sonor (acest rezervor are o capacitate generoasa, de 3 l). Filtrul de purificare lavabil asigura un aer proaspat si curatat de bacterii sau praf. Fiind un model compact, il poti transporta cu usurinta dintr-o camera in alta, avand manere si roti multidirectionale.

 

button 1

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...