Cel mai bun convector electric cu ventilator

Am modificat articolul ultima data pe: 30.03.20

 

Cum aleg cele mai bune convectoare electrice cu ventilator

 

Ghidul cumparatorului

Nu numai in anotimpul rece ai nevoie de o sursa de caldura de urgenta, mai ales daca sistemul de incalzire al locuintei este temporar scos din functiune. Solutia unui convector electric poate fi indicata atat pentru domiciliu, cat si pentru serviciu, acolo ince incaperile sunt mari, iar sistemul de incalzire(de multe ori invechit) nu face fata.

Modelele care incalzesc aerul mai rapid sunt cele cu convectie fortata, care incorporeaza un ventilator, ce poate fi activat pentru functia de incalzire Turbo(ca o aeroterma). Daca si tu consideri ca faci parte dintre cei ce cauta sa afle mai multe despre cum se cumpara asa ceva sau unde gasesc convector electric cu ventilator la un pret bun, verifica criteriile de mai jos.

a-1-convector-electric-cu-ventilator

Subliniem ca descrierea produsului trebuie sa specifice clar faptul ca are ventilator integrat(sau aeroterma), iar puterea oferita este cel mai important aspect. Cunoscand-o, iti dai seama nu numai de cat de spatioase pot fi incaperile astfel incalzite, ci si cati watti pe ora se consuma.

Luam ca punct de reper circa 50W pentru fiecare metru cub de spatiu, asa ca, un model de 2000W se preteaza bine pentru camere cu volum de 40mc. Se poate cobori sub aceasta valoare etalon, pana la 20-30W/mc, insa doar cand eficienta energetica a dispozitivului este una avansata. In mod firesc, 2000W insemna 2kW consumati in fiecare ora de functionare continua.

Optiunile indispensabile oricarui aparat fiabil si eficient sunt: macar 2 trepte de putere diferite, termostat(cel digital poate fi setat cu mai multa precizie decat cel mecanic), temostat de siguranta, protectie anti-inghet, avertizare luminoasa in timpul functionarii.

Daca vrei sa beneficiezi de mai multa mobilitate, alegi un dispozitiv de podea, dar care are o baza stabila si nu prezinta risc de rasturnare. In schimb, cei care doresc ceva cu montaj fix pot alege varianta aparatelor cu instalare pe perete.

Cateva pareri despre cele mai bune convectoare electrice cu ventilator ne-au indemnat sa analizam piata online si sa gasim cele mai populare modele comercializate pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy CN 202 ZF

 

1-tesy-cn-202-zfDaca vom lua in considerare popularitatea in vanzari, pretul si capabilitatile dispozitivului, cel mai bun convector electric cu ventilator Tesy poate fi considerat acest model. Este un produs de podea, beneficiind de doua picioruse de sprijin stabile; integreaza o aeroterma, pentru a oferi convectie asistata.

Ca putere consumata, 2000W indica faptul ca se utilizeaza cel mai bine pentru incalzirea incaperilor cu volum de cel mult 40 de metri cubi. Apreciem faptul ca ofera 4 trepte de lucru, deci poti sa il setezi si la valori mai mici de consum cand vrei economie(800W treapta minima). Ca sa beneficiezi rapid de aer cald intr-o camera, vei intrebuinta optiunea Turbo.

Alte functii ce merita a fi mentionate mai sunt: termostatul ambiental reglabil, termostatul de siguranta, optiunea anti-inghet, lampa ce indica functionarea(prin semnal luminos). Dispozitivul are dimensiuni medii(15 x 45 x 71cm), putand fi usor de transportat si mutat(3Kg).

 

button 1

 

 

 

 

Albatros CT-23TURBO

 

2-albatros-ct-23turboSi firma Albatros iti propune un convector electric cu ventilator  ieftin si bun. Acest model este echipat cu o aeroterma frontala, care va permite convectia asistata si implicit incalzirea aerului intr-un timp injumatatit, fara de cea posibila prin convectie naturala.

Consumul va fi de maxim 2kW pe ora, ceea ce inseamna ca il putem recomanda in cazul camerelor ce au volum de maxim 40mc. Cand vrei ca spatiul respectiv sa fie gata de utilizat inc el mai scurt timp, vei activa optiunea Turbo, aeroterma functionand la capacitate maxima. In plus, procesul de incalzire se poate face in 3 trepte diferite, facil de setat.

Remarcam si fiabilitatea obiectului, acesta avand designul unui model de podea, cu picioare stabile. La nevoie, produsul poate fi montat fara suport de pardoseala, direct pe un perete. Nu in ultimul rand, e prevazut cu siguranta la supraincalzire si cu un termostat mecanic(va modera activitatea aparatului).

 

button 1

 

 

 

 

Star-Light CC2000TFT

 

3-star-light-cc2000tftAceasta oferta Star-Light  face parte din categoria convectoare de podea si include o aeroterma care iti permite sa beneficiezi de functie Turbo pentru incalzire rapida. Din pacate, zgomotul produs la functionare este destul de ridicat ca nivel, fapt indicat de catre cei care deja au incercat dispozitivul.

Iti stau la dispozitie 3 trepte de putere, de 2000W(maxim), 1200W si 800W, insemnand ca se poate intrebuinta pentru camere nu mai mari de 15mp(cand inaltimea e pana in 2.7m). Pentru siguranta in utilizare, aparatul integreaza termostat de camera ce poate fi reglat, termostat de siguranta, indicator luminos si protectie impotriva inghetului.

Mai ai la dispozitie si o functie  de Timer, care iti permite sa programezi activitatea convectorului, atunci cand nu il vei putea supraveghea constant. Designul este simplu, ergonomic prin sistemul de stocare al cablului de alimentare si pe baza greutatii de 3.2Kg, care iti ofera oportunitatea de a transporta usor produsul.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status