Cel mai bun boiler mixt

Am modificat articolul ultima data pe: 04.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere mixte

 

Ghidul cumparatorului

In timp ce boilerele electrice nu mai ridica nici un semn de intrebare in randul utilizatorilor, cele mixte sunt mai putin intelese. Acestea mai sunt numite si termoelectrice, iar diferenta este ca itemii incalzesc apa menajera cu ajutorul curentului electric si al unui agent termic (centrala termica, cazan pe combustibil solid, sisteme solare, etc), prin intermediul unei serpentine incorporate. Itemii au avantajul ca sunt mai economici si au o durabilitate mai ridicata. Pentru a afla mai multe despre principiul de functionare al acestora, precum si pentru a te informa in legatura cu locurile cele mai profitabile unde gasesc boiler mixt la un pret bun persoanele interesate,  te invitam sa parcurgi ghidul de cumparaturi de mai jos.

Boiler-mixt

 

Functionarea: Daca e folosita energia electrica, atunci incalzirea se face direct, prin rezistenta, insa cand e folosita incalzirea prin agent termic, se apeleaza la serpentina, care se gaseste in rezervorul de acumulare. In primul caz, atunci cand boilerul este conectat la o priza, rezistenta va incepe sa se incalzeasca, iar aceasta va transmite caldura, mai departe, la apa din boiler. Cat despre termostat, acesta are grija ca apa sa ajunga la temperatura setata de tine, avand in acelasi timp rolul de a determina daca rezistenta electrica va ramane sau nu conectata la curent. In al doilea caz, robinetii serpentinei trebuie sa fie deschisi, pentru ca agentul termic sa circule si sa ajunga la apa din boiler. Pentru ca instalatia sa fie constant aerisita, este recomandata instalarea unui ventilator la intrarea in serpentina.

 

Fiabilitatea: Impune cateva reguli optime de utilizare a termostatului, care vor crestere durata de viata a boilerului tau. Fiecare model vine cu specificatii privind temperatura maxima la care poate fi setat termostatul, iar conform celor mai avizate pareri despre cele mai bune boilere mixte, trebuie selectata mereu o valoare cat mai mare, astfel incat sa se evite ca rezistenta sa se supraincalzeasca. In felul acesta, vei asigura nu doar o functionare corecta, dar pierderile energetice vor fi reduse si ele, se va impune un consum moderat, iar acest lucru se va resimti la factura ta lunara. In cazul in care pleci in vacanta si stii ca produsul nu va fi folosit pentru o perioada mai lunga de timp, e bine sa setezi termostatul la o valoare minima (3-10°C). In acest mod, chiar daca afara este iarna, se va mentine o temperatura care va proteja itemul de inghet.

 

Protectia: Este asigurata atat de modul in care ingrijesti produsul (avand grija sa nu fie intr-o incapere cu umiditate foarte mare, de exemplu), dar si de facilitatile pe care le are in dotare,  precum pereti interiori emailati, intrerupatori rezistenti la umezeaza, la inghet, un rezervor prevazut cu anod de magneziu, care anuleaza efectul coroziv al apei si evita depunerile de calcar, o supapa reverisibila de siguranta, pentru a evita infundarile, dar si pentru a putea goli recipientul, atunci cand vei vrea sa il cureti pe interior, etc. Totodata, oricat de bine echipat ar fi boilerul tau, e bine sa apelezi si la o revizie tehnica periodica.

Daca te-ai convins ca locuinta ta are nevoie de un boiler mixt, nu-ti mai ramane decat sa cauti modelul potrivit. Noi iti recomandam sa incerci pe Internet, unde vei gasi mult mai multe modele, comparativ cu ce au de oferit magazinele obisnuite. In plus, vei putea profita de perioade de reduceri, iar achizitia iti va ajunge direct acasa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Ferroli Power Thermo 80V

 

1) Ferroli Power Thermo 80V

Ferroli Power Thermo  este un boiler mixt ieftin si bun, care este perfect pentru orice persoana care isi doreste calitate la pret redus. Acesta va incalzi apa menajera prin intermediul a doua surse: o rezistenta electica de 1,5 KW si o serpentina.

Asadar, daca doresti o incalzire directa, poti apela la rezistenta. Insa, exista si posibilitatea tranferului de caldura de la agentul termic, care se face prin intermediul serpentinei, racordata la sistemul de incalzire al imobilului. Totodata, boilerul presupune siguranta in utilizare, intrucat este echipat cu functii pentru supraincalzire si suprapresiune. In acelasi timp, un termostat va asigura oprirea automata, in momentul in care gradele selectate de tine au fost atinse.

Mai mult, pentru un plus de protectie, interiorul rezervorului a fost smaltuit cu siliciu, prin intermediul unui proces special, care utilizeaza tehnologia de aplicare electrostatica. Itemul este rezistent la socuri si coroziune, fiind dotat cu anod de magneziu de dimensiuni mari, dandu-ti o asigurare in plus in ceea ce priveste durata de viata lunga a produsului in care investesti. Trebuie mentionat ca prezinta si izolatie cu spuma poliuretanica de inalta densitate, care minimalizeaza pierderile de caldura. Modelul trebuie instalat in pozitie verticala, cantareste 24 kg, are o putere de 1500W si un volum de 80 de litri, iar toate beneficiile amintite mai sus pot fi obtinute la un pret, relativ, ieftin.

 

button 1

 

 

 

 

Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

 

2) Tesy BiLight GCVS 1004420 B11 TSR

Acest model de la Tesy asigura un raport extrem de avantajos intre oferta de pret si calitatea boilerului. In primul rand, este foarte eficient, intrucat utilizeaza doua moduri de incalzire, bazate pe rezistenta si serpentina, si are o putere de 2000W, o presiune a apei de 0,8 Mpa, precum si un volum de 100 litri, ceea ce iti asigura o cantitate suficienta de apa pentru tine si familia ta.

Totodata, eficienta se datoreaza si duzei din otel inoxidabil cu care este echipat modelul, si care va reduce amestecul dintre apa rece si calda, ceea ce asigura o cantitate de pana la 15% de apa potrivita consumului. Mai mult, pierderile termice sunt eliminate si datorita puntii care se afla intre rezervor si sistemul de prindere pe perete. Temperatura va putea fi reglata cu usurinta, prin intermediul termostatului manual, iar modul de functionare poate fi vizualizat printr-un sistem inteligent, care consta intr-un intrerupator rezistent la umiditate, care este colorat.

Astfel, cele doua moduri de functionare, incalzire si gata de utilizare, vor fi redate prin rosu si albastru. De siguranta se va ocupa anodul de magneziu, izolatia din poliuretan, goasa de 18 mm, sticla ceramica si supapa de siguranta din dotarea boilerului.

 

button 2

 

 

 

 

Hajdu IDE150F

 

3) Hajdu IDE150F

Daca te intrebi care este cel mai bun boiler mixt de pe piata, afla ca modelul prezent este unul dintre cele mai superioare produse, din punct de vedere calitativ. Ca la orice boiler care utilizeaza doua surse de incalzire, si acesta poate pregati apa menajera in mod direct, prin intermediul rezistentei electrice, sau indirect, cu ajutorul serpentinei, ce poate fi racordata la o centrala electrica, la un cazan pe combustibil solid si chiar la o instalatie solara.

Modelul e prevazut cu un termostat ce poate fi controlat mecanic si reglat de la 15°C, la 65°C. Acesta poate comanda pompa de incarcare a boilerului sau microcentrala. Este prevazut cu protectie anti-inghet si cu anod de magneziu, care va preveni coroziunea.

Totodata, este un produs durabil, intrucat rezervorul este din otel emailat si prezinta o izolatie excelenta, care va impiedica pierderile de caldura. Acesta are o putere de 2400W, o presiune de 6Mpa, montarea trebuie facuta pe verticala si mai mult ca sigur vei avea nevoie de ajutor in momentul instalarii, deoarece itemul are o greutate mare, de 63 kg.  Trebuie mentionat si ca dimensiunile acestuia sunt de 125 x 58 x 58 cm. Totodata, produsul vine cu o garantie avantajoasa, de 2 ani pentru item si de 5 ani pentru rezervor.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status