Cel mai bun boiler de apa calda electric

Am modificat articolul ultima data pe: 27.02.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere de apa calda electrice

 

Ghidul cumparatorului

Daca sunteti in cautarea unei solutii pentru problema apei calde in locuinta dumneavoastra, dar investitia intr-o centrala termica este un efort financiar prea mare, atunci un boiler de apa electric este raspunsul. Totodata, acesta poate fi solutia potrivita pentru o locuinta aflata intr-o zona in care nu exista racordare la reteaua de gaz, asadar o centrala nici macar nu este o optiune.

Achizitionarea unui astfel de aparat reprezinta cheltuirea unei sume semnificative de bani, asadar inainte de a va gandi, “unde gasesc un boiler de apa electric ieftin si bun?”, trebuie sa stabiliti care sunt caracteristicile tehnice ale aparatului potrivit pentru dumneavoastra, pentru a realiza o investitie profitabila. Asadar, trebuie sa aveti in considerare urmatoarele aspecte: capacitatea de incalzire, consumul, functionalitatea.

 

Tesy-GCV-503616D

 

Capacitatea de incalzire: este egala cu volumul maxim de apa care poate fi incalzit de un boiler intr-o sesiune de functionare si poate fi mica, medie sau mare. Aceasta va fi aleasa in functie de numarul de utilizatori din locuinta. In cazul in care sunteti singurul utilizator din locuinta, un boiler de capacitate mica, de 50 de litri, va fi suficient pentru a va asigura apa calda necesara pentru activitatea zilnica, incluzand aici dusul sau baia zilnica si activitatile de menaj. Daca va stiti ca fiind mari consumatori, sau doriti sa dispuneti de apa calda permanenta pentru un numar mai mare de persoane, atunci optati pentru un boiler de apa electric cu o capacitate de 80 de litri. Pe de alta parte, daca trebuie sa alimentati cu apa calda o locuinta mai mare, cu multiple puncte de consum, eventual cu etaj, aveti nevoie de un aparat care sa incalzeasca un volum mare de apa si sa genereze o presiune suficienta pentru a transporta apa de la boiler la robinet, asadar va sfatuim sa alegeti un boiler cu o capacitate de 100 litri sau mai mare.

 

Consumul: este masurat in watti. Cu cat un boiler inregistreaza un consum mai mare, cu atat acesta va incalzi apa mai repede. Pentru a beneficia de apa calda cat mai repede, un boiler eficient trebuie sa inregistreze un consum electric intre 1500 si 2000 de watti.

 

Functionalitatea: include caracteristici precum presiunea, timpul de incalzire al apei si capacitatea de reglaj.

Presiunea se masoara in bari sau pascali si determina distanta fata de boiler la care poate fi trimisa apa calda. Daca doriti sa utilizati boilerul achizitionat pentru a alimenta cu apa calda o cladire cu unul sau doua etaje si multipli robineti, atunci mizati pe o presiune mare a aparatului, mai ridicata de valoarea de 0.8MPa(megapascali).

Timpul de incalzire trebuie sa fie cat mai scurt, insa acesta depinde de puterea si de capacitatea boilerului. In cazul unui model cu volum mare, timpul de incalzire al apei poate dura chiar si 3 ore. Acesta mai este influentat si de temperatura la care doriti sa ajunga apa.

Capacitatea de reglaj reprezinta posibilitatea de a alege temperatura apei. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui termostat comandat manual si influenteaza atat consumul cat si durata de incalzire a apei. Asadar, o temperatura mai mica va genera un consum mai mic de energie, iar timpul de asteptare pentru incalzirea apei va fi redus.

Daca ati hotarat sa achizitionati un astfel de produs si doriti sa aflati pareri despre cele mai bune boilere de apa calda electrice, atunci apelati la magazinele online, unde veti afla toate informatiile dorite.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Tesy GCV 503616D

 

1) Tesy GCV 503616D

Daca doriti sa achizitionati un boiler de apa calda electric ieftin si bun, atunci producatorul Tesy va pune la dispozitie modelul GCV 503616D. Acesta este un boiler cu montaj vertical si o capacitate de 50 de litri, asadar va putea asigura necesarul de apa calda menajera pentru una, maxim doua persoane.

Acesta are un design inteligent, elementele de incalzire fiind inchise intr-un tub ceramic, astfel incat sa nu vina in contact cu apa din cuva. Totodata, modelul este prevazut cu un sistem anticalcar, care impiedica depunerea acestuia pe elementele electrice, precum si cu un anod de magneziu, durabil, care previne coroziunea, impreuna prelungind considerabil durata de viata a aparatului.

De asemenea, montarea acestuia se realizeaza pe baza de flansa, fapt ce permite inlocuirea anodului de magneziu prin aceasta, fara a fi necesara golirea boilerului. Produsul este prevazut cu un strat izolator din poliuretan de 18 mm, care impiedica pierderile de caldura, diminuand astfel consumul. De asemenea, consumul poate fi reglat prin alegerea unuia dintre cele patru moduri de lucru oferite de termostatul reglabil: protectie anti-inghet, mode de vara, mod de iarna si antibacterian.

 

button 2

 

 

 

 

Ariston Pro R 80 EU

 

2) Ariston Pro R 80 EU

In cazul in care doriti sa achizitionati cel mai bun boiler de apa calda electric, atunci boilerul Ariston Pro R 80 EU este un model demn de luat in considerare. Acesta are un volum de 80 de litri si ofera posibilitatea de a-l monta atat in pozitie verticala, cat si orizontala, in functie de spatiul de care dispuneti.

Modelul are o putere de 1800 de watti, fiind incadrat in clasa energetica D si generand o presiune de 0.8 Mpa. Produsul beneficiaza de sistemul de protectie electrica IPX3, care alaturi de anodul de magneziu ce previne coroziunea, prelungeste durata de viata a boilerului.

Totodata, aceste este prevazut cu o supapa de siguranta, care este actionata atunci cand presiunea optima de functionare este depasita. Tehnologia Nanomix de care dispune boilerul acesta nu permite ca apa rece care intra sa o raceasca pe cea din interior, pastrand astfel temperatura interna la o valoare ridicata. Astfel, este evitata pornirea incalzitorului atunci cand nu este necesar si este economisita energie. Modelul nu este unul constisitor si beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 1

 

 

 

 

Perla NTS 100V EU

 

3) Perla NTS 100V EUPentru aceia dintre dumneavoastra care sunteti in cautarea unui boiler de apa calda electric care sa poata deservi un numar ceva mai mare de consumatori, acest model Perla de 100 de litri este solutia perfecta. Acesta este un boiler cu montaj vertical, ce inregistreaza un consum de 1500 de watti, fiind incadrat in clasa energetica D, si genereaza o presiune de 0.8 Mpa. Rezervorul este de tip dublu si este fabricat din otel emailat, fiind izolat cu un strat de spuma poliuretanica de 19 milimetri, care impiedica pierderile de caldura.

Elementul de incalzire este prevazut cu un sistem de protectie de tip IPX1, care impiedica depunerile de calcar, precum si cu un anod de magneziu, care intarzie coroziunea, prelungind astfel durata de viata a boilerului.

Totodata, modelul este prevazut cu un sistem de control mecanic al temperaturii, in functie de preferinte, precum si cu supapa de protectie, prin care se realizeaza aerisirea instalatiei in caz de suprapresiune. Boilerul Perla NTS 100V EU este un model accesibil financiar, care beneficiaza de o perioada de garantie de 24 de luni.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.67 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status