Cel mai bun boiler termoelectric ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 25.04.19

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Un boiler termoelectric este un instrument indispensabil pentru locuinta ta, intrucat iti permite sa incalzesti apa si sa o stochezi pentru a putea fi folosita ulterior. Acest lucru este extrem de avantajos atunci cand locuiesti intr-o zona in care nu a ajuns reteaua de gaz sau daca centrala ta este suprasolicitata si nu mai da un randament corespunzator.

 

Cu toate acestea, alegerea unui produs performant nu este intotdeauna o misiune usoara, intrucat exista o multitudine de criterii de selectie pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand faci o asemenea investitie.

Inainte de toate, e necesar sa stabilesti motivul pentru care doresti sa achizitionezi un boiler termoelectric: pentru a incalzi apa menajera, pentru a mentine temperatura optima a locuintei pe timp de iarna sau pentru ambele, caz in care se va inregistra un consum energetic destul de mare.

Odata ce ai luat aceasta decizie, un prim parametru important, pe care iti recomandam sa nu-l treci prea usor cu vederea, este capacitatea aparatului. Aceasta va indica volumul maxim de apa ce iti este pus la dispozitie la o singura utilizare. Daca urmeaza sa fii singurul beneficiar al boilerului, un model de 30-50 de litri va fi suficient, insa atunci cand acesta va servi unei familii intregi, e de la sine inteles, ca vei avea nevoie de o capacitate ceva mai mare, de peste 80 de litri.

Acorda foarte multa atentie acestui aspect, intrucat consumul de energie va fi direct proportional cu volumul de apa ce poate fi inmagazinat de boiler si implicit, cu viteza de incalzire a acesteia. Pentru un aparat eficient, de capacitate mare, ar fi indicat ca puterea electrica sa atinga cel putin pragul de 1500-2000 W, ca timpii de asteptare sa nu fie prea mari.

De asemenea, ar trebui sa te asiguri ca presiunea produsului este corespunzatoare nevoilor tale. Conform multor pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice, ieftine, daca dispozitivul urmeaza sa aprovizioneaze cu apa un numar mare de bai, e recomandat ca presiunea acestuia sa fie cat mai ridicata; lucru valabil si in cazul in care acesta este montat la parterul casei tale, iar cererea vine de la un etaj superior.

Totodata, e indicat ca termostatul sa fie usor reglabil, ca sa poti ajusta temperatura apei dupa preferintele tale. Ba chiar mai mult decat atat, ar fi ideal ca acesta sa iti puna la dispozitie si o serie de moduri de functionare, printre care unul economic/ecologic, care sa-ti permita sa mentii apa la o temperatura optima cu costuri minime.

Probabil acum te intrebi unde poti gasi un boiler termoelectric ieftin, la un pret bun, care sa intruneasca toate aceste calitati. Ei bine, raspunsul este unul destul de simplu: pe internet. Vei observa, fara doar si poate, ca multi utilizatori aleg sa isi faca cumparaturile in spatiul online cand vine vorba de o aparatura de acest fel, totul datorandu-se ofertelor foarte avantajoase de care dispun magazinele virtuale. Ca sa te convingi singur, arunca o privire asupra acestor modele extrem de populare:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Tesy BiLight GCVS 804420 B11 TSR

 

Orice familie formata din doi adulti si un copil va indragi acest boiler termoelectric cu serpentina de la Tesy – cel putin asta spun recenziile utilizatorilor care au ales sa-si doteze locuinta cu modelul B11 din seria BiLight. Capacitatea ofertanta de 80 de litri este, probabil, ceea ce atrage cei mai multi utilizatori, insa n-ar trebui sa trecem cu vederea nici celalalte beneficii pe care ti le poate aduce acest aparat.

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca boilerul in cauza este dotat cu un termostat reglabil, ce iti va permite sa setezi cu usurinta temperatura apei. Mai mult decat atat, duza din otel inoxidabil, reuseste sa reduca cu aproximativ 15% amestecul de apa calda cu apa rece, ceea ce inseamna ca produsul va da un randament mult mai bun decat alte modele comercializate la momentul actual. Acest lucru este demonstrat si de timpul redus de incalzire al apei (de la 15°C la 65°C, in doar 54 de minute).

Singurul defect al acestui produs, din punctul de vedere al unor cumparatori, pare sa fie faptul ca este incadrat in clasa energetica C, insa putem trece cu usurinta peste acest inconvenient, intrucat aproape niciun alt model din acest segment de pret nu s-ar putea ridica prea usor la nivelul acestui boiler performant.

 

 

 

Ferolli Power Thermo 80 V

 

Cei ce doresc sa achizitioneze un boiler extrem de fiabil pentru locuinta lor se pot baza pe acest produs din gama Power Thermo, de la Ferolli, intrucat este dotat cu 2 surse de caldura(rezistenta electrica si serpetina) si are o putere de 1500W, ce garanteaza incalzirea mult mai rapida a apei. Acest lucru este foarte avantajos, avand in vedere capacitatea mare, de 80 de litri a aparatului.

Mentionam, de asemenea, ca boilerul se bucura de un sistem de protectie eficient care va actiona prompt in cazul in care presiunea din interiorul rezervorului atinge o valoare prea mare. Mai mult decat atat, cu ajutorul termostatului vei putea sa ajustezi cu usurinta temperatura si in acelasi timp, sa economisesti sume deloc neinsemnate de bani. Cum? Ei bine, afla ca acesta poate fi setat sa opreasca functionarea boilerului atunci cand apa ajunge la temperatura specificata de tine.

Din dorinta de a prelungi durata de viata a acestui produs, cei de la Ferolli au prevazut aparatul cu un anod de magneziu si au acoperit interiorul rezervorului cu siliciu – ceea ce inseamna ca te vei putea bucura de el mult timp de acum incolo.

 

 

 

Ariston Pro R VTS 80 EU

 

Multi utilizatori care si-au dorit un boiler termoelectric, ieftin si bun recomanda modelul VTS 80 de la Ariston. Nici nu e de mirare! Nu de multe ori ai ocazia de a beneficia de performante atat de ridicate, in schimbul unui pret atat de mic.

Cu o capacitate de 80 de litri, acest produs isi va gasi, cu siguranta, locul in casa ta, datorita dimensiunilor relativ reduse, ce iti vor permite sa-l montezi oriunde: 75,8 x 45 x 48 (H x W x D). Presiunea maxima de functionare a aparatului este de 8 bari(0,8 mPa), insa rezorvorul poate rezista chiar si la 16 bari, fapt demonstrat de o serie de teste extrem de riguroase. Nu ai, prin urmare, niciun motiv de ingrijorare, caci cei de la Ariston pun mereu siguranta clientului pe primul loc. Acest lucru este demonstrat si de supapa hidraulica pentru controlul presiunii, ce garanteaza functionarea produsului in parametri normali.

Il poti atasa cu usurinta si la un sistem de incalzire, fiind un model destul de puternic, de 1800 W, insa acest lucru va genera, fara doar si poate, costuri suplimentare din cauza consumului de energie ridicat.

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...