Cel mai bun boiler termic

Am modificat articolul ultima data pe: 25.02.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere termice

 

Ghidul cumparatorului

Varianta instalarii unui boiler in locuinta este luata in calcul din ce in ce mai multi utilizatori. Justificarile sunt numeroase: investitia este mai mica decat cea necesara pentru montarea unei centrale termice, furnizorul local de apa calda si agent termic are intreruperi dese sau preturi ridicate sau pur si simplu in zona in care locuiesti nu a ajuns inca reteaua de gaz. Indiferent care este motivul care ti-a determinat decizia, inainte de a investi intr-un asemenea dispozitiv trebuie sa fii informat cu privire la caracteristicile generale si utilitatea lor practica. Te sfatuim de asemenea sa studiezi cat mai multe pareri despre cele mai bune boilere termice, astfel putand afla nu doar performantele teoretice ci si pe cele practice ale aparatului pe care il ai in vedere. Iata care sunt caracteristicile tehnice la care sa fii atent:

 

A.1 Boiler termic (nu am gasit alta varianta)

 

Capacitatea: indica volumul maxim de apa calda disponibila la un moment dat. Capacitatea variaza intre 30-50 litri – o capacitate mica, adecvata unei garsoniere in care locuiesc cel mult doua persoane – si peste 80 de litri – suficienta pentru o familie cu 2-3 copii.

 

Timpul de incalzire a apei: devine foarte important mai ales la orele de varf: dimineata cand toata lumea se pregateste sa plece la scoala si la serviciu si seara cand intreaga familie simte nevoia unui dus dupa o zi indelungata. Boilerele cu capacitati mici au o durata de incalzire a apei pornind de la  20-25 de minute si ajungand si la peste o ora. La boilerele cu capacitati pana in 100 de litri, timpul de incalzire poate varia intre 2 si 4 ore, in timp ce la boilerele cu capacitati mai mari de 100 de litri timpul de incalzire poate depasi 5 ore.

 

Presiunea de functionare: acest parametru este util mai ales celor care locuiesc intr-un apartament de dimensiuni mari sau intr-o locuinta pe mai multe nivele. In interiorul aparatului apa trebuie sa fie mereu sub presiune, pentru ca, odata incalzita, sa poata fi circulata mai departe. Daca locuiesti intr-un apartament cu mai multe bai, sau daca doresti sa trimiti apa calda intr-o baie aflata la etaj, boilerul fiind amplasat la parter, este nevoie de o presiune cat mai mare – peste 0.8Mpa.

 

Sisteme de protectie si reglaj: ca in cazul oricarui aparat de acest tip, sistemele de protectie si posibilitatile de reglaj fac diferenta intre un boiler mediu si unul cu adevarat bun. Cand se intreaba unde gasesc boiler electric la un pret bun, majoritatea cumparatorilor sunt convinsi deja ca nu vor sa faca rabat la calitate. Termostatul reglabil, existenta mai multor moduri de functionare, sistemul de siguranta impotriva supraincalzirii, protectia la inghet si valva de presiune sunt cateva dintre cele mai importante elemente cu care trebuie sa fie dotat boilerul pe care il vei achizitiona.

Avand in vedere ca orice cautare trebuie sa inceapa de undeva, am realizat si o scurta prezentare pentru trei dintre cele mai eficiente modele de boiler disponibile pe piata la preturi avantajoase. Suntem siguri ca vei reusi sa identifici modelul potrivit pentru tine si pentru locuinta ta.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy BiLight GCV9S 1204420 B11 TSRP

 

1.Tesy BiLight GCV9S 1204420 B11 TSRPCel mai bun boiler termic disponibil pe piata si la un pret accesibil este un model Tesy care functioneaza cu serpentina. Producatorul incorporeaza in modelul BiLight cateva elemente tehnologice inovatoare, care asigura o eficienta superioara de functionare.

Duza din otel inoxidabil reduce amestecul dintre apa rece si calda, asigurand o cantitate cu 15% mai mare de apa calda. Inlaturarea puntii termice dintre rezervor si sistemul de prindere pe perete garanteaza o reducere cu pana la 16% a pierderilor. Cele doua moduri de functionare pot fi vizualizate cu ajutorul intrerupatorului BiLight cu indicator luminos cu culori care se schimba intre ele.

Termostatul reglabil se prezinta sub forma unui buton usor de folosit pentru reglarea temperaturii dorite a apei. Izolatia din poliuretian de inalta densitate face ca volumul de 120 l de apa sa fie incalziti rapid si eficient, cu un consum energetic minim. Puterea aparatului este de 2000W, iar presiunea de functionare e de 0.8 Mpa. Timpul de incalzire a apei de la 15 la 65 de grade este de doar 180 minute, astfel ca vei putea beneficia de apa calda intr-un timp relativ scurt.

 

button 2

 

 

 

 

Ferroli Power Thermo 80V

 

2.Ferroli Power Thermo 80VUn boiler termic ieftin si bun este modelul Power Thermo de la Ferroli, cu un volum util de apa de 80 l si o presiune de functionare de 0.8 Mpa. Puterea de 1500W face ca functionarea dispozitivului sa fie eficienta si economica. Aparatul beneficiaza de doua surse de incalzire: rezistenta electrica si serpentina din otel portelanat racordata la sistemul de incalzire a imobilului.

Sistemul avansat de siguranta cu care este echipat consta in protectie impotriva supraincalzirii si suprapresiunii si de asemenea intr-un termostatcare asigura oprirea automata a dispozitivului in momentul in care a fost atinsa temperatura dorita. Tratamentul de vitroportelanare la care este supus rezervorul in timpul procesului de fabricatie face ca acesta sa fie complet protejat impotriva socurilor si a coroziunii.

Anodul din magneziu contribuie de asemenea la prelungirea duratei de viata. Izolatia cu spuma poliuretanica de inalta densitate reduce pierderile sporind eficienta energetica pentru consumul dat. Daca doresti sa achizitionezi un boiler cu capacitate medie-mare, cu un consum energetic redus pentru gama de produse din care face parte si cu o durata de viata net superioara altor produse similare, acest model de la Ferroli reprezinta o alegere inspirata.

 

button 1

 

 

 

 

Tesy BiLight GCV9S 1504420 B11 TSRP

 

3.Tesy BiLight GCV9S 1504420 B11 TSRPAcest boiler cu serpentina reprezinta un sistem economic, sigur si eficient de producere a apei calde menajere, compatibil cu o centrala de incalzire sau cu o alta instalatie de incalzire cu circuit inchis. Termosenzorul este prevazut cu o teaca speciala care permite senzorului sa transmita controlerului valoarea exacta a temperaturii apei, asigurand astfel controlul precis al procesului de incalzore.

Intrerupatorul este rezistent la umiditate si dotat cu un sistem fiabil electric, garantat prin certificarile europene, care permite vizualizarea celor doua moduri de functionare prin schimbarea culorii. Termostatul este usor reglabil, iar anodul de magneziu, responsabil pentru o durata de viata mai mare cu pana la 50% a aparatului, poate fi usor demontat si inlocuit gratie flansei care permite accesul liber la grupul electric al boilerului.

Pentru ca pierderile de caldura sunt una dintre cele mai mari probleme ale dispozitivelor de acest gen, Tesy a echipat boilerul cu o izolatie din poliuretan de inalta densitate fara CFC, care garanteaza economia de energie. Volumul de 150 de litri de apa disponibil la o singura functionare si timpul redus de incalzire fac ca acest boiler sa fie potrivit pentru un apartament mare sau o casa de dimensiuni medii si pentru o familie cu 4-5 membri.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status