Cel mai bun boiler termoelectric cu 2 serpentine

Am modificat articolul ultima data pe: 03.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere termoelectrice cu 2 serpentine

 

Ghidul cumparatorului

Un boiler termoelectric reprezinta echipamentul ideal pentru familiile care-si doresc un flux constant de apa fierbinte, avand in vedere ca acesta functioneaza cu energie electrica, dar se poate racorda si la o sursa de caldura, fapt care nu se poate traduce decat printr-un sistem economic, eficient si sigur de incalzire a lichidului.

Preferabil ar fi sa achizitionezi un model cu 2 serpentine, intrucat in cazul alimentarii termice, agentul de incalzire circula prin acestea si cedeaza temperatura ridicata apei rece din aparat, asigurand astfel continuitate lichidului fierbinte, fara fluctuatii, si reducand timpul necesar incalzirii. Mai jos gasesti cateva sfaturi in privinta achizitionarii acestuia.

Volumul boilerului reprezinta unul dintre cele mai importante aspecte de luat in seama. Acesta insumeaza cantitatea de apa care urmeaza a fi preparata si se masoara in litri, drept care alegerea sa trebuie facuta in functie de numarul de locuri de consum si de cel al membrilor familiei, astfel incat sa ai garantia ca echipamentul achizitionat este capabil sa rezolve rapid toate problemele legate de apa calda.

Ca atare, daca un aparat cu o capacitate de 50 l este util pentru un cuplu si 2 consumatori (ex. o garsoniera), pentru o familie alcatuita din 4 membri si o locuinta in care exista 2 chiuvete, o cada si un dus, numeroase pareri despre cele mai bune boilere termoelectrice cu 2 serpentine recomanda un dispozitiv cu un volum cuprins intre 100 – 150 l, astfel incat acesta sa poata garanta o presiune optima atat la baie, cat si la bucatarie.

Urmatorul parametru de selectie se refera la puterea echipamentului, aceasta masurandu-se in watti (W) si influentand timpul de incalzire al apei, precum si consumul. In plus, tinem sa mentionam ca valoarea oferita trebuie sa fie direct proportionala cu capacitatea boilerului, deci daca volumul acestuia este cuprins intre 50 – 100 l si iti doresti sa te bucuri de apa menajera fierbinte in mai putin de 3 ore, atunci ar trebui sa te orientezi catre un produs care nu ofera mai putin de 1500 W (1.5 kW). De asemenea, pentru ca o rezistenta de mare capacitate conduce la un consum pe masura, asigura-te ca modelul face parte din clasa energetica A, B sau C, ca sa ai parte de facturi cu un cost redus.

Nu in ultimul rand, inainte de a te interesa unde poti gasi boiler termoelectric cu 2 serpentine, la un pret bun, n-ar strica sa verifici si functiile de care dispozitivul dispune, deoarece si acestea ajuta la eficientizarea incalzirii si diminuarea consumului. De pilda, prezenta unui termostat se va dovedi foarte utila, avand in vedere ca rolul sau este acela de a modifica temperatura apei foarte usor si de a opri functionarea boilerului cand valoarea dorita este atinsa, fapt care se poate traduce prin facturi mai mici. Totodata, afisajul digital, functia de supra-incalzire, anti-inghet si oprirea automata sunt caracteristici tehnice ce n-ar trebui sa lipseasca unui aparat care se defineste ca fiind fiabil si lesne de folosit.

In incheiere, iti recomandam sa comanzi produsul preferat direct de pe Internet, deoarece bunurile comercializate online vin, de regula, cu niste preturi imbatabile, dat fiind faptul ca le poti prinde la reducere sau promotie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Drazice OKCE 200 NTRR

 

Drazice OKCE 200 NTR reprezinta o solutie optima pentru orice utilizator care-si doreste un boiler termoelectric cu 2 serpentine, capabil sa-i ofere o cantitate generoasa de apa calda intr-un timp redus si sa-i garanteze un nivel maxim de economie de energie electrica. Altfel spus, are o putere care variaza intre 2000 – 3000 W, drept care poate prepara 150 l de apa menajera, suficienta cat sa acopere nevoile unei familii numeroase . Vasul a fost testat la o presiune de 1,3 MPa, iar serpentinele la presiunea de 1 MPa, deci vei putea folosi simultan 2 puncte de consum (dusul si chiuveta de la bucatarie).

Ba mai mult, datorita spumei poliuretanice care izoleaza vasul fabricat din otel emailat, reuseste sa pastreze temperatura lichidului pentru mai mult timp si sa infierbante apa intr-un intervalul orar scurt. Totodata, boilerul permite reglarea facila a temperaturii dorite, caci este prevazut cu termostat. Echipamentul este orientat inclusiv pe fiabilitate, deoarece beneficiaza de protectie anti-inghet si supapa de siguranta.

In ceea ce priveste mentenanta produsului, afla ca igienizarea si revizia sa se face prin partea laterala a carcasei care este dotata cu 2 iesiri echipate cu flanse. Printre regulile de “buna utilizare a dispozitivului” se numara si setarea periodica a temperaturii apei calde menajere la minim 70°C pentru scurt timp in cazul in care lichidul este pastrat in boiler o perioada mai lunga, pentru a evita aparitia bacteriilor.

 

 

 

Tesy BiLight GCV 7/4S2 1204420 B11 TSRP

 

Pentru cei care cauta un boiler termoelectric, ieftin si bun, exista acest produs. Laudandu-se cu un volum total de 120 l, o putere de 2000 W si o izolatie groasa, de 18 mm, aparatul nu necesita mai mult de 3 h pentru a putea incalzi o cantitate optima de apa menajera la o temperatura de 65°C, presiunea de 0.8 MpA nefacand altceva decat sa confirme ca echipamentul este potrivit pentru baile si bucatariile cu necesitati medii si chiar mari. Pe scurt, poate sustine 3 puncte de consum simultan.

Totodata, tinem sa mentionam ca boilerul are o multime de functii pro-confort si utilizare facila, cele mai importante fiind termostatul reglabil care asigura un control extrem de precis al temperaturii apei, mentinand-o la valoarea dorita de tine (60 – 80°C), anodul de magneziu (reduce actiunea coroziva a apei, prelungind viata aparatului), intrerupatorul On/Off si flansa de acces la grupul electric al dispozitivului, care-ti vor lua gandul de la panoul de comanda mecanic atat de anevoios de folosit.

Cu alte cuvinte, nu duce la risipa de combustibil si, deci, de energie atunci cand nu e nevoie de apa calda (termostatul include optiunile de setare: protectie ANTIINGHET, mod de lucru VARA, respectiv IARNA si ANTIBACTERIAL) si garanteaza intretinerea facila a produsului (anodul si elementul electric pot fi lesne inlocuite). Fiabilitatea boilerului termoelectric se datoreaza supapei de siguranta, intrerupatorului rezistent la umiditate si sistemului electric care respecta certificarile europene de securitate.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status