Cel mai bun boiler termoelectric de 100l

Am modificat articolul ultima data pe: 08.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice de 100l

 

Ghidul cumparatorului

Un astfel de boiler este o solutie eficienta pentru asigurarea apei calde menajere intr-o locuinta pentru 3-4 persoane, care este deja racordata la un sistem de incalzire centrala. Economia de energie vine din alternarea sursei de incalzire intre varianta electrica si agentul termic. Pentru ca este o achizitie destul de costisitoare, care influenteaza direct confortul casei si facturile lunare, inainte de a pleca in cautarea unui boiler termoelectric de 100l, la un pret bun, iti recomandam sa citesti mai jos care sunt elementele care ii influenteaza performantele si durabilitatea.

 

Daca te-ai decis deja pentru un model de 100l, este important sa stii cat de bine lucreaza aparatul cu aceasta cantitate de apa. Ai nevoie de o putere de cel putin 1000W, idealul fiind de 1500 sau 2000W, valori care au sansa de a-ti oferi si o durata de incalzire a apei de maxim 3-4 ore. In ceea ce priveste alternativa mentinerii la cald cu agent termic, pentru eficienta maxima la un volum de 100l sunt recomandate doua serpentine, dar te poti descurca foarte bine si cu un model cu una singura.

Pentru ca pierderile de caldura inseamna costuri suplimentare, izolatia din spuma poliuretanica de inalta densitate este extrem de importanta pentru a mentine apa calda cat mai mult timp. Orienteaza-te dupa clasa de energie (A, B sau C) pentru a identifica cele mai economice optiuni si alege o varianta cat mai apropiata de clasa A.

Dimensiunile, greutatea si modul de instalare, care poate fi vertical sau orizontal, te vor ajuta sa evaluezi spatiul de care ai nevoie pentru a monta dispozitivul si, de asemenea, sa identifici cel mai potrivit loc unde sa-l plasezi.

In ceea ce priveste utilizarea si setarile disponibile, termostatul este esential pentru a putea regla temperatura de incalzire, economisind astfel energie si asigurand protectia aparatului impotriva supraincalzirii si inghetului. Importante sunt si protectiile integrate pentru suprapresiune, supraincalzire, anti-inghet si electrica, ce regleaza automat parametrii sau opresc functionarea pentru protejarea boilerului.

Materialele din care este confectionat aparatul influenteaza durata de viata si calitatea functionarii in timp. Alege optiuni cu corpul realizat din otel inoxidabil, emailate si cu anod de magneziu cu concentratie ridicata, care asigura o protectie eficienta impotriva coroziunii serpentinei, venind in sprijinul rezistentei interiorului boilerului.

In ceea ce priveste modalitatea de control a setarilor, vei avea de ales intre panouri de control mecanice si electrice. Ultimele sunt bineinteles mai usor de folosit, insa, indiferent de model, este important ca pozitionarea sa permita un acces cat mai usor la consola de comanda.

Achizitia unui astfel de dispozitiv se face de obicei pentru a imbunatati randamentul in furnizarea apei calde. Pentru a te ajuta sa alegi cea mai buna varianta, am consultat pentru tine diverse pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice de 100l si am selectat cateva modele de la care poti sa incepi cautarea optiunii potrivite pentru locuinta ta.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

 

Cu o putere de 2000W si o capacitate de 100l, pe care ii poate aduce de la 15oC, la 65oC in maxim 2 ore si jumatate, acest model de boiler merita cu siguranta luat in considerare ca optiune de incalzire termoelectrica a apei menajere pentru orice familie cu circa 3-4 persoane.

Se remarca prin anodul de magneziu cu durata de viata prelungita, cu 50% mai fiabil, care poate fi usor inlocuit atunci cand este cazul si izolatie din spuma poliuretanica de 18mm, care mentine apa calda cu usurinta timp de 24 de ore dupa oprire, economisind energie.

Este o versiune cu montare verticala si control de tip mecanic si clasa energetica C. Ocupa un spatiu de 93 x 44 x 46cm si cantareste 32kg. Functionarea poate fi reglata prin intermediul termostatului integrat, care permite adaptarea temperaturii de incalzire dupa necesitati, si a butonului de oprire si pornire, iar alimentarea se realizeaza de la reteaua de curent electric.

 

 

 

Bosch Tronic 1500T ES 100 5

 

Modelul Bosch Tronic 1500T este o varianta cu capacitatea de 100l si serpentina pe dreapta, potrivita pentru furnizarea apei calde menajere intr-o gospodarie cu 3-4 persoane prin conectarea in serie la un sistem termic deja instalat, de tipul centralelor de apartament. Este un format cu montare verticala care beneficiaza de izolatie de 18mm, pe baza de spuma poliuretanica de inalta densitate ce reduce semnificativ pierderile de caldura, asigurand mentinerea temperaturii apei si economisind energie.

Din punct de vedere energetic, este un model de clasa C, cu control mecanic al functiilor si o putere de 2000W care asigura incalzirea rapida a apei, aducand-o la temperatura de 65oC in mai putin de 3 ore de la pornire.

Functioneaza cu o presiune de 8 bari si este confectionat din otel carbon, acoperit cu un strat protector de email, care asigura rezistenta avansata la coroziune. Securitatea in exploatare este asigurata de supapa de siguranta integrata.

 

 

 

Ferroli Power Thermo 100V

 

Daca esti in cautarea unui boiler termoelectric de 100l, ieftin si bun, atunci aceasta versiune Ferroli poate fi trecuta ca optiune pe lista modelelor de verificat. Are o putere de 1500W care asigura incalzirea rapida a volumului de apa acceptat de capacitatea aparatului si lucreaza la o presiune de 0.8 Mpa. Pe langa caracteristicile standard, care includ supapa de siguranta, beneficiaza si de termostatul reglabil, extrem de util pentru setarea temperaturii dorite si oprirea automata a dispozitivului atunci cand obiectivul a fost atins. Asadar, Power Thermo are cateva caracteristici care ii ofera o rezistenta mai mare la efectele fluxului constant de apa calda.

Interiorul corpului de otel este acoperit cu strat de email din siliciu pentru protectie, are serpetina care asigura circulatia agentului termic si transferul de caldura catre apa din boiler, este realizat din otel portelanat, iar anodul este confectionat din magneziu de concentratie mare, toate acestea contribuind la o protectie mai eficienta a componentelor impotriva eroziunii.

Este un model cu dimensiuni compacte, cu izolatie din spuma poliuretanica ce asigura mentinerea calda a apei si in repaos, iar securitatea in utilizare este asigurata de sistemele integrate de protectie la supraincalzire, supratensiune, anti-inghet si electrica.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status