Cel mai bun calorifer electric cu termostat

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune calorifere electrice cu termostat

 

Ghidul cumparatorului

Odata cu scaderea mercurului in termometre, fiecare dintre noi ne gandim la modalitati de incalzire a locuintei sau a locului de munca. Daca instalatia de caldura centralizata inca nu a fost pornita, sau nu face fata necesitatilor, atunci suntem nevoiti sa apelam la solutii alternative pentru crearea confortului termic necesar. In acest sens, putem apela la ajutorul unui calorifer electric cu termostat, fiind disponibile diferite modele, dintre care puteti alege aparatul cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastra.

Daca nu stiti ce produs sa alegeti, noi am alcatuit o lista cu cele mai importante criterii de luat in considerare la achizitia unui astfel de produs.

 

Cel mai bun calorifer electric cu termostat

 

Dimensiunile incaperii: Tipul camerei pe care doriti sa o incalziti poate fi mic, cu un volum pana in 20 de metri cubi, mediu pana la 40 de metri cubi, sau mare peste 50 de metri cubi. In functie de acesta veti alege numarul de elementi si puterea caloriferului. Cu cat incaperea va fi mai mare, cu atat si acestea vor fi mai mari. Daca doriti sa folositi acelasi aparat pentru a incalzi incaperi de dimensiuni diferite, alegeti modelul care poate incalzi cu succes camera cea mai mare.

 

Tipul caloriferului electric: In functie de modul de dispersie al caldurii, caloriferele electrice pot fi cu caldura radianta, cu ulei, prin convectie sau cu ventilator.

Caloriferele cu caldura radianta sunt ieftine, insa nu incalzesc aerul din incapere, ci numai in locul unde sunt pozitionate.

Dupa cum ii spune si denumirea, modelul cu ulei utilizeaza un ulei termic special afla in coloane in interiorul elementilor caloriferului. Acesta este incalzit si la randul sau va incalzi aerul care circula in elementi. Acest model ofera avantajul de a putea fi lasat in functiune o perioada indelungata de timp fara a fi supravegheat, insa datorita faptului ca utilizeaza convectia naturala, incalzeste destul de greu incaperile in care nu exista o circulatie optima a aerului.

Aparatele prin convectie aspira aerul rece din incapere si il incalzesc, eliberand aer cald. Acest model incalzeste aerul rapid si uniform.

Caloriferele electrice cu ventilator sunt mai mici si mai portabile decat alte modele si pot incalzi aerul uniform si rapid, insa la putere mare pot fi zgomotoase.

 

Consumul: Majoritatea caloriferelor electrice au un consum de 2000-2500 watti, iar multe dintre ele ofera posibilitatea de a alege intre diferite trepte de putere. Astfel puteti seta aparatul la o putere mai mare pentru a incalzi mai repede camera, consumul electric fiind si el crescut, iar apoi puteti alege o treapta ma joasa, de mentinere a temperaturii, cu un consum mai mic.

 

Termostatul: Acest dispozitiv va permite sa setati valoarea la care doriti sa ajunga temperatura in incapere. In momentul in care aceasta este atinsa, aparatul se opreste, pornind din nou atunci cand temperatura scade. Aceasta caracteristica va ajuta sa economisiti energie si  posibilitatea de a utiliza caloriferul fara a-l supraveghea in permanenta.

Daca, dupa aceste considerente, singura intrebare care v-a mai ramas este “unde gasesc calorifer electric cu termostat la un pret bun?”, atunci magazinele online sunt un loc bun de inceput. Acestea ofera o gama larga de produse, precum si pareri despre cele mai bune calorifere electrice cu termostat de pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Heinner HOH-2009

 

2.Heinner HOH-2009Un calorifer electric cu termostat la un pret bun este si modelul Heinner HOH-2009. Acesta are o putere maxima ceva mai mica decat modelul de mai sus, de doar 2000 de watti, avand doar 9 elementi, asadar il recomandam pentru incalzirea camerelor de pana la 40 de metri cubi.

Acesta prezinta trei trepte de putere, de 800, 1200 si 2000 de watti, dintre care puteti alege in functie de marimea incaperii pe care doriti sa o incalziti, sau viteza cu care doriti sa faceti acest lucru. Modelul este prevazut cu termostat de camera, cu ajutorul caruia veti putea mentine o temperatura constanta in locuinta dumneavoastra.

De asemenea, acest termostat va pune automat aparatul in functiune atunci cand temperatura scade si il va opri cand aceasta este atinsa, asadar caloriferul nu necesita supraveghere constanta. Tot pentru a va permite utilizarea produsului in siguranta, fara a-l supraveghea constant, acesta este prevazut cu termostat de protectie la supraincalzire si sistem de protectie la rasturnare. Caloriferul Heiner prezinta o perioada de garantie de 36 de luni.

 

 

 

 

 

Tesy CC 3012 E05 R

 

TESY CC 3012 E05 RUn alt model de calorifer electric cu ulei foarte apreciat de cuparatori este Tesy CC3012 E05 R. Acesta are un numar de 12 elementi si o putere maxima de 3000 de watti, fiind recomandat pentru incaperi de pana la 70 de metri cubi.

Modelul prezinta trei trepte de putere, de 1200, 1800 si 3000 de watti, asadar veti putea adapta consumul de energie conform necesitatilor dumneavoastra. Totodata, acesta este prevazut cu termostat de camera reglabil, cu ajutorul caruia veti putea seta temperatura din incapere.

Aceasta dotare a aparatului va ajuta sa economisiti si energie, deoarece dupa atingerea temperaturii alese, caloriferul va functiona doar pentru a o mentine, consumand astfel mai putina electricitate. Ca si element de siguranta, caloriferul Tesy CC este prevazut cu sistem de protectie la supraincalzire, precum si loc de stocare pentru cablu, pentru a evita posibilele accidente. Aparatul poate fi depozitat si in camere in care temperatura scade drastic, avand protectie anti-inghet, si poate fi transportat cu usurinta dintr-o camera in alta datorita rotilor cu care este prevazut.

 

 

 

 

 

Star-Light YOH11

 

Star-Light YOH11Cautati cel mai bun calorifer electric cu termostat? Atunci modelul Star-Light YOH11 este solutia pentru dumneavoastra. Acesta este un calorifer electric cu ulei, alcatuit din 11 elementi, avand puterea necesara de a incalzi cu succes o camera de pana la 62 de metri cubi.

Modelul are un consum maxim de 2500 watii si prezinta trei trepte de putere, de 1000, 1500 si 2500 de watti. Cu ajutorul acestora veti putea seta puterea potrivita nevoilor dumneavoastra. Modelul este prevazut cu termostat de camera, reglabil, care va permite sa setati pana la ce valoare doriti sa ajunga temperatura in incapere, precum si un termostat de siguranta, care ofera protectie la supraincalzire.

De asemenea, produsul este prevazut cu protectie anti-inghet, asadar functionarea sa nu va fi afectata de temperaturile extreme. Totodata, cu ajutorul acestui calorifer electric veti putea incalzi mai multe incaperi, deoarece este prevazut cu roti, care usureaza transportul dintr-o camera in alta. Produsul beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni, cu posibilitatea extinderii cu 2 ani a acesteia.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status