Cel mai bun boiler mic

Am modificat articolul ultima data pe: 04.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere mici

 

Ghidul cumparatorului

Una dintre cele mai cunoscute solutii pentru obtinerea apei menajere calde intr-o locuinta ramane pentru multe persoane boilerul. Fie ca vorbim de unul incorporat, care lucreaza impreuna cu o centrala termica prin serpentina, fie ca ne referim la unul de sine statator, acest dispozitiv si-a castigat increderea utilizatorilor prin posibilitatea de a fi instalat in zonele in care lipseste reteaua de distributie pentru gaz, iar unica solutie ramane incalzirea electrica sau pe lemne. Inainte de toate, cumparatorii au tendinta de a se interesa de doua aspecte esentiale: alimentarea si capacitatea. Pentru baie se cauta piese electrice de capacitate sporita, insa pentru bucatarie consideram ca e cel mai indicat sa cumperi un boiler mic.

Din moment ce nu multi stiu unde gasesc boiler mic la un pret bun, am decis sa dam o mana de ajutor in selectarea unui exemplu calitativ, prin intermediul acestui ghid.A.1-Boiler-mic

 

Capacitatea: Un boiler electric din gama celor mici va oferi intre 10 si 30l capacitate de incalzire. Avantajul principal este faptul ca niste cantitati foarte mici de lichid se incalzesc mai rapid, deci beneficiezi de apa calda in timp util. Daca o singura persoana foloseste bucataria, consideram ca 10l sunt suficienti la o sesiune de lucru. Daca aceeasi persoana prefera sa beneficieze si de apa pentru dus, un boiler de bucatarie si baie de minim 30l este necesar. Doua persoane pot sa se adapteze bine in cazul unui model de 15 –  20l, atunci cand apa va fi utila numai pentru spalatul vaselor si al alimentelor, iar pentru cei mai pretentiosi recomandam 30l, mai ales atunci cand este mereu multa vesela de curatat.

 

Timpul de incalzire: Multe pareri despre cele mai bune boilere mici sugereaza ca maxim o ora va fi perioada cea mai optima de lucru. Bineinteles, raportul dintre puterea aparatului si capacitatea sa determina un timp de incalzire mai mare sau mai mic. La piesele de 30l se poate intampla sa astepti chiar si mai mult de 1 ora, daca nu au 2000W putere, insa tinand cont ca iti ofera o cantitate considerabila de apa calda, aceasta nu va fi epuizata prea curand. Cele mai rapide modele incalzesc 10 – 15l de apa in mai putin de jumatate de ora, avand consum de circa 1500W.

 

Montajul: Ca sa nu ai batai de cap la plasarea boilerului in locuinta, majoritatea pieselor electrice de capacitate redusa sunt proiectate sa se monteze facil, pe perete. Modelele care sunt utile doar pentru a oferi apa calda la bucatarie se plaseaza foarte aproape de chiuveta sau sub aceasta. Piesele au oricum dimensiuni mici si nu vor ocupa mult spatiu. Pentru baie, un montaj simplu, pe oricare dintre peretii incaperii, este de preferat.

 

Functiile: Nu te poti lipsi de termostat si de reglajul de temperatura. Prima optiune asigura mentinerea apei mereu calde, in timp ce a doua iti garanteaza ca apa va avea exact temperatura pe care ti-o doresti.

Odata ce treci pe lista ta de cerinte toate aceste aspecte, poti spune ca ai deja un barem in functie de care poti alege boilerul perfect. Deoarece costurile sunt considerate in medie mai mici pe Internet, te sfatuim sa comanzi un produs online. De aceea iti prezentam si cateva sugestii utile.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy BiLight GCV303512B11TSR

 

1.Tesy BiLight GCV303512B11TSR

Acest model vertical de la Tesy va fi desemnat de catre multi utilizatori ca cel mai bun boiler mic, pentru care raportul dintre cost si capacitate e unul excelent. L-am selectat nu numai pentru ca are un rating bun sau pentru ca e oferit de un brand cu renume, ci si pentru ca ofera 30 de litri de apa calda, suficient incat sa alimenteze bucataria sau chiar o baie pentru 1-2 persoane.

Puterea oferita este de 1200W, ceea ce inseamna ca intreaga cantitate de lichid va fi adusa la o temperatura ridicata in aproximativ 1h si 30min. Produsul include supapa de siguranta si anod de magneziu, doua componente care ii asigura o fiabilitate testata, motiv pentru care are si o garantie de 3 ani pentru rezervor. Se alimenteaza electric si se monteaza usor, cantarind numai 11.8Kg.

E prevazut cu protectie la inghet, termostat si panou de reglaj mecanic, elemente ce vor permite o administrare facila oricarui utilizator. Beneficiezi constant de o rezerva de apa calda si pe baza izolatiei in strat de 18mm, foarte eficienta.

 

button 1

 

 

 

 

Tesy Compact Line GCU 1515 L52RC

 

2.Tesy Compact Line GCU 1515 L52RC

Orice potential cumparator va fi placut impresionat de acest boiler mic, ieftin si bun, atat prin prisma investitiei necesare, cat si pe baza designului fiabil si a constructiei usor adaptabile. Modelul se alimenteaza electric si se monteaza direct sub chiuveta, intrucat este foarte compact.

Va asigura 15l de apa calda oricand, pe baza puterii de 1500W. Ca eficienta energetica, se situeaza in clasa medie, C, iar timpul de incalzire constituie un mare atu, deoarece o sesiune completa dureaza in jur de 35 – 40min. Modelul este izolat corespunzator(strat de 19mm) si asigurat prin faptul ca include o supapa si un anod(magneziu). In plus, un indicator luminos iti va indica ciclurile de functionare, pentru a sti mereu ce se intampla in interior.

Prin intermediul termostatului reglabil nu numai ca economisesti energie electrica, ci si poti decide personal cat de fierbinte vrei sa fie apa furnizata. Cu dimensiuni de numai 39.9 x 37.7 x 30.4cm si greutate de 8.3Kg, acest obiect nu va necesita un timp extins de instalare.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Pro Eco SLIM 30

 

3.Ariston Pro Eco SLIM 30

Fiind oferit de Ariston si proiectat special pentru economia energetica, acest model se remarca deopotriva prin durabilitate si rezistenta. Piesa este una electrica si va consuma 1800W, fapt ce o incadreaza in clasa D ca eficienta energetica. Este un model vertical, cu o capacitate de 30l, insemnand ca poate garanta apa calda si pentru bucatarie, si pentru baie, cand vorbim de maxim 2 utilizatori, dar ideala cand exista un singur consumator.

Timpul de incalzire va fi de circa o ora, fapt apreciat de catre multe persoane care i-au oferit un rating favorabil. Panoul de control este completat de un sistem de afisaj cu LED-uri, care iti permite sa identifici usor functiile: reglaj, Eco, On/Off. Va fi usor de administrat, intrucat iti sta la dispozitie un termostat reglabil, care iti gestioneaza constant si eficient temperatura interna.

Pentru siguranta, boilerul e protejat in standard IPX3 si izolat corecpunzator pentru a minimiza pierderile de caldura. Nu e foarte voluminos(58.8 x 35.3 x 38.3cm), deci se si poate monta relativ usor.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status