Cel mai bun convector electric cu consum redus

Am modificat articolul ultima data pe: 29.03.24

Cel mai bun convector electric cu consum redus – Recomandarile noastre pentru 2024

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Tesy CN 03 050 MIS

 

E destul de usor sa consideram ca cel mai bun convector electric cu consum redus de la Tesy este acest produs cu putere maxima de 500W. Regula ne spune ca, la o ora de functionare continua, acest produs necesita doar jumatate de Kilowatt, asa ca oricine poate face un calcul simplu in privinta facturii la energie electrica.

Ca functii si facilitati, dispozitivul este in principal util pentru a oferi caldura in incaperi de 10-15 metri cubi, facand parte din seria modelelor ce se monteaza pe perete. Faptul ca include un termostat de camera(reglabil) ii permite sa isi ajusteze activitatea in functie de temperaturile din incaperea in care va fi montat, insa din moment ce termostatul e mecanic, precizia oferita nu este cea mai ridicata posibil.

Un termostat de siguranta si protectia anti-inghet asigura functionarea in depline conditii de fiabilitate. Avand un grad de protectie IP24 este destul de bine configurat pentru a fi evitate infiltratiile de praf.

 

 

 

 

 

Applimo Euro Plus

 

Daca te intereseaza in primul rand functiile unui dispozitiv vizat si esti gata sa pui la bataie o suma ceva mai mare pentru achizitia unui convector de perete, atunci poti alege solutia acestui produs Applimo, care are un consum de 0.5kW pe ora, la conectare continua in retea.

Puterea pe care o dezvolta ii permite sa incalzeasca spatii(bine izolate) care au un volum maxim de 15 metri cubi, iar asta inclusiv pe baza unei rezistente electrice mono bloc, realizata din aluminiu. Temperatura oferita poate fi reglata in 10 trepte, pe baza unui simplu termostat de camera.

Se caracterizeaza prin rezistenta si durabilitate, avand o carcasa externa facuta din otel si vopsita cu compusi expoxidici, pentru protectie avansata. Beneficiaza inclusiv de o protectie termica ce il reseteaza automat in caz de pericol de supraincalzire. Pachetul iti ofera si cordonul de alimentare, impreuna cu consolele de fixare in pozitia corecta.

 

 

 

 

 

Atlantic Bonjour

 

Propunem sa alegi un convector electric cu consum redus ieftin si bun atunci cand nu vrei sa faci investitii considerabile, iar exemplul foarte indicat in acest caz este o piesa oferita de marca Atlantic, sub forma unui dispozitiv care consuma doar 500W pe ora, daca e mentinut constant in functiune in tot acest timp.

Puterea respectiva asigura caldura in camere cu cel mult 15mc volum, iar piesa se va monta pe un perete, adica fix. Convectia utilizata este naturala, fara aeroterma pentru grabirea procesului de lucru.

Faptul ca beneficiaza de un termostat mecanic ne permite sa afirmam ca isi poate adapta activitatea in concordanta cu aerul din incapere, insa precizia la interpretarea valorilor externe de temperatura nu este una foarte mare. Beneficiaza de protectie standard la supraincalzire si de o functie On/Off care te ajunta sa il inchizi facil, fara sa fie scos din priza in perioadele de inactivitate.

 

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune convectoare electrice cu consum redus

 

Ghidul cumparatorului

Toti cititorii care doresc sa stie cum pot identifica pe piata o oferta buna din punct de vedere al randamentului si unde gasesc convector electric cu consum redus la un pret bun sunt invitati sa parcurga aceste cateva sfaturi inainte de a decide ce model sa cumpere.

Puterea va fi principalul indicator consultat, intrucat iti arata cat incalzeste si cat poate consuma dispozitivul. Doar valoarea nominala specificata de producator va reflecta destul de bine cheltuielile, insa aici intervin si cateva variabile.

De pilda, ca sa intuiesti probabilitatile de consum la un convector electric de 2000W, poti lua ca valoare standard 2kW/h. Asta se intampla in cazul in care mentii aparatul pornit la treapta maxima de putere timp de o ora. Daca inmultesti cu numarul de ore in care este activ intr-o zi, afli si cati kilowatti ai consumat zilnic. Produsele cu 500W sau 1000W vor consuma, in mod firesc mai putin, in acelasi interval de functionare, dar asta nu inseamna ca incalzesc la fel de bine.

Daca vom calcula cate 50W necesari pentru fiecare metru cub de aer ce trebuie incalzit in incapere, rezulta ca un model de putere mai scazuta trebuie tinut mai mult timp in functiune ca sa incalzeasca spatii mai mari, si atunci poate ajunge sa consume la fel de mult ca unul cu putere ridicata, dar care este pornit o perioada mai scurta. Asadar, modelele de 500-1000W se recomanda in incaperi cu 10-20mc volum, iar cele de 2000-3000W sunt adecvate pentru camere de 40-60mc. Daca locuinta este prost izolata, vei avea nevoie de 60-70W/mc de aer incalzit.

Anumite pareri despre cele mai bune convectoare electrice de consum redus iti recomanda sa nu uiti sa te asiguri ca aparatul ofera: termostat de siguranta si ambiental(cele electronice sunt mai precise decat termostatele mecanice, dar si mai costisitoare); functie de protectie la inghet, supraincalzire, suprasarcina si rasturnare(asigura fiabilitate); convectie naturala sau fortata(a doua presupune ventilarea cu aer cald, care incalzeste mult mai rapid camera). In cele din urma, vei decide inclusiv daca vrei un model care se fixeaza pe perete sau unul portabil, de podea.

Lasa un comentariu

0 Comentariu