Cel mai bun boiler cu acumulare

Am modificat articolul ultima data pe: 28.03.20

 

Cum aleg cele mai bune boilere cu acumulare

 

Ghidul cumparatorului

Motivele pentru care cineva si-ar dori sa instaleze in locuinta un boiler cu acumulare sunt diverse. Poate ca cel mai important este randamentul superior de incalzire a apei, fapt ce determina un debit extins in timp relativ scurt. Chiar si in ceea ce priveste transferul termic, acesta va fi optim, iar la reincalzire nu se cheltuie foarte multe resurse.

E util sa alegi un astfel de produs in zonele unde accesul la apa calda este limitat si uneori chiar si cand conexiunea la reteaua de gaz este problematica. Avand aspectele respective ca principala motivatie, propunem ghidul nostru de cumparare tuturor celor care se intereseaza unde gasesc boiler cu acumulare la un pret bun.

Boiler cu acumulare

Tipul: Trebuie sa decizi daca vei cumpara un model tank in tank sau unul cu acumulare bivalenta.

Boilerul tank in tank e confectionat din doua rezervoare suprapuse, al caror potential de izolare termica este net superior modelelor conventionale. Cuva interna, fabricata de cele mai multe ori din otel, retine apa ce trebuie incalzita si este protejata de un invelis izolator. Poate ca va costa ceva mai mult sa cumperi asa ceva, intrucat acest tip de produs a aparut relativ recent si pe piata Romaneasca, sau poate ca nu-l vei gasi la fel de usor de achizitionat, insa ca randament de incalzire, aceasta e cea mai performanta alternativa. Practic, indiferent de sursa de alimentare, suprafata de transfer de caldura este extinsa, ceea ce determina nu numai incalzirea foarte rapida a lichidului din interior, ci si consum minim pentru mentinerea apei la temperatura dorita.

Boilerul cu acumulare bivalenta functioneaza cu dubla sau tripla sursa de alimentare. Pe langa faptul ca o rezistenta electrica poate incalzi apa, piesele bivalente includ una sau mai multe serpentine interne, pe baza carora se vor conecta fie la reteaua interna de incalzire, fie la panouri solare, iar in acest mod, energia calorica pentru incalzire se obtine din multiple surse. Asta determina posibilitatea de a avea mai multa apa calda in timp mai scurt. Se recomanda numai celor care au si un sistem de incalzire integrat in locuinta, caci in lispa unei surse alternative de caldura, boilerul va functiona ca unul normal, consumand poate mai mult.

 

Combustibilul: poate fi electricitatea, lemnul sau sa te hotarasti asupra unui boiler pe gaz. Cea mai des intalnita varianta cu acumulare ramane incalzirea pe baza rezistentei electrice. In orice caz, factura la energie va fi pe masura consumului. Variantele bivalente care permit conectarea la un focar se pot alimenta foarte eficient cu energie calorica rezultata din arderea lemnului sau a peletilor, vairanta mai des recomandata la tara, unde pot aparea fluctuatii de curent sau nu exista acces la reteaua de gaze. Pentru cei mai norocosi utilizatori, care locuiesc in zone urbane periferice, alternativa alimentarii cu gaz este cea mai optima.

 

Capacitatea si functiile: Te sfatuim sa consideri cantitatea de apa calda obtinuta intr-un singur ciclu de incalzire, durata acestuia si numarul de consumatori simultani din locuinta. In acest mod, pentru o familie mai numeroasa va trebui sa te gandesti la un boiler de peste 100l. Ca functii de siguranta si aspecte fiabile, termostatul, protectia la inghet si comenzile simple se situeaza in topul preferintelor cilentilor. Asigura-te ca alegi un produs cu supapa de siguranta si anod de magneziu, elemente ce garanteaza o durabilitate extinsa.

 

Dincolo de aceste pareri despre cele mai bune boilere cu acumulare, putem sa recomandam si cateva dispozitive, in functie de disponibilitatea acestora in comert si de raportul popularitate-performante. Alege un item de pe Internet, mai ales pentru ca s-ar putea sa fie mai ieftin, iar garantia e identica fata de magazine.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Motan BA120LPV

 

1.Motan BA120LPVCel mai bun boiler boiler cu acumulare tank in tank oferit de Motan poate fi considerat acest model destinat incalzirii apei menajere. Produsul este confectionat la strandarde calitative ireprosabile, incorporand un rezervor din otel inoxidabil, o pompa de putere si un vas de expansiune, care permite evitarea acumularii presiunilor periculoase. Avand in vedere configuratia si calitatea materialelor, furnizorul promite pana la 10 ani de functionare fara defectiune, alaturi de o garantie de service valabila 3 ani. Se recomanda folosirea in combinatie cu o centrala, fie aceasta bitermica sau monotermica. In acest mod, va stoca apa si o va mentine la o temperatura constanta, pentru situatiile in care locuinta are mai mult de 3 consumatori de apa calda simultan, iar centrala singura nu va face fata.

Despre alimentare, putem spune ca este electrica, iar cei 120l de apa stocati vor putea fi mentinuti la valorile de temperatura dorite fara un consum excesiv. Presiunea interna este de 0.8Mpa, ceea ce inseamna ca lichidul va fi trimis eficient la robinete, asta si datorita pompei de circulatie integrate. Pentru o exploatare indelungata, dispozitivul e prevazut cu supapa(de siguranta) si cu un anod din magneziu, care impiedica depunerile de calcar si mareste perioada de timp necesara intre lucrari de mentenanta.

Produsul mai are si termostat cu termometru si sonde de monitorizare a temperaturilor apei, incat fluctuatiile acesteia sa fie imperceptibile. Se va monta destul de facil, pe perete, iar asta numai cu ajutor specializat, intrucat cantareste peste 60Kg.

 

button 2

 

 

 

 

Eldom Mixt

 

2.Eldom MixtCand preferi sa investesti intr-un boiler cu acumulare ieftin si bun, Eldom iti va oferi o alternativa greu de refuzat. Vorbim despre un model cu acumulare pe baza de serpentine, existand trei posibilitati majore de a obtine energia calorica pentru incalzirea apei.

Piesa este echipata cu o rezistenta electrica de 3000W, care va incalzi in circa 4.8 ore toata cantitatea de apa, atunci cand boilerul nu mai primeste caldura si din alte surse. Doua serpentine integrate permit conectarea la panouri solare sau centrala termica. In cazul in care vrei sa apelezi la solutia unui termofocar pe lemne, si aceasta optiune este posibila. Daca toate sursele de cladura lucreaza in paralel, atunci cei 200l de apa cat poate stoca rezervorul se incalzesc de trei ori mai rapid. Cantitatea de apa calda furnizata este impresionanta, iar daca ai o familie cu 4 membri si circa 2 – 3 consumatori deschisi simultan, n-ai sa ajungi sa astepti un nou ciclu de reincalzire ca sa faci un dus decent.

Ca sa poti monta corect dispozitivul, trebuie sa iti calculezi optiunile de folosinta si sa iei in considerare diametrele tevilor, pentru un montaj adecvat. Intreg itemul cantareste 87Kg, fiind foarte greu gol, dar mai ales cand se umple. Nu trebuie sa-ti faci probleme in legatura cu temepratura apei, caci modelul are strat izolator gros(85mm) si termostat reglabil. Pentru orice eventialitate, piesa include protectie anti-inghet, anodul de magneziu si o supapa cu eliberare de presiune.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status