Cel mai bun boiler pe curent electric

Am modificat articolul ultima data pe: 31.03.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere pe curent electric

 

Ghidul cumparatorului

Asigurarea apei calde curente poate fi o problema destul de complicata, mai ales in ceea ce privesc costurile generate de producere sau consum. Asadar, daca doriti o alternativa ieftina si ecologica la utilizarea serviciilor furnizorului local de termoficare si la centrala cu gaz, aveti posibilitatea sa optati pentru un boiler pe curent electric. Acesta este o solutie si in cazul in care doriti sa aprovizionati cu apa calda o locuinta dintr-o zona rurala, unde nu exista inca racord la o retea de gaz.

Dar inainte de a va intreba “unde gasesc boiler pe curent electric la un pret bun?”, va sfatuim sa va ganditi care sunt necesitatile dumneavoastra si care sunt specificatiile modelului ce raspunde la acestea. Aveti in vedere aspecte precum capacitatea de incalzire, parametrii de functionare, sistemul de protectie.

 

A.1-Boiler-pe-curent-electric-(nu-exista-alta-varianta)

 

Capacitatea de incalzire: trebuie aleasa in functie de numarul de utilizatori. Astfel, in functie de volumul rezervorului, boilerele pe curent electric pot avea o capacitate mica, medie sau mare. Spre exemplu, daca doriti un aparat care sa furnizeze apa calda doar pentru chiuveta, un model de 30-40 litri este suficient, acesta ocupand si un spatiu restrans, fiind indicat in special pentru bucatarie. Pentru dus si cada trebuie sa luati in calcul si numarul de membri ai familiei, avand posibilitatea de a alege intre un boiler de 30 de litri, potrivit pentru o persoana, pana la 150 de litri sau chiar 300 de litri, pentru umplerea cazii de baie pentru 5 persoane.

 

Parametrii de functionare: reunesc puterea, presiunea, timpul de incalzire al apei si capacitatea de reglare a acesteia. Ca orice alt aparat electric, boilerele inregistreaza o putere de functionare, masurata in watti, care determina eficienta. Cu cat mai mare este acesta putere, cu atat timpul de incalzire al apei va fi mai scurt, dar si si consumul de energie electrica mai mare. Pe de alta parte, daca modelul ales este bine izolat termic, acesta nu va pierde caldura, odata incalzita, apa mentinandu-si temperatura mai mult timp, iar astfel veti avea la dispozitie o cantitate mare de apa si un consum redus. Tot pentru reducerea costului facturii, cele mai multe aparate sunt prevazute cu mod de functionare ecologic si cu termostat reglabil, astfel incat veti putea seta temperatura apei, iar boilerul se va opri in momentul in care aceasta este atinsa. Un alt parametru influentat de putere si capacitate este timpul de incalzire, acesta fiind invers proportional cu cele doua. Astfel incat, in cazul unul boiler de capacitate mica, timpul de incalzire este de aproximativ 20 minute pentru cele de 10 litri si 70 de minute pentru 30 litri. In ceea ce priveste boilerele de capacitate medie, timpul de incalzire al apei depaseste 3 ore, iar pentru cele mari va fi de peste 5 ore.

Cat despre presiune, aceasta determina distanta la care va fi impinsa apa din boiler catre chiuveta/dus. Astfel, daca alegeti un boiler cu capacitate mare, care sa alimenteze o locuinta generoasa, eventual cu etaj, presiunea trebuie sa fie suficient de mare pentru ca apa sa ajunga la dumneavoastra. In general, o valoare de 0,8 Mpa este suficienta.

 

Sistemul de protectie: un boiler pe curent electric de buna calitate trebuie sa fie prevazut cu sistem de protectie la coroziune, reprezentat dintr-un anod de magneziu, care prelungeste durata de viata a aparatului. De asemenea, in cazul modelelor de capacitate mare, care vor fi instalate in camere tehnice, neincalzite, este obligatoriu sistemul anti-inghet.

Odata ce ati stabilit ce caracteristice trebuie sa indeplineasca aparatul potrivit pentru dumneavoastra, a sosit momentul achizitiei. Noi va sfatuim sa apelati la oferta magazinelor online, care ofera o gama variata de produse si de preturi, pareri despre cele mai bune boilere pe curent electric, precum si livrare la domiciliu.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

 

1.Tesy BiLight GCV1004420B11TSR

Pentru aceia dintre dumneavoastra care cauta raspuns la intrebarea “care este cel mai bun boiler pe curent electric?”, o solutie va este oferita de Tesy. Modelul BiLight GCV1004420B11TSR utilizeaza un sistem inovativ, Piston Effect, care ofera o cantitate cu pana la 15% mai mare de apa calda, fata de modelele din generatia precedenta.

De asemenea, produsul beneficiaza de o izolatie de cea mai buna calitate, astfel incat nu se va mai realiza electul de punte termica cu sistemul de suspendare pe perete, economisindu-se astfel un procent de pana la 16% din energia necesara incalzirii. Termostatul reglabil, usor de utilizat, va permite setarea temperaturii apei, fiind conceput pentru a fi utilizat si de persoanele cu deficiente de vedere.

In plus, intrerupatorul caracteristic aceste game va indica prin lumina albastra ca boilerul este in functiune si prin lumina rosie ca apa a atins temperatura dorita. Modelul de fata are o capacitate de 100 de litri, fiind capabil ca furnizeze o cantitate suficienta de apa calda pentru o familie de maxim 3 persoane.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Pro R 80 EU

 

2.Ariston Pro R 80 EU

Un boiler pe curent electric ieftin si bun va este oferit si de Ariston. Modelul Pro R 80 EU este un model de capacitate medie, avand un rezervor de 80 litri, ce inregistreaza un consum de 1800 watti, fiind inclus in clasa energetica D. Produsul este prevazut cu sistem de reglaj al temperaturii, localizat la exterior, usor de utilizat, si cu sistemul Nanomix, patentat de Ariston, care ofera o cantitate mai mare de apa calda, comparativ cu alte modele de aceeasi dimensiune.

Un avantaj oferit de acest item este faptul ca poate fi instalat atat in pozitie verticala, cat si orizontala, asadar se poate adapta la spatiul de care dispuneti in locuinta. Durata de viata a aparatului este prelungita cu ajutorul anodului de magneziu, care previne instalarea coroziunii.

Mai mult decat atat, acest model este prevazut cu protectie electrica de tip IPX3, astfel incat componenta electrica este complet izolata, si cu supapa de siguranta, care se deschide atunci cand presiunea maxima de functionare este depasita. La achizitionarea acestui model beneficiati de o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Ferroli Power Thermo 100V

 

3.Ferroli Power Thermo 100V

Apreciat de catre cumparatori este si boilerul pe curent electric Power Thermo, de la Ferroli. Acesta incalzeste apa cu ajutorul unei rezistente de 1,5 kW, dar si cu ajutorul unei serpentine fabricate din otel portelanat, care se conecteaza la sistemul de incalzire al locuinte si care transfera energia calorica de la acesta, astfel ca timpul de incalzire al apei este considerabil mai scurt fata de modelele fara serpentina.

De asemenea, acesta este unul dintre cele mai sigure echipamente electrice de incalzire a apei, fiind dotat cu multiple sisteme de siguranta, printre care mentionam dispozitivele de protectie la supraincalzire si suprapresiune, precum si termostatul automat, care permite alegerea temperaturii apei si oprirea automata a boilerului atunci cand aceasta a fost atinsa. Pentru o durata de viata prelungita, interiorul rezervorului a fost acoperit cu material portelanat si smaltuit cu siliciu.

Pe langa aceasta, modelul este prevazut si cu un anod mare de magneziu, toate acestea avand rolul de a preveni depunerea calcarului si coroziunea. Mai mult decat atat, aparatul este izolat cu spuma poliuretanica de inalta densitate, care minimizeaza pierderile de caldura, mentinanad apa la o temperatura crescuta cat mai mult timp.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status