Cel mai bun boiler termoelectric

Am modificat articolul ultima data pe: 08.12.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

Cel mai bun boiler termoelectric – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Modele recomandate in 2021

 

Boiler termoelectric Ferroli Power Thermo 80V

 

1.Ferroli Power Thermo 80VCel mai bun boiler termoelectric de 80l este modelul cu serpentina Ferroli Power Thermo. Acest model este echipat cu doua surse de caldura, rezistenta si serpentina, care asigura o incalzire rapida a apei. Rezistenta electrica are o putere de 1,5 kW si lucreaza impreuna cu serpentina din otel portelanat, care este racordata la sistemul de incalzire al locuintei, in acest fel realizandu-se transferul de caldura de la agentul termic catre apa din interiorul boilerului.

Pentru utilizarea in deplina siguranta, acesta este prevazut cu sisteme de protectie la suprapresiune si supraincalzire. De asemenea, cu ajutorul termostatului, veti putea controla temperatura si veti economisi energie, acesta oprind boilerul cand se atinge temperatura dorita. Interiorul rezervorului este acoperit cu siliciu, iar procesul de vetroportelanare a componentelor la temperatura de 850 de grade Celsius asigura rezistenta la socuri si coroziune, oferind modelului o durata de viata crescuta. Tot cu scopul de a prelungi durata de viata prin intarzierea aparitiei coroziunii, boilerul termoelectric Ferroli Power Thermo a fost prevazut cu un anod de magneziu, de dimensiuni mari. Acesta are un design compact, avand o greutate de 24 kg si un diametru de 438 x 799mm.

Montarea acestuia pe perete se realizeaza printr-o flansa cu 5 suruburi. Alimentarea cu energie electrica se realizeaza la reteaua de 220-240 V, iar presiunea maxima de lucru in rezervor este de 8 bar (0,8 MPa). Domeniul de temperatura al aparatului este de 35-75 grade Celsius si poate fi reglat prin buton. Modelul beneficiaza de o perioada de garantie de 36 de luni si poate fi achizitionat in rate.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Ariston Pro R VTS 100 EU

 

2.Ariston Pro R VTS 100 EUDaca necesitatile dumneavoastra sunt ceva mai mari, atunci puteti opta pentru un boiler termoelectric de 100l ieftin si bun. In aceasta categorie se inscrie si modelul Ariston Pro R VTS 100 EU. Acesta are o putere de 1800 W si este prevazut cu o serpentina suplimentara de schimb, cu legaturi pe partea stanga, pentru racordarea la sistemul de incalzire al locuintei. Acesta este izolat cu poliuretan, pentru a mentine temperatura apei un timp indelungat, economisind astfel energie.

Modelul este incadrat in clasa energetica D. Presiunea maxima de functionare a boilerului termoelectric Ariston este de 8 bari (0,8 MPa), peste aceasta intrand in functiune supapa de siguranta pentru controlul presiunii. Cu toate acestea, rezervorul este capabil sa reziste la o presiune de pana la 16 bari. Pentru prelungirea perioadei de folosire si intarzierea instalarii coroziunii, produsul este prevazut cu un anod de magneziu. Timpul necesar pentru atingerea unei temperaturi de 45 grade Celsius este de aproximativ 3 ore si 18 minute.Temperatura maxima de functionare este de 75 grade Celsius, iar la 65 de grade Celsius, dispersia termica este de 1,39 kWh pe 24 de ore.

Pentru confortul dumneavoastra, acest item va ofera posibilitatea de a regla temperatura dorita, cu ajutorul dispozitivului extern. Modelul are o greutate de 28 kg, dimensiunile de 91,3 x 45 x 48 cm si este cu instalare murala, fiind montat pe perete cu ajutorul unei flanse cu 5 suruburi. La achizitionarea acestui produs, distribuitorul ofera o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Tesy BiLight GCV 7/4S2 1504420 B11 TSRP

 

3.Tesy BiLight GCV 7-4S2 1504420 B11 TSRPIn cazul in care cautati o solutie pentru incalzirea unui volum mare de apa intr-un timp scurt, un boiler termoelectric cu doua serpentine la un pret bun va poate salva. Un astfel de model este si boilerul termoelectric Tesy BiLight. Aceste are o capacitate mare, de 150 litri, si se incadreaza in clasa energetica D, avand o putere totala de 2000 W si generand o presiune maxima de functionare de 8 bari.

Prin conectarea celor doua serpentine la instalatie de incalzire centralizata cu circuit inchis, puteti incalzi apa mult mai repede. Serpentina S1 are o putere de dispersie a caldurii de 13,5 kW la 60-80 grade Celsius si un timp de incalzire de la 15 la 60 de grade Celsius de 42 de minute, in timp ce serpentina S2 are o dispersie a cadurii de 8,1 kW si un timp de incalzire de 54 de minute. Fara conectarea celor doua serpentine, timpul de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade Celsius este de 4 ore.

Aparatul beneficiaza de o izolatie ecologica, fara CFC, cu o grosime de 18 mm, care impiedica pierderea de caldura, ajutandu-va astfel sa economisiti energie. In acelasi scop, boilerul a fost dotat cu un termostat reglabil, care va ofera posibilitatea de a alege intre patru moduri de functionare: antiinghet, mode de vara, mod de iarna si antibacterial. Toate acestea, alaturi de senzorul de temperatura si materialele de cea mai buna calitate, fac din acest model boilerul termoelectric ideal pentru necesitatile dumneavoastra.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Hajdu IDE200F

 

4.Hajdu IDE200FDaca doriti sa va alimentati locuinta cu apa calda, dar nu oricum, ci intr-un mod ecologic, atunci boilerul termoelectric Hadju este exact ceea ce cautati. Acesta este un boiler termoelectric indirect, conceput sa fie conectat la o centrala prin serpentina incorporata, dar poate fi racordat si la o instalatie solara.

Produsul poate incalzi 200 de litri de apa, avand o greutate de 77 kilograme si dimensiunile de 153 x 58 x 58 cm. Puterea maxima a modelului este de 2400 W, iar presiunea maxima de utilizare este de 6 MPa. In modul de utilizare direct, doar prin rezistenta, fara racordarea serpentinei, timpul de incalzire al apei este de 300 de minute, temperatura maxima de lucru fiind de 65 grade Celsius.

Boilerul termoelectric este prevazut cu un termostat reglabil, cu contact alternant, prin care puteti alege temperatura apei, pana la 65 de grade, cu ajutorul caruia puteti pune in functiune pompa de apa sau microcentrala. Rezervorul este fabricat din otel emailat de inalta rezistenta, cu o izolatie excelenta, care impiedica pierderea caldurii, economisind astfel energie. De asemenea, rezervorul beneficiaza e o perioada de garantie separata de cea generala, de 5 ani. Ca si la modelele precedente, protectia anticoroziva se realizeaza printr-un anod de magneziu. Alimentarea electrica se face prin conectarea la reteua de 230 V, racordul la apa are un diametru de ¾ inch, iar racordul la agent termic are un diametru de 1 inch. Perioada de garantie generala oferita de producator este de 2 ani.

 

button 2

 

 

 

 

Boiler termoelectric Omega ST01002V

 

5.Omega ST01002VUn alt boiler termoelectric de luat in considerare in cazul in care doriti sa alimentati cu apa calda mai multi consumatori distincti este si modelul Omega ST01002V. Acesta are un volum de 100 litri si o putere de 1500 W. Apa este incalzita de un element incalzitor, care o aduce pana la temperatura maxima de 65 grade Celsius. Timpul de incalzire al apei de la 15 la 65 de grade este de 245 minute.

In momentul in care temperatura este atinsa, termostatul este decuplat, iar incalzirea oprita, pentru a proteja impotriva supraincalzirii. Aparatul intra din nou in functiune in momentul in care se inregistreaza o scadere a temperaturii de 5-10 grade. In acest mod se impiedica racirea completa a apei si se economiseste energie. Tot cu scopul de a economisi energiei prin mentinerea temperaturii crescute a apei o perioada mai lunga de timp, acest model a fost prevazut cu un strat izolator din spuma poliuretanica. Presiunea maxima de functionare a boilerului termoelectric Omega este de 8MPa, peste aceasta valoare intrand in functiune supapa de siguranta, care protejeaza impotriva cresterii excesive a presiunii in aparat.

Durata de viata a acestui boiler termoelectric este asigurata prin stratul protector al rezervorului, constituit din email pe baza de titaniu, precum si prin anodul de magneziu, care protejeaza impotriva coroziunii. Totodata, acesta va ofera posibilitatea de racordare la o retea de incalzire cu circuit inchis, prin intermediul serpentinei cu care este prevazut, racord care va diminua considerabil timpul de incalzire al apei. Ca un dezavantaj insa, acest model nu este prevazut cu termostat reglabil.

 

button 2

 

 

 

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice

 

Ghidul cumparatorului

Daca sunteti in situatia de a cauta o alternativa la furnizarea centralizata de apa calda menajera si bugetul nu va permite achizitionarea unei centrale termice, sau daca locuinta dumneavoastra se afla intr-o zona in care reteaua de gaz nu a ajuns, atunci un boiler termoelectric este solutia salvatoare.

Pentru a alege modelul de boiler termoelectric care sa raspunda cel mai bine nevoilor dumneavoastra, atunci trebuie sa luati in considerare o serie de aspecte precum tipul, capacitatea de incalzire, consumul, indicatorii de performanta, functionalitatea, instalarea, sistemele de protectie, costurile.

Cel mai bun boiler termoelectric

Tipul aparatului: In functie de necesitatile dumneavoastra, daca aveti nevoie de o sursa de apa calda sau daca doriti sa va incalziti locuinta, puteti alege intre diferite tipuri de boilere: pentru apa calda, pentru caldura, sau pentru ambele. Luati in considerare faptul ca pentru a indeplini ambele roluri, aparatul va inregistra in consum energetic crescut, asadar daca aveti deja o sursa de incalzire, optati pentru un boiler doar pentru apa calda.

 

Capacitatea aparatului: Aceasta caracteristica se refera la volumul maxim de apa ce poate fi utilizat la o singura folosire. Capacitatea poate fi mica, de 30-50 litri, medie, sau mare, de peste 80 de litri. Alegerea va fi influentata de numarul de utilizatori, dar si de conditiile de utilizare. In cazul in care sunteti singurul utilizator, sau obisnuiti sa deconectati aparatul de la reteaua electrica, atunci va sfatuim sa optati pentru un model cu capacitate mica, care va incalzi repede apa. Daca sunteti in cautarea unui model care sa asigure o cantitate de apa suficienta pentru mai multe persoane, atunci alegeti un model cu capacitate cat mai mare. Luati insa in considerare ca acesta va incalzi mai greu apa, asadar trebuie tinut in functiune, pentru a mentine o temperatura constanta a apei.

 

Consumul: Energia electrica consumata este direct proportionala cu volumul boilerului, dar si cu viteza de incalzire a apei. Pentru un aparat de capacitate mare, puterea electrica ar trebui sa fie cuprinsa intre 1500 si 2000 W.

 

Indicatorii de performanta: Din acest punct de vedere trebuie sa analizati presiunea aparatului. Aceasta se masoara in bari sau pascali. In interiorul boilerului trebuie sa existe o presiune permanenta, pentru a trimite apa mai departe, dupa incalzirea acesteia. Acest paramentru este influentat de numarul de utilizatori. Asadar, daca boilerul respectiv furnizeaza apa pentru mai multe bai, sau daca acesta este instalat la parterul locuintei, iar consumatorul la etaj, atunci presiunea trebuie sa fie cat mai mare.

 

Functionalitatea: Acest aspect analizeaza posibilitatea de a regla setarile aparatului in functie de necesitatile de moment. Aici se incadreaza termostatul si timpul de incalzire al apei. Termostatul trebuie sa fie reglabil, pentru a putea sa selectati temperatura apei. Totodata, acesta trebuie sa ofere posibilitatea de a alege intre mai multe moduri de functionare, dintre care il mentionam pe cel ecologic/economic, care permite mentinerea temperaturii apei fara un consum electric ridicat.

Tot la acest capitol, trebuie sa luati in considerare timpul in care apa ajunge la temperatura dorita. Acesta depinde de puterea aparatului si va fi mentionat de cele mai multe ori in specificatiile tehnice. Alegeti un model cu un timp de incalzire de maxim 30 de minute intre utilizari.

 

Sisteme de protectie: Pentru a asigura utilizarea in siguranta a aparatului, precum si o durata de viata prelungita a acestuia, alegeti un model prevazut cu sistem de siguranta impotriva supraincalzirii si valva de presiune. Pe langa acestea, daca locuiti la casa, este important sa optati pentru un boiler cu protectie la inghet, astfel incat aparatul sa nu se deterioreze.

 

Instalarea: Un alt avantaj oferit de boilerele de tip termoelectric este instalarea mult mai facila fata de alte modele. Spre deosebire de cele care utilizeaza combustibili fosili, cel termoelectric nu necesita instalarea unui cos pentru fum. Cu toate acestea, va sfatuim sa apelati la o persoana specializata pentru a racorda boilerul la sursa si consumatorul de apa.

 

Costurile: Atunci cand cumparati un boiler termoelectric trebuie sa aveti in vedere faptul ca acesta va cauza costuri suplimentare, si anume de instalare, de consum si de intretinere. Pretul de achizitie este influentat firma producatoare, capacitate si functiile oferite. Daca nu dispuneti de o alta modalitate de incalzire a apei care sa genereze alte costuri, atunci o factura electrica mai mare, cauzata de un boiler termoelectric de mare putere, poate fi justificata. In cazul in care dispuneti si de alta sursa de apa calda, optati pentru un model de boiler termoelectric ce inregistreaza un consum mai mic.

Dupa ce ati cantarit toate aceste aspecte, trebuie sa raspundeti la intrebarea “unde gasesc boiler termoelectric la un pret bun?”, intrebare care isi va gasi raspunsul prin consultarea ofertei magazinelor online, care ofera o descriere detaliata a specificatiilor tehnice a produselor, precum si pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice existente pe piata.

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status