Cel mai bun boiler termoelectric

Am modificat articolul ultima data pe: 27.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice

 

Ghidul cumparatorului

Daca sunteti in situatia de a cauta o alternativa la furnizarea centralizata de apa calda menajera si bugetul nu va permite achizitionarea unei centrale termice, sau daca locuinta dumneavoastra se afla intr-o zona in care reteaua de gaz nu a ajuns, atunci un boiler termoelectric este solutia salvatoare.

Pentru a alege modelul de boiler termoelectric care sa raspunda cel mai bine nevoilor dumneavoastra, atunci trebuie sa luati in considerare o serie de aspecte precum tipul, capacitatea de incalzire, consumul, indicatorii de performanta, functionalitatea, instalarea, sistemele de protectie, costurile.

Cel mai bun boiler termoelectric

Tipul aparatului: In functie de necesitatile dumneavoastra, daca aveti nevoie de o sursa de apa calda sau daca doriti sa va incalziti locuinta, puteti alege intre diferite tipuri de boilere: pentru apa calda, pentru caldura, sau pentru ambele. Luati in considerare faptul ca pentru a indeplini ambele roluri, aparatul va inregistra in consum energetic crescut, asadar daca aveti deja o sursa de incalzire, optati pentru un boiler doar pentru apa calda.

 

Capacitatea aparatului: Aceasta caracteristica se refera la volumul maxim de apa ce poate fi utilizat la o singura folosire. Capacitatea poate fi mica, de 30-50 litri, medie, sau mare, de peste 80 de litri. Alegerea va fi influentata de numarul de utilizatori, dar si de conditiile de utilizare. In cazul in care sunteti singurul utilizator, sau obisnuiti sa deconectati aparatul de la reteaua electrica, atunci va sfatuim sa optati pentru un model cu capacitate mica, care va incalzi repede apa. Daca sunteti in cautarea unui model care sa asigure o cantitate de apa suficienta pentru mai multe persoane, atunci alegeti un model cu capacitate cat mai mare. Luati insa in considerare ca acesta va incalzi mai greu apa, asadar trebuie tinut in functiune, pentru a mentine o temperatura constanta a apei.

 

Consumul: Energia electrica consumata este direct proportionala cu volumul boilerului, dar si cu viteza de incalzire a apei. Pentru un aparat de capacitate mare, puterea electrica ar trebui sa fie cuprinsa intre 1500 si 2000 W.

 

Indicatorii de performanta: Din acest punct de vedere trebuie sa analizati presiunea aparatului. Aceasta se masoara in bari sau pascali. In interiorul boilerului trebuie sa existe o presiune permanenta, pentru a trimite apa mai departe, dupa incalzirea acesteia. Acest paramentru este influentat de numarul de utilizatori. Asadar, daca boilerul respectiv furnizeaza apa pentru mai multe bai, sau daca acesta este instalat la parterul locuintei, iar consumatorul la etaj, atunci presiunea trebuie sa fie cat mai mare.

 

Functionalitatea: Acest aspect analizeaza posibilitatea de a regla setarile aparatului in functie de necesitatile de moment. Aici se incadreaza termostatul si timpul de incalzire al apei. Termostatul trebuie sa fie reglabil, pentru a putea sa selectati temperatura apei. Totodata, acesta trebuie sa ofere posibilitatea de a alege intre mai multe moduri de functionare, dintre care il mentionam pe cel ecologic/economic, care permite mentinerea temperaturii apei fara un consum electric ridicat.

Tot la acest capitol, trebuie sa luati in considerare timpul in care apa ajunge la temperatura dorita. Acesta depinde de puterea aparatului si va fi mentionat de cele mai multe ori in specificatiile tehnice. Alegeti un model cu un timp de incalzire de maxim 30 de minute intre utilizari.

 

Sisteme de protectie: Pentru a asigura utilizarea in siguranta a aparatului, precum si o durata de viata prelungita a acestuia, alegeti un model prevazut cu sistem de siguranta impotriva supraincalzirii si valva de presiune. Pe langa acestea, daca locuiti la casa, este important sa optati pentru un boiler cu protectie la inghet, astfel incat aparatul sa nu se deterioreze.

 

Instalarea: Un alt avantaj oferit de boilerele de tip termoelectric este instalarea mult mai facila fata de alte modele. Spre deosebire de cele care utilizeaza combustibili fosili, cel termoelectric nu necesita instalarea unui cos pentru fum. Cu toate acestea, va sfatuim sa apelati la o persoana specializata pentru a racorda boilerul la sursa si consumatorul de apa.

 

Costurile: Atunci cand cumparati un boiler termoelectric trebuie sa aveti in vedere faptul ca acesta va cauza costuri suplimentare, si anume de instalare, de consum si de intretinere. Pretul de achizitie este influentat firma producatoare, capacitate si functiile oferite. Daca nu dispuneti de o alta modalitate de incalzire a apei care sa genereze alte costuri, atunci o factura electrica mai mare, cauzata de un boiler termoelectric de mare putere, poate fi justificata. In cazul in care dispuneti si de alta sursa de apa calda, optati pentru un model de boiler termoelectric ce inregistreaza un consum mai mic.

Dupa ce ati cantarit toate aceste aspecte, trebuie sa raspundeti la intrebarea “unde gasesc boiler termoelectric la un pret bun?”, intrebare care isi va gasi raspunsul prin consultarea ofertei magazinelor online, care ofera o descriere detaliata a specificatiilor tehnice a produselor, precum si pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice existente pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

Cel mai bun boiler termoelectric

 

Boiler termoelectric Ferroli Power Thermo 80V

 

1.Ferroli Power Thermo 80VCel mai bun boiler termoelectric de 80l este modelul cu serpentina Ferroli Power Thermo. Acest model este echipat cu doua surse de caldura, rezistenta si serpentina, care asigura o incalzire rapida a apei. Rezistenta electrica are o putere de 1,5 kW si lucreaza impreuna cu serpentina din otel portelanat, care este racordata la sistemul de incalzire al locuintei, in acest fel realizandu-se transferul de caldura de la agentul termic catre apa din interiorul boilerului.

Pentru utilizarea in deplina siguranta, acesta este prevazut cu sisteme de protectie la suprapresiune si supraincalzire. De asemenea, cu ajutorul termostatului, veti putea controla temperatura si veti economisi energie, acesta oprind boilerul cand se atinge temperatura dorita. Interiorul rezervorului este acoperit cu siliciu, iar procesul de vetroportelanare a componentelor la temperatura de 850 de grade Celsius asigura rezistenta la socuri si coroziune, oferind modelului o durata de viata crescuta. Tot cu scopul de a prelungi durata de viata prin intarzierea aparitiei coroziunii, boilerul termoelectric Ferroli Power Thermo a fost prevazut cu un anod de magneziu, de dimensiuni mari. Acesta are un design compact, avand o greutate de 24 kg si un diametru de 438 x 799mm.

Montarea acestuia pe perete se realizeaza printr-o flansa cu 5 suruburi. Alimentarea cu energie electrica se realizeaza la reteaua de 220-240 V, iar presiunea maxima de lucru in rezervor este de 8 bar (0,8 MPa). Domeniul de temperatura al aparatului este de 35-75 grade Celsius si poate fi reglat prin buton. Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 36 de luni si poate fi achizitionat in rate.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Ariston Pro R VTS 100 EU

 

2.Ariston Pro R VTS 100 EUDaca necesitatile dumneavoastra sunt ceva mai mari, atunci puteti opta pentru un boiler termoelectric de 100l ieftin si bun. In aceasta categorie se inscrie si modelul Ariston Pro R VTS 100 EU. Acesta are o putere de 1800 W si este prevazut cu o serpentina suplimentara de schimb, cu legaturi pe partea stanga, pentru racordarea la sistemul de incalzire al locuintei. Acesta este izolat cu poliuretan, pentru a mentine temperatura apei un timp indelungat, economisind astfel energie.

Modelul este incadrat in clasa energetica D. Presiunea maxima de functionare a boilerului termoelectric Ariston este de 8 bari (0,8 MPa), peste aceasta intrand in functiune supapa de siguranta pentru controlul presiunii. Cu toate acestea, rezervorul este capabil sa reziste la o presiune de pana la 16 bari. Pentru prelungirea perioadei de folosire si intarzierea instalarii coroziunii, produsul este prevazut cu un anod de magneziu. Timpul necesar pentru atingerea unei temperaturi de 45 grade Celsius este de aproximativ 3 ore si 18 minute.Temperatura maxima de functionare este de 75 grade Celsius, iar la 65 de grade Celsius, dispersia termica este de 1,39 kWh pe 24 de ore.

Pentru confortul dumneavoastra, acest item va ofera posibilitatea de a regla temperatura dorita, cu ajutorul dispozitivului extern. Modelul are o greutate de 28 kg, dimensiunile de 91,3 x 45 x 48 cm si este cu instalare murala, fiind montat pe perete cu ajutorul unei flanse cu 5 suruburi. La achizitionarea acestui produs, distribuitorul ofera o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Tesy BiLight GCV 7/4S2 1504420 B11 TSRP

 

3.Tesy BiLight GCV 7-4S2 1504420 B11 TSRPIn cazul in care cautati o solutie pentru incalzirea unui volum mare de apa intr-un timp scurt, un boiler termoelectric cu doua serpentine la un pret bun va poate salva. Un astfel de model este si boilerul termoelectric Tesy BiLight. Aceste are o capacitate mare, de 150 litri, si se incadreaza in clasa energetica D, avand o putere totala de 2000 W si generand o presiune maxima de functionare de 8 bari.

Prin conectarea celor doua serpentine la instalatie de incalzire centralizata cu circuit inchis, puteti incalzi apa mult mai repede. Serpentina S1 are o putere de dispersie a caldurii de 13,5 kW la 60-80 grade Celsius si un timp de incalzire de la 15 la 60 de grade Celsius de 42 de minute, in timp ce serpentina S2 are o dispersie a cadurii de 8,1 kW si un timp de incalzire de 54 de minute. Fara conectarea celor doua serpentine, timpul de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade Celsius este de 4 ore.

Aparatul beneficiaza de o izolatie ecologica, fara CFC, cu o grosime de 18 mm, care impiedica pierderea de caldura, ajutandu-va astfel sa economisiti energie. In acelasi scop, boilerul a fost dotat cu un termostat reglabil, care va ofera posibilitatea de a alege intre patru moduri de functionare: antiinghet, mode de vara, mod de iarna si antibacterial. Toate acestea, alaturi de senzorul de temperatura si materialele de cea mai buna calitate, fac din acest model boilerul termoelectric ideal pentru necesitatile dumneavoastra.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Hajdu IDE200F

 

4.Hajdu IDE200FDaca doriti sa va alimentati locuinta cu apa calda, dar nu oricum, ci intr-un mod ecologic, atunci boilerul termoelectric Hadju este exact ceea ce cautati. Acesta este un boiler termoelectric indirect, conceput sa fie conectat la o centrala prin serpentina incorporata, dar poate fi racordat si la o instalatie solara.

Produsul poate incalzi 200 de litri de apa, avand o greutate de 77 kilograme si dimensiunile de 153 x 58 x 58 cm. Puterea maxima a modelului este de 2400 W, iar presiunea maxima de utilizare este de 6 MPa. In modul de utilizare direct, doar prin rezistenta, fara racordarea serpentinei, timpul de incalzire al apei este de 300 de minute, temperatura maxima de lucru fiind de 65 grade Celsius.

Boilerul termoelectric este prevazut cu un termostat reglabil, cu contact alternant, prin care puteti alege temperatura apei, pana la 65 de grade, cu ajutorul caruia puteti pune in functiune pompa de apa sau microcentrala. Rezervorul este fabricat din otel emailat de inalta rezistenta, cu o izolatie excelenta, care impiedica pierderea caldurii, economisind astfel energie. De asemenea, rezervorul beneficiaza e o perioada de garantie separata de cea generala, de 5 ani. Ca si la modelele precedente, protectia anticoroziva se realizeaza printr-un anod de magneziu. Alimentarea electrica se face prin conectarea la reteua de 230 V, racordul la apa are un diametru de ¾ inch, iar racordul la agent termic are un diametru de 1 inch. Perioada de garantie generala oferita de producator este de 2 ani.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Omega ST01002V

 

5.Omega ST01002VUn alt boiler termoelectric de luat in considerare in cazul in care doriti sa alimentati cu apa calda mai multi consumatori distincti este si modelul Omega ST01002V. Acesta are un volum de 100 litri si o putere de 1500 W. Apa este incalzita de un element incalzitor, care o aduce pana la temperatura maxima de 65 grade Celsius. Timpul de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade este de 245 minute.

In momentul in care temperatura este atinsa, termostatul este decuplat, iar incalzirea oprita, pentru a proteja impotriva supraincalzirii. Aparatul intra din nou in functiune in momentul in care se inregistreaza o scadere a temperaturii de 5-10 grade. In acest mod se impiedica racirea completa a apei si se economiseste energie. Tot cu scopul de a economisi energiei prin mentinerea temperaturii crescute a apei o perioada mai lunga de timp, acest model a fost prevazut cu un strat izolator din spuma poliuretanica. Presiunea maxima de functionare a boilerului termoelectric Omega este de 8MPa, peste aceasta valoare intrand in functiune supapa de siguranta, care protejeaza impotriva cresterii excesive a presiunii in aparat.

Durata de viata a acestui boiler termoelectric este asigurata prin stratul protector al rezervorului, constituit din email pe baza de titaniu, precum si prin anodul de magneziu, care protejeaza impotriva coroziunii. Totodata, acesta va ofera posibilitatea de racordare la o retea de incalzire cu circuit inchis, prin intermediul serpentinei cu care este prevazut, racord care va diminua considerabil timpul de incalzire al apei. Ca un dezavantaj insa, acest model nu este prevazut cu termostat reglabil.

 

button 2

 

 

 

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice de 100l

 

Ghidul cumparatorului

Un astfel de boiler este o solutie eficienta pentru asigurarea apei calde menajere intr-o locuinta pentru 3-4 persoane, care este deja racordata la un sistem de incalzire centrala. Economia de energie vine din alternarea sursei de incalzire intre varianta electrica si agentul termic. Pentru ca este o achizitie destul de costisitoare, care influenteaza direct confortul casei si facturile lunare, inainte de a pleca in cautarea unui boiler termoelectric de 100l, la un pret bun, iti recomandam sa citesti mai jos care sunt elementele care ii influenteaza performantele si durabilitatea.

 

Daca te-ai decis deja pentru un model de 100l, este important sa stii cat de bine lucreaza aparatul cu aceasta cantitate de apa. Ai nevoie de o putere de cel putin 1000W, idealul fiind de 1500 sau 2000W, valori care au sansa de a-ti oferi si o durata de incalzire a apei de maxim 3-4 ore. In ceea ce priveste alternativa mentinerii la cald cu agent termic, pentru eficienta maxima la un volum de 100l sunt recomandate doua serpentine, dar te poti descurca foarte bine si cu un model cu una singura.

Pentru ca pierderile de caldura inseamna costuri suplimentare, izolatia din spuma poliuretanica de inalta densitate este extrem de importanta pentru a mentine apa calda cat mai mult timp. Orienteaza-te dupa clasa de energie (A, B sau C) pentru a identifica cele mai economice optiuni si alege o varianta cat mai apropiata de clasa A.

Dimensiunile, greutatea si modul de instalare, care poate fi vertical sau orizontal, te vor ajuta sa evaluezi spatiul de care ai nevoie pentru a monta dispozitivul si, de asemenea, sa identifici cel mai potrivit loc unde sa-l plasezi.

In ceea ce priveste utilizarea si setarile disponibile, termostatul este esential pentru a putea regla temperatura de incalzire, economisind astfel energie si asigurand protectia aparatului impotriva supraincalzirii si inghetului. Importante sunt si protectiile integrate pentru suprapresiune, supraincalzire, anti-inghet si electrica, ce regleaza automat parametrii sau opresc functionarea pentru protejarea boilerului.

Materialele din care este confectionat aparatul influenteaza durata de viata si calitatea functionarii in timp. Alege optiuni cu corpul realizat din otel inoxidabil, emailate si cu anod de magneziu cu concentratie ridicata, care asigura o protectie eficienta impotriva coroziunii serpentinei, venind in sprijinul rezistentei interiorului boilerului.

In ceea ce priveste modalitatea de control a setarilor, vei avea de ales intre panouri de control mecanice si electrice. Ultimele sunt bineinteles mai usor de folosit, insa, indiferent de model, este important ca pozitionarea sa permita un acces cat mai usor la consola de comanda.

Achizitia unui astfel de dispozitiv se face de obicei pentru a imbunatati randamentul in furnizarea apei calde. Pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna varianta, am consultat pentru tine diverse pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice de 100l si am selectat cateva modele de la care poti sa incepi cautarea optiunii potrivite pentru locuinta ta.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

 

Cu o putere de 2000W si o capacitate de 100l, pe care ii poate aduce de la 15oC, la 65oC in maxim 2 ore si jumatate, acest model de boiler merita cu siguranta luat in considerare ca optiune de incalzire termoelectrica a apei menajere pentru orice familie cu circa 3-4 persoane.

Se remarca prin anodul de magneziu cu durata de viata prelungita, cu 50% mai fiabil, care poate fi usor inlocuit atunci cand este cazul si izolatie din spuma poliuretanica de 18mm, care mentine apa calda cu usurinta timp de 24 de ore dupa oprire, economisind energie.

Este o versiune cu montare verticala si control de tip mecanic si clasa energetica C. Ocupa un spatiu de 93 x 44 x 46cm si cantareste 32kg. Functionarea poate fi reglata prin intermediul termostatului integrat, care permite adaptarea temperaturii de incalzire dupa necesitati, si a butonului de oprire si pornire, iar alimentarea se realizeaza de la reteaua de curent electric.

 

 

Bosch Tronic 1500T ES 100 5

 

Modelul Bosch Tronic 1500T este o varianta cu capacitatea de 100l si serpentina pe dreapta, potrivita pentru furnizarea apei calde menajere intr-o gospodarie cu 3-4 persoane prin conectarea in serie la un sistem termic deja instalat, de tipul centralelor de apartament. Este un format cu montare verticala care beneficiaza de izolatie de 18mm, pe baza de spuma poliuretanica de inalta densitate ce reduce semnificativ pierderile de caldura, asigurand mentinerea temperaturii apei si economisind energie.

Din punct de vedere energetic, este un model de clasa C, cu control mecanic al functiilor si o putere de 2000W care asigura incalzirea rapida a apei, aducand-o la temperatura de 65oC in mai putin de 3 ore de la pornire.

Functioneaza cu o presiune de 8 bari si este confectionat din otel carbon, acoperit cu un strat protector de email, care asigura rezistenta avansata la coroziune. Securitatea in exploatare este asigurata de supapa de siguranta integrata.

 

 

Ferroli Power Thermo 100V

 

Daca esti in cautarea unui boiler termoelectric de 100l, ieftin si bun, atunci aceasta versiune Ferroli poate fi trecuta ca optiune pe lista modelelor de verificat. Are o putere de 1500W care asigura incalzirea rapida a volumului de apa acceptat de capacitatea aparatului si lucreaza la o presiune de 0.8 Mpa. Pe langa caracteristicile standard, care includ supapa de siguranta, beneficiaza si de termostatul reglabil, extrem de util pentru setarea temperaturii dorite si oprirea automata a dispozitivului atunci cand obiectivul a fost atins. Asadar, Power Thermo are cateva caracteristici care ii ofera o rezistenta mai mare la efectele fluxului constant de apa calda.

Interiorul corpului de otel este acoperit cu strat de email din siliciu pentru protectie, are serpetina care asigura circulatia agentului termic si transferul de caldura catre apa din boiler, este realizat din otel portelanat, iar anodul este confectionat din magneziu de concentratie mare, toate acestea contribuind la o protectie mai eficienta a componentelor impotriva eroziunii.

Este un model cu dimensiuni compacte, cu izolatie din spuma poliuretanica ce asigura mentinerea calda a apei si in repaos, iar securitatea in utilizare este asigurata de sistemele integrate de protectie la supraincalzire, supratensiune, anti-inghet si electrica.

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice cu 2 serpentine

 

Ghidul cumparatorului

Un boiler termoelectric reprezinta echipamentul ideal pentru familiile care-si doresc un flux constant de apa fierbinte, avand in vedere ca acesta functioneaza cu energie electrica, dar se poate racorda si la o sursa de caldura, fapt care nu se poate traduce decat printr-un sistem economic, eficient si sigur de incalzire a lichidului.

Preferabil ar fi sa achizitionezi un model cu 2 serpentine, intrucat in cazul alimentarii termice, agentul de incalzire circula prin acestea si cedeaza temperatura ridicata apei rece din aparat, asigurand astfel continuitate lichidului fierbinte, fara fluctuatii, si reducand timpul necesar incalzirii. Mai jos gasesti cateva sfaturi in privinta achizitionarii acestuia.

Volumul boilerului reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama. Acesta insumeaza cantitatea de apa care urmeaza a fi preparata si se masoara in litri, drept care alegerea sa trebuie facuta in functie de numarul de locuri de consum si de cel al membrilor familiei, astfel incat sa ai garantia ca echipamentul achizitionat este capabil sa rezolve rapid toate problemele legate de apa calda.

Ca atare, daca un aparat cu o capacitate de 50 l este util pentru un cuplu si 2 consumatori (ex. o garsoniera), pentru o familie alcatuita din 4 membri si o locuinta in care exista 2 chiuvete, o cada si un dus, numeroase pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice cu 2 serpentine recomanda un dispozitiv cu un volum cuprins intre 100 – 150 l, astfel incat acesta sa poata garanta o presiune optima atat la baie, cat si la bucatarie.

Urmatorul parametru de selectie se refera la puterea echipamentului, aceasta masurandu-se in watti (W) si influentand timpul de incalzire al apei, precum si consumul. In plus, tinem sa mentionam ca valoarea oferita trebuie sa fie direct proportionala cu capacitatea boilerului, deci daca volumul acestuia este cuprins intre 50 – 100 l si iti doresti sa te bucuri de apa menajera fierbinte in mai putin de 3 ore, atunci ar trebui sa te orientezi catre un produs care nu ofera mai putin de 1500 W (1.5 kW). De asemenea, pentru ca o rezistenta de mare capacitate conduce la un consum pe masura, asigura-te ca modelul face parte din clasa energetica A, B sau C, ca sa ai parte de facturi cu un cost redus.

Nu in ultimul rand, inainte de a te interesa unde poti gasi boiler termoelectric cu 2 serpentine, la un pret bun, n-ar strica sa verifici si functiile de care dispozitivul dispune, deoarece si acestea ajuta la eficientizarea incalzirii si diminuarea consumului. De pilda, prezenta unui termostat se va dovedi foarte utila, avand in vedere ca rolul sau este acela de a modifica temperatura apei foarte usor si de a opri functionarea boilerului cand valoarea dorita este atinsa, fapt care se poate traduce prin facturi mai mici. Totodata, afisajul digital, functia de supra-incalzire, anti-inghet si oprirea automata sunt caracteristici tehnice ce n-ar trebui sa lipseasca unui aparat care se defineste ca fiind fiabil si lesne de folosit.

In incheiere, iti recomandam sa comanzi produsul preferat direct de pe Internet, deoarece bunurile comercializate online vin, de regula, cu niste preturi imbatabile, dat fiind faptul ca le poti prinde la reducere sau promotie.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Drazice OKCE 200 NTRR

 

Drazice OKCE 200 NTR reprezinta o solutie optima pentru orice utilizator care-si doreste un boiler termoelectric cu 2 serpentine, capabil sa-i ofere o cantitate generoasa de apa calda intr-un timp redus si sa-i garanteze un nivel maxim de economie de energie electrica. Altfel spus, are o putere care variaza intre 2000 – 3000 W, drept care poate prepara 150 l de apa menajera, suficienta cat sa acopere nevoile unei familii numeroase . Vasul a fost testat la o presiune de 1,3 MPa, iar serpentinele la presiunea de 1 MPa, deci vei putea folosi simultan 2 puncte de consum (dusul si chiuveta de la bucatarie).

Ba mai mult, datorita spumei poliuretanice care izoleaza vasul fabricat din otel emailat, reuseste sa pastreze temperatura lichidului pentru mai mult timp si sa infierbante apa intr-un intervalul orar scurt. Totodata, boilerul permite reglarea facila a temperaturii dorite, caci este prevazut cu termostat. Echipamentul este orientat inclusiv pe fiabilitate, deoarece beneficiaza de protectie anti-inghet si supapa de siguranta.

In ceea ce priveste mentenanta produsului, afla ca igienizarea si revizia sa se face prin partea laterala a carcasei care este dotata cu 2 iesiri echipate cu flanse. Printre regulile de “buna utilizare a dispozitivului” se numara si setarea periodica a temperaturii apei calde menajere la minim 70°C pentru scurt timp in cazul in care lichidul este pastrat in boiler o perioada mai lunga, pentru a evita aparitia bacteriilor.

 

 

Tesy BiLight GCV 7/4S2 1204420 B11 TSRP

 

Pentru cei care cauta un boiler termoelectric, ieftin si bun, exista acest produs. Laudandu-se cu un volum total de 120 l, o putere de 2000 W si o izolatie groasa, de 18 mm, aparatul nu necesita mai mult de 3 h pentru a putea incalzi o cantitate optima de apa menajera la o temperatura de 65°C, presiunea de 0.8 MpA nefacand altceva decat sa confirme ca echipamentul este potrivit pentru baile si bucatariile cu necesitati medii si chiar mari. Pe scurt, poate sustine 3 puncte de consum simultan.

Totodata, tinem sa mentionam ca boilerul are o multime de functii pro-confort si utilizare facila, cele mai importante fiind termostatul reglabil care asigura un control extrem de precis al temperaturii apei, mentinand-o la valoarea dorita de tine (60 – 80°C), anodul de magneziu (reduce actiunea coroziva a apei, prelungind viata aparatului), intrerupatorul On/Off si flansa de acces la grupul electric al dispozitivului, care-ti vor lua gandul de la panoul de comanda mecanic atat de anevoios de folosit.

Cu alte cuvinte, nu duce la risipa de combustibil si, deci, de energie atunci cand nu e nevoie de apa calda (termostatul include optiunile de setare: protectie ANTIINGHET, mod de lucru VARA, respectiv IARNA si ANTIBACTERIAL) si garanteaza intretinerea facila a produsului (anodul si elementul electric pot fi lesne inlocuite). Fiabilitatea boilerului termoelectric se datoreaza supapei de siguranta, intrerupatorului rezistent la umiditate si sistemului electric care respecta certificarile europene de securitate.

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice de 200 l

 

Ghidul cumparatorului

Boilerele termoelectrice sunt utilizate pentru producerea apei calde, utilizand rezistentele electrice in scopul incalzirii acesteia. Daca sunteti in cautarea unui boiler de acest gen, cu volumul de 200 de litri, ghidul acesta o sa va orienteze catre produsul potrivit, analizand diversele particularitati care se pot intalni la modelele din comert:

 

In primul rand, avand in vedere ca ne axam doar pe produsele de capacitatea 200 l, este firesc sa nu gasim o variatie foarte ampla in ceea ce priveste puterea electrica utilizata. De regula, veti intalni valori in jurul de 2000 de Wati la boilerele de acest tip. Modelele mai economice vor merge catre 1800 W, iar cele mai puternice, care incalzesc apa mai repede, pot ajunge la peste 2200 W.

Desigur, aceasta valoare reflecta si consumul de curent, prin urmare luati in calcul si dorintele dvs. in ceea ce priveste economisirea banilor la facturile de electricitate.

Temperatura maxima a apei calde trebuie sa fie suportabila pentru pielea umana, de aceea marea majoritate a boilerelor specifica o limita a acesteia la  65-75 de grade Celsius. Avand in vedere acest lucru, putem mentiona ca diferentele de putere nu se reflecta in cat de calda este apa, ci in cat de repede va fi incalzita: un boiler termoelectric de 200 l, la un pret bun, va trebui sa incalzeasca apa in timp util folosirii.

Produsele de pe piata prezinta in descrieri perioade de ordinul a 4-8 ore pentru a incalzi intreaga cantitate de apa cu pana la 50 de grade, de regula de la 15 grade pana la un prag de temperatura potrivit bailor sau spalarii vaselor.

Multe pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice de 200 l mentioneaza ca posibilitatea de a utiliza si alte forme de energie, pe langa cea electrica, pentru a incalzi apa, este de dorit. De exemplu, in cazul modelelor precum Hajdu IDE200F, puteti recurge si la utilizarea cazanelor pe combustibil solid (lemne, carbune).

Mai mult, puteti racorda sistemul si la o instalatie solara, in cazul in care dispuneti de asa ceva la casa in care locuiti. Astfel de boilere pot fi conectate si la o centrala termica, iar toate posibilitatile acestea de conectare vor atrage unii clienti, care pot face economie recurgand la mijloacele alternative de incalzire.

Nu treceti cu vederea si sistemele de protectie ori sigurantele, cand evaluati ofertele pietei in ceea ce priveste orice boiler. Avand in vedere ca dispozitivele acestea lucreaza cu puteri relativ mari de incalzire, si presiuni de pana la 8 bari, supapele de protectie si masurile anti-inghet sunt esentiale, mai ales daca lasati boilerul sa functioneze acasa timp indelungat, nesupravegheat. De asemenea, protectia anti-coroziva (prin anod de magneziu) va garanta viata indelungata pentru instalatie. Vom mentiona la fiecare din produsele prezentate si toate aceste elemente de protectie.

Nu in ultimul rand, este foarte bine ca boilerul termoelectric dorit sa includa un termostat propriu, pentru reglarea temperaturii. Veti putea seta aceste dispozitive la temperatura dorita, pentru ca apa rezultata sa nu fie prea fierbinte, ori prea rece. Marea majoritate a boilerelor din comert sunt livrate cu astfel de termostate.

Daca sunteti nerabdatori sa explorati piata, nu este nevoie sa schimbati site-ul pentru a vedea ce puteti cumpara: mai jos am inclus descrieri pentru cateva boilere termoelectrice de 200 de litri si veti putea comanda unul prin accesarea butoanelor de achizitie ce acompaniaza fiecare descriere:

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Braun  ST-200 200L 

 

Pentru boilerele din seria ST-200 de la Braun, puterea este de 2000 de Wati, cu clasa de energie D, care inseamna ca timpii de incalzire sunt de circa 500 de minute (8 ore) maximum, pentru a incalzi apa cu 50 de grade Celsius, cand rezervorul este umplut in totalitate.

Ca temperatura maxima a apei, este mentionata o valoare de 75 de grade Celsius. Conectarea la reteaua de apa se face cu recorduri R ¾. Produsul are termostat reglabil, prin urmare veti putea controla usor cand de calda va fi apa generata, iar supapa de siguranta va elibera presiunea excesiva, pentru o utilizare sigura a instalatiei.

Pentru a prelungi viata de functionare a sistemului de incalzire, protectia cu anod de magneziu previne efectele negative ale coroziunii cauzata de apa, ce poate strica instalatia cu trecerea anilor. In cazul in care exista riscul ca incaperea in care este instalat boilerul sa se raceasca puternic, acesta este prevazut si cu protectie anti-inghet.

 

 

Hajdu IDE200F 

 

Boilerul termoelectric de 200 de litri prezentat aici are ca trasatura principala posibilitatea de a fi conectat si la instalatii externe de incalzire a apei. De la centrale termice, la cazane pe lemne ori carbune, ba chiar si la instalatii solare, aveti multe optiuni prin care sa minimizati costurile pentru generarea de apa calda.

Daca nu aveti asfel de instalatii externe, veti folosi sistemul cu rezistenta electrica propriu al produsului.  Ca temperatura maxima a apei, aceasta este de 65 de grade, controlabila la orice nivel prin termostatul cu buton de reglaj. In ceea ce priveste timpul de incalzire, boilerul poate incalzi cei 200 de litri de apa de la 15 la 65 de grade Celsius in doar 300 minute (5 ore), data fiind puterea destul de mare a rezistentei (2400 de Wati).

Produsul include protectie anti-inghet, insa nu se livreaza cu propriul cablu de alimentare la reteaua electrica. Este prevazut si cu protectie anti-coroziva prin anod de magneziu, pentru a limita efectele duritatii apei.

 

 

Ariston Pro R 200 VTS EVO EU 

 

Ariston comercializeaza acest boiler termoelectric de 200 l, ieftin si bun, pentru cumparatorii care doresc un produs de calitate, fara a cheltui farte mult. El se poate utiliza si cu sisteme de incalzire de la centrale termice, iar rezervorul propriu este foarte rezistent, testat la presiuni de pana la 16 bari.

Anodul de magneziu supradimensionat asigura o protectie eficienta impotriva coroziunii apei calde, iar supapa de singuranta pentru presiune are o limita de 8 bari, prin urmare este foarte rezistenta. Ca timpi de incalzire, poate ridica temperatura apei cu 45 de grade in circa 4 ore si jumatate, iar temperatura maxima de functionare este de 75 de grade, la cei 1800 de Wati ai sai.

Conexiunea serpentinei este de tipul G ¾. Termostatul reglabil poate fi utilizat pentru a seta temperatura dorita, iar protectia electrica IPX 6 asigura functionarea corecta a elementelor electrice. Produsul include si sisteme de protejare a instalatiei in cazul inghetului.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status