fbpx

Cel mai bun convector radiator

Am modificat articolul ultima data pe: 17.10.19

 

Cum aleg cele mai bune convectoare radiatoare

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand se apropie sezonul rece, dar nu a inceput inca furnizarea agentului termic, sau cand pur si simplu ai nevoie sa incalzesti doar baia inainte de dus, sau dormitorul inainte de a te culca, este de multe ori mai practic sa folosesti un convector radiator la un pret bun de achizitie, decat sa apelezi la alte solutii. Desigur, formulata astfel, recomandarea unui asemenea aparat suna destul de vag, asa ca vom incerca sa evidentiem cateva criterii concrete de selectie.

 

 

Puterea de functionare a unui aparat din aceasta gama este probabil cel mai bun indicator al eficientei, dar si al consumului. Consideram ca un dispozitiv bun trebuie sa dezvolte o putere maxima cuprinsa 1500 si 2000 W pentru incaperile spatioase, de peste 15-20 mp, pentru ca viteza de lucru sa fie una acceptabila.

Exista si piese de 3000 W, mai potrivite pentru incaperile de tip open space, al caror consum energetic este insa pe masura. Daca ai nevoie mai degraba de un produs care sa te incalzeasca doar pe tine – de exemplu daca lucrezi intr-un birou cu acces direct din exterior, in sezonul rece – o putere de 500 – 1000 W poate fi suficienta, dar nu trebuie sa te astepti la o modificare sensibila a temperaturii din incapere.

Treptele de putere sunt o metoda practica, simpla si inteligenta de a limita consumul de curent, in timpul functionarii aparatului. Dupa un boost puternic la pornire, menit sa creasca temperatura din camera la o valoare confortabila, produsul poate fi setat sa functioneze la o treapta mai joasa, pentru mentinere, ceea ce va determina si reducerea facturii tale la curent.

Termostatul este o functie la care nu ar trebui sa renunti; o spun numeroase pareri despre cele mai bune convectoare radiatoare. Multumita lui, produsul ales va mentine temperatura constanta in spatiul desemnat, pornind si oprindu-se singur ori de cate ori este necesar. Prin aceasta metoda, vei face o economie substantiala de curent, in timp ce te vei bucura de confortul termic dorit.

Functia de aer rece este de asemenea demna de luat in seama, mai ales in anotimpul cald, desigur. Desi dispozitivul nu raceste propriu-zis, faptul ca favorizeaza circulatia aerului in incapere, ajuta la crearea unei stari de confort.

Desigur ca designul si dimensiunile sunt un aspect de care nu se poate face abstractie, caci orice cumparator isi doreste o piesa care sa ii placa si care sa se incadreze in decorul camerei sale. Trebuie sa alegi intre piesele fixe, cu montare pe perete, si cele mobile, care au avantajul de a putea fi deplasate dintr-o zona in alta a locuintei. De asemenea, ai de ales dintr-o gama destul de generoasa de finisaje si culori (alb, negru, inox), iar dimensiunile trebuie sa fie in concordanta cu spatiul pe care doresti sa i-l rezervi.

In sfarsit, daca ai nevoie de putin sprijin ca sa identifici cea mai potrivita oferta pentru tine, te invitam sa ramai alaturi de noi ca sa descoperi doua produse din aceasta categorie, care se bucura atat de aprecierea utilizatorilor, cat si de interesul echipei noastre de specialisti, care a fost impresionata de parametrii tehnici oferiti.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Sencor SFH 8011

 

Un convector radiator, ieftin si bun, din gama mobila, este produsul Sencor SFH 8011, un model de dimensiuni relativ reduse, care iti poate deveni partener in serile petrecute in fata televizorului, sau chiar la tine la birou, daca temperatura ti se pre deranjant de scazuta.

Dispozitivul este unul prevazut cu elemente ceramice PTC (Coeficient de Temperatura Pozitiv) care garanteaza o incalzire eficienta si un randament superior. Poate fi setat sa functioneze la doua trepte de putere, in functie de nevoia de moment: 1500 W pentru un rezultat rapid, respectiv 900 W pentru intretinerea unei atmosfere placute. Multumita termostatului care controleaza permanent modul de functionare, factura ta la energie electrica nu va avea prea mult de suferit pentru ca tu sa te bucuri de confort termic, chiar si in camere de aproximativ 30 mc.

Piesa este, dupa cum am spus deja, una de dimensiuni mici, caracterizata de o mobilitate deosebita; manerul ergonomic va face usoara deplasarea dintr-o zona in alta a locuintei. Dimensiunile de 22 x 22 x 15.5 cm fac ca ea sa incapa in practic orice spatiu, designul negru ramanand discret. In anotimpul cald, nu e nevoie sa depozitezi convectorul in dulap si sa uiti de el, caci functia pentru aer rece il face sa isi gaseasca utilitatea tot timpul anului. Indicatorul luminos de stare iti permite sa verifici oricand modul de functiune, iar protectia electrica la supraincalzire te fereste de riscul unui incendiu in cazul rasturnarii accidentale sau acoperirii cu un material textil.

 

 

 

Simbio CHY01TT

 

Daca spatiul pe care il ai la dispozitie este ceva mai mare, sau daca ai nevoie de o solutie de incredere si de durata, Simbio CHY01TT poate fi cea mai potrivita solutie pentru tine. Este vorba de data aceasta de un convector de podea, de dimensiunile unui calorifer mic, a carui eficienta deosebita il face potrivit in livinguri, dormitoare, camere de copii si asa mai departe. Functioneaza cu succes in incaperi de 35-40 mc, in functie de gradul de izolare termica de care dispune spatiul respectiv.

Produsul functioneaza cu o putere maxima de 2000 W, dar este prevazut cu un total de 3 trepte de putere, celelalte doua, de 1250, respectiv 750 W fiind alegeri potrivite pentru spatii mai mici, sau in care te intereseaza doar sa mentii temperatura neschimbata. Desigur, functionarea intr-o treapta mai mica de putere prezinta si avantajul unui consum mai mic de energie si, in consecinta, al unor facturi mai prietenoase. Termostatul incorporat este o alta metoda de limitare a consumului si de crestere a eficientei, el putand fi setat la valori mai mici pe perioada cat nu e nimeni acasa.

Produsul nu este doar bun, ci si sigur, fiind echipat cu mai multe sisteme de protectie. Protectia la supraincalzire, de pilda, il face sa se opreasca automat daca vreunui copil ii vine ideea sa il acopere cu ceva ce ar putea lua foc; protectia electrica il face sigur in caz de udare accidentala. Modul de functionare, prin preluarea aerului rece de la nivelul pardoselii, incalzirea acestuia si eliminarea sa prin partea superioara , minimizeaza circulatia prafului.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status