Cel mai bun convector electric cu termostat

Am modificat articolul ultima data pe: 05.04.20

 

Cum aleg cele mai bune convectoare electrice cu termostat

 

Ghidul cumparatorului

Un convector electric cu termostat de ambient este destul de util pentru oricine doreste sa incalzeasca rapid o camera. Utilitatea acestei fucntii este una dubla, intrucat nu numai ca permite economia de energie, oprind din activitate dispozitivul cand temperatura dorita a fost atinsa, ci si favorizeaza obtinerea unor valori specifice(daca are o precizie garantata). Pentru cei ce-si doresc sa determine cum se poate selecta un aparat calitativ sau unde gasesc convector electric cu termostat la un pret bun, iata cateva alte sfaturi utile:

 

 

Decide ce fel de termostat preferi, deoarece ai de ales intre modelele mecanice si cele electronice. Cand termostatul este mecanic, pretul dispozitivului poate fi foarte avantajos, insa precizia de a interpretare a temperaturilor ambientale va fi una scazuta. Convectorul se poate activa cand temperatura din camera a scazut prea tare, fata de valorile dorite, sau se va opri dupa ce deja a functionat mai mult decat trebuia.

In coltul opus, piesele cu termostat electronic sunt implicit costisitoare, dar si precizia pe care o pot asigura este optima. Daca faci parte dintre persoanele care doresc sa stabileasca valori exacte de temperatura(in cifre concrete), fara sa reglezi intuitiv aparatul, atunci trebuie sa alegi neaparat varianta digitala.

O alta optiune importanta de termostat este cea de siguranta, iar daca produsul vizat este omologat corespunzator pentru utilizare, nu va fi lipsit de aceasta facilitate. Alte aspecte ce garanteaza fiabilitatea dispozitivului sunt protectia la inghet si supraincalzire, oprirea automata in caz de rasturnare si butonul On/Off.

Amintim ca trebuie sa alegi puterea totala a convectorului in raport cu suprafata camerei sau cu volumul acesteia. Calculeaza circa 50W pentru oricare metru cub de aer ce trebuie incalzit, iar daca ai camera prost izolata, creste aceasta valoare pana la 70W/mc. Facand calculul, obtinem valori de 2000W adecvate pentru incaperi de pana la 40mc volum. Daca ai mai multe trepte de putere, le vei adapta in functie de marimea camerelor.

Exista pareri despre cele mai bune convectoare electrice cu termostat care iti recomanda produsele vandute online, iar asta pentru ca pe Internet vei gasi niste preturi mai bune. Iata ce selectie am facut noi in acest scop:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy CN03300EIS

 

Suntem de parere ca cel mai bun convector electric cu termostat trebuie desemnat un model care are programator electronic de temperatura, astfel incat sa ofere cea mai mare precizie la citirea celei ambientale si la setarea valorilor dorite. Din acest motiv, am selectat si produsul Tesy, pentru a exemplifica un astfel de model.

Dispozitivul are o putere totala de 3000W si este indicat pentru incalzirea incaperilor cu cel mult 80mc spatiu total. Functioneaza pe baza unei rezistente din aluminiu si se va monta direct pe perete. Prezinta termostat de camera ce poate fi reglat usor(panou digital de control) si termostat de siguranta, pentru cele mai fiabile rezultate la utilizare.

O functie pornit/oprit si protectia la inghet asigura orice utilizator ca produsul isi face treaba in mod fiabil. Mai mult, protectia IP24 sugereaza protejarea la infiltrarea particulelor solide cu diametrul mai mare sau egal cu 12.5mm si impotriva jeturilor de apa din toate directiile.

 

 

 

 

 

Tesy CN214ZF

 

Acest produs ce include termostat de siguranta si termostat reglabil va garanta performante optime de incalzire contra unui cost indeajuns de avantajos. Ca model, are o conformatie ce iti permite sa il folosesti direct pe pardoseala, pe baza unor picioruse de sprijin stabile.

Puterea este de 2000W, indicand un consum de 2kW la functionare continua pentru fiecare ora si capabilitati de incalzire ce pot fi recomandate in incaperi de maxim 42mc volum. Se va folosi numai in spatii interne si opereaza suficient de silentios. In plus, cele trei trepte de putere disponibile, de 800, 1200 si 2000W, iti permit sa il folosesti si in mod economic(un consum mai scazut).

Include un termostat mecanic, a carui precizie de interpretare de temperatura nu este foarte mare, insa suficienta pentru utilizatorii cu pretentii moderate. Ofera functie cu buton pornit/oprit si avertizare luminoasa care iti arata cand este conectat si deci in functiune.

 

 

 

 

 

Albatros CT-23TURBO

 

Ai parte de un buget de cumparare scazut? – Iata ca iti putem propune sa verifici si performantele standard pentru un convector electric cu termostat ieftin si bun. Acest model Albatros se comercializeaza convenabil si functioneaza pe principiul convectiei fortate, incorporand un ventilator de aer cald, care disperseaza in incapere mai facil caldura.

Totalizeaza 2000W ca putere nominala si poate adminstra astfel camere de 30 – 40mc. Cu ajutorul functiei Turbo va putea oferi mai rapid caldura in incaperi de mici dimensiuni. In plus, faptul ca poate fi reglat in trei trepte de consum diferite asigura si posibilitati de economie la factura.

Termostatul pe care il are este mecanic, adevarat ca nu foarte performant, dar indeajuns de bun in situatii conventionale. Este prevazut cu siguranta la supraincalzire, un element de protectie necesar oricarui astfel de aparat. Ca tipologie, este o piesa care se utilizeaza asezata direct pe podea.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status