Cel mai bun boiler electric pentru baie

Am modificat articolul ultima data pe: 03.04.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere electrice pentru baie

 

Ghidul cumparatorului

Asigurarea alimentarii cu apa calda menajera este o problema importanta pentru fiecare locuinta, mai ales in cazul persoanelor care locuiesc in regiuni care nu beneficiaza de o retea de termoficare. In cazul in care fie nu doriti, fie nu aveti posibilitatea de a utiliza un dispozitiv pe gaz, aveti optiunea achizitionarii unui boiler electric. Acest tip de dispozitiv este extrem de apreciat, mai ales de catre utilizatorii care nu necesita cantitati mari de apa calda, si ofera un bun randament de incalzire.
Daca doriti sa achizitionati un astfel de dispozitiv, pareri despre cele mai bune boilere electrice pentru baie veti gasi cu usurinta, insa pentru a face alegerea potrivita, trebuie sa stiti ce model se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra. Pentru aceasta veti avea in vedere aspecte precum capacitatea, tipul si functionalitatea.

 

Boiler electric pentru baie

 

Capacitatea: majoritatea boilerelor electrice sunt achizitionate in functie de volumul de apa pe care il pot incalzi. Acesta este influentat de numarul de utilizatori. Asadar, daca veti folosi aparatul doar pentru a incalzi apa pentru baie/dus, sau pentru a fi folosit de un numar mic de persoane, alegeti un boiler cu un rezervor mai mic, de 30-50 litri, care va incalzi repede apa. In cazul unei familii numeroase, sau daca boilerul va alimenta pe langa baie si bucataria si masina de spalat vase, atunci alegeti un boiler de capacitate mare, de 80-100 de litri.

De asemenea, aici trebuie sa luati in considerare doua caracteristici diferite, in functie de tipul boilerului. Asadar, pentru modelele cu rezervor, un aspect important este capacitatea de incalzire in prima ora, iar in cazul celor fara rezervor, trebuie sa luati un considerare numarul de litri pe minut incalziti.

 

Tipul: poate fi cu rezervor, fara rezervor, cu pompa de caldura.
Boilerul cu rezervor este cel mai comun model. Conform denumirii, acesta are in componenta un rezervor izolat in care apa este incalzita si depozitata pana la momentul utilizarii. Spre deosebire de acesta, modelul fara rezervor utilizeaza o rezistenta care incalzeste apa la cerere, fara a o stoca. Acesta este mai economic, dar ofera un flux limitat de apa.
Modelul cu pompa de caldura are capacitatea de a capta caldura din atmosfera si a o transfera apei. Acesta este un aparat ecologic, utilizand 60% mai putina energie decat tipul standard.

 

Functionalitatea: analizeaza existenta unor dispozitive precum izolatie, sistem anti-calcar, sistem anti-coroziune, termostat reglabil.
Izolatia este utila in cazul boilerelor cu rezervor. Aceasta poate fi din sticla sau din spuma poliuretanica si incetineste pierderea de caldura, asadar va veti bucura de apa calda o perioada mai lunga de timp, fara un consum crescut de energie.
Sistemul anti-calcar prelungeste durata de viata a aparatului, impiedicand mineralelor sa se despuna pe elementul incalzitor. Acesta este de ajutor mai ales daca locuiti intr-o zona cu apa deosebit de dura.
Protectia anti-coroziune se poate realiza cu ajutorul unui anod de magneziu, sau printr-un strat de sticla in interiorul rezervorului.
Termostatul reglabil va ofera posibilitatea de a seta temperatura apei. Asadar, pe perioada verii, cand doriti un dus racoritor, puteti seta termostatul la o valoare mai mica, iar pe perioada iernii veti alege senzatia reconfortanta a unei bai fierbinti.

Odata ce ati ales tipul de aparat potrivit pentru dumneavoastra, este momentul sa aflati raspuns la intrebarea “unde gasesc boiler electric pentru baie la un pret bun?”. Pentru o experienta de cumparare relaxanta, va invitam sa consultati oferta magazinelor online, iar daca nu stiti de unde sa incepeti, mai jos veti gasi trei dintre cele mai apreciate modele de boilere electrice pentru baie existente pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy Compact Line GCA 1515 L52RC

 

1) Tesy Compact Line GCA 1515 L52RCDaca doriti sa achizitionati cel mai bun boiler electric pentru baie, atunci va sfatuim sa aruncati o privire la modelul Tesy Compact Line GCA. Acesta este un model compact, care poate fi montat cu usurinta deasupra chiuvetei, fara a ocupa foarte mult spatiu. Modelul este cu rezervor si are o capacitate mica, de doar 15 litri, asadar nu este potrivit in cazul unei nevoi crescute de apa calda.

Pe de alta parte, acesta inregistreaza un consum electric scazut, avand o putere de 1500 watti, asadar nu va incarca factura la utilitati. Utilizarea se realizeaza cu ajutorul butonului multifunctional de tip pop-up, conectat la un termostat reglabil, cu ajutorul caruia veti pune aparatul in functiune si veti seta temperatura dorita a apei.

De asemenea, modelul este prevazut cu sistemul indicator Bilight, care semnalizeaza atunci cand apa este in proces de incalzire si cand a ajuns la temperatura setata. Timpul de incalzire al apei, de la 15 la 65 de grade Celsius este foarte scurt, de doar 35 de minute.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Andris RS 10 EU

 

2) Ariston Andris RS 10 EUUn alt boiler electric pentru baie ieftin si bun va este pus la dispozitie de Ariston. Modelul Andris RS 10 EU este un incalzitor de apa compact, al carui proces de fabricatie respecta in totalitate normele de calitate in vigoare.

Acesta este un model cu rezervor, avand o capacitate de 10 litri. Elementul incalzitor este constituit dintr-o rezistenta din cupru, cu o putere electrica de 1200 watti. Acesta este actionat de un termostat imersat, care are capacitatea de a asigura un control extrem de precis al temperaturii, mentinand-o la valoarea dorita. Reglarea temperaturii se face din exterior, cu ajutorul panoului de comanda frontal, prevazut cu buton mecanic.

Aparatul genereaza o presiune maxima de functionare de 0.8 Mpa si este prevazut cu o supapa de siguranta, pentru eliberarea presiunii in exces. Rezervorul este dotat cu un anod de magneziu, care protejeaza aparatul de coroziune si depunerea de calcar. De asemenea, beneficiaza de un sistem de protectie electrica de tip IPX1. In cazul acestui model, perioada de garantie este de 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Tesy Compact Line GCA 0615 RC

 

3) Tesy Compact Line GCA 0615 RCIn cazul in care doriti un boiler electric pentru baie cu scopul de a dota baia unei institutii, atunci aveti nevoie de un aparat de calitate, care sa reziste un timp indelungat, dar cu un rezervor ceva mai mic. Un astfel de produs este boilerul Tesy Compact Line GCA 0615 RC. Acesta este un model care poate fi montat fie deasupra, fie dedesubtul chiuvetei, asadar ocupa un spatiu restrans in baie.

Modelul face parte din clasa energetica A, avand o putere maxima de 1500 de watti, asadar este economic, dar puternic in acelasi timp, intervalul in care apa ajunge de la 15 la 65 de grade fiind de doar 14 minute.

Produsul este dotat cu termostat reglabil controlat mecanic, cu ajutorul unui buton exterior, insa nu este prevazut cu buton on/off, asadar, daca vreti sa il scoateti din folosire, trebuie sa il deconectati de la sursa de curent. In ceea ce priveste durata de viata, aceasta este prelungita datorita protectiei de sticla ceramica, care impiedica depunerea mineralelor din apa, si datorita anodului de magneziu, care previne procesul de coroziune.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status